Şimdi Ara

Unutamadığınız Kaliteli Sözler.. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.669
Cevap
275
Favori
228.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şekil yapıp kafa tutmak , Senin için Tarzsa , Seni ŞekiLden Şekile sokup Ayar vermekte Benim için Farzdır Üzerine ................
  • Senin duanla mı doğdum ki bedduanla öleyim
  • Benim bu oyunda unuttuklarımı sen daha öğrenmedin bile
    John Travolta
  • mesajım bulunsun gayet sağlam sözler var.
  • Hadi beyler nerde güzel sözler devam devam
  • Süslü aşk kelimeleri yok bizde bakışımız yeter gerçekten sevene....

Canım bile emanetken kaybedecek neyim olabilirki !!...
  • Hayatı komedi sananlar, son espriyi iyi düşünsünler !

Karanlığa söveceğine kalk bir mum yak.

Hayat sana ekşi limonlar sunarsa, sen de tekila ve tuz iste ...
  • I am blind not deaf
  • ---altın ateşle kadın altınla erkekte kadınla erir...

---Kopan bir ipe sımsıkı bir düğüm atarsanız, ipin en sağlam yeri artık bu düğümdür. Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan tek nokta yine o düğümdür.

---yaşamak için nefes alıyoruz ama her nefes aldığımızda ölüme bir nefes daha yaklaşıyoruz.

---Senin kalbin boş mudur? Çalsam evde kimse yok mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soğuk Hava Dalgası

I am blind not deaf

i will do what i can as fast as i can..
    as fast as i can..
  • Sana gelmediğim gün, başka karıya gittiğim gündür gülüm.. (L)
  • seni sevmek ibadetim ,şu sıralar cenabetim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaRk ChAos

DEHA ; İMKANSIZIDA MÜMKÜNÜ GÖREBİLMEK DEMEKTİR.

GEMİLERİN KARADA YÜZECEĞİNİ SEZMEK MEHMET'LERDEN

BİRİNİ ''FATİH'' YAPAR...!

Çok hoş muş + rep.
  • ceketi atarım asfalta yatarım
  • Değer vermek sadece Matematikde işe yarar
  • O kadar çok var ki mesela ne demiş ünlü düşünür İsmail YK

- Yoksa ben zurna mıyım ha?
    - Bas gaza aşkım bas gaza
    - Bu şarkının sözleri yok
    - Feysbuk feysbuk hergün aradım durdum

Şaka bir yana Tyler Durden'ın söylediği bir söz vardı yanlış yatırlamıyorsam şöyle

Omleti yapman için yumurtayı kırman gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistemin Kurbanlarıyız -- 6 Ağustos 2010; 0:32:24 >
  • Ağlamaklı cümleler kurmuyorum, Sözlerime toz kaçtı o kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yumuşakk G -- 6 Ağustos 2010; 0:47:50 >
  • Medeniyet açmaksa bedeni,afrikadaki bedevi senden medeni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RIHTIM98

40 Yıllık Kamyon Şöförüyüm Böle Tampon Görmedim

40 yıllık yoğurtçuyum böyle kase görmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: TıB

quote:

Orijinalden alıntı: 1ST4NBLu3

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1ST4NBLu3

quote:

...

quote:

Orijinalden alıntı: eAddL

'Eğer sen padişahsan, geç ordunun başına. Yok eğer ben padişahsam, emrediyorum ordunun başına geçeceksin!'
    - Fatih Sultan Mehmet

Bu söz hikayedir bu arada.

Hikayesini anlat da biz de bilelim.

Hikaye derken böyle bir sözü Fatih Sultan Mehmet hiç söylememiştir.
    Zaten Fatih gibi adeta lider olarak yaratılmış birinin, babası tahtan çekildikten sonra babasını tekrar Devletin başına geçirmeye çalışması beklenemez.

Ben de onu sormuştum zaten; Fikir mi yürüttün bu konu hakkında? Yoksa bir kaynağın var mı?
    Fatih Sultan Mehmed anasının karnından büyük lider "Fatih Sultan" olarak çıkmamış. "Mehmed" olarak doğmuş, sonra "Sultan" olmuş, yaptığı işlerden dolayı da "Fatih" demişler.
    Tamam devletin başına geçtiği zaman gayet yüksek tahsilli ve akıllı bir gençmiş, işte bu kadar akıllı olduğu için babasının askeri tecrübelerinden yararlanmak istemiş.
    Eğer zaten liderlik vasfı ve zekası yüksek olmasaydı o tahttan bir dk bile inmek istemezdi. (bkz. şimdiki siyasetçiler)
    20 yaşına bile gelmemiş genç padişahın askeri bilgisi (teoride değil uygulamada) nerede, onca savaşa katılıp zafere ulaşmış babasının bilgisi nerede...
    Bu süre içinde bir nevi stajını yapmış, iş başında eğitim almış.

Benim bildiğim budur bu konu hakkında, eğer ikna olabileceğim şekilde bu sözün "uydurma" olduğunu açıklarsan kabul ederim.

Padişahlar teknik eğitimlerini babalarından almaz.
    Gönderildikleri sancakta lalarından ve diğer hocalarından alır. Fatih Sultan, Trabzon'da Sancak Beyliği yapmıştı ve tüm savaş eğitimini de burada almıştı.
    Bu eğitimler çok küçük yaşta başlar.
    -
    Lider olunmaz lider doğulur. Fatih Sultan'ın gözü hep Babasının tahtındaydı. Babası tahtan çekilip Manisa'ya inzivaya gidince Devleti Aliye'nin başı boş kaldı. Sultan Mehmed, tahtan çıksa da ulema yaşından dolayı Sultan Mehmed'e güvenemedi. Tam da bu o vakitlerde bir haçlı seferi düzenlendi. Koca haçlı ordusu Osmanlının üzrine gelirken tahta Sultan Mehmed vardı.
    -
    Sultan Mehmed, ordusunun başına geçmek istedi ancak Devletin ileri gelenleri Haçlılarla Sultan Mehmed'in mücadele edemeyeceğini düşünüp Manisaya 2. Murad'a mektup gönderdi. Bunun üzerine Sultan Murad İstanbul'a geri döndü. Ve ordunun başına geçti.
    -
    Sultan Murad'ın geri dönmesini sağlayan yukarıdaki sözüde söylediği iddaa edilen Fatih Sultan değil Ulemadır. Hiçbir tarihi kaynakta Fatih Sultan'ın bu sözü geçmemesine rağmen, Osmanlı arşivlerinde ulemanın 2.Murad'a gönderdiği mektup mevcuttur.

Yeterli mi?

fatih buyuk komutandır dogrudur

bir 2 abisi hayattayken tahtın için en son dusunulen aday abileri ölunce baska kimse olmadıgı için tahta geciyor

ama istemediği halde tahttan indirlimiştir yeniçeri baskısı yuzunden tahttan inmiştir çünkü ordunun basında bir cocugu görmek istemiyorlar o da istemeden inmiştir tabii tekrar geçtiğinde acısını cıkartıyor ama bir de osmanlı ya ilerki yıllar için buyuk bir kazık atıp culus bahşişini kanunlaştırıyor yeniçeri sesini çıkarmasın diye

birde fatih i o zaman ki kendi halkının hiç sevmediğini biliyormusunuz

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.