Şimdi Ara

#Üniversiteyi Kazanamayan Birinin Gerçek Hikayesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
13
Favori
28.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: >>StoRm<<

quote:

Orijinalden alıntı: hbugra24

gerçekten çok sıra kaydı neden böyle oldu

bölümler arası kat sayı farkı çok düşünce sayısal adamlar tm bölümlerine rabet etti ve tmden daha avantajlı oldular. Böylece tm ler geriye sekmeye başladı.
    işin daha da komiği bir sürü sayısal bölümü açık kaldı ve tm ler o bölüme geçip yerleşimiyor.
    örnek verecek olursak akdeniz üniversitesi biyoloji bölümü 81 kontejyanı var ve orayı yazan 3 kişi var

üzülme kardes 1 daha dene benm pederde farksız seni iyi anlıyorm

• quote:

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

en başından beri biliyordun beni. facebookta falan nasıl kendimden emin konuşuyordum. Kafamda bitirmiştim her şeyi. İçimden diyordum tamam kazandım bitti. Ufaktan ev-yurt araştırmasına bile başlamıştım yani kendimi seneye hazırlanırım deyip bıraksaydım bunun koyduğunun çeyreğini koymazdı.
  • Baban senin kazanamamana kızmamış, umursamadığını zannetmiş ona kızmış anladığım.

Düşünsene oğlun üniversite sınavında yerleşemiyor, ne yapacaksın diye soruyorsun c.s oynuyor. Adam haklı sinirlenmekte. Oyunu kapatıp, üzgünüm baba, sizi de üzdüğüm için üzgünüm. En kötü ihtmal seneye daha çok çalışıp kazanırım o da olmazsa hemen işe girerim deseydin senden kralı yoktu.
  • Gecmis olsun umarım seneye istediğin yeri kazanırsın ya da ikinci yerleştirmede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • k. bakma ama bunlar çok normal şeyler.1 sene önce bunların olacağının farkında değilmiydin?neden ders çalışmadın?
    baban senin hakkında kafa yoruyordu demekkki uzun zamandır.bu çocuk ne yapacak diye.sen ise 18 yaşında adam olmana rağmen babanı geçiştirmişsin.
    ciddi söylüyorum az bile yapmış.
    ben daha geçen oks sınavına girecek kardeşimi dövmekten beter ettim.çünkü salak gibi bilgisayarın başında oturuyor sabahtan akşama kadar.güel güzel 100 defa anlattım bak abcim çalış sınavın yaklaştı az bişey bak ama bak işte.ama yok arkadaş bilgisayarın başına sabah oturur , gece kalkar.
    bende verdim veriştirdim (1 hafta sonra okula geri döneceğim ve kurbana kadar görmeyeceğim ona rağmen.) 2 saat konuşamadı bile.

Benim kardeşimden , senin babanın da senden istediği şey azıcık o ufak beyinlerinizi kullanıp düşünmeniz.daha başka bişey beklemiyor kimse.sen elinden geleni yaparsan kimse senden üstünü beklemez.düşün diyorum ya, sadece düşün.sınava gireceksin onu düşün , kötü liseye gideceksin neler olacağını düşün.yok arkadaş.beyin mi yok anlamıyorum.

özetle :başına geleni sonuna kadar haketmişsin.kendine çeki düzen ver , hayatının geri kalanını nasıl geçireceğini düşün , yeni fikirlerinle babanın karşısına çıkıp özür dile.Adam ol bir kere de olsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

quote:

Orijinalden alıntı: mbkk

HOCAM ANLATIRKEN BİR AN DUGULANDIM SENDE BİR YAZARLIK DUYGUSU VAR İLERİKİ HYATINDA BUNU DÜŞÜN Bİ AYRICA BOŞVER BÖYLE ŞEYLERİ. TERCİHE MTLAKA BİR YERE GİR YOKSA BU AİLE ÇEKİLMEZ ADAMI ÖLDÜRÜR.

YOK ARTIK! Dün facebook'ta gece 12'de çıkıyorum dedin 1 saat sonra mesaj atmışsın foruma konuşma bir daha benle

sanane oğlum
  • kardeşim hiçbir yorumu okumadım ama sana verebileceğim birkaç şey var aynı onun gibi ders konularından dolayı haftalarca babamla konuşmadım o sorun olmaz asıl sorun olan eğer kazanamazsan ki ins kazanırsın en yakın arkadaşların üniye gider ve sen yalnız kalıyorsun ya o ama sakın pes etme 2. denemede iyi bir dersane seç ve yılma hep iyi şeyleri düşün cidden bu hayat üzülmeye değmeyecek kadar kısa hayatında başarılar inşallah

• Insallah seneye kazanırsın,durumuna gerçekten üzüldüm.

• okudum ve babana laflar hazırladım.

bu ne biçim babalık kardeşim. oğlun ya senin oğlun kıçı kıytırık bir üni kazanamadı diye evlat mı dövülür. nasıl mantıktır bu.

sana da diyeceğim. bu durumda ben olsaydım daha çok azim yapar çalışır didinir adam gibi bir yere girerdim. madem hedefin çok yüksek değil. 100 bin 50 bin içerisine girmek çok zor değil. hatta biraz olsun çalışmışsan özürlü olmak lazım 50 bine girememek için. (sözel için konuşuyorum. sayısal için 50ler yüksek sayılıyor olabilir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rocqo -- 27 Ağustos 2012; 17:20:05 >
  • Dostum yaşın daha genç, otur adam gibi 1 sene iyi dersaneye git çalış birşeyler yap bir yere yerleş. Senin yapacağın en mantıklı şey bir daha hazırlanmak şuanda mantıklı düşünemiyorsun o yüzden iş ayagını falan kafandan atmanı öneririm.
    Sonuna kadar devam et okumayıpda napacan ite köpeğe(söz meclisden dışarı) hizmetmi ediceksin?
  • neden 4 senelik tercih ediyorsun 3 aylık çalışmanın nesine güveniyosunda yani 2 senelik neden yazmadın ki
  • ateist miydin?
  • Abimde 1. Sınavda Kazanamadı Ama 2. Sene Çalışıp 490 Puan Yaptı Kafanı Vermen Yeterli Sadece.

• bende 2. senemde kazandım bir süre sonra alışıyor insan yukarıda arkadaşın dediği gibi günde 3 saat verimli çalışsan kazanırsın..
  • Üzüldüm senin adına. Babanın yaptığıda çok kötü birşey 18 yaşındasın nasıl vuruyor sana. Benimde puanım seninkilerle aynı ama ben mf yim. Sadece 1 yer yazdım orası geldi. Gelmeseydi de umrumda değildi. 1 seneden birşey olmaz. Seneye çalışıp iyi bir yere gidebilirsin ki TMsin zaten dershaneye bile gerek yok evde oturup çalış.
    Şu gifleri katan arkadaşları banlasalar ne iyi olur ya
  • forum inci nesli p.şt dolmuş. genç adam geçmişe değil geleceğe bak çalışırsan olur, çalışmazsan daha da beteri başına gelir o yüzden bu saatten sonra kendini sınava odakla hadi geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: >>StoRm<<

merhaba arkadaşlar size şu geçirdiğim son 1 ayı anlatacağım. Muhtemelen sizde bu yada buna yakın şeyler yaşadınız. okumadan önce şu müziği açın belki okurken beni daha iyi anlarsınız tıklayın

ben bu sene istanbulda sıradan bir düz liseden mezun oldum. lise hayatım boyunca bir kere oturup adam akıllı 3 saatten fazla ders çalıştığımı hatırlamıyorum.
    Neyime güvenipte çalışmadım hala anlamıyorum. Babam emekli polis memuru. Çalışmıyor arada taksiye çıkar. Annem ev hanımı. bu sene birey dershanesine gittim. Çok vasat ve boş zaman geçirdim. Dersanenin şubesi yeni olduğu için çok tecrübesizlerdi zaten...

Ben bu sene üniversiye girmeyi fazla düşünmüyordum seneye bırakırım diyordum. Taki ygs de sınava girenlerin yarısı elenene kadar. ygs sonuçlarında 290 civarı bir şey yapmıştım. Zaten hiç çalışmamıştım. ama sonuçlar açıklandıktan sonra içime çok kesin duygular yerleşti. İçimden dedim bu sene giderim maliye okurum. hem sene kaybetmem hemde tekrar sınava hazırlanmam dedim. Hatta anama babama ilk seneden bir maliye bölümüne girebileceğim ihtimallerini veriyordum. lys sınavına girdim ve tm-1 203.000 sıralama tm-3 ise 140.000 sıralama elde ettim. maliye için tm-1 puanı lazım. Onun için geçen senenin sıralamalarına baktım. ikinci öğretim okumama babam izin vermişti. geçen senenin kılavuzuna baktığımda girebileceğim çok yer vardı. Bende hiç sorun etmedim. Polis öğrenci yurdunda kalacağım için sadece polis öğrenci yurdunun olduğu illeri yazdım. Anlacayacağınız sadece 15 tercih yaptım. son tercihimde balıkesir üniversitesi ikinci öğretim maliye idi. Sıralamada ise geçen sene 253.000 civarı ile kapamıştı. Bende içimden buna bile kalmadan girerim dedim.

Veee yerleştirme sonuçları açıklandı gecenin köründe sonuçlara baktım. tc falan yazdım siteye girdim. sonrasında karşımdaki yazı ile şok oldum. hiç bir lisanüstü yerleştirme programına yerleşemediniz civarı bir şey yazıyordu. Tabi ilk 2 dk şok geçirdim. Hiç hareket etmediğimi ve boğazımda muhteşem bir kuruluk olduğunu hatırlıyorum. Acaba dedim yanlış yere mi girdim sayfayı f5 liyorum tekrar giriyorum tekrar ve tekrar. İçimden diyorum bu nasıl bu kadar geriye sekerde benim hiç bir tercihim tutmaz. neyse şoku atlatamadan annem ile babama hiç bir yere giremediğimi söyledim. Ne oldu beğenirsiniz. Benim dalga geçtiğimi şaka yaptığımı zannettiler. Tam 5 dk onları gerçek olduğunu hiç bir yere yerleşemediğimi söyledim. onları söylerken keşke yerin dibine geçsem dediğim oldu içimden. Velhasıl onlar pek fazla etki göstermemeye çalıştılar bana. O gece sabaha kadar zor uyudum. Çünkü kendimi gireceğime o kadar inanmıştım ki. Bir anda seneye kalma o berbat konuları tekrar görmek bana ölümden beter geldi. herkes facebooktan kazandığı yerleri yazmaya başlamıştı. En kötü duyguları işte orda hissettim. tercihlerin açıklandığı sabah uyandığımda sonuçların açıklanmadığını benim bir kabus gördüğümü zannediyordum. Durumum o kadar kötü idi. Sonradan haber sitelerinde tercihlerin çok geriye attığını söylediklerinde işte o zaman rüya olmadığını bunu gerçekten yaşadığımı anladım. Peki şimdi ne yapacaktım. 2. yerleştirmeyi bekleyecektim yada seneye kalacaktım...
    ---------------------------------------------------------
    -Üniversite olayından sonra beni üzen en büyük olay-
    galiba bayram arifesi akşamı idi. Ben her saniye acaba şimdi ne yapacağım acaba seneye mi kalacağım o lanet derslere tekrar mı çalışacağım diye düşünürken biraz kafa dağıtmak için cs 1.6 oynayayım dedim. oyunu oynarken içeri babam geldi ve yanıma oturdu. Bana şöyle bir bakıp peki şimdi ne olacak diye sordu. (kazanamadın şimdi ne b.k yiyeceksin demenin medeni hali) bende o anda konuşmaya hiç hazır değildim ve gözlerimi oyundan ayırmadan babama geçici cevaplar vermeye başladım. çünkü daha üstümdeki kazanamama şokunu atlatamamıştım. Bana kpss ye hazırlan falan diye saçmalaya başladı. Zaten kpss ye şurda 2 aydan daha az kalmıştı. Adamlar 3 sene hazırlanıp kazanamıyor ben nasıl 2 ayda kazanacaktım. İşte babama bunun gereksiz oldğunu falan söyledim. babam çok kızgın biridir. bir anda sinirlenen ve sinirlenince ne yapacağı belli olmayan bir adamdır. Hatta anlık katil bile olabilir. ( adam polis ya karekterine işlemiş sinirlilik) işte o konuşmada bir anda onun gözlerine bakıp konuşmadığım için koltuktaki elime seri bir şekilde vurmaya hatta yumruklamaya başladı. Vee ağzından tükmükler saça saça sen artık benim si..mde değilsin olum si...mde si...mmde diye bağırmaya başladı. Sonra kafamı ellerinin arasına alıp seri bir şekilde sallamaya hatta yumruklamaya başladı. ben hiç bir tepki vermiyor sadece dayak yiyordum. O sırada annem geldi babamı alıp zorlanarak uzaklaştırdı. babam küçüklüğümden beri beni hep olup olmadık zamanlarda döverdi. Bunlar bende çok fazla psikolojik etki bıraktı. Ama bu ama bu enn kötüsüydü. gözlerim dolmuştu odada karşıdaki duvara bakarak 10 dk hareketsiz oturdum. sonra kaktım üstümü giyindim çıktım sahile gittim. Tek başıma saat 11 de sahildeyim. O saatde sahilde karanlıktır ve hiç tekin olmayan insanlar olur. ( sapıklar sarhoşlar tinerciler ne ararsan ) ama hiç umrumda değildi. SAdece denize bakıp şimdi ne yapacağım diyordum.

aradan bir kaç gün geçti. bir sürü arkadaşım vardı hayatımda. ama hiç kimse arayıp sormadı. en yakın dediğim 2 arkadaşım bile sadece nereyi kazandın diye sorduklarında açıkta kaldım deyince üzülme seneye kazanırsın deyip konuyu eşmeden geçiştirdi. İşte o zaman anladım hayatımda bana değer veren kimse yoktu. Babam desen artık hiç konuşmuyoruz. Hatta evde bir birimizden kaçıyoruz. Annem artık benden bıktı. Arkadaşlarım arayıp sormuyor. 2 tane ablam var benden yaşça fazla büyük onlar bile beni önemsemiyor. Peki şu anda ne yapıyorum ? Kendime sadece dine verdim. Namaza başladım. Bir yerde işe gireceğim ve 2. yerleştirme sonuçlarına kadar çalışacağım. Ondan sonra sonuca göre ya kazanıp gideceğim yada kazanamayıp bir sene daha psikolojim çökük bir şekilde üniversiteye hazırlanacağım. ama bu sefer salak gibi 15 tercih değil 30 tercih yazıp neresi olursa yazacağım. Çünki artık dayanamıyorum....

bunu sonuna kadar okuduğunuz için tşr ederim. En azından yalnız olmadığımı hissettirdiniz... umarım hayatta benim gibi yalnız kalmazsınız.
    yazıda eklemediğim bir iki gelişme daha oldu eğer yazı okuyan bir iki kişi çıkarsa onlarıda yazacağım...

Lütfen moralimi daha da bozan yorumlar yapmayın. Bari siz destek olun

ÖZET FALAN YOK boş boş konuları okuyorsunuz bunu da okursunuz...

İNANIP İNANMAMAK SİZE KALMIŞ AMA ALTA SAÇMA ŞEYLER YAZMAYIN

edit: 3 idiots diye bir hint yapımı film var. İzlemeyenler için tavsiye ederim. Benim biraz olsun toparlanmamı sağlayan tek şey..

edit2: geçen gün annem telefonda kardeşime anlatırken duydum. Annem babama bak bugün bayram onun gönlünü al eline 50-100 bir şey koy harçlığı koy sonra elini öptür demiş. Bbabmda hiç umrumda değil falan demiş. Yani bayramda onla ne bayramlaştım nede konuştum. Bayram bitti durum aynı şekilde. hayattan tokat yemek değilde sevdiklerinin sna çok boktan şeyler için sırt dönmesi yok mu işte o mahvediyor insanı....

allah yardımcın olsun kardeşim eğer seneye de umudun yoksa, şansını eğer yabancı dilin varsa dil veya özel yetenek sınavlarında dene derim hem psikolojine iyi gelecek sıkmayacaktır dersler seni...

• sana 13 yıl önce üniversite sınavına girmiş biri olarak yazdıklarını okuduktan sonra bişeyler yazmak istedim.

orta okul hayatım atari salonu lise hayatım ise bilardo salonunda geçmişti.ta ki lise 2 nin yazına kadar. baktım ilerde beni nasıl bir hayat bekleyecekti?

babam marangöz ustası beş kardeştik.okumasam ya marangöz tarzı bi mesleğim olacak çok yorulacaktım yada kendime çeki düzen verip iyi bir mesleğe sahip olacaktım

oturdum yazın ortasında ders çalışmaya başladım.şöyle söyleyim lise 2 yi bitirmiştim ama üçgenin iç açıları toplamı kaç,ribozom nedir bilmiyordum mf öğrencisiydim üstelik.

yaz ayında kendime az buçuk alt yapı oluşturdum.ve rica minnet iyi bir dersaneye indirimli girdim. çok çalıştım o sene arkadaşlar.ve şunu anladım okulda ne kadar zeki

dediğim arkadaşlar bana soru çözdürmeye getirmeye başladığında çalışmanın önünde hiç bir zeka vs duramazdı.

üniversite sınavında karşınıza çıkan sorular çalışmayla helledilebilecek şeylerdir. kimi az çalışır kimi çok çalışır.ama zeki olmasanda alt yapın olmasada iyi çalışmayla halledebilirsiniz.

bence sen kafana takma olabilecek en kötü durumu görmüşsün ailenle ipler kopma noktasına gelmiş.bundan sonra sıkı çalışarak hem kendi hayatın hemde aileni hem utandırıp hem gururlandırmak içiniyi bi bölüm ve okul tuttur seneye .

bir de aileler asla çocuklarının kötülüğünü istemez.1 yıllık babayım neler çektiğimizi görseniz anne babaya asla kızmazsınız

• bu arada 99 öss de ilk 5000 e girmiştim.0 dan çalışmaya başlayarak 1 yıl içerisinde sizde yapabilirsiniz
  • geçmiş olsun kardeşim benim durumda aynı kesin tutar diye birtek egeyi yazmıştım tercihlerde kesin gözüyle bakıyodum ve kendimi hazırlamıştım o sonuç hüsran Bende bizimkileri inandırmak için 10 dk uğraşmıştım
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.