Şimdi Ara

Üniversiteyi uzatmış arkadaşlar dikkat! Harçlar katlandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
2
Favori
6.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yükseköğretim kanunu'na göre, önlisans programlarını azami 4 yıl, lisans programlarını azami 7 yıl, lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programları azami 9 yıl, yüksek lisans programını azami 3 yıl, doktora programını ise azami 6 yıl içinde başarıyla tamamlayarak mezun olamayanlar, ancak yasada belirtilen artırımlara göre katkı payı veya öğrenim ücretlerini ödemek koşuluyla kayıt yaptırabiliyor.

örneğin, belirtilen bu süreler içinde aynı yükseköğretim kurumundaki öğrenimi sırasında bir derse 3. defa kayıt yaptırılması halinde, belirlenen kredi başına ödenecek katkı payı veya öğrenim ücreti, yüzde 50 fazlası, 4. defa kayıt yaptırılması halinde yüzde 100, 5. veya daha fazla defa kayıt yaptırılması halinde ise yüzde 300 fazlasıyla hesaplanıyor."

azami süreyi aşanlara uygulanacakmış bu katlamalı harç olayı da(seneden dolayı olan katlama). ama bir ders 3 kez alınınca azami süreyi aşmasan dahi katlamalı harç ödeyecekmişsin ki, bu çok gereksiz bir madde olmuş.

böyle bir yorum buldum ne akdar doğru bilinmez.

buda hürriyette yer alan bi haber :

Yetim, 2011 yılında çıkarılan kanunla öğrencilerden öğrenim ücreti veya katkı payı (harç) alınmasının kaldırıldığını, okulunu uzatan öğrenciler için ise ekstra harç parası alındığını ifade etti. Katlamalı harç düzenlemesinin 2011 yılında yapılmasına rağmen uygulamaya 2014-2015 akademik yılında başlandığını belirten Yetim, şunları söyledi:
    “Düzenlemeye göre öğrencilerimiz, 2 yıllık yüksek okulu 2 yılda, 4 yıllık fakülteyi 4 yılda, 6 yıllık fakülteyi 6 yılda bitiremezlerse daha sonraki yıllarda harçları katlanarak alınacak. Buna göre, aynı dersi üç sefer alan öğrencilerden kredi başına alınacak katkı payı yüzde 50, dört sefer alan öğrenciler yüzde 100, beş sefer ve üzeri alan öğrenciler ise yüzde 300 fazla olacak. Bu kanun hükümlerini Türkiye’de sadece ERÜ uygulamaya başladı ancak bunlar amir hükümlerdir ve bütün üniversitelerin uygulaması gerekiyor. Birinci öğretimde harçların kaldırılması ve başarısız öğrencilerden katlamalı harç alımını gerektiren kanun, bütün üniversiteleri kapsıyor, uygulamayanlar yasal mevzuata göre suç işliyor.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santiago Munez -- 28 Ocak 2015; 11:50:46 >

• parasız eğitim diye dersaneleri kapatanların yaptığı işe bak..partinin adında adalet olması bu kadar ironik olurdu.

9 dönemlik emeğimi hiçe sayıyor hükümet..1 dönem sonra mezunum ama 1400 tl mümkün değil 1 hafta içinde ödeyemem

her mühendislik okuyan bilir ki müh fakültelerini 4 yılda bitirme oranı %34-40 falandır.100 öğrencinin rahat 60 tanesi en az 1 dönem uzatır okulu..zor çünkü anasını satayım.kaldı ki bunların egoist hocası falan da var.

+6 senesi olanlara git istediğini yap ama 5.seneye ne diye 7.sınıf muamelesi yapıyosun ?

umarım ilahi adalet dedikleri vardır da bu adaletsizliğiniz için bedellerini ödersiniz..hem sizler hem sizlere oy verip susanlar..
  • 764,5 tlyi zor odeyen var alttan dersi varsa biter yani millet odeyemez guya devler unileri...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esasiyun

üniversitede örgün süreyi doldurmuş kişiler;

bahar döneminde başlamak üzere katlamalı harç rezilliği diye birşey icat etmişler. halihazırda ödediğiniz sabit katkı payına ek olarak kaldıgınız ders başına minimum 40 liradan başlayan ve 150 liralara varan saçma rakamlar talep ediyorlar. yani bugün uzatmalı 2. öğretim bir mimar arkadaş varsa ve 6-7 ders alcaksa geçen döneme göre 700-800 lira ek bedel ödeyecek.

http://www.beserhaber.com/haber/196/universitelerde-katlamali-harca-buyuk-tepki.html

böyle birşey var mı ya?

Bu konu ile ilgili yasa hangisi bulamadım gitti ?

• quote:

Orijinalden alıntı: OguzhanY

Bu dogruysa ben bittim

3bin tl şu an minimum harç ödeyecem
  • Akademislere 1000 liraya yakın zam gelince bu olay çıktı. Zamanlama manidar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40 tl kredi başına mı yoksa acts başınamı acaba.acts ise var ya bi ders kafadan en az 150 200. Bide 4 5.alışınsa %100 %200 bindiriyolar.ohh

• Az para aliyorlardi ya yetmedi daha fazla alacaklar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bankadan kredi çekip öderiz artık.
  • oturup çalışın sizde 3 defa kalmayın,katlı harçlar 3 defa ve üzeri kaldığın ders için ödeniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

Bankadan kredi çekip öderiz artık.

Aynen öğrenci kredisi fırsatları falan bankalar reklam yapar.bi borçlanmayan öğrenci kalmıştı o da borçlanır.ay em ef e borç veriyoz biz kalkınıyoz atak helikopter tank yaptık bis

• quote:

Orijinalden alıntı: OrganikYazar

oturup çalışın sizde 3 defa kalmayın,katlı harçlar 3 defa ve üzeri kaldığın ders için ödeniyor

Keyfimizden kalmıyoruz ya.Hocalar sağ olsun tam sınırda bırakıyor.Bir hocam sağ olsun şarap almamı teklif etmişti.Ama almadım.
  • Vakıfta okuyorum her türlü geçiriyolar bizede. Bana hava hoş
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrganikYazar

oturup çalışın sizde 3 defa kalmayın,katlı harçlar 3 defa ve üzeri kaldığın ders için ödeniyor

hocasına göre değişiyor o hocam.yaz okulu dahil 3 defa alıp hep 15 civarı ortalamayla kaldığım 2 dersi bu yıl hem daha fazla çalışarak hemde hocanın değişmesiyle BA geçtim mesela.
  • OrganikYazar kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın ama bazı mühendislik dersleri o kadar zor ki çalışsanız da inanın hallolmuyor anca birikmiş seneye denk geleceksin hoca temizleme derdine sınavı biraz kolay yapıp bol keseden puan verecek de geçeceksin.Tabi ki bir dersi hiç geçmeyen yok değil ama 250 kişi bir dersi alıp finalde anca 50 kişi geçebiliyorsa durum budur.Ders başına değilde şöyle olsa daha mantıklıydı bence bu uygulama okulunu uzattıkça harç parası %25 artsın 4. sınıf sonunda tabi bir daha ki sefere %40 gibi makul şekilde.Harçları kaldırdık diyip bu şekilde tekrar haraç alma yoluna gitmek çok anlamsız.Çalışmamayı veya dersin zorluğunu geçtim.Çeşitli sıkıntılardan dolayı okulunu uzatan ve durumu olmayan binlerce öğrenci var.Dondursan yine ödüyorsun aynı parayı okulu mu bıraksın bunca insan ?
  • Birinci ogretimde harc yok yine degil mi?
    Sadece 3ten fazla kalinca para veriyorsun..

• Tom Hagen kullanıcısına yanıt
    okulu uzatırsan yine ödersin

• quote:

Orijinalden alıntı: bcan402

parasız eğitim diye dersaneleri kapatanların yaptığı işe bak..partinin adında adalet olması bu kadar ironik olurdu.

9 dönemlik emeğimi hiçe sayıyor hükümet..1 dönem sonra mezunum ama 1400 tl mümkün değil 1 hafta içinde ödeyemem

her mühendislik okuyan bilir ki müh fakültelerini 4 yılda bitirme oranı %34-40 falandır.100 öğrencinin rahat 60 tanesi en az 1 dönem uzatır okulu..zor çünkü anasını satayım.kaldı ki bunların egoist hocası falan da var.

+6 senesi olanlara git istediğini yap ama 5.seneye ne diye 7.sınıf muamelesi yapıyosun ?

umarım ilahi adalet dedikleri vardır da bu adaletsizliğiniz için bedellerini ödersiniz..hem sizler hem sizlere oy verip susanlar..

böyle boş olasılık hesapları vermeniz anlamsız zira mühendisliğin öyle ekstra aman aman zorluğu yok düzgün çalışma ile hallolmayacak birşey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: quancore

quote:

Orijinalden alıntı: bcan402

parasız eğitim diye dersaneleri kapatanların yaptığı işe bak..partinin adında adalet olması bu kadar ironik olurdu.

böyle boş olasılık hesapları vermeniz anlamsız zira mühendisliğin öyle ekstra aman aman zorluğu yok düzgün çalışma ile hallolmayacak birşey değil.

orası öyle de gençlik işte sonradan farkına varıyosun.

son dönemi kalmış ve 2700 ödemesi gereken arkadaşlarım var ve bunlar zaten 800 ü zar zor veren adamlar hatta bazıları bu parayı bulamadı diye kayıt yaptıramayan adamlar

bu harçların savunulacak tek bir yanı yok. savunmak zaten bencilliktir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.