Şimdi Ara

Üniversiteyi kazandık sıra geldi Laptop mevzuuna :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
8.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • makne mühendisliği için ne gerekir bilen varmı? hazırlığı atlayacağım yani 1.sınıfa başlayacağım. cad programları falan lzm olurmu? nasıl birşey gerekir bana? bir netbook işimi halledermi eğitim süresince?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _drmxmyt

makne mühendisliği için ne gerekir bilen varmı? hazırlığı atlayacağım yani 1.sınıfa başlayacağım. cad programları falan lzm olurmu? nasıl birşey gerekir bana? bir netbook işimi halledermi eğitim süresince?

bende makine mühendisliği okayacağım.
    http://www.hepsiburada.com/samsung-r522-xs07tr-intel-core-2-duo-t6600-2.2ghz-3gb-250gb-15.6-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd750161#tablnk
    bu özelliklerde birşey alacağım. belkide samsung alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

Laptop yerine pratikliği ve ucuzluğu sebebiyle bence netbook tercih edin. Bir süre sonra laptop bile insanın kolunu ağrıtıyor. DVD sürücüsü olmaması pek bir dezavantaj değil. Oyun oynamayacaksanız MS Office ve internet ile divx için birebir bu aletler. 10 saate varan pil ömrünü de unutmayın

Kesinlikle doğru. Üniversite öğrencisi laptop almasın. Ben birkaç ay önce notebook aldım ve gayet de memnunum. Bu sene üniversiteye başlıyorum.
    Alırken hard diskinin yüksek kapasiteli olmasına dikkat edin. Bir de ekran çözünürlüğünün en az 1024 x 768 olmasına dikkat edin.

Bendeki pil ömrü 2 saat. 10 saati görünce şaşırdım biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiend -- 14 Ağustos 2009; 15:57:27 >

•  Üniversiteyi kazandık sıra geldi Laptop mevzuuna :)

Şöyle bişi iyi gider..
  • Netbook iyi güzel de özelliklerine çoook dikkat edin diyorum. Daha sonradan "keşke"lerle boğuşmayın. Az önce dediğim gibi ekran çözünürlüğü en azından 1024x768 olsun. Hard diskinin kapasitesi de 160 GB veya üstü olsun.
    Diğer özelliklere de dikkat edin. Netbooklarda dikkatimi en çok çeken ve en hassas olan özellikler bunlar olduğundan bunları üstüne basa basa söyledim.

Ama kesinlikle laptop almayın.
  • Okuduğu üniversite , yaşadığı şehirde olan birinin dizüstü bilgisayara ihtiyacı var mıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mushmula

Okuduğu üniversite , yaşadığı şehirde olan birinin dizüstü bilgisayara ihtiyacı var mıdır ?

Kişiden kişiye değişir. Bunu en iyi sen bilirsin.
  • Teknik çizim programlarında rahat etmek istiyorsun harici ekrantı olan bi model al en düşük olarak.

Fakat ben kendi adıma söyleyeyim , üniversite yaşadığım yerde olmadığı için , kısacası evde olmayacağım için sağlam sistemli bir laptop alacağım.Hem çizim dersleri hemde oyun amaçlı.Kısacası üniversite bizi yıldırmaz oyunlara devam Şaka bi yana oyunlardan uzak klamakta istemediğimden iyi kötü laptoplada oyun oynamak istiyorum. Birde ilk sene hazırlık okuyacağımdan daha rahat oyun oynarım

Düşündüğüm laptoplar ; Samsung Dizüstü PC R520-FS02TR veya LG R510 - TAPMST olmadı Lenovo Y550

Samsung 1300 lira bişi , lg 1400 küsür , leonovoda 1300-1400 küsür bişi idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRo-34 -- 14 Ağustos 2009; 16:32:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SeRo-34

Teknik çizim programlarında rahat etmek istiyorsun harici ekrantı olan bi model al en düşük olarak.

Fakat ben kendi adıma söyleyeyim , üniversite yaşadığım yerde olmadığı için , kısacası evde olmayacağım için sağlam sistemli bir laptop alacağım.Kısacası üniversite bizi yıldırmaz oyunlara devam Şaka bi yana oyunlardan uzak klamakta istemediğimden iyi kötü laptoplada oyun oynamak istiyorum. Birde ilk sene hazırlık okuyacağımdan daha rahat oyun oynarım

Düşündüğüm laptoplar ; Samsung Dizüstü PC R520-FS02TR veya LG R510 - TAPMST olmadı Lenovo Y550

Samsung 1300 lira bişi , lg 1400 küsür , leonovoda 1300-1400 küsür bişi idi.

mühendislik fakültesinde iseniz 1 dönem autocad görüceksiniz. dediğim gibi benim 666 liralık laptop bana fazlasıyla yetti, işin oyun kısmını bilemem. Autocad de çok spesifik çizimler yapmayacaksınız, ya da ne bileyim render almayacaksınız, o yüzden çok yüksek ekran kartlarına gerek yok, belki katı model de biraz zorlar sizi düşük seviye sistem.

Söylemek istediğim düşük bütçesi olanlar, kendilerini fazla zorlamasına gerek yok, zaten okul labındaki tarihi bilgisayarlarda autocad 2004 yüklüydü, laptop u olmayan onları kullanıyodu.Ama varsa paranız, alın tabiki güzel bişey, uzun süre idare etsin sizi. Hatta bi makina mühendisi mesela, catia olsun solidworks olsun bunları küçükten kurcalamaya başlamalı iyi bi sistemi varsa.

• http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=39441

arkadaşlar bu bilgisayar tek kelimeyle harika herkese tavsiye ederim. Tüm işlerinizi görür. Bu arada üniversitede laptop lazım olcak diye düşünmeyin normalde ne kadar ihtiyacınız oluyorsa üniversitede de o kadar lazım olacak. Bilgisayar mühendisliği okuyacak arkadaşlar da iyi bi şey için kasmasınlar. Sizin yazacağınız programları piyasadaki en kötü bilgisayar bile çalıştırır :)
  • Samsung R522 Forever
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::Banner:::

http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=39441

arkadaşlar bu bilgisayar tek kelimeyle harika herkese tavsiye ederim. Tüm işlerinizi görür. Bu arada üniversitede laptop lazım olcak diye düşünmeyin normalde ne kadar ihtiyacınız oluyorsa üniversitede de o kadar lazım olacak. Bilgisayar mühendisliği okuyacak arkadaşlar da iyi bi şey için kasmasınlar. Sizin yazacağınız programları piyasadaki en kötü bilgisayar bile çalıştırır :)

ıllakı programları calıstırırken yuksek grafıklere gerek olmadıgı ıcın calıstırır ama oyunları oynamak ıcınde aldırırken babacıgım bılgısayar müh en ii olması lazım ıı prım yapar:D:D:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angel67 -- 14 Ağustos 2009; 17:42:54 >

• Laptop kullananlar ne özelliklere özellikle dikkat etmek gerekiyor? Bir de hala bu labların laptop/netbook yerine kullanıp kullanılmayacağı soru işareti..
  • Yukarı!
  • ananem alacak bana yarı dönemde oleyyy !
  • Ailesinden uzata okuyacak ve tatillerde(bayram vs.) eve gidecek olanlara diz üstü konusunda tavsiyeler:

-Wireless'ının hangi versiyon olduğuna dikkat edin.WiFi 4965N ve sonraki versiyonları tercih etmeniz önerilir.
    -Pilinin 3 saat kadar dayanması önemli.Kimi markalar şu kadar süreye kadar pili dayanıyor diyor ama iyi incelemek gerek.Mesela Sony'nin son modellerinde 2 saate kadar pil süresi diyor.Ama tüm ayarları kısdığınızda, WiFi falan kullanmadığınızda böyle bir şey mümkün oluyor.
    -HDD'de önemli bir konu.Daha sonradan değiştirmesi, masaüstü gibi kolay olmayacağından ihtiyacınıza göre bir seçim yapın.Eğer bir model beğendiyseniz, fakat HDD'si sizin için yetersizse; harici HDD'leride incelemenizi öneririm.
    -Ekran kartı diz üstü bilgisayarlardaki en zayıf parça.Genelde diz üstü piyasasındaki iyi ekran kartları olan laptoplar pahalı oluyor.Acer ve Asus'un modelleri, diğerlerine göre daha ucuza oyun oynatabilen ekran kartlarına sahip olabiliyor.

Aklıma gelenler bunlar.

• Yurtlara bilgisayar götürmek serbest mi?ben pcmden memnunum
    (Dslr almak istiyorum o paraya)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cucucucu

Yurtlara bilgisayar götürmek serbest mi?ben pcmden memnunum

Serbest Tabi. Niye Serbest Olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scorpion_tr

quote:

Orijinalden alıntı: cucucucu

Yurtlara bilgisayar götürmek serbest mi?ben pcmden memnunum

Serbest Tabi. Niye Serbest Olmasın

Ben hiç masaüstü pc serbest olan yurt görmedim.
    Laptop veya netbook heryerde serbest zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PATEVRA

Samsung R522 Forever

bu bilgisayarı nerede bulabilirim teknosada falan bulamadım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.