Şimdi Ara

Upgrade yapacağım. Anakart konusunda yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İmza bölümünde bulunan özellikler mevcut. Amacım uzun vadeli bir sistem toplamak, 2011 yılında aldığım işlemci, anakart ve ramler beni bugüne kadar sorunsuz taşıdı. Oyunlar ultra'dan high'a inince 2 yılda bir ekran kartını değiştiriyorum. Artık işlemci bottleneck olmadan yenilemeye karar verdim. Battlefront, Witcher 3 benzeri çıkacak yeni oyunlar yüksek sistem gerektiriyor. Bütçem 4 parça için 6000 lira civarında.

Anakart konusunda sıkıntı yaşıyorum. En yenisi olduğundan 2011-v3 anakart düşünmekteyim. Asus x99'lar 1400-1600 arasında. MSI'ın fiyatları ona göre çok iyi ve ürün yelpazesi geniş ancak nedense bir türlü güvenemediğim bir marka. Uzun vadede sorun yaşayan oluyor mu ? Buna karşılık 1151 düşünmek ve fiyatı düşürmek istemiyorum 1-2 yıl sonra yine büyük upgrade düşünmediğimden aklımda 2011-v3 var. Ne dersiniz ? Ne önerirsiniz ?

GPU: GTX 980 / 980 TI (bin lira oynuyor)
    Ram: CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 Dual Kit Ram
    CPU: Intel Core i7 5820K Soket 2011V3 6 Çekirdekli 3.3GHz 15MB Önbellek 140w İşlemci

Düşünüyorum ancak istediğim fiyat performans oranında anakarta henüz rastlamadım. USB 3.1 ve 3000Mhz Ram'i rahat kullanmam önemli.

SLI ya da Overlock etmeyi düşünmüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.

• maverick_z3 kullanıcısına yanıt
    amaç oyunsa kullanmayacağın işlemci gücüne boşuna okadar para verme. 1151 al. i5 bile sistemi taşır. bu arada 1151 daha yeni.
    3000mhz ram oyunlarda 1600mhz ramden fark yapmayacaktır.

benim önerim şöyle:

Intel Core i7 6700 Soket 1151 3.4GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci

ASUS H170 PRO GAMING Intel H170 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB 3.1 HDMI&DVI Anakart

Kingston 16GB (2x8GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2133MHz CL14 1.2V XMP Ram

gtx980 veya gtx980ti. şu an fulhdd çözünürlükte gtx970 bile yeterli bi kart. eğer 1920x1080in üstünde kullanmayacaksanız gtx980 öneririm.
  • Yardımın ve önerin için çok teşekkürler Factorexh. Fiyat performans oranının bir tık üzerine çıkabilirim. Önerin benim için değerli, ki bende 6700k düşündüm. Mevcut işlemcim bile günün koşullarında yeterli. Ancak hazır imkanım varken 4 core yerine 6 ve daha yeni bir nesil işlemciye geçmek istedim. Mevcut oyunlarda şu an bu işlemciler gözle görülür fark yaratmaz.Yeni nesle biraz daha sıcak bakma nedenim üzün süre kafam rahat olsun. 2 sene sonra da gtx 980'i değiştirip o günün koşullarında çıkacak kart ile yola devam etmek. Uzun vadeli düşünmek istiyorum. Ancak önerin zaten araştırmam arasında yer alıyor ve kesinlikle fiyat performans oranında 1 numara. Tomshardware gibi yabancı siteleri de takip ediyorum. Bakalım daha farklı opsiyonlar gelecek mi konuya :)
  • 2 yılda bir güncelleme yapıyorsan gtx970,r9 390 alabilirsin işlemci olarak i5 6600k ve h170m pro dh olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu takip edeyim sizin gibi 2011 ocakta aldığım pc nin artık değişme zamanı geldi. yeni almaktansa yükseltme yapmak mantıklı.tabiki yükselirse çok fazla anlamam bu işlerden. bakalım konuna yazan arkadaşalar ne tavsiye ediyorlar.
  • işlemci gayet yeterli fury x alabilirsin
  • maverick_z3 kullanıcısına yanıt
    Hocam sistemi şimdi almayın 2016'da Nvidia Pascal GPU'lar ve AMD ZEN mimarili CPU'lar gelecek onları görmeden bu kadar para yatırmak sisteme mantıklı olmaz. Hali hazırda kullandığınız sistem idare eder diye düşünüyorum o zamana kadar.

Pascal özellikle ciddi performans artışıyla geliyor. AMD ZEN işlemcilerde uzun zaman sonra Intel'le aynı litografide üretilecek 14nm olacak. Bildiğiniz gibi AMD çekirdek konusunda fazlasıyla bonkör gerçek 8-12 çekirdekli 14nm kuvvetli işlemciler çıkabilir. Hatta hali hazırda i7 6700'e yakın/benzer performans gösteren ZEN mimarili bir işlemci söz konusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokbu -- 27 Kasım 2015; 21:02:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd konusunda yardım.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Doğru söylüyorsun f0rs4ky, 2016 Q3-Q4'ten öncesinde çıkmaz. Şimdiki oyunları 120 fps üstü ve ultrada oynayamamak benim için sorun, battlefrontta yarıyorlar beni sabahlara kadar :D Her zaman bekledikçe daha iyi bir şey çıkıyor zaten.
  • Arkadaşlar yeniden merhaba,

2-3 günüdür araştırmaya devam ediyordum. Anakart olarak kararı verdim sayılır.

http://www.sanalmarketim.com/asus-sabertooth-x99-ddr4-2400mhz-m2-16x-lga2011v3/p_61216/

Tek sorum anakartın performansının dual mı quad olduğu yanı 4x4 ram mi ? Yoksa 2x8 mi olacağı. Ayrıca kaç MHZ olması gerektiği. Bu konularda biraz yardım alabilirim. Yanılmıyorsam 1151 için 2x8, 2011 için 4x4 uygun ancak bu konuda bilgi almak isterim.

Konuya katılan ve fikir veren herkese öncelikle tekrar teşekkür ederim. 6700 Skylake ve anakart konusundaki bulgularımı da sizle paylaşmak isterim. Skylake 1151'e ait son işlemci. Gelecek 2011v3'de. Fiyat olarak çok az farklı var. 5820k ile fazladan 2 core'a sahip oluyorsunuz. Şu an olan ve yakında çıkacak oyunlarda performans olarak sorun olmasa da 1-2 yıl sonra çıkacak oyunlarda daha fazla çekirdek gerekecektir. İlla fiyat performans yapacağım derseniz Skylake uygun. İşlemci fiyatları yakın olsa da, x99 anakartlar 1151'e göre yaklaşık 3 kat pahalı. 1151'e ait güzel bir oyun anakartı 450-600 lira iken x99 ile fiyat 1200-1600'lara çıkacaktır. Ancak biraz geleceğe yatırım yaptığınızı düşünebilirsiniz. Bu şekilde sadece ekran kartı değiştirerek sistem sizi 5-6 yıl götürecektir.

x99'larda MSI başta olmak üzere çok uygun anakartlar var ancak açıkcası sabhertooth kalitesinde bir anakart olduğunu düşünmüyorum. Buna dayanıklılık ve uzun ömürlü olması da dahil. O yüzden anakart konusunda paraya kıyacağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.