Şimdi Ara

#Üniversiteyi Kazanamayan Birinin Gerçek Hikayesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
13
Favori
28.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O kadar sey yazmissin ben sonlara dogru yazdigin cunkiye takildim. Cunki ne lan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BENDE KAZANAMADIM LAN AHAHAH TAKMIYORUM OLURSA OLUR
  • kusura bakma moralimi bozma demişssin ama. o çalışmadığın seneye kalırdım dediğin günlerde babanın takside geçen zamanını da mı düşünmedin. çalışmamak için bahanen mi var ? evinizde elektrik yok mu, eve ekmek gelmiyor mu ? kardeşim kusura bakma ama ayıp yaptığın. bak sana ajıtasyon yapmıyorum hayatta kimse zerre umrumda olmadı. ayıp be daha bi fazla söylencek bir şey yok. göndermiş adamlar seni dersaneye, çalışmışlar çabalamışlar ayıp senin yaptıgın. hadi onları düşünmüyorsun, kendini de mi düşünmüyorsun? sıfatın ne söylesene? öğrenci misin şu anda ? çalışıyor musun? yok işte sıfatın yok. seneye halledermiş. ulan 4 senelik konuları nasıl 1 senede halledeceksin kimsin sen? madem güvenmiyorsun kendine elinden geleni yap demi ? maliye ne lan maliye ne ? yazık sana. sana ve senin gibi milyonlarca kişiye yazık. utanın kendinizden. gidin aynaya ağlayın bi şeyler yapın. böyle adam olunmaz. böyle vatandaş olunmaz. böyle evlat olunmaz. yazık size

• dostum müziği açıp tamamnı okudum ve durumuna gerçekten üzüldüm

ama bu duruma kendi kendini düşürmüşsün

bu sene çok çalışarak çok iyi bir yer kazansan aileni de mutlu etsen keşke inşallah maşallah

+üstteki mesaja katılıyorum (Goldstein'ın yazdığına)
  • " işte o konuşmada bir anda onun gözlerine bakıp konuşmadığım için koltuktaki elime seri bir şekilde vurmaya hatta yumruklamaya başladı. Vee ağzından tükmükler saça saça sen artık benim si..mde değilsin olum si...mde si...mmde diye bağırmaya başladı. Sonra kafamı ellerinin arasına alıp seri bir şekilde sallamaya hatta yumruklamaya başladı. ben hiç bir tepki vermiyor sadece dayak yiyordum. O sırada annem geldi babamı alıp zorlanarak uzaklaştırdı. babam küçüklüğümden beri beni hep olup olmadık zamanlarda döverdi."
    baban harbi psikopat
  • gerçekten çok üzüldüm :( Allah yardımcın olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

" işte o konuşmada bir anda onun gözlerine bakıp konuşmadığım için koltuktaki elime seri bir şekilde vurmaya hatta yumruklamaya başladı. Vee ağzından tükmükler saça saça sen artık benim si..mde değilsin olum si...mde si...mmde diye bağırmaya başladı. Sonra kafamı ellerinin arasına alıp seri bir şekilde sallamaya hatta yumruklamaya başladı. ben hiç bir tepki vermiyor sadece dayak yiyordum. O sırada annem geldi babamı alıp zorlanarak uzaklaştırdı. babam küçüklüğümden beri beni hep olup olmadık zamanlarda döverdi."
    baban harbi psikopat

ablalarımdan birini ufakken bir şey yapmadığı için (ne olduğunu bilmiyorum ama çok gereksiz bir neden) döverek altına işettirmiş. artık alıştık çok zorumuza gitmiyor. Sonuçta o bizim babamız.

bir kere hiç unutmam tahminen 8-9 yaşlarında falanım. Bir tanıdığın düğünü için balıkesire gidilecek. Düğün sahibi akrabalarına ve eş dost kısmına gidebilmesi için şu eski pejo dolmuşlardan kiralamış. Bizde o dolmuşa bindik. Ama dolmuş tıklım tıklım dolu. Salak herifler bir diğer dolmuşa binmek varken inatla buna bindiler. Bende ufaklığımın vermiş olduğu bir duyguyla o dolu dolmuşta annemin kucağında değilde ayrı bir koltukta geçmek için uğraştım. Ağladım bağırdım. ama boşa yırtındım çünkü annemin kucağından başka yere oturtmadılar. Benden yaygara koparmayı kestim. Sustum oturdum öyle. Neyse yol bitti 5-6 saat sonra gideceğimiz bir yere vardık. Dolmuştan ilk ben indim arkamdan yavaş yavaş diğer misafirler indi. biraz yürüdükten sonra kafamda mükemmel bir acı hissettim. Dönüp arkaya baktığımda babam şu plastik beyaz sandalyelerin oturma tarafı ile kafama yapıştırmıştı bir tane. Dayak yemekten daha çok herkesin ortasında vurması beni üzmüştü. Bütün millet acı dolu gözlerle bana bakıyordu. Orda ağlayamamanın vermiş olduğu sinir ile tanıdıklara rezil olmanın düşüncesi babamdan beni iyice nefret ettirdi... Ordaki bir kaç adam bile uyardı babamı ille vurmak zorunda değildin niye ufacık çocuğa onla vurdun diye. Ama işte babamdı sevgisini vurarak gösterirdi bize..

• quote:

Orijinalden alıntı: mbkk

HOCAM ANLATIRKEN BİR AN DUGULANDIM SENDE BİR YAZARLIK DUYGUSU VAR İLERİKİ HYATINDA BUNU DÜŞÜN Bİ AYRICA BOŞVER BÖYLE ŞEYLERİ. TERCİHE MTLAKA BİR YERE GİR YOKSA BU AİLE ÇEKİLMEZ ADAMI ÖLDÜRÜR.

YOK ARTIK! Dün facebook'ta gece 12'de çıkıyorum dedin 1 saat sonra mesaj atmışsın foruma konuşma bir daha benle
  • arkadas, kimse seni sevmesin, çok da tın yani. Sen namazını kıl, Allah'ını bil. Dersanede belki bir sey ogretilmiyor, ama dersanesiz de olmuyor. Hafta sonları çalışabilecegin bir işi düşünebilirsin. Allah yardımcın olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodion Romanovic

Bence iyi yönünden bakmaya çalış. Çünkü maliye kazanıp, o kadar sene okuyup işsiz gezmekte var işin sonunda. Yani o yol da hiç garanti değil ki. Sadece 4 yıl ertelerdin sorunları. Biraz daha zaman geçsin kendine gelirsin. Hiç üzülme bence. Seneye bu hırsla hazırlanır ve çok daha iyi bir sıralama yaparsın. Konulardan da sıkılma, nefret etme sakın. Yoksa daha da çekilmez hale gelir. Sevmeye çalış, el mahkum öğreneceksin onları bir şekilde. Bu yaşadıkların da sana güzel bir ders olmuştur. Kısa zamanda düzelirsin umarım. Üniversiteyi de kimse gözünde bu kadar büyütmesin.

kardeşim her taraf işletmeci kaynıyor. Hepsi boşta geziyor. iktisat desen onla hemen hemen aynı. Ama maliye puanı diğer şeylere göre düşük olupta daha çok devlete atanma ihtimali olan bir meslek. Tm de adam akıllı geleceği parlak ama puanı düşük ne meslek kaldı ? 2.yerleştirmede bolu yada denizli iktisat yazmayı düşünüyorum ve çıkma ihtimalleri de var. Senin önereceğin bir şey var mı?

• oluyor dostum böyle. bende 30 tercih yaptım 30. tercihime yerleştim. daha üste çok daha düşük sıralamayla alan yerler olmasına ragmen.

bir arkadaşımında sıralaması 200.000 olmasına ragmen 260.000 le alan osmangazi madene giremedi vs. vs. vs.

ösym nin ne yaptıgı hiçbir zaman belli olmuyor
  • Arka arkaya alıntı yapıp,mobilde 2 saat aşağı indirtenin Allah belasını versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende senin gibiyim. Sen benden daha çalışkansın yalnız. Benim de babam memur. Birazda ben çalışmak istemediğimden tayin ola ola eğitim hayatımızı bitirdik. Şimdi myo'da okuyorum bu sene dgs ile lisans geçmeyi düşünüyorum inşallah başarabilirim. Yoksa ne düzgün bir iş var sanki üni okuyanların hepsi düzgün iş buluyormuş gibi ne de istediğim gibi bir sevgilim olabilir. Arkadaşlıklar ise gerçekten bitti sayılır erkekler için.
  • edit2: geçen gün annem telefonda kardeşime anlatırken duydum. Annem babama bak bugün bayram onun gönlünü al eline 50-100 bir şey koy harçlığı yok sonra elini öptür demiş. Bbabmda hiç umrumda değil falan demiş. Yani bayramda onla ne bayramlaştım nede konuştum. Bayram bitti durum aynı şekilde. hayattan tokat yemek değilde sevdiklerinin sna çok boktan şeyler için sırt dönmesi yok mu işte o mahvediyor insanı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi >>StoRm<< -- 27 Ağustos 2012; 12:08:13 >
  • Sözün bittiği yer burası.

not: çok bloklanacak varlık varmış.
  • bak ne güzel namaza başlamana vesile olmuş.
    Ben de ikinci senenin ek tercihleriyle yerleştim üniversiteye. O bir yıl aslında güzel değil fakat az çok bi şeyler hakkında fikir sahibi olursun.
    Babanla da aran düzelir merak etme. Sen gayret göstermeye bak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: >>StoRm<<

merhaba arkadaşlar size şu geçirdiğim son 1 ayı anlatacağım. Muhtemelen sizde bu yada buna yakın şeyler yaşadınız. okumadan önce şu müziği açın belki okurken beni daha iyi anlarsınız tıklayın

ben bu sene istanbulda sıradan bir düz liseden mezun oldum. lise hayatım boyunca bir kere oturup adam akıllı 3 saatten fazla ders çalıştığımı hatırlamıyorum.
    Neyime güvenipte çalışmadım hala anlamıyorum. Babam emekli polis memuru. Çalışmıyor arada taksiye çıkar. Annem ev hanımı. bu sene birey dershanesine gittim. Çok vasat ve boş zaman geçirdim. Dersanenin şubesi yeni olduğu için çok tecrübesizlerdi zaten...

Ben bu sene üniversiye girmeyi fazla düşünmüyordum seneye bırakırım diyordum. Taki ygs de sınava girenlerin yarısı elenene kadar. ygs sonuçlarında 290 civarı bir şey yapmıştım. Zaten hiç çalışmamıştım. ama sonuçlar açıklandıktan sonra içime çok kesin duygular yerleşti. İçimden dedim bu sene giderim maliye okurum. hem sene kaybetmem hemde tekrar sınava hazırlanmam dedim. Hatta anama babama ilk seneden bir maliye bölümüne girebileceğim ihtimallerini veriyordum. lys sınavına girdim ve tm-1 203.000 sıralama tm-3 ise 140.000 sıralama elde ettim. maliye için tm-1 puanı lazım. Onun için geçen senenin sıralamalarına baktım. ikinci öğretim okumama babam izin vermişti. geçen senenin kılavuzuna baktığımda girebileceğim çok yer vardı. Bende hiç sorun etmedim. Polis öğrenci yurdunda kalacağım için sadece polis öğrenci yurdunun olduğu illeri yazdım. Anlacayacağınız sadece 15 tercih yaptım. son tercihimde balıkesir üniversitesi ikinci öğretim maliye idi. Sıralamada ise geçen sene 253.000 civarı ile kapamıştı. Bende içimden buna bile kalmadan girerim dedim.

Veee yerleştirme sonuçları açıklandı gecenin köründe sonuçlara baktım. tc falan yazdım siteye girdim. sonrasında karşımdaki yazı ile şok oldum. hiç bir lisanüstü yerleştirme programına yerleşemediniz civarı bir şey yazıyordu. Tabi ilk 2 dk şok geçirdim. Hiç hareket etmediğimi ve boğazımda muhteşem bir kuruluk olduğunu hatırlıyorum. Acaba dedim yanlış yere mi girdim sayfayı f5 liyorum tekrar giriyorum tekrar ve tekrar. İçimden diyorum bu nasıl bu kadar geriye sekerde benim hiç bir tercihim tutmaz. neyse şoku atlatamadan annem ile babama hiç bir yere giremediğimi söyledim. Ne oldu beğenirsiniz. Benim dalga geçtiğimi şaka yaptığımı zannettiler. Tam 5 dk onları gerçek olduğunu hiç bir yere yerleşemediğimi söyledim. onları söylerken keşke yerin dibine geçsem dediğim oldu içimden. Velhasıl onlar pek fazla etki göstermemeye çalıştılar bana. O gece sabaha kadar zor uyudum. Çünkü kendimi gireceğime o kadar inanmıştım ki. Bir anda seneye kalma o berbat konuları tekrar görmek bana ölümden beter geldi. herkes facebooktan kazandığı yerleri yazmaya başlamıştı. En kötü duyguları işte orda hissettim. tercihlerin açıklandığı sabah uyandığımda sonuçların açıklanmadığını benim bir kabus gördüğümü zannediyordum. Durumum o kadar kötü idi. Sonradan haber sitelerinde tercihlerin çok geriye attığını söylediklerinde işte o zaman rüya olmadığını bunu gerçekten yaşadığımı anladım. Peki şimdi ne yapacaktım. 2. yerleştirmeyi bekleyecektim yada seneye kalacaktım...
    ---------------------------------------------------------
    -Üniversite olayından sonra beni üzen en büyük olay-
    galiba bayram arifesi akşamı idi. Ben her saniye acaba şimdi ne yapacağım acaba seneye mi kalacağım o lanet derslere tekrar mı çalışacağım diye düşünürken biraz kafa dağıtmak için cs 1.6 oynayayım dedim. oyunu oynarken içeri babam geldi ve yanıma oturdu. Bana şöyle bir bakıp peki şimdi ne olacak diye sordu. (kazanamadın şimdi ne b.k yiyeceksin demenin medeni hali) bende o anda konuşmaya hiç hazır değildim ve gözlerimi oyundan ayırmadan babama geçici cevaplar vermeye başladım. çünkü daha üstümdeki kazanamama şokunu atlatamamıştım. Bana kpss ye hazırlan falan diye saçmalaya başladı. Zaten kpss ye şurda 2 aydan daha az kalmıştı. Adamlar 3 sene hazırlanıp kazanamıyor ben nasıl 2 ayda kazanacaktım. İşte babama bunun gereksiz oldğunu falan söyledim. babam çok kızgın biridir. bir anda sinirlenen ve sinirlenince ne yapacağı belli olmayan bir adamdır. Hatta anlık katil bile olabilir. ( adam polis ya karekterine işlemiş sinirlilik) işte o konuşmada bir anda onun gözlerine bakıp konuşmadığım için koltuktaki elime seri bir şekilde vurmaya hatta yumruklamaya başladı. Vee ağzından tükmükler saça saça sen artık benim si..mde değilsin olum si...mde si...mmde diye bağırmaya başladı. Sonra kafamı ellerinin arasına alıp seri bir şekilde sallamaya hatta yumruklamaya başladı. ben hiç bir tepki vermiyor sadece dayak yiyordum. O sırada annem geldi babamı alıp zorlanarak uzaklaştırdı. babam küçüklüğümden beri beni hep olup olmadık zamanlarda döverdi. Bunlar bende çok fazla psikolojik etki bıraktı. Ama bu ama bu enn kötüsüydü. gözlerim dolmuştu odada karşıdaki duvara bakarak 10 dk hareketsiz oturdum. sonra kaktım üstümü giyindim çıktım sahile gittim. Tek başıma saat 11 de sahildeyim. O saatde sahilde karanlıktır ve hiç tekin olmayan insanlar olur. ( sapıklar sarhoşlar tinerciler ne ararsan ) ama hiç umrumda değildi. SAdece denize bakıp şimdi ne yapacağım diyordum.

aradan bir kaç gün geçti. bir sürü arkadaşım vardı hayatımda. ama hiç kimse arayıp sormadı. en yakın dediğim 2 arkadaşım bile sadece nereyi kazandın diye sorduklarında açıkta kaldım deyince üzülme seneye kazanırsın deyip konuyu eşmeden geçiştirdi. İşte o zaman anladım hayatımda bana değer veren kimse yoktu. Babam desen artık hiç konuşmuyoruz. Hatta evde bir birimizden kaçıyoruz. Annem artık benden bıktı. Arkadaşlarım arayıp sormuyor. 2 tane ablam var benden yaşça fazla büyük onlar bile beni önemsemiyor. Peki şu anda ne yapıyorum ? Kendime sadece dine verdim. Namaza başladım. Bir yerde işe gireceğim ve 2. yerleştirme sonuçlarına kadar çalışacağım. Ondan sonra sonuca göre ya kazanıp gideceğim yada kazanamayıp bir sene daha psikolojim çökük bir şekilde üniversiteye hazırlanacağım. ama bu sefer salak gibi 15 tercih değil 30 tercih yazıp neresi olursa yazacağım. Çünki artık dayanamıyorum....

bunu sonuna kadar okuduğunuz için tşr ederim. En azından yalnız olmadığımı hissettirdiniz... umarım hayatta benim gibi yalnız kalmazsınız.
    yazıda eklemediğim bir iki gelişme daha oldu eğer yazı okuyan bir iki kişi çıkarsa onlarıda yazacağım...

Lütfen moralimi daha da bozan yorumlar yapmayın. Bari siz destek olun

ÖZET FALAN YOK boş boş konuları okuyorsunuz bunu da okursunuz...

İNANIP İNANMAMAK SİZE KALMIŞ AMA ALTA SAÇMA ŞEYLER YAZMAYIN

edit: 3 idiots diye bir hint yapımı film var. İzlemeyenler için tavsiye ederim. Benim biraz olsun toparlanmamı sağlayan tek şey..

edit2: geçen gün annem telefonda kardeşime anlatırken duydum. Annem babama bak bugün bayram onun gönlünü al eline 50-100 bir şey koy harçlığı koy sonra elini öptür demiş. Bbabmda hiç umrumda değil falan demiş. Yani bayramda onla ne bayramlaştım nede konuştum. Bayram bitti durum aynı şekilde. hayattan tokat yemek değilde sevdiklerinin sna çok boktan şeyler için sırt dönmesi yok mu işte o mahvediyor insanı....

/>

• 200.000 ne olm ben edebiyata girmedim 100.000 mi ne oldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsntrr

quote:

Orijinalden alıntı: >>StoRm<<

/>

senin gibi salakça yorum yapan ilk arkadaşı 1 aylığına çizdiler sıra sende şimdi

lan madem inanmayacaksın neden saçma sapan şeyler yazıyorsun direk kapat konuyu sığır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

200.000 ne olm ben edebiyata girmedim 100.000 mi ne oldum

matematikte kaydırma mı yaptım yoksa yanlış mı işaretledim bilmiyorum eksiye düşmüşüm :(
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.