Şimdi Ara

Üniversiteyi Bırakma Günlüğüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
7.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar meraba.Öncelikle belirteyim yaşım 19.Forumda fazla takılan birisi değilim ve şuana kadar ciddi konular dışında bir konu açmamışımdır.Buraya yazıcaklarımı yazma amacım bulunduğum durumdaki psikolojim sebebiyle sağlıklı düşünememem ve bir faaliyete geçememem.Gerçekten gelicek mantıklı yorumlara ihtiyacım var ve hayatımın kararlarından birini vericek gibiyim.Sadece farklı beyinlerden gelen yorumlara da ihtiyacım var.Yazı biraz uzun olabilir kusura bakmayın,olabildiğince kısa ve öz tutmaya çalışıcam.Konu üniversite yaşamımdan ne kadar istesem de memnun olamamam karşıma sürekli farklı düşünceler çıkması:

Hacettepe üniversitesi eczacılık fakültesinde şuan 2. sınıftayım.Dersler gerçekten bir anda çok zorlaştı ve kendimizi 1 hafta içinde 11 tane ana dersin vizesinden zar zor çıkardık.Allah'a şükür alttan dersim yok ve vizeleri de kayıpsız atlattım.Eğitim hayatında şimdilik bir sıkıntı yok.Asıl meseleye geçeyim:

(Konu biraz karmaşık olduğu için olay örgüsü karışık olabilir kusura bakmayın.)YGS'de alan dışı bir dersten yaptığım inanılmaz fazla yanlıştan dolayı hiç aklımda olmayan bir fakülteye geldim.Hedefim çok daha yüksekti ve eczacılığa razı olmak zorunda kaldım.Mezuna kalmak istemedim ve elimdekiyle yetinmek istedim.Gelmeden önce tesadüfen aynı fakültedeki bir çocukla tanıştım ve şuan en yakın arkadaşım olmuş durumda.Adam akıllı samimi olduğumuz başka kimse yok sadece ikimiziz.Hatta şuanda o da benle aynı durumda ve şu yazdıklarımın hepsi onun üniversite hayatı için de geçerli.

Okuldan bahsedeyim:Hacettepenin sıhhıye kampüsü(?) tam anlamıyla öğrenci yaşamına ters planlanmış.Okul sadece hastane ve otoparktan ibaret,her yer sivil halk kaynıyor dört bir yanımız sadece hastane.Burada resmen memur hayatı yaşamak zorundasınız,etrafta öğrenci görmek o kadar kalabalığın arasında gerçekten çok güç.Okulda ne bir sosyal aktivite planlanması ne bir kulüp var.Gerçekten okul öğrenciler için tasarlanmamış.Spor yapıcak bir alanımız bile yok(ufacık fitness salonu dışında).Buraya gelenin tek amacı ders çalışmak olmalı başka türlü kafayı sıyırırsınız.Üniversiteye gelmeden önce bateri ile uğraşıyordum ne yazıkki okulda müzik yapan bir kulüp olmadığı için bir hobimi resmen hayatımdan silmek zorunda kaldım.Arkadaşım lisanslı tenisçi ve okulda bir kort olmadığı için tenis hayatı bitti,etrafımızda da bunları yapıcak bir alan yok + derslerden dolayı çok yoğunuz uzakta bir yere gitmemiz çok güç,yani ankara gibi bir yerde istediğimizi yapıcak imkanımız yok.Belki bu biraz şımarıklık gibi görünebilir ama insana gerçekten çok koyuyor.Şuan üniversitede olan tüm arkadaşlarım üniversite hayatı yaşıyor ama biz olmayan kampüsümüz yüzünden memur hayatı yaşıyoruz.İkimiz de fitnessa gittiğimiz için yaptığımız tek sosyal aktivite spora gitmek, yemek yapıp yemek vb.Başka birşey yapıcak imkanımız yok.Etrafımıza bakıyoruz ve herkesin bizim gibi mutsuz olduğunu görüyoruz.Şuan fakültede yaklaşık 5-6 kişi okulu bırakmış durumda ve tekrar ygs lys çalışıyor,nedenini sorduğumuzda bu hayatı öne sürüyorlar.Biz de şuan o ince çizgideyiz.Bir yanımız seneye 3. sınıf olucaksın yarısı bitti diyor.Diğer yarımızda eczacılıkla ilgili şüpheler... Bildiğiniz gibi eczacılıkta eczane açma konusuna çok büyük bir darbe vuruldu ve artık adam akıllı yerlerde eczane açmak için devralmanız gerekiyor.Yani artık nerden baksanız eczane masrafı devralmakla birlikte 500bin tlyi rahat bulucak, devralma rakamları çok uçuk.Allah'a şükür ailemin bu kadar parayı vericek durumu var ama insan bu kadar parayı isteyerek gelmediği bir meslek için yatırmak istemiyor.Mesleğin diğer imkanlarında ise taş çatlasa aylık 5-7k arası para kazanılır ama inanın çektiğimiz şu 5 senelik çileye gerçekten değmez.Okuduğum okul dolayısıyla sosyal hayatım yok üniversitede çocuklarıma anlatıcak bir anım olmadan üniversiteyi bitirmek istemiyorum.Gerçekten mezuna kalmadığım ana her gün küfür ediyorum hayatımın en büyük pişmanlığı bu oldu. Hiç istemediğim bir üniversite hayatı yaşıyorum.Kişilik olarak fazla rahat bir insanım olayları fazla ciddiye almam ama burada gerçekten ruh hastasına dönmek üzereyim.Lisede mükemmel bir ortamım vardı tşk muhabbetimiz boldu ama burada hiçbir insan öyle değil sadece 2 kişiyiz.Sınıfta herkese yaklaştık konuştuk ama gerçekten hiçbir insanla kafa yapımız uyuşamadı herkesin tek derdi yüksek not,çıkar ilişkisi vb. Haliyle lisedeki ortamımdan zerre alakası olmayan bir ortamım var. Belki ortamımızı kurarız kampüs,kulüp vb. olmasa bile eğleniriz zaman geçer üniversiteyi yaşarız dedik ama o da olmadı.İşin ilginç yanı sınıfta kime sorsak aynı durumda sınıftaki insanlardan memnun değil.Okulda ortak bir alan kampüs ortamı olmadığı için diğer fakültelerle de bir ilişkimiz olmuyor.Geçen sene arkadaşla olmayan kampüsümüzde yürürken dişten 3-4 tane kız gördük gidip tanışalım dedik tanıştık baya bir muhabbetimiz oldu.Hani gerçekten böyle şeyler yapıcak cesaretimiz var ama deniyoruz her seferinde insanların bizim gibi olmadığını görüyoruz.Samimi bir ortam kuramıyoruz.Hayatım boyunca insanlarla iletişim sıkıntısı çekmemiştim,onlarca yakın arkadaşım var lise olsun,orta okul olsun,girdiğim ortamlarda muhabbetim olan insanlar olsun.Ama burada daha önce karşılaştım insanlarla karşılaşamadım ve yalnızlığı sevmediğim için kafayı gerçekten sıyırdım.Arkadaşımla bu aralar sohbet ettiğimiz tek konu okulu bırakmak,tekrar ygs lysye girmek ve bir an önce bu lanet yerden kurtulmak.Hiçbir şey yaşamayıp,kendime birşey katmadan eczacılık okuyacağımıza tekrar sınava hazırlanıp 2 senemizi silip adam akıllı bir yerde diş kazanıp yeni bir sayfa açmak gibi bir hayalimiz var.Üniversiteye sadece okulu okumak için gelmedim,kişilik, arkadaşlık çevresi olarak birşey katmak için de geldim ve istediğimi alamamak gerçekten çok koyuyor.Şımarıklık gibi gözükebilir ama eğer yapabilme imkanım varsa herşeyi sonuna kadar yaşamak istiyorum bu hayatta.

Ben uzun süredir youtubeye meraklı olduğum için bu aralar çekim işlerini düşünüyorum ama yazdığım şeyler aklıma geldikçe,yaşadığım hayat aklıma geldikçe tüm hevesim kaçıyor.Youtube için çok emek verdim: çeşitli youtuberlarla iletişim halindeyim,dünyanın parasını yatırarak ekipman dizdim,insanlarla görüşmek birşeyler yapmak,öğrenmek için çok ortama girip çıktım,şehirden şehire gittim,özgün konseptimi oluşturmak için kafa patlattım ama moral bozukluğum sebebiyle faaliyete geçmedim.Evet faaliyete geçmek elimde ama şuan onu yapıcak heyecanımı aldı bu yer. Şu işi yapsak belki hayatımıza renk gelicek farklı bir şeyle uğraşıcaz ama işte ...

Evet arkadaşlar belki yazıyı saçma sapan bulucaksanız ne diyor bu değişik diyeceksiniz ama aklıma gelenleri samimi bir şekilde yazmak istedim.Atladığım yerlerde olabilir gerçekten kafam bu aralar çok çok karışık ve farklı kişiliklerden gelicek yorumlara ihtiyacımız var, belki önümüzü görmemizi sağlayacak kritik cümleyi burdan okurum.Kafamda okulu bırakmak ve sınava tekrar hazırlanmak gibi bir düşünce var ama insan 3. sınıfa geçicekken bunu yapıcak cesareti kendi kendine oluşturamıyor.Bu durumu yaşamış benden büyük,tecrübeli insanlar varsa lütfen yorum yapmayı bize çok görmesin.Sonuçta hayatımda 1 mesleğim olucak ve o meslek için üniversite okuyacağım.Bunu bomboş bir şekilde o kadar da istemediğim bir meslek için sadece zaman geçirmek,mezun olmak uğruna okumak istemiyorum.Yorumlarınıza ihtiyacımız var sağolun varolun iyi FORUMLAR...

• Başladım ama çok uzun geldi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anadolu universitelerini görmemiş hacettepeli beyanı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsini okumadım ama ailenden uzakta zor dostum. 2 yıl sabretmişsin bence bırakma. Eczacılıkta iyi bölümdür ne kadar insan o bölümü kazanmak için çabalıyo. Ygs sınavına çalışırken hiçmi zorluk çekmedin karşılaştığın zorluklarda ben okulu bırakıcam diyosun. Yine bırakırsan bırak senin kararın.
  • Hocam bende aynı şeyi düşündüm ama okul puanı gelmeyecek. Bu da büyük bir eksiklik tam 50 puan. Yatay geçiş neden düşünmediniz not ortalamasıyla ?

• Üniversite bırakmış biri olarak şuan yeniden hazırlanıyorum. Yaşım 22 o bölümü ve üniversiteyi zaman kaybı görüyordum ama ara sıra okusaydım bitmişti diyorum şimdiye. Özetle başladığın işi bitir derin ben zaten 2. Sınıfa geçmişsin ilk sene olsa neyse. Zaman o kadar çabuk geçiyor ki.. O yüzden iyi düşünüp kararınızı öyle verin. Eczacılık fak. Bitirip 2. Bi üniversite okuma fikrine nasıl bakıyosun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yarasa Kıçı

Hocam bende aynı şeyi düşündüm ama okul puanı gelmeyecek. Bu da büyük bir eksiklik tam 50 puan. Yatay geçiş neden düşünmediniz not ortalamasıyla ?

Hocam 2. senem olduğu için puan kesintisi olmayacak. Ortalamam çok çok yüksek değil sadece dersleri geçmeye oynadım şuana kadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • JeffS kullanıcısına yanıt
    Hocam benimde ilk senem hukuk okuyorum durumunuz tamamen aynı üniversitemden nefret ediyorum. Ama benim puanım kesilecek lys'de. Not ort ile geçiş yapamam çünkü hukuk inanılmaz zor. Geçmesi bile ayrı dert. Ösym puanımla geçiş yapsam hazırlık şartı geldi ben hazırlık okumadım. Üniler hazırlık okuyan adamı alıyor. Kapana kısıldım yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Luken Drew

Üniversite bırakmış biri olarak şuan yeniden hazırlanıyorum. Yaşım 22 o bölümü ve üniversiteyi zaman kaybı görüyordum ama ara sıra okusaydım bitmişti diyorum şimdiye. Özetle başladığın işi bitir derin ben zaten 2. Sınıfa geçmişsin ilk sene olsa neyse. Zaman o kadar çabuk geçiyor ki.. O yüzden iyi düşünüp kararınızı öyle verin. Eczacılık fak. Bitirip 2. Bi üniversite okuma fikrine nasıl bakıyosun.

Bildiğin gibi eczacılık 5 yıl yani mezun olduğumda 23 yaşında olucam.Bu saatten sonra sınava tekrar hazırlanmak+2. üniversiteyi okumak ciddi bir sabır ve idealistlik gerektiriyor ve çevre baskısı da üzerimde olucaktır.Sonuçta eczacılık ne kadar laf etsemde kötü bir meslek değil ve eczacı olup tekrar bir üniversite okumak çoğu insana zor gelicektir gerçekten dersler çok çok ağır,o tempodan sonra insan tekrar o tempoyu yaşamak istemez.Bizim derdimiz bu kadar çileyi henüz tam olarak çekmemişken önümüzü görmek.

• okudum, pişmanım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: panter20

Anadolu universitelerini görmemiş hacettepeli beyanı...

Eğer imkanımı oluşturabilicek güç elimdeyse herşeyi yaparım.Hayata bir kere geldim ve mutsuz olduğum bir durumu değiştirmek istemeyecek kadar aciz bir insan Allah'a şükür değilim.Bu hayata gerçekten bir eyvallahım ve dar pencereden bakıcak,elimdekiyle yetinmek zorunda kalarak hiçbir şey yapmadan oturucak kişiliğim malesef ki yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yarasa Kıçı

Hocam benimde ilk senem hukuk okuyorum durumunuz tamamen aynı üniversitemden nefret ediyorum. Ama benim puanım kesilecek lys'de. Not ort ile geçiş yapamam çünkü hukuk inanılmaz zor. Geçmesi bile ayrı dert. Ösym puanımla geçiş yapsam hazırlık şartı geldi ben hazırlık okumadım. Üniler hazırlık okuyan adamı alıyor. Kapana kısıldım yani.

Bir yerden sihirli değnek gelmeyeceğine göre oturduğumuz yerden bir çözüm beklemek bana her zaman ters gelmiştir.Yerinde olsam mantıklı bir şekilde düşünürdüm ve insan ilişkilerinde başarısızsam bunun nedeninin derinliklerine inerdim.Eğer sorun sendeyse kendini bu konuda geliştirmen olduğun durumu çözücektir,yoksa nereye gidersen git sorununu yanında taşıyacağın için her yerde aynı sıkıntıları çekiceksin.

• kardeşim daha çok gençsin :) kafanda ne varsa onu yapmalısın...
  • ben de eczacılıktım bıraktım.seneye boğaziçi fizik inşallah
  • B3D1R kullanıcısına yanıt
    Kaçıncı sınıfta bıraktınız hocam ?

• up
  • Ailenin 500 bin tl verip senin için eczane devralacak parası varsa böyle bir konunun varlığı bile saçma . Sevemediysen bölümü bırak , ailenin parası var istersen yurt dışında oku istersen Türkiye'nin en iyi özelinde mükemmel sosyal imkanlarla oku .
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeffS

Kaçıncı sınıfta bıraktınız hocam ?

2ye geçmiştim hocam
  • Sırf bu yüzden bırakman çok saçma. Önemli olan bölümdür üni değil. Eczacılık ya da diş okuyanlar sürekli gezen tipler değiller dersler zaten yoğun, yorucu. Yapabiliyorsan lys puaniyla özelde dişe yatay geçiş yap. Maddi sorun yok demiştin. Yine de sen bilirsin tabi.

• Kardeş sen rahat yetişmiş bir tipe benziyorsun... Sıkıntılarını anlayabiliyorum, insan doyumsuzdur şartların iyi bile olsa daha iyisini istememen için bir sebep yok ama bunları mantık örgüsü içerisinde yürütmen lazım.

Ben de hayatımda duyabileceğim en büyük pişmanlıktan birini seninkine benzer bir şey yaptım. Sadece benim alternatif yaratma fırsatım olmadı bazı şartlardan dolayı... Orada eczacılık okuyorsan iyi bir yerde iyi bir bölüm kazanabilirsin diye düşünüyorum fakat geç kalmışsın bence. 22 yaşında üniversiteden mezun olmuş biri olarak bazen keşke daha ufak yaşta mezun olsaydım diyorum. Tıp, Diş, Eczacılık yazsan ve kazansan şu an ki yaşın üzerine bir beş sene daha koyacaksın, kaldı ki ortamı çok iyi olan bir yere gitsen bile eline pek bir şey geçmeyebilir ki bu bölümlerden okuyanlar pek hareketli, kafa tipler olmaz ders çalışmaktan vakit bulamıyor benim tıp, diş okuyan arkadaşlarım. Şimdi birkaçı mezun doğuda zorunlu görev yapıyorlar. İleride mecbur kalırsan bu tarz durumlara oralarda ne yapacaksın bu kafayla? Bunları ilk senende yazsan seni yüreklendirirdim ama bana kalırsa bir şeyler bulun okulunuzu bitirin benim gibi yüksek lisans yaparken aradığınız üniversite ortamını soluyun. Benim okuduğum yer ana okulu gibiydi, kız yoktu bıyıklılar vardı. Berbat bir üniversite hayatım oldu ortam açısından, en büyük pişmanlığımdır. İleride çocuğum üniversiteye gideceği zaman önceden gidip göreceğim, göstereceğim ortamına bakacağım benim yapamadıklarımı o yapsın bari hesabı...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.