http://www.youtube.com/watch?v=kXlGldTPiPg (lethe live) (mikael <3 adam yaşıyor şarkıyı solerken resmen..) Lethe >> The River of Forgetfulness Dark Tranquillity - Lethe yok eden (dağıtan, eriten) sıvından ver içmek için bana ve boş ve güçlü unutkanlığın tatlı merhemini ve lütfunu ödünç ver bana; yakın tut beni. (içten-samimi sarıl bana) gökyüzünden (cennetlerden) hızla ayrılırken, gece boyunca hızla ayrılırken çöz (açığa çıkar) yıldızları. sen, kılıcım ve ipim (darağacım) olduğun için (sen) benim lethemsin. kobalt akımlarında yanan anıları delmek, parçalamak için kalbime saldırdın sen. beni tekrar öldürmek için pençe gibi parmaklarınla acının keskin bıçak darbeleri içinde damarlarımı temizle. çal beni, al (işgal et) beni ve yükle (suçla) beni yine! yandığım ve (soğuktan) titrediğim için (...nın her hareketiyle) her hareketinle yak beni. böylece temizlendim bir projektörle. boş ve güçlü unutkanlığın tatlı merhemi ve lütfuyla öpülmüş (okşanmış) yeniden işlenmiş ve yenilenmiş görünüyorum. lethe, benim tek arkadaşım ve rehberim! yakın tut beni (içten-samimi sarıl bana). senin parmaklarınla boğulurken, senin aşkınla boğulurken nefret ettiğim yaşam sen olduğun için (sen) benim lethemsin. gözlerimdeki alevlerle ve üstümdeki okyanusla tutkulu özlemlerde (iç geçirme) sürükle ben! ve bana (...sız) sensiz yaşayabileceğim bir hayat bağışla