Şimdi Ara

Until Dawn filminden ilk teaser yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Until Dawn filminden ilk teaser yayınlandı
    Son dönemde sayıları hızla artan oyun uyarlamalarına çok yakında bir yenisi daha eklenecek. Until Dawn oyununun merakla beklenen film uyarlaması, bu yıl sinemaseverlerle buluşacak. 25 Nisan'da vizyona girecek olan film için tanıtım çalışmalarına başlayan Sony Pictures, bugün filmden ilk teaser'ı yayınladı. Yaratıcı ekibin filmden görüntüler eşliğinde projeyi anlattıkları bu teaser'ı altta bulabilirsiniz.

Supermassive Games tarafından geliştirilen Until Dawn, gerek konusu gerekse yapısı itibarıyla sinemaya uyarlanmaya son derece elverişli bir oyun. Çünkü zaten oyunun kendisi interaktif bir korku filmi gibi dizayn edilmişti. Until Dawn'da oyuncular, hayatları tehlikede olan sekiz genç karakteri kontrol ederek verdikleri kararlarla bu karakterlerin geceyi atlatmasını sağlamaya çalışıyordu. Yani oyun zaten klasik bir teen slasher filmi gibi işliyordu.

Ayrıca Bkz.Netflix aynı anda iki Assassin's Creed dizisi birden hazırlıyor

Until Dawn Filmi Türkiye'de de 25 Nisan'da Gösterime Girecek

Film uyarlaması oyunun genel formatını ve ruhunu koruyor olsa da yeni karakterlerle yepyeni bir hikâye anlatıyor. Bir tek Peter Stormare oyundaki karakteriyle filmde de yer alıyor.

Yayınlanan bu ilk teaser, filmin bu hikâyeye yeni bir mekanik eklediğini gösteriyor. Until Dawn oyununda oyuncuların tercihlerine göre karakterlerin farklı farklı şekillerde ölmesinden ilham alan film ekibi, bu fikirden yola çıkarak karakterlerin öldükten sonra tekrar tekrar geri döndükleri bir hikâye kurgulamış.

Until Dawn filminin oyuncu kadrosunda Ella Rubin, Michael Cimino, Ji-young Yoo, Odessa A'zion, Maia Mitchell gibi genç oyuncular yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise David F. Sandberg oturuyor. Kariyerine Lights Out ve Annabelle 2 gibi korku filmleriyle başlayan Sandberg, daha sonra DC Films'e geçerek Shazam! filmlerine imza atmıştı. Hayal kırıklığı yaratan ikinci Shazam! filminin ardından DC ile yollarını ayıran Sandberg, Until Dawn ile korku türüne geri dönüyor.

• Videoda gösterilen sahneler oyunla alakası yok.Bir kere oyunda geçen yer ormanlık bir yer hani kuş uçmaz kervan geçmez bir yerdi.Tabi birde mevsimsel bir yanlışlık var mevsim kış ve yoğun kar olan bir bölgeydi.

• joven kullanıcısına yanıt
    Oyunun aynısını niye yapsınlar? Konu olarak benze olabilir mekan farklı olamaz mı?

• TncyKrmn kullanıcısına yanıt

Böyle eleştiriler çok var ve haklılar. Until dawn güzel bir korku oyunuydu. Bu çekilen film ise teaserda until dawna benzemeyen klasik bir korku filmi gibi duruyor. Rastgele ıssız bir ev bulup çekelim demişler gibi. Hatta belki bu evde daha önce çekilen korku filmleri bile olabilir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WarForFears W kullanıcısına yanıt

Kime göre haklılar. Size göre haklı olabilirler ama bana göre değiller. Sizin dediğiniz gibi oyunu birebir filme kopyalamak , oyunu oynamayanlar için çekiliyor. Oyunu oynayan insanlar zaten neyin ne olacağını az çok bildiği için (-) basıp geçiyorlar. İzleme zahmetinde bile bulunmuyorlar. Malum biz insanları tatmin etmek pek mümkün olmuyor.

Mesela The Last of Us örneğini vereyim. Oyunu 3 kere bitirip , Platinlemiş biri olarak dizi bana o kadar sıkıcı geliyor ki , sırf oyundaki sahneleri nasıl yapmışlar diye merakımdan izledim. Oyundaki o atmosfer ve duygu dizide tam anlamıyla geçiremiyorlar. Unchertad'da aynı şekilde 4 oyunu harmanlayıp 1 film yapmışlar zevk alan insanlar genelde oyundan bi haberler. Beğenen var mı illaki vardır ama belki 5 belki de 10 kişidir.

Neyse sıkmadan izlettirsin yeter :) Oyun gibi olmuş olmamış onlar düşünsün.

• Rami Malek'i görmek isterdim şahsen

• TncyKrmn kullanıcısına yanıt

Mesele oyun gibi olması değil zaten. Hikaye ana hatlarıyla benzesin yeterli. Böyle çok sıradan bir korku filmi olacakmış izlenimi verdi bana. Zaten ölenler geri gelecek falan denmiş baya değişik şeyler deneyecekler sanırım. Oyunun filmi çekiliyorsa bence oyuna benzemeli. Witcher da, the last of us da bu yanlışları gördük. Karakterleri bile doğru seçemediler. Hele witcher 3. sezondayım ileri sara sara izliyorum. Oyunlara sadık kalsalar çok daha güzel olacak oysa. Kalmayacaklarsa da daha güzelini yapsınlar. Şu evin benzerinde geçen bir korku filmi izlemiştim direkt o geldi aklıma. Karlı falan olsaymış keşke. Soğuk da insanı korkutan bir detay olabilirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.