Şimdi Ara

unoya tüp taktırayım mı? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
3.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • karbüratör lü uno şehirler arası yolda 90km/h - 110km/h hızlarda max. 6lt/100 km yakar.

Oda 16 YKR eder. LPG ile 10 YKR yaksa 15000*6YKR=900 YTL eder.

10.000km de LPG kendini amorte eder.

Karar senin.
  • Allah akıl fikir versin ne diyim
  • Hocam uno 1.4 lerine tüp taktıran arkadaşlarım var ve çok memnunlar çok az yakıyormuş ama uzun zamandır kullanan insanlar.Eğer dediğin gibi 2 yıl 15-20 bin km yapacaksan kesinlikle değmez derim ben.Ayrıca şehirlerarası kullanacakmışsın zaten az yakar.Senin anlatmaya çalıştığın sanırım rölanti sorunları stop etme gaz yememe vs olurmu diyorsun.Lpg taktırıyorsan karbüratörlü arabaya özellikle kışın soğuklarda sıkıntılar olur zor çalışabilir ısınmadan stop eder vs küçük ama mide bulandırıcı şeyler olabilir ki bunlar unoda benzinli iken dahi başına gelebilir.Bu bağlamda arabayı alır almaz ateşleme kiti buji hava filtresi değiştir zaten pahalı bişey değil tavsiye ederim.Ayrıca uzun yol arabası değil diyorlar bende de eskiden uno vardı ve arabayı sırf ankara ısparta antalya arası kullandım hem de 1.1 di buna rağmen gitmem demedi hiç, benzinliydi bu bağlamda insanların kıyasladığı geniş konforlu arabalardan tabii ki eksik ama senin işini de fazlasıyla görür sıkıntı yaratmaz.

• Bende unoyu antalya ısparta istanbul arası kulandım

SDU

quote:

Orjinalden alıntı: ademy

Hocam uno 1.4 lerine tüp taktıran arkadaşlarım var ve çok memnunlar çok az yakıyormuş ama uzun zamandır kullanan insanlar.Eğer dediğin gibi 2 yıl 15-20 bin km yapacaksan kesinlikle değmez derim ben.Ayrıca şehirlerarası kullanacakmışsın zaten az yakar.Senin anlatmaya çalıştığın sanırım rölanti sorunları stop etme gaz yememe vs olurmu diyorsun.Lpg taktırıyorsan karbüratörlü arabaya özellikle kışın soğuklarda sıkıntılar olur zor çalışabilir ısınmadan stop eder vs küçük ama mide bulandırıcı şeyler olabilir ki bunlar unoda benzinli iken dahi başına gelebilir.Bu bağlamda arabayı alır almaz ateşleme kiti buji hava filtresi değiştir zaten pahalı bişey değil tavsiye ederim.Ayrıca uzun yol arabası değil diyorlar bende de eskiden uno vardı ve arabayı sırf ankara ısparta antalya arası kullandım hem de 1.1 di buna rağmen gitmem demedi hiç, benzinliydi bu bağlamda insanların kıyasladığı geniş konforlu arabalardan tabii ki eksik ama senin işini de fazlasıyla görür sıkıntı yaratmaz.

• Ben de SDU.Hangi bölüm kaç yılları arası hocam?
  • Bende de 99 model uno S var. Benzinli genelde kısa mesafe yapıyorum şehir içi.Arabayı eylülde aldım.Aydın Germencik'te oturuyorum hava pek soğuk olmuyor. İlk aldığım zamanlar yakıt baya iyiydi. Fakat bu aralar cikle açık olduğundan şehir içi tüketim ilk zamanlara göre hissedilir derecede arttı.
    Uzun yolda 190-200 yakıyor benzinle. Askerden gelince değiştirmeyi düşünüyorum. İlk arabam fiyatına göre güzel araba.Pişman olmazsın.
  • Hocam sen en iyisimi al arabayı yoksa buradaki kavga karakolda bitecek. Al tüpte taktır benzinde de kullan. 600 ytl verip taktıracaksın canavar gibi kullanırsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ali119

Bende de 99 model uno S var. Benzinli genelde kısa mesafe yapıyorum şehir içi.Arabayı eylülde aldım.Aydın Germencik'te oturuyorum hava pek soğuk olmuyor. İlk aldığım zamanlar yakıt baya iyiydi. Fakat bu aralar cikle açık olduğundan şehir içi tüketim ilk zamanlara göre hissedilir derecede arttı.
    Uzun yolda 190-200 yakıyor benzinle. Askerden gelince değiştirmeyi düşünüyorum. İlk arabam fiyatına göre güzel araba.Pişman olmazsın.

Hocam sen niye tüp taktırmayı düşünmedin? Uzun yol için 20 kuruş çok fazla bence.. Acaba lpg taktırsan ne kadara düşer? Bende bakıyorum da bu ara ufak bir araba unoda alabilirim..
  • Herby askerden gelince büyük ihtimal değiştiririm o yüzden masraf yapmak istemiyorum.
  • arkadaşalar yukarda bir arkadaş uzun yolda 160 bin yakar demiş...

bir kişide 190 200 bin...

bunun doğrusu nedir..?

birde tüp taktırma maliyeti olarak kimi 400 kimi 600 700 diyor..

bunun doğrusu nedir?
  • Hocam sırf tüp 480 ytl falan ama ruhsata işletmesiyle falan sanıyorum 600 ytl'yi geçiyor..
  • Ben 1,5 ay önce Voltran taktırdım.Çok memnunum.Hiçbir sorun yaşamadım.1800 Km oldu.
    Toplam 350Ytl maliyet le taktırdım.
    1999 Palio 1.4 EL
    YakıtŞehiriçi : 150 - 160 Ykr. arası
    Uzunyolda : 135 - 145 Ykr.arası.
  • bence tüp taktırma çok ekonomik araba.
  • Yerinde olsam bir satt bile beklemezdim.Zararın neresinden dönersen kar.Ben şöyle bir 10 gün kadar benzinde kullandım. Ona bile pişmanim. gün bile geçirme derim.

Hem aracın az da yaksa , çk da yaksa, LPG de otomatikmen %40 kesin kardasın.
    Ne kadar yakıyosan %40 ı.Hesabını ona göre yapıver işte.
  • Benim de taktırmadan önce tereddütlerim vardı. Acaba verim alabilir miyim, Yollarda kalıp,kalıp, rezillik çeker miyim ,ne kadar tasarruf ederim diye.
    Çünkü herkes bişey söylüyodu.Kafam çok karışıktı.

Bunları tecrübe eden birisi olarak,hiç en ufak bir sorun bile yaşamadım ben.

İyiki varsın LPG:::::
  • ben ekim2005 ten beri 2000 model 70 S kullanıyorum.başlarda lpgden kaynaklı olduğunu sandığım sorunlar yaşadım (mot. boğuluyordu) . ancak sorun lpg kitinden değil motorun ayarsızlığındanmış. benzinde ayar yapıldı sorun kalktı.
    benimde ilk arabam. yaz tatilinde ilk uzun yolculuğumu yaptım, eskişehir - mersin arası. hiç bir sorun yoktu, sadece mersine yaklaştıkca sıcak biraz beni bezdirdi ama araba tık demeden yola devam etti valla.
    yakıta gelince şehir içinde 30 ytl gazla fix 150 km gidiyorum ki (20 ykr) eskişehirde zaten hava soğuk birde motor ısınana kadar zaten yol bitiyor. uzun yoldada yazınki hesabıma göre 110 ykr yaktı. bir de şu var eskişehirde lpg biraz daha pahalı.

ÖNEMLİ: benim başıma geldi size olmasın; motor yolda stop edip duruyordu. uzun uğraştan sonra sorun saptandı servis distribitörü değiştirdi ben ucuzdan halledin dedimdi ama onlar sadece orjinal parça olduğunu söyleyip taktılar ve 255 YTL GACIIRRT. sonradan öğrendiğim doğan slx in distrübütörünün aynen 70 S e uyduğu idi. DİKKAT doğan ınki 110 YTL.

• heartless_83
    2 ay önce muğlaya (Aydından) gidip geldim. kaba taslak hesapla 190 200 çıktı ama şunu da belirteyim yol çok virajlı ve iniş çıkışlıydı.
    bazen izmire gidiyorum otobandan o zaman 170 civarı olabiliyor. dediğim genelde 100le giderken.
  • Arkadaşlar uzun zamandır uno ve lpg ile ilgili forumları takip ediyorum,bende de 97 model 70s var ve benim arabam benzinli.fakat hiç sizin bahsettiğiniz gibi 350-400 ytl gibi rakamlar yakmıyor,hatta bundan önce 94 model 60s 1.1 motorlu vardı ona 20 ytl lik benzin alınca bi daha benzincinin yolunu unutuyordum
    Bunu alırken sizin gibi birçok kişide aynı şeyi söyledi yani aracın çok yaktığını ama inanın aralarında öyle dağlar kadar bir fark yok.Misal; 60s le 20 ytl lik benzinle 130 km gidiyorsam şimdi 70s ile 100 km gidebiliyorum.Aradaki 30 km lik fark da zaten bana performans olarak geri dönüyör.
    Bu güne kadar hiçbir aracıma lpg taktırıp orjinalliğini bozmak aklımın ucundan dahi geçmedi,eğer daha ekonomik bir araç istesem daha düşük motorlu veya dizel motorlu bir araç alırım ama asla arabama lpg taktırmam.Tabi bunlar benim kişisel görüşlerim.

• verdiğiniz bilgilere bakılırsa lpg taktırmak için düşünmemek lazım...

şehir içinde 200.000 bence büyük rakam

şehirler arası 170 OOO DE büyük rakam

lpg ile arada minumum 50 ykr fark var...

15.000 km de kesin amorti ediyor..

15.km de bir yılda yapılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heartless_83 -- 17 Şubat 2007; 15:32:55 >
  • Taktır Taktır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.