Şimdi Ara

The Odyssey | Christopher Nolan | Matt Damon - Robert Pattinson - Anne Hathaway (17 Temmuz 2026) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ordu ne alaka yav bende giresundayımThe Odyssey | Christopher Nolan | Matt Damon - Robert Pattinson - Anne Hathaway (17 Temmuz 2026) 

• The Odyssey | Christopher Nolan | Matt Damon - Robert Pattinson - Anne Hathaway (17 Temmuz 2026)

IMDb detayları güncellendi hala inanmıyorum.

Buda bonus olsun

Filmin çekileceği söylenen Yasonndan bir görüntü

The Odyssey | Christopher Nolan | Matt Damon - Robert Pattinson - Anne Hathaway (17 Temmuz 2026)

• LordHrothgar kullanıcısına yanıt

Kim Kubrick gibi olabilir ki bundan sonra...

Birileri gibi olmanın peşinde mi ki bu adam yoksa özgün bir sinemacı mı olmak?

Hala gidecek çok yolu var...

Terrence Malick, Paul Thomas Anderson, Darren Araonofsky de değil ama kendine has bir tarzı var adamın bu bir gerçek.

• Intruder kullanıcısına yanıt

Kubrick hasetliği var bu adamda. Oppenheimer diye film yapıyor, atom bombası patlama sahnesinde atom bombasının bilinen en ikonik özelliklerinden biri olan mantar bulutu oluşması gereken yerde anlamsız bir normal patlama gösteriyor. İşte "Kubrick CGI kullanmıyordu ama efsane işler yapıyordu, ben de kullanmıyorum çünkü büyük yönetmenim, farklıyım" gibi anlamsız triplere giriyor. Interstellar, 2001: A Space Odyssey'nin; Dunkirk, Paths of Glory’nin; Oppenheimer, Dr. Strangelove’ın Nolan tarafından Kubrick’ten araklayıp kendine uyarladığı çalıntı yapımlardan bazıları. Adamda öyle bir Kubrick takıntısı var ki herifin kariyerini alıp biraz değiştirip kendince yeniden uyarlıyor ve film haline getiriyor. Sonra da "büyük yönetmen" oluyor. Tıpkı arkadaşından ödevi alıp yalandan birkaç kelime değiştiren çocuklar gibi. Ayrıca filmlerinin çoğu vasat. Hans Zimmer gibi bir müzik dahisinin parçaları olmasa çoğu filmi bu kadar "ikonik" bile olmazdı. Nolan'ın herhangi bir filminin adını duyduğunda akla içeriğinden ziyade ilk başta müziklerinin gelmesi bunun kanıtı yani. Christopher Nolan’ın, tıpkı Hamilton’un İngilizlerin pazarlamaya çalıştığı Schumacher’in İngiliz versiyonu gibi, kendisini İngilizlerin Kubrick’i olarak pazarlamaya çalıştığını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordHrothgar -- 14 Şubat 2025; 3:49:49 >

Yapıtlar ne kadar artarsa o kadar birbirine benzeme ihtimali artar

100 yılı aşkın sinema tarihi bu yüzden senaryo sıkıntısı çekiyor çekim teknikleri klişe diyaloglar sözcük seçimleri birbirine benziyor.

Benim bildiğim birkaç şöyleşi de kubricki yücelten sözleri de var...

Interstelları yazarken esin kaynaklarından birinin 2001 olduğunu bizzat söylüyor zaten...

Adamın CGI yerine gerçek lokasyonlar kullanması gerçek patlama kullanması seyircinin lehine herkes dijitale geçerken hala analog 35mm 70mm filmle çekmek istemesi maliyet arttırsa bile bunu tercih etmesi (çünkü analog 35mm dijitalde 6.5kya denk bu kalite dijitale denk olmuyor digital master formatlar 4kda renderlanıyor) buda seyircinin lehine ve savunduğu her daim sinemaları ayakta durması yönünde öteki halde videocu gibi dijital platformlara kayan bir sinema olacak bu da kaliteyi düşürüyor ki düşürdü.

Tarihteki iyi sinemacıların başka yeni yönetmenlere esin kaynağı oluyorsa yazılan edebi eserlerde başka eserlere esin kaynağı olmuştur. Bu döngü yüz yıllardır böyle...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

anlamsız bir yorum olmuş, yönetmenin öyle bir çabası yok ki ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Verdiğiniz örnek filmlerin hiçbir alakası yok birbirleriyle de. Dunkirk nere Paths of Glory nere? Paths of Glory'yi yeni izlediğim için hafızamda taze bir film. Dunkirk'te diyalog bile yokken nasıl kıyaslayabiliyorsunuz? A Space Odyssey dediğiniz film homo sapienslerden günümüze doğru ilerleyen bir filmken Interstellar modern ve gelecek dönemde geçiyor, anlattıkları şeyler bile tamamen farklı.

Following, Memento, The Prestige, Inception bunları nereden araklamış öğrenebilir miyim?

• Fulton F kullanıcısına yanıt

Alakası var demedim zaten, söylemeye çalıştığım şeyi anlamamışsın. Benzer kategoriye ve temaya sahip filmleri, bir nevi Kubrick'in kariyerini taklit edercesine kendisi de yapmış. Vurgulamaya çalıştığım nokta bu. Yoksa Interstellar tabii ki asla 2001: A Space Odyssey seviyesinde olamaz. Birisi tam anlamıyla bilimkurgu, diğeri ise daha çok uzay temalı dram filmi gibi.

• mahmut716 kullanıcısına yanıt

Düşünceler farklı olabilir saygı duyuyorum ama senin bana dediğin gibi ben de sana her ne kadar öyle olduğunu düşünsem de ''anlamsız bir yorum olmuş'' gibi sığ bir cevap vermeyeceğim. İlk başta söylediğim gibi Kubrick Schumacher ise Nolan Hamilton'dur. Asıl efsanenin kim olduğunu gerçekte herkes bilir. Sadece biri diğerine göre kendini daha iyi pazarlamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordHrothgar -- 14 Şubat 2025; 20:28:9 >
    yani bu mantığa göre Einstein, Newton 'un çakmasıydı, çünkü o da Newton gibi fizikle uğraşıyordu

Ne alakası var, Allah aşkına, bundan bunu mu çıkarıyorsun ya? Birinde açıkça özenme, kariyer kopyalama var. Senin bahsettiğin bu örnekte Newton, daha çok makroskopik düzeyde fizikle ilgilenirken, Einstein görelilik ve kuantumla ilgilendi. Ben diyorum anya, sen diyorsun konya

ee öyle dedin, Kubrick'in çektiği her filmin benzerini Nolan çekiyormuş diye, yani adam esinlenmiş olabilir.
    var mı Memento, Tenet gibi filmlerin benzeri Kubrick tarafında ?

Ben asla her filmin benzerini Nolan çekti demedim. Açıkça yalan konuşuyorsun ve hala seni kaale alıp cevap veriyorum. Nolan'ın filmografisinde özellikle bazı filmlerinin temalarını Kubrick'ten aldığını ve sinemasal ifade konusunda benzer ilkelere sahip olduğunu söyledim. Bunu bu kadar kişisel algılamanın sebebi ne anlamıyorum? Sanki adamların şahsına laf atmışız gibi bize karşı oturdukları yerden laf yetiştirme derdindeler. Komik duruma düşmeyin. Tamam hepiniz Nolan'ı çok beğeniyorsunuz, farklısınız. Daha fazla cevap yok

• Mia Goth kadroya katıldı.

Şu yeni kuşakta nerede itici oyuncu varsa katıldı filme.

Aşağıda bıraktığım videoyu izlerseniz zaten adam açıkça ilham aldığını, 2001'in bambaşka bir iş olduğunu ve filmlerini çekerken de buna dikkat ettiğini kendisi söylüyor. Dr. Strangelove'dan arak demişsin mesela ama film kara komedi, karşılaştırılamaz bile. Gelip desen ki Inception topyekün Paprika alıntısıdır, sana çoğunlukla katılırım. Ama gel gelelim günümüzde hiçbir yönetmenin Kubrick'i taklit edebilecek kapasitesi bile yok.

The Odyssey | Christopher Nolan | Matt Damon - Robert Pattinson - Anne Hathaway (17 Temmuz 2026)LV-426 nightopsyoutube
    Christopher Nolan on the Director's Director - Stanley Kubrick. If you are a fan/collector of film art, pop-culture art, fan art, and fine art, follow the links below for high-quality art prints and merch (as well as options for customized/commissioned works). You'll find some of my artwork featured there: Use Code EZZALX for a 20% discount https://kulturarts.pixels.com/ You can also visit the KA Etsy store with the following link for a 20% discount: https://kulturarts.etsy.com?coupon=KAYOUTUBE Code KAYOUTUBE for a 20% discount Like, subscribe, and share if you liked this video and want to see more like it. Your comments and suggestions are greatly appreciated, and I enjoy reading them as well as replying (time allowing). Buying high-quality products via the links helps me directly, including the production of more videos and artwork as I am an affiliate, artistic contributor, and curator. I'm sure you will find something to your liking. So thank you all for your support. ABOUT THIS VIDEO: Director Christopher Nolan discusses Stanley Kubrick along with his thoughts on 2001, it's production, and working on the "unrestored" 70mm release. Featuring some amazing behind-the-scenes photographs taken during the making of this masterpiece.
    https://www.youtube.com/watch?v=U43HcQi2w84
  • Kadronun güzelliği beni mest etti.

• Intruder kullanıcısına yanıt

çok iyi be.

• The Odyssey | Christopher Nolan | Matt Damon - Robert Pattinson - Anne Hathaway (17 Temmuz 2026)
  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

şu görsel bile heyecanlandırmaya yetti The Odyssey | Christopher Nolan | Matt Damon - Robert Pattinson - Anne Hathaway (17 Temmuz 2026) Kadro efsane, yönetmen Nolan.. Daha ne olsun. Sabırsızlıkla bekliyorum

Peki o zaman Odyssey filmi Kubrıcik'in hangi filmi oluyor?

Bir tane uzay, bir tane savaş, bir tane de bio filmi çeken herhangi bir yönetmen Kubrick'i taklit etmiş oluyor o zaman.

Çünkü verdiğin örneklerde filmlerin arasındaki bağlantı tek bir kelime. uzay, savaş ve bio. Ha pardon Dr. Strangelove bio bile değil. Bomba diyelim biz ona.

Uzay, savaş ve bomba tema! lı filmler çektiği için Kubrick'i taklit etmiş Nolan.

Bu gün herhangi bir yönetmenin Kubrick'i taklit etmesi birkere çok stratejik bir hata olur.

Kubrick bu gün 40 yaşında olsa hiçbir studyoya film yaptıramazdı. Kendi cebinden verse Capolla'nın düştüğü rezil duruma düşerdi.

Hamilton Schumacher'den iyi pilot bu arada.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.