Şimdi Ara

Upload hızı hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir şey merak ediyorum. Kısaca sormak istiyorum. Upload hızı oyunlarda etkili olur mu ? Şu an aldığım upload hızı 800kb. Bunu 2mb'e yükseltirsem etki eder mi ?

• Upload'daki hız artışı, pingin düşmesine yardımcı olacaktır. Fakat, ADSL'de -bildiğim kadarıyla- maksimum 0.8 Mbit veriliyor. Bunun üstünde bir upload'lu bir ADSL tarifesi bulunmuyor. Öte yandan Ping'in düşmesini sağlayacak bir önemli etken de hattın kalitesi o da altyapıyla ilgili bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kiryakov

Upload'daki hız artışı, pingin düşmesine yardımcı olacaktır. Fakat, ADSL'de -bildiğim kadarıyla- maksimum 0.8 Mbit veriliyor. Bunun üstünde bir upload'lu bir ADSL tarifesi bulunmuyor. Öte yandan Ping'in düşmesini sağlayacak bir önemli etken de hattın kalitesi o da altyapıyla ilgili bir durum.

Hat kalitesi demişken, SNR margin değerim 12db'dir. Verilen hız şu an 12mb'tir. Sizce SNR margin 20db'lerin üzerinde olsaydı şu an aldığım pingten daha mı iyi ping alırdım ?
  • pingini etkilemez.
    evde bir cihaz upload yapmıyorsa uploadın artması da etkilemez ama yayın yapan biriysen ozaman uploadın artması pingi işte ozaman etkiler.
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Sana şimdi özel mesaj'da attım. Forum donanım sitesinde hat değerlerini paylaşan arkadaşların genel anlamda SNR margin değerleri en düşük 20db. Bu değer ne kadar düşük olursa, bağlantı kalitesi de bir o kadar kötü oluyor diye okudum ben google.com'da...
  • özel mesajın gelmedi bilgine.

SNR Sinyal Gürültü Oranı demektir.

8 e kadar bağlantı sağlanabilir 8 altına indimi sağlıklı olmaz ve bazı durumlarda bağlantı kopar.

Sen genelde VDSL de düşük hız kullanan kişilerin snr değerlerini görmüşsün büyük ihtimal
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Bana gelmiş o özel mesaj. :)
    Bu arada upload hızının ping'e etkisi az da olsa vardır hocam. Özellikle, online oyunlarda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Upload hızı ne zaman yükselecek !
    geçen yıl önce açıldı
    Upload Hızı ile İlgili Sorun
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kiryakov K kullanıcısına yanıt
    dar boğaz olmayan durumlarda bir etkisi yoktur.
    yani cs go mesela 0.1 megabit upload kullanıyor. normal bir adsl bağlantısı 0.8 megabit uploada sahip. bu durumda bir etkisi olmaz.
  • Kafayı sıyırmak üzereyim arkadaşlar. Pingim bugün itibari ile 210 olmuştur. Sanırım genel anlamda bir sorun var. Çünkü bütün arkadaşlarımın pingleri yükselmiş durumda. Ama beni yine sinirlendiren nokta, arkadaşlarımın pingleri 30 fazla artış gösterirken, benim normalde bile yükse olan 110 ping'im 210 ping'e fırlamıştır. Sabahtan beri TTnet'i arayıp durumu belirtiyorum. Bağlantımda 2-3 saniyeliğine kopmalar mevcutmuş. Büyük ihtimal ile kutuda ya da evin iç hattında bir sorun olabilceğinden süpheleniyorlarmış. İşin gülünc tarafı, dış hatlarda sorun olsa da bu yüzden bir ücret odeyecek mişim. Bunun tutarı 54 tl. Sanki o alt yapıyı ben yaptım :) Yarın yine gelip kontrol edecekler.
  • Kiryakov K kullanıcısına yanıt
    Bak arkadaşım alt menude server hat değerlerini ilgilendiren kısım var. O kısımda SV ve VAR değerleri yüksek. VAR değeri normalde 0.10 ile 0.25 değerleri arasında gidip gelmesi lazım iken benim değerim 4.00'ın üzerinde. Ki bu yazılar sık sık kırmızı rengine bürünüyor ve VAR ile SV değerleri taban yapıyor. Anlık kopmalar yaşıyorum. TTnet hızımı az önce 8mb'e indirdi ve snr değerim 18ddb oldu. Ama sorun hala devam etmektedir. Çıldıracağım arkadaşlar niçin kopmalar yaşıyorum ? Kullandığım internet kablosuda cat6 kablosudur ? Yani normal telefon kablosu bile kullanmıyorum. Ayrıca modem de yeni, ki eski modemde de aynı sorunlar yaşanıyordu. Bu arada ping'im 210'dan tekrar 110'a düştü. Ama anlamıyorum arkadaşlarım en fazla 65 ping ile oynuyor. Şanlıurfadan oynayan arkadaşım bile var.
    Upload hızı hakkında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 27 Mayıs 2017; 21:47:44 >

• İşte arkadaşlar sorunum tam olarak bu resimde görünmekte. Bu resimde Server bilgilerini gösteren bağlantı değerlerini ilgilendiren yazılar ilk önce sarı, sonra kırmızı rengine bürünüp bağlantı 1 saniyeliğine kopuyor. Kırmızı olurken SS almaya çalıştım ama çok hızlı olduğu için bir türlü SS alamadım. Ama kopmadan önceki görüntüyü aldım. Dikkat ederseniz SV ve VAR değerlerini belirten yazılar sarı renkteler. İşte o yazıların tümü kırmızı renk olunca felç oluyorum oyunda. Normal speedtest yaptığımda ping 15-20-30 çıkıyor. Ama oyunca faciya resmen...
    Upload hızı hakkında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 27 Mayıs 2017; 22:7:21 >

• https://www.akavideos.com/watch?v=81LXTWqbsBA

İşte bu video'da sorunu yaşayan kişi gibi ben de aynı sorunu yaşıyorum! Tabi bu kadar sıklık ile değil, daha nadir ama yinede sık sık oluyor. Gördüğünüz gibi oyun takılıyor. Bunun sebebi nedir arkadaşlar ? Lütfen Tanrı aşkına biri yardımcı olsun :(
  • Arkadaşlar sorunu çözdüm! Fakat nasıl çözüldüğü hakkında bir fikrim yok. Ama büyük ihtimal kullandığım program ile oyunlarda bağlantı kopma durumu iyileşmiş durumda. TCPOptimizer programı ile dün akşamdan beri netim mükemmel durumda. Kesinlikle SV ve VAR değerleri iyileşti. Ve diğer arkadaşlarıma göre değerler çok iyi. Ping'imde 80'e indi ve mermilerim resmen uçuyor :) Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar bu programı kesinlikle kullanmasını tavsiye ederim. İşin ilginç tarafı, oyunda aldığım fps değeri bile yükseldi.
  • Yüksek Upload almak için ha modülasyonunuzu ADSL2+ Annex M olarak seçmeniz gerekmektedir. 2 Mbps e kadar Upload alabilirsiniz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an adsl2+ modunda ve annex a i j l m seçili...alabilceğim max upload hız değerim 2mb'ın biraz üzerinde. Snr değeride oldukça yüksek. Zaten sorunum halletmiş bulunuyorum :) Mermilerim şu an uçuyor. Dün geceden beri cs go oynuyorum ve ping 80 sabit + sv ve var değerlerim inanılmaz düşük. Bu da SS
    Upload hızı hakkında...

• Hat değerlerini atarmısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: NITRO

Hat değerlerini atarmısın.

Hızımı 8mb'e düşürdüm. SNR margin değeri artsın diye. Ama yine ping,sv, ve var değerleri sapıtıyordu. Daha sonra programı kurdum ve sorun ortadan kalktı...Bu da şimdi ki hat değerlerim.
    Upload hızı hakkında...

• Superonline bayi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.