Şimdi Ara

25 YAŞINDA ÜNİVERSİTE BİTİRMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar şuan 19 yaşındayım 2020 üni sınavına hazırlanıyorum hedefim istanbul hukuk eğer 4 senede mezun olursam mezun olduktan 3 ay sonra 25 yaşına girmiş olucam resmi olarak,acaba hayata geç mi kalmış olurum

şuan nefret ettiğim bir yerde sevmediğim bir bölüm okuyorum bu alanda gelecek göremiyorum aynı zamanda ingilizce eğitimine başlıycam bir ay sonra,dileğim istanbul hukuktan iyi bir ortalamayla güzel seviyede bir yabancı dil ile mezun olmak.

bakılınca kaybım 3 sene oluyor ailem alt-orta sınıfa mensup arkadaşlarım benden 3 sene önce mezun olacak onlar para kazanmaya başlıyınca ben hala öğrenci statüsünde olacağım,bir an önce hayata atılıp kendi paramla aile kurmanın özlemi içerisindeyim.

içimi dökmek istedim sizce 24.5 yaşında istanbul hukuk mezunu olmak hayata geç mi atılmaktır ülkede ki hukuk sektörünün içinde olduğu sıkıntıları da göz önünde bularak cevap yazabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit.izmir -- 12 Nisan 2019; 22:10:4 >

• evet çok geç kalmışsın. 1 senede dersleri geçemeyip uzatsan 26 yaşında olmuş olacaksın.

bırakın bu işleri yahu, 18 olunca üniye gitmek şart değil. liseden birkaç sene sonra üniye giden kendini 70'lik ihtiyar gibi hissediyor. şimdi sana çok önemliymiş gibi geliyor ama birkaç sene sonra bu zamanı düşününce ne kadar gereksiz yere telaşlandığını farkedeceksin. o zaman geldiğinde hatırlarsan bu mesajı alıntı yaparak konuyu güncelle ve beni hatırlar.

kendine iyi bak.
  • evet çok geç kalmışsın. 1 senede dersleri geçemeyip uzatsan 26 yaşında olmuş olacaksın.

bırakın bu işleri yahu, 18 olunca üniye gitmek şart değil. liseden birkaç sene sonra üniye giden kendini 70'lik ihtiyar gibi hissediyor. şimdi sana çok önemliymiş gibi geliyor ama birkaç sene sonra bu zamanı düşününce ne kadar gereksiz yere telaşlandığını farkedeceksin. o zaman geldiğinde hatırlarsan bu mesajı alıntı yaparak konuyu güncelle ve beni hatırlar.

kendine iyi bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerim Okanbay

Bu mesaj silindi.
    57 yaşından sonra çok iyi para kazansam ne olacak ki önemli olan genç yaşlarda iyi para kazanarak yaşamak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kerim Okanbay K kullanıcısına yanıt
    hocam biliyorum ama hukuk yine en iyi bölümlerden biri özellikle ankara istanbul marmara hukuk gibi köklü hukuk fakültelerini kendini geliştitrerek bitirmek daha iyi bir başlangıç demek,hem hukuk mezunu biri çok farklı alanlarda çalışabiliyor.

şuan 2020 de ki üni sınavına hazırlanıyorum inşallah kazanırım ingilizce yi de c1 seviyesine getirmek istiyorum istanbul hukuku iyi bir ortalamayla bitirip c1 seviye ingilizce bilmek bu sektörde önümü açacağına inanıyorum.
  • "New York California’dan 3 saat ileride ancak bu California’yı yavaş yapmaz.
    Kimi 22 yaşında mezun olur ama sağlam bir iş bulmak için 5 sene bekler.
    Kimi 25 yaşında ceo olup 50 yaşında ölürken kimi 50 yaşında ceo olur 90’ı görür.
    Kimi evlenirken kimi bekar kalır.Obama 55 yaşında emekli oldu trump 70 yaşında görevine başladı.

Bu dünyadaki herkes “kendi zamanına” göre yaşar.Etraftaki bazı insanlar senden bir adım ileride gözükebilir, bazıları ise senin yerinde gözükebilir.Ancak herkes kendi yarışında, kendi zamanında.Onlara kıskançlık da besleme taklit de etme. Onlar kendi zamanında sen kendi zamanında yaşayacaksın. Hayat harekete geçmek için doğru zamanı beklemektir. Yani sakin ol.Geç kalmadın.Erken de değil.Tam zamanında yaşıyorsun."
  • Bence boş yere kuruntu yapıyorsun.

Ben senden çok daha beterdim, gelecek kaygısı olarak.
    Makine mühendisliğini 3 senede bitirdim, son senemdeyken, mezun olunca gireceğim işi, işime ve pizzacıya yakın evi, alacağım arabanın modelini.... herşeyi planlamıştım. Bir an önce mezun olup hayata atılayım diyordum. Şimdi farklı sektördeyim. Alakasız bir sektör.

Ayrıca 25 yaş geç değil. Planların olsun ama onlara çok bel bağlama, çünkü hayatın ne getireceği hiç belli olmuyor.
  • Hayır dezavantaj değil, güzel bir ortam edinirsen ve para olursa öğrencilik hayatı gibi bir şey yok. En azından benim için öyleydi yani üzülme 25 geç falan değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    22 yaşında üni başlamak
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 24 yaşındayım yazın kısmetse uluslararası ilişkiler bölümünden mezun olucam. Ancak okurken kendime fazla bir şey katamadığım için, yeterli bilgi birikimine sahip olduğumu düşünmediğim için şu sıralar 2. bi üniversite okumayı düşünüyorum. Hazırlıktan sonraki 2 sene okula hiç uğramadım neredeyse, boş beleş mezunlardan biri olucam yani anlayacağın. Hiçbir şey için geç değil. Hedefin varsa yılmadan devam et, elbet meyvesini alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DA02D78F4

"New York California’dan 3 saat ileride ancak bu California’yı yavaş yapmaz.
    Kimi 22 yaşında mezun olur ama sağlam bir iş bulmak için 5 sene bekler.
    Kimi 25 yaşında ceo olup 50 yaşında ölürken kimi 50 yaşında ceo olur 90’ı görür.
    Kimi evlenirken kimi bekar kalır.Obama 55 yaşında emekli oldu trump 70 yaşında görevine başladı.

Bu dünyadaki herkes “kendi zamanına” göre yaşar.Etraftaki bazı insanlar senden bir adım ileride gözükebilir, bazıları ise senin yerinde gözükebilir.Ancak herkes kendi yarışında, kendi zamanında.Onlara kıskançlık da besleme taklit de etme. Onlar kendi zamanında sen kendi zamanında yaşayacaksın. Hayat harekete geçmek için doğru zamanı beklemektir. Yani sakin ol.Geç kalmadın.Erken de değil.Tam zamanında yaşıyorsun."
    Verdiğin örnekler saçma. Trump zaten trump’tı Obamanın da güzel bir yaşantısı vardı.

Ne dersen de insan ömrü belli. 70 yaşında zengin olsan ne olacak 10-15 yıl ömrün kalmış olacak en iyi ihtimalle.

Önemli olan genç yaşta güç kuvvet yerindeyken iyi kazanmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerim Okanbay

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Güzel sözleriniz için teşekkür ederim hocam.

Ben çok nadiren ders çalışırdım, ortalamam düşüktü, 4 üzerinden 2,9x, yaklaşık 4 üzerinden 3'tü.
    Ben sadece projelere çok vakit ayırırdım. Çizim programlarıyla çok olmasada analiz programları ile çok uğraşırdım. Forumda konu açmıştım ya da bir konuya yazmışdım. İrili ufaklı toplam 658 tane projem vardı. Yanlış anlaşılmasın, projeden kastım, kimi 4 silindirli, içten yanmalı motorun 3 boyutlu çizimi, malzeme atanması, basit birkaç hesap ve montaj, kimi ise (17-18 tanesi) çok detaylı ZPT projesi. Çok detaylı derken tabii kendi çapımda.

Benim demek istediğim, çok şey yapmamak lazım

• Kerim Okanbay K kullanıcısına yanıt
    hocam hukuk mezunu birisi hemen her yerde çalışabiliyor mesela bir diş hekimi çalışabileceği yer bellidir ama hukuk mezunu demek sadece hakim savcı avukat değildir aynı zamanda bütün devlet kurumlarından tutunda özel bankaların müfettiş uzman kadrolarına kadar iş bulabilirler ben bu yüzden hukuk okumayı çok mantıklı buluyorum hem de siyasete ve tarihe ilgiliyim
  • Üniye gelmedien ben de böyle düşünüyordum ama ünide gördüm ki bir sürü böyle insan var ve hiç sorun olmuyor. Bir de tıptayım düşün yani 6 seneyi göze alıyor insanlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaç yaşında gittiğin önemli ancak 28-30 a kadar bence sorun yok. 18 yaşında gittiğin bölümden de hayır gelmiyor, hep yanlış tercihler yapıyor insan o yaşlarda bu da bir gerçek. 23 yaşında tercih yapıp 27 de mezun olan daha şanslı.

Sanki herkes anında iş buluyor, ülke belli kalitesi belli.

Bir vizyonun vardır yurtdışıdır, kendini ateşlemişsindir o zaman farklı durum. Genel olarak durum bu.
  • 2008 öncesi sigortan yoksa 65 yaşında emekli olacaksın 25 yıl prim yatırman gerek emekli olmak için yani 39 yaşını doldurana kadar hiç bir şey için geç değil 22 yaşında mezun olup direkt iş bulmuş kişiden bir farkın olmaz sonuçta herkes evlenip torun torba sahibi olup emeklilik hayalleri kurup ölmek için bu hayatı yaşamıyor muyuz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.