Şimdi Ara

The Odyssey | Christopher Nolan | Matt Damon - Robert Pattinson - Anne Hathaway (17 Temmuz 2026) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
1.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

''Hamilton Schumacher'den iyi pilot bu arada.'' The Odyssey | Christopher Nolan | Matt Damon - Robert Pattinson - Anne Hathaway (17 Temmuz 2026) Sen o kafayı boşuna taşıyorsun benden söylemesi kendi kendine konuş dur

• LordHrothgar kullanıcısına yanıt

Tam tahmin etttiğim şeyi yazmışsın. Sinemadan da anlamadığın gibi f1 den de zerre kadar anlamıyosun.

• mechatengu kullanıcısına yanıt

Anlamsız ve bir o kadar da manasız konuşuyorsun. Dün doğmuş olduğun için Schumi'nin ne kadar iyi olduğunu bilmemen normal. Kendi hayal dünyanda takılıp saçmalıklarınla baş başa kalabilirsin yorma bildirimlerinle

Anlamsız konuşan sensin. 96'dan 2008'e kadar kaçırdığım yarış/sıralam turu sayısı 10'u geçmez.

Hadi bırak f1'i sinema konusunda bile daha anlamlı bir şey yazabilmiş değilsin.

Öncelikle Nolan fanboyu değilim ki baştan yafta yemeyelim. Kubrick hasetliği, kıskançlık, takıntı vs bunlar senin kendi çıkarımların. 55 yaşına gelmiş, yaptıklarıyla kendini kanıtlamış, nam salmış, ununu eleyip eleğini asmış bir adam ölmüş bir yönetmenin nesini kıskanacak neyine hasetlik yapacak? Sanki 55 yaşında bir insandan değil de çoluk çocuk, bir ergenden bahsediyormuşsun gibi yazmışsın. İlham alabilir, idolü olabilir, örnek alabilir ki bunlar zaten olağan şeyler ama kıskançlık, hasetlik filan bunlar komik iddialar. Öte yandan Nolan'ın bir şeyi kanıtlamasına da artık gerek yok. Interstellar ile Inception ile, Batman 3'lemesi, Prestij, Insomnia, Memento ile zaten kendini kanıtlamış bir isim. Bunun dışında şahsen beğenmemiş olsam da Dunkirk, Tenet filmleri de bazı kesimlerin beğenisini kazanmış vaziyette. Tenet'teki tersine entropi olayı bile günümüzdeki kolaycı, CGI'cı kopyala-yapıştır senaryolu(?) filmler düşündüğümüzde bir iştir, bir farklılıktır, farklı bir iş yapma çabasıdır. Film olmamıştır, olamamıştır ama ortada deneysel de olsa bir iş vardır. (Bu arada maalesef Nolan'ın son dönemlerde yaptığı işleri beğenmiyorum, beğenemiyorum.)

Interstellar ile 2001: A Space Odyssey, birbirleriyle alakası olmayan birbirlerine epey uzak filmler. Diğer bahsettiğin 3 filmi izlemediğim ve Oppenheimer'ı kesinlikle izlemeyeceğim için kıyas yapamıyorum. Ama zaten başka bir mesajında da "alakası var demedim" demişsin. Alakası yoksa neden bu filmleri yanyana getirdin ki? Öte yandan bu yazında da bu film örnekleri verirken "çalıntı" gibi suçlayıcı, küçük düşürücü bir iddia ortaya atmışsın. Hem alakası yok olup hem de çalıntı nasıl oluyor ayrıca? Nolan'ın vasat hatta kötü sayıbilecek filmleri var ama "çoğu" kısmına katılmıyorum. Son dönem çıkan filmleri için kabul edebilirim mesela Tenet, mesela Dunkirk ama Inception'a, Insomnia'ya kötü diyenin film zevkini ve kültürünü sorgularım.

Hans Zimmer'a gelirsek Nolan gibi o da çok popüler bir isim oldu. İkisi de aynı derecede popüler. Bence bir filmde, dizide ya da oyunda müzikler olmazsa olmazdır. Müziksiz olunca film hakikaten çok yavan kalıyor. Ama bu demek değil ki müzik filmi taşıyor veya iyi hale getiriyor ya da her müzik çok iyidir. Siz filmi müzikleri için izlemezsiniz filmin kendisi için izlersiniz. Ve film kötüyse müzikler ne kadar iyi olursa olsun filmi ya da diziyi kurtaramaz. Ama kötü bir müzik bile olsa film seyirciye bir şey sunuyorsa müzikler göz ardı edilebilir. Elbette kulak kanatan, kuru gürültü, rahatsız edici sesler topluluğundan oluşacak kadar aykırı ve kötü müzikler filmin vereceği duyguya eksi (-) puan getirebilir buna itirazım olmaz. Ama müzikler filmi taşımaz. Yani Nolan kötü film yapıyor da Zimmer onun kötü filmlerini müzikleriyle taşıyor o yüzden filmleri çok güzel oluyor diye bir şey yok. Film güzelse güzeldir, kötüyse kötü, müzik belki bir tık daha yukarı çıkarabilir ama o kadar. Tenet filmine siz çok daha iyi bir müzik koysaydınız bu, filmi şaheser yapmayacaktı yine vasat olacaktı gene vasat olacaktı.

Nolan'ın popüler olduğu ve abartıldığı konusuna katılıyorum -yokluktan olsa gerek günümüzde kalite yerlerde- ama senin de abarttığın gibi kötü bir yönetmen olduğuna çalıp çırptığına özellikle hasetlik, kıskançlık vs yaşadığına kesinlikle katılmıyorum. Hatta bu son iddiaları komik buluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 24 Şubat 2025; 15:42:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mechatengu kullanıcısına yanıt
    Ya zaten koyduğun profil fotoğrafından ve yazdıklarından zeka seviyen hakkında insan aşağı yukarı fikir sahibi olabiliyor. Bahsettiğin pilotun ilk şampiyonluğu şaibeli, hayatında sadece iki kez gerçekten şampiyonluk mücadelesi verdi. Birini Rosberg’e karşı kaybetti, diğerini Verstappen’e karşı yine kaybetti. Daha yeni haberlerde, Leclerc’in 0.8 saniye gerisinde olduğu söyleniyor. Hala daha utanmadan sıkılmadan gelmiş bu adamın daha iyi olduğunu söylüyorsun ya tam komedi. Çöp adamı kendi kendilerine en iyi pilot ilan ettiler. Kendinizi mi çok akıllı sanıyorsunuz, yoksa başkalarını mı çok aptal?

Fikirlerini böyle her yerde açıkça belli etme. Yarın öbür gün insanlar gelir de arkandan zeka seviyenle alay ederler, benden söylemesi. Seni var ya, ailen bile benim kadar kale almıyordur. Sert ve küçümseyici bir dil kullanmaya çalışman kendi yetersizlik hissini telafi etmeye çalışıyormuşsun gibi görünüyor. Neyse, bundan sonra sana cevap yok. Ayrıca konuyu başka şeylerle kirletmemek ve amacından saptırmamak için senin seviyene daha fazla düşmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordHrothgar -- 25 Şubat 2025; 11:54:12 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• bence tiyatro yapmalıydı nolan şey çünkü eskiden şey sinema yoktu eski daha iyidir tiyatroyu da sinemayı da izleyenler var şey sinema zaten tiyatro özentisi bir şey

Hala yok.

• Christopher Nolan, The Odyssey filminin orijinal hikayeye olabildiğince sadık kalmasını istediğini açıkladı.

Nolan, bunun için CGI kullanmayarak gerçek mekanlarda set kurmakta ve pratik efektler kullanmakta kararlı.

The Odyssey | Christopher Nolan | Matt Damon - Robert Pattinson - Anne Hathaway (17 Temmuz 2026)
  • Cosmo Jarvis, Christopher Nolan'ın The Odyssey filminin kadrosuna dahil oldu.

The Odyssey | Christopher Nolan | Matt Damon - Robert Pattinson - Anne Hathaway (17 Temmuz 2026)

2026'da vizyona girecek filmde yer alan diğer isimler: Tom Holland, Zendaya, Anne Hathaway, Matt Damon, Jon Bernthal, Benny Safdie, Corey Hawkins, Charlize Theron, Mia Goth, Lupita Nyong'o, John Leguizamo, Elliot Page ve Robert Pattinson.

• Elric. kullanıcısına yanıt

şey

• Tom Holland ve Christopher Nolan Yunanistan'daki The Odyssey filminin setinde görüntülendi.

• Christopher Nolan'ın The Odyssey filmindeki bazı oyuncuların rolleri ortaya çıktı.

- Matt Damon - Odysseus

- Tom Holland - Telemachus

- Zendaya -Athena

- Charlize Theron - Circe

- Anne Hathaway -Penelope

- Benny Safdie -Agamemnon

- Lupita Nyong'o -Clytemnestra

• Beğenmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.