Şimdi Ara

UNO SX IE LPG SORUNU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
2.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım 97 model Uno Sx ie. 1,5 ay oldu atiker LPG taktırdım. Lpg takıldığından beri aracı benzinle kullanamıyorum. Benzinde hemen stop ediyor. Çalıştırır çalıştırmaz hemen gaz verip lpgye geçmem gerekiyor ve ara sıra araba yemiyor olduğu yerde kalıyor. Lpg taktırmadan önce hiç böyle bir sorun yoktu ama araç çok fazla yakıyordu. Şehir içi 45 kuruş yakıyordu. Gerçi şimdi de çok az değil 35 kuruş yakıyor. Çoğu zamanda titriyor vites geçirme esnasında. Sizce ne yapmalıyım bujileri yeni değiştirdim. 3 farklı ustaya götürdüm ne yaptılarsa olmadı. En son forumlarda ateşleme bobini değiştiğinde aynı sorunun düzeldiğini okudum ama faydası olurmu sizce.

Saygılar.

• hava girişini genelde bantla kapatıyorlar lpg ayarı yaparken.eğer aracınızdada böyle bir işlem yaptılarsa yeterli hava girmediği için benzinde araba stop ediyordur.kontrol edin varsa bantı sökün.montaj yapan ustanıza gidip ayarı düzgün şekilde yapmasını talep edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anka0658 -- 11 Eylül 2011; 18:36:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anka0658

hava girişini genelde bantla kapatıyorlar lpg ayarı yaparken.eğer aracınızdada böyle bir işlem yaptılarsa yeterli hava girmediği için benzinde araba stop ediyordur.kontrol edin varsa bantı sökün.montaj yapan ustanıza gidip ayarı düzgün şekilde yapmasını talep edin

Aynen hava filtreleri bantla kapatılmış. Bantları söktükten sonra peki ustaya tekrar ayar yapması için götürmem şart mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onyet06

quote:

hava girişini genelde bantla kapatıyorlar lpg ayarı yaparken.eğer aracınızdada böyle bir işlem yaptılarsa yeterli hava girmediği için benzinde araba stop ediyordur.kontrol edin varsa bantı sökün.montaj yapan ustanıza gidip ayarı düzgün şekilde yapmasını talep edin

Aynen hava filtreleri bantla kapatılmış. Bantları söktükten sonra peki ustaya tekrar ayar yapması için götürmem şart mı?

eğer bantı söküp kullanırsanız bu seferde lpg de aynı sorunu yaşayacaksınız.lpg için gelen hava fazla olacağı için gene stop etmeye başlayacak.yani ustaya götürmeniz lazım.ayar yaparken bant yapıştırmadan yapmasını isteyin.hatta yanında bekleyin ayarı yaparken.lpg hortumunun üzerinde hava ayarı için bir aparat vida tarzı birşey olması lazım.ordan havayı ayarlasın.bant kesinlikle yaptırmayın hava filtresine.

• quote:

quote:

quote:

eğer bantı söküp kullanırsanız bu seferde lpg de aynı sorunu yaşayacaksınız.lpg için gelen hava fazla olacağı için gene stop etmeye başlayacak.yani ustaya götürmeniz lazım.ayar yaparken bant yapıştırmadan yapmasını isteyin.hatta yanında bekleyin ayarı yaparken.lpg hortumunun üzerinde hava ayarı için bir aparat vida tarzı birşey olması lazım.ordan havayı ayarlasın.bant kesinlikle yaptırmayın hava filtresine.

Hafta sonu yaptıracağım dediğini çok saol. Sonucu burada paylaşırım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hafta sonu yaptıracağım dediğini çok saol. Sonucu burada paylaşırım.

umarım çözersin sorunu.her lpg ustasının kolayca yapabileceği bir ayar bu.senin ustan işin biraz kolayına kaçmış sadece

• Arkadaşlar merhaba uno sxei lpg aracım var aracımla ilgili olarak gecen gün triger setini değiştim ve daha sonra aracım çok fazla yakmaya başladı kafayı yiyecem km yaklaşık 500 civarı yakıyor önceleri böyle değildi yardımlarınızı rica ediyorum neden oluyor bu sıkıntı. Günlük yaklasık olarak 10 km falan yapıyorum kayseriden iyi bir usta varmı? tanıdığınız.
  • yok kimse arkadaslar ne yapmalıyım
  • takip
  • kelebek dedikleri bir şey vardı o bozulmuş olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenahiz

kelebek dedikleri bir şey vardı o bozulmuş olabilir mi?

Kelebek nedir nasıldır hiç bir bilgim malesef yok :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.