Benim Toshiba marka bir laptop var (Toshiba Satellite SA50-111) Windows XP Pro SP2 yüklü idi. Bu sabah her zaman ki gibi bilgisayarı açtım Windows logosu cıktı daha sonra birden resetlendi. Daha sonra 4 tane secenek cıktı Güvenli mod altında "komut ile güvenli mod", "ağ ile güvenli mod", birde "en iyi ayarlarınız ile başlat" var. Bunlar hepsini denedim ama yine sonuc aynı. Cihaz tam yüklerken resetleniyor. Birde "En iyi seçimle başlat" a basıp hemen F8 e bastıktan sonra yeni bir menü acılıyor ordada yine güvenli mod, vga mod ile başlat, sistem hatası cıkınca tekrar başlatma vs. seçenekler var. Yukardaki fotoyu "sistem hatası cıkınca tekrar başlatma" seçeneğine basarak elde ettim. Daha sonrasında ben diğer bilgisayardan araştırdım yapmam gereken Komut bölümünden chkdsk /r yazcakmışım fakat komut bölümü nasıl gelcekki. Windows xp cdsini koysam okumaz. Vista cdsini taktım okumadı. acil yardım..
pess konuyu ziyaret eden bile yok
Windows CD'sininde sistemi kurtarma konsolunda açıp scandisk yapmayı denemen faydalı olur. Bunun için; sağlam (boot edilebilir) bir işletim sistemi CD'si Vista, XP farketmez, taktıktan sonra bilgisayarın açılışında Bios'a girerek veya boot menüsü seçeneğinden CD'den boot edip. CD'den açılmasını sağlıyoruz. Burada ilk ekranda "R" onar seçtiğinizde metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonları uygulayabileceğiniz bir dos ekranı göreceksiniz. Burada işletim sisteminizin desteklediği konutları kullanabilirsiniz. Dediğiniz gibi hata işltim sisteminizin başlatılacak olan bölümün sağlam olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Detay için ->http://support.microsoft.com/kb/297185/tr Bilgisayarı bir şekilde açmayı başarabiliyorsan; Başlat => Çalıştır =>cmd yaz. Tamam de Komut İstemi penceresi açılacak. Bu pencere metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonlar uygulanır. Buraya chkdsk/r #: komutunu yazarak (# yerine kontrol etmek istediğiniz sürücünün harfini yazacaksınız) ve enter. Bu kontrol sonrasında problemini çözebilir. Sorduğunuz bu komutun işletim sistemi içinde kullanımıda bu şekildedir. Not: İşletim sistemi açıkken ve İşletim sisteminin olduğu bölümü kontrol etmeye çalıştığınızda bu işlemi gerçekleştiremeyebilir ve sistem açılışında kontrol için progranlamak istermisiniz vs... diyebilir, bunu onaylamanız gerekir.