Şimdi Ara

Unutamadığınız Kaliteli Sözler.. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.669
Cevap
275
Favori
228.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TıB

quote:

Orijinalden alıntı: 1ST4NBLu3

quote:

...

quote:

Orijinalden alıntı: eAddL

'Eğer sen padişahsan, geç ordunun başına. Yok eğer ben padişahsam, emrediyorum ordunun başına geçeceksin!'
    - Fatih Sultan Mehmet

Bu söz hikayedir bu arada.

Hikayesini anlat da biz de bilelim.

Hikaye derken böyle bir sözü Fatih Sultan Mehmet hiç söylememiştir.
    Zaten Fatih gibi adeta lider olarak yaratılmış birinin, babası tahtan çekildikten sonra babasını tekrar Devletin başına geçirmeye çalışması beklenemez.

Ben de onu sormuştum zaten; Fikir mi yürüttün bu konu hakkında? Yoksa bir kaynağın var mı?
    Fatih Sultan Mehmed anasının karnından büyük lider "Fatih Sultan" olarak çıkmamış. "Mehmed" olarak doğmuş, sonra "Sultan" olmuş, yaptığı işlerden dolayı da "Fatih" demişler.
    Tamam devletin başına geçtiği zaman gayet yüksek tahsilli ve akıllı bir gençmiş, işte bu kadar akıllı olduğu için babasının askeri tecrübelerinden yararlanmak istemiş.
    Eğer zaten liderlik vasfı ve zekası yüksek olmasaydı o tahttan bir dk bile inmek istemezdi. (bkz. şimdiki siyasetçiler)
    20 yaşına bile gelmemiş genç padişahın askeri bilgisi (teoride değil uygulamada) nerede, onca savaşa katılıp zafere ulaşmış babasının bilgisi nerede...
    Bu süre içinde bir nevi stajını yapmış, iş başında eğitim almış.

Benim bildiğim budur bu konu hakkında, eğer ikna olabileceğim şekilde bu sözün "uydurma" olduğunu açıklarsan kabul ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesGunes -- 3 Ağustos 2010; 3:06:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nicktirgit

bir lafa bakarım laf diye, birde söyleyene bakarım adam mı diye.

dipnot: imla hatası olabilir.Farkedip fail diyen ekşicileri saygı ile anıyorum.

FAIL.

Kendin kaşındın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erasmus1907

If God made everything, God must be Chinese

• quote:

Orijinalden alıntı: wavez

quote:

Orijinalden alıntı: Wurunkatte
    "Yaşım çok genç vakit erken derken, elvada bile diyemezsin giderken."

"Yaşım çok genç vakit erken derken, elvada bile diyemezsin belki giderken." 1kelime eksik yazmişsin :)büyük ihtimalle böyleydi pek fark yok ama...

Aslında çok fark var. Belki dersen, varsayım üzerine konuşmuş olursun. Demezsen, kesin konuşmuş olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .mRcan.

quote:

Orijinalden alıntı: Palio Team

İmza

İmzan hakkında uyarayım çocuk 20 yaşında olmaz.18 altı çocuk sayılır yasalar altında 20 yaşında çocuk olmak hala ''alert '' cinsinde olduğunu gösterir

Erkek cinsiyetine çocuk deniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 3 Ağustos 2010; 3:59:48 >
  • Est sularus oth mithas (onurum yaşamımdır)
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverscreen

Benim; sinema, replikler, hariç gerçek düşünürlerin sözlerine fazla kafa yorduğum-araştırdığım söylenemez, mesela ufak bir örnek; "Memento" filmindeki bir replik daima aklımdadır.
    "Onu unutmam gerektiğini bir türlü unutamıyorum"

Mükemmel ya.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

...

quote:

Orijinalden alıntı: eAddL

'Eğer sen padişahsan, geç ordunun başına. Yok eğer ben padişahsam, emrediyorum ordunun başına geçeceksin!'
    - Fatih Sultan Mehmet

Bu söz hikayedir bu arada.

Hikayesini anlat da biz de bilelim.

Hikaye derken böyle bir sözü Fatih Sultan Mehmet hiç söylememiştir.
    Zaten Fatih gibi adeta lider olarak yaratılmış birinin, babası tahtan çekildikten sonra babasını tekrar Devletin başına geçirmeye çalışması beklenemez.

Ben de onu sormuştum zaten; Fikir mi yürüttün bu konu hakkında? Yoksa bir kaynağın var mı?
    Fatih Sultan Mehmed anasının karnından büyük lider "Fatih Sultan" olarak çıkmamış. "Mehmed" olarak doğmuş, sonra "Sultan" olmuş, yaptığı işlerden dolayı da "Fatih" demişler.
    Tamam devletin başına geçtiği zaman gayet yüksek tahsilli ve akıllı bir gençmiş, işte bu kadar akıllı olduğu için babasının askeri tecrübelerinden yararlanmak istemiş.
    Eğer zaten liderlik vasfı ve zekası yüksek olmasaydı o tahttan bir dk bile inmek istemezdi. (bkz. şimdiki siyasetçiler)
    20 yaşına bile gelmemiş genç padişahın askeri bilgisi (teoride değil uygulamada) nerede, onca savaşa katılıp zafere ulaşmış babasının bilgisi nerede...
    Bu süre içinde bir nevi stajını yapmış, iş başında eğitim almış.

Benim bildiğim budur bu konu hakkında, eğer ikna olabileceğim şekilde bu sözün "uydurma" olduğunu açıklarsan kabul ederim.

Padişahlar teknik eğitimlerini babalarından almaz.
    Gönderildikleri sancakta lalarından ve diğer hocalarından alır. Fatih Sultan, Trabzon'da Sancak Beyliği yapmıştı ve tüm savaş eğitimini de burada almıştı.
    Bu eğitimler çok küçük yaşta başlar.
    -
    Lider olunmaz lider doğulur. Fatih Sultan'ın gözü hep Babasının tahtındaydı. Babası tahtan çekilip Manisa'ya inzivaya gidince Devleti Aliye'nin başı boş kaldı. Sultan Mehmed, tahtan çıksa da ulema yaşından dolayı Sultan Mehmed'e güvenemedi. Tam da bu o vakitlerde bir haçlı seferi düzenlendi. Koca haçlı ordusu Osmanlının üzrine gelirken tahta Sultan Mehmed vardı.
    -
    Sultan Mehmed, ordusunun başına geçmek istedi ancak Devletin ileri gelenleri Haçlılarla Sultan Mehmed'in mücadele edemeyeceğini düşünüp Manisaya 2. Murad'a mektup gönderdi. Bunun üzerine Sultan Murad İstanbul'a geri döndü. Ve ordunun başına geçti.
    -
    Sultan Murad'ın geri dönmesini sağlayan yukarıdaki sözüde söylediği iddaa edilen Fatih Sultan değil Ulemadır. Hiçbir tarihi kaynakta Fatih Sultan'ın bu sözü geçmemesine rağmen, Osmanlı arşivlerinde ulemanın 2.Murad'a gönderdiği mektup mevcuttur.

Yeterli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekmek arası sakız -- 3 Ağustos 2010; 13:07:20 >

• Buz tutmuş bir ruhum ben!
    Erirsem geri dönemem!

(k.iskender)
  • haydı beyler kalmadımı kalıtelı sozler.cok guzel konu olmesın.
  • İmzamda yazıyor.
  • Sen köpek gibi seversin, o seni belediye gibi zehirler.
  • Ve Aşk;
    Avuçlarımdan kayan bir kum tanesi
    Ben ne kadar çok sıkarsam o kadar çabuk biter sevgisi
  • hayat,cinsel ilişki yoluyla bulaşan ölümcül bir hastalıktır.
  • Akıl vermek gibi olmasın da Tanrı'm...
    Neden insanlığa dikmedin o zarı?
    Bakar anlardık, yırtıksa; ne mal olduğunu!(Küçük İskender)
  • Başım önde bu aralar....suçlu olduğumdan değil,,,,görmeye değer bişey kalmadığından...
  • Esnek bir kızlık zarı yalnızlığım;kimseyle bozulamayan…
  • mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: erasmus1907

If God made everything, God must be Chinese

Haha süpermiş.
  • Köyün itleri kendi aralarında düşman olsalar da, kurdu görünce birleşirler .....................
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.