Şimdi Ara

23 yaşında Üniversiteyi bırakmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam beyler, 23 yaşında 3.sınıf sonunda okulumu bırakıp yazmadığıma pişman olduğum bogazici iktisata geçmek istiyorum fakat en kötü 27 en iyi 26 yaşında mezun olacağım. Fakat yaş beni endişelendiriyor. Ne yapmam gerek

• dostum yaşı boşver, atacağın adım seni 30'lu 40'lu yaşlarında mutlu edecek mi ?

Bunu sorgula

27 yaşında mezun olduğunu varsayalım, emeklilik yaşı 65 önünde en az 35 yıl iş hayatı olacak. 35 yıl boyunca yapacağın tercihlerde bu bölüm senin hayatını etkileyeceğini düşünüyorsan ve okuma imkanın varsa düşünülebilir.

• dostum yaşı boşver, atacağın adım seni 30'lu 40'lu yaşlarında mutlu edecek mi ?

Bunu sorgula

27 yaşında mezun olduğunu varsayalım, emeklilik yaşı 65 önünde en az 35 yıl iş hayatı olacak. 35 yıl boyunca yapacağın tercihlerde bu bölüm senin hayatını etkileyeceğini düşünüyorsan ve okuma imkanın varsa düşünülebilir.

• su an yanlıs meslek secersen 30 seneni istemedigin bir bolumde heba edeceksin ama su an dogru meslek secersen 4 seneni heba edeceksin. dusun karar ver. hayat senin hayatın

• Hiç bir şey için geç değil sadece 30-40 yaşından sonra konuları anlaman doğal olarak daha zor oluyor. Tek farkı bu cidden bizim eğitim sistemimiz bizi at yarışı gibi yetiştirdiği için böyle hissediyorsunuz.

• Başka konuna da yazmıştım yine yaziyorum ben birakma derim sabanci 3. Sınıf mühendisliktesin

Geçmek istedigin alan isletme, bunu yuksek lisansta yapıp da o alana yonelebilirsin hatta yl yapmadan da yonelebilirsin. İlla boun kafanda kaldiysa yuksegi orada yaparsin

Kaybettiğin zamanin telafisi yok. Gazla ve pembe gözlüklerle bakma derim. Bence geçme sabanci muhendisligi bitir sonra kariyerini ona göre yonlendir derim

Saygilar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam bırakırdım gelecekte pişman olma önemli olan iyi eğitim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 23 yaşında yatay geçiş yaptım 26 yaşında o geçiş yaptığım bölümü de bıraktım. Şimdi sil baştan yazılımcılık yapmaya başladım ve çok mutluyum. İstemediğim ve bana katkısı olmayacak bölümde okumakla yıllarımı heba etmişim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    22 yaşında üni başlamak
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-577D96769

Bu mesaj silindi.

Daha hazırlık sınıfı öğrencisisin, sana anlatılan hikayeleri veya senin inandığın şeyleri, insanlara doğruymuş gibi aktarmamanı sana öneriyorum.

Yaş sadece sayı değil, hele bizim ülkemizde hiç değil. Mühendis olduğunu düşünelim, 30 yaşında bir jr ünvanlı kişi , 25 yaşında jr insanlar ve diğer 30 yaşında uzmanlar ile çalışacak. Maaş farkları ve hayat standartları çok ama çok farklı olacak. Bu durum tamamen, fakir ve ancak kendini çeviren insanlar için geçerli olacak senaryolardan birisi.

Varlıklı bir aileden geliyorsundur, güzel fikirlerin vardır, diplomanı ve paranı kurup güzel işler başarabilirsiniz, eğer böyleyse okuyun ya da hayatınızın temel taşlarına sahipsinizdir, gelen emek geliriniz ile keyfinize bakacaksınızdır. Bu durumda bir seçenek.

Tıp ve diş hekimliği okuyacaksanız, bunların durumları daha farklı ve değişik, ama daha iyi olacağına eminim, yaş bağlantısız.

Naçizane bir örnek vereceğim. Eğer hayatı ve iş hayatını seviyelere ayıracak olursak. Ailenizde hiç bir şeyiniz yoksa, ailenizin desteğini göremiyorsanız.

Seviye 0 olarak hayata başlarsınız. Bu seviye içerisinde tecrübeniz yoktur. Paranız yoktur. Emeğiniz ile para kazanırsınız. Bu durum için para amaç ve araç olur.

Ne zaman sizin toplam emekleriniz, hayatınızı devam ettirecek şekilde olur. O zaman, para amaç olmaktan çıkar.

Seviye 1'e gelmiş olursunuz. Bu seviyede para araçtır. Bu para ile satın alma ve yatırımlar gerçekleştirilir. Hedefinizin çoğunluğu parayı araç olarak kullanmaktadır, amaç 2. seçenektir. 0'da bulunan gibi sıkıntı çekmeyeceğiniz seviyedir.

Özetle, hayatınızın tercihleri lütfen ama lütfen sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde hareket etmeniz. Hayatınızda bu eksiklikleri belirleyip bu durumlara göre hareket etmenizi önerebilirim.

Başarılar.

---

Arkadaşlar Özal dönemi bitti, kendinize gelin. Okuyunca bu ülkede zengin, varlıklı, ve yüksek rütbelerde olamazsınız! Bunu size açık yüreklilik ile söylüyorum. 2000 yılında yeni bir mezun bilgisayar mühendisi asgari ücretin 7 katı alıyordu. ( 19775 TL , şuan çoğu deneyimli mühendis bile bu maaşı alamıyor. Dolar maaş, müdür pozisyonu veya kendi kurumun vb durumlarda ancak alabilirsiniz.)

Şuan kaç bin yeni mezun asgari ücretin 7 katı alıyor ?

HİKAYE ANLATMAKTAN VAZGEÇİN. Hayatın gerçekleri çok ama çok acı. Bu ülke içerisinde nitelikli işsizlik çok ama çok fazla.

İnşaat mühendisi arkadaşım var, işe giremedi. Hepimiz ancak ve ancak kendimizi döndürebileceğimiz kadar maaş alıyoruz. Olurda bir gün bir şeyimiz bozulursa (Telefon, bilgisayar) nasıl alınabilir gram fikrim yok. Şuan yeni mezun mühendisler, 3500- 4000 alıyor.( savunma sanayi bunun 2 katı, diğer sektörler bununla aynı veya daha düşükte olabilir. Kişinin niteliğine göre değişkenlik gösterir).

Bugün bir adet sınıf öğretmeni yeni mezun 4500- 5000 deneyimlileri 7K alıyor. (Özel okul, devlette hemen hemen 6K yı geçer diye düşünüyorum. Emin değilim!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Purenite -- 3 Ocak 2021; 19:48:32 >

• Valla hocam geçilir geçilmesine de eğer dedikleri gibi Sabancı mühendislik 3. sınıfsan baştan ekonomi okumaktansa yüksek lisansta bu alandan devam etmen çok daha faydalı olabilir. Farklı alanlardan geçişler insana çok şey katar, farklı yönlerden bakabilmeni sağlar. Şu uzaktan eğitim döneminde çok insandan alan değiştirme, okulu bırakma gibi şeyler duyuyorum (hatta ben de çok çok düşünüyorum). Yani dersleri takip edememek şu an herkesin ortak problemi. Ben de sevmesen de kalan senelerini okuyup sonra iksisatta yükseği öneririm. Ama alana uzak bir kişi olarak çok yorum yapamıyorum, neyin faydalı olacağı senin kararın. Yaş konusu bence çok önemsiz olduğu için onu dikkate bile almadım. Belli bir yerden sonra yok o büyükmüş şu kaç yaşındaymış falan hiçbir önemi kalmıyor. Genelde yaşa çok takılanlar 18-19 yaşındakiler oluyor. Sanırım daha genç kalabilecekleri uzun yıllar olduğunu düşünüyorlar, o yüzden 26-27 çok geliyor göze. Ben de daha yaşlı sayılmam 25 olduk henüz ama yaş artık umrumda bile değil, sevdiğin şeyi yapmaktır önemli olan

• Ben de 21 yaşındayım ve Sabancı’ya geçmek için bu sene okulumu bırakıp tekrar giriyorum. Eğer olursa 26 yaşında mezun olacağım.

Mutlu ve başarılı olacağını düşünüyorsan kesin geç derim. Sektörden birçok kişiyle yaş konusunu konuştum, çoğunluk sorun olmayacağını söyledi ancak bir kişi net bir şekilde 26-27 yaşın yeni mezun alımı için sınır yaş olduğunu söylemişti. O yüzden ne yapacaksan kararını şimdi al ve 10 yıl sonra pişman olma.

Bu arada Sabancı’yı bırakma nedenini merak ediyorum hocam. Özelden de yazabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CD88C7FAD

Başka konuna da yazmıştım yine yaziyorum ben birakma derim sabanci 3. Sınıf mühendisliktesin

Geçmek istedigin alan isletme, bunu yuksek lisansta yapıp da o alana yonelebilirsin hatta yl yapmadan da yonelebilirsin. İlla boun kafanda kaldiysa yuksegi orada yaparsin

Kaybettiğin zamanin telafisi yok. Gazla ve pembe gözlüklerle bakma derim. Bence geçme sabanci muhendisligi bitir sonra kariyerini ona göre yonlendir derim

Saygilar

Aynen hocam ama gpa im 2.7 ve endüstr okuyorum okul hayatım boyunca depresyon ve anksiyete ike cebelleştim. Bu dönem de derslerden kalıcam galiba 2 dersten uzarsa bursum kesiliyor diyorum ki geçiyim zaten 10 ders falan saydırabiliyorum 3.5 sene sürer hem temiz bir sayfa derslere asılırım diye düşündüm kafam allak bullak oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

Ben de 21 yaşındayım ve Sabancı’ya geçmek için bu sene okulumu bırakıp tekrar giriyorum. Eğer olursa 26 yaşında mezun olacağım.

Mutlu ve başarılı olacağını düşünüyorsan kesin geç derim. Sektörden birçok kişiyle yaş konusunu konuştum, çoğunluk sorun olmayacağını söyledi ancak bir kişi net bir şekilde 26-27 yaşın yeni mezun alımı için sınır yaş olduğunu söylemişti. O yüzden ne yapacaksan kararını şimdi al ve 10 yıl sonra pişman olma.

Bu arada Sabancı’yı bırakma nedenini merak ediyorum hocam. Özelden de yazabilirsin.

Hocam sabancı eğitimi iyi ama ben istediğim sosyal ortamı bulamadım bide pahalı bir okul yemek ulaşım vs. bide uzatırsan burs kesiliyor direkt benim uzatma durumum var ondan geçiş düşünüyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.