bende de aynıydı 150 mbps felan upload çıkıyordu ama dosya gönderirken 50 üzerine çıkmıyor yani bu hız testine ne yapıyorlarsa gerçekle alakası yok upload konusunda :D ben de superonline fiber kullanıcısıyım |
Upload hızları artarmı? (7. sayfa)

-
-
Telekom'da zor. Türknet Gigafiber varsa zaten 1 gbps upload var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 24 Şubat 2025; 19:21:47 > -
3-5 mahalleye hizmet veren sağlayıcının kime ne faydası var?
-
3-5 değil, İstanbul'da 207 mahalleye hizmet veriyor, bu mahallelerin nüfusları oldukça yüksek, İstanbul'da altyapı götürdüğü toplam Nüfus 3-4 Milyon kişi civarında.
Ankara ve İzmir'de de bir çok toplu konutta Türknet bulunuyor, bunlar azımsanacak şeyler değil.
İstanbul'da arkadaşlarım, kuzenlerim çok farklı yerlerde Türknet kullanıyorlar. Ben de haftaya turknet Gigafiber'e geçiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Genele yayılmadığı sürece önemsiz benim gözümde.
Verdikleri hizmet Türkiye şartlarında çok absürt bir seviyede, çok kıymetli, destekliyorum da ancak takdir edersin ki isteyen herkesin o hizmeti alması için İstanbul'a taşınması gerek.
Ayrıca 35mbit paket kullanan ile 1G GF kullanan abonenin aynı para vermesini hakkaniyetli bulmuyorum.
Kısaca TN ülke geneli için ulaşılabilir bir seçenek değil, şanslı bölgelerde oturanlar zaten abone olur sanırım.
-
Dediğin doğru ama Türknet sayesinde simetrik gördük. Gene onlar sayesinde AKN ve Kota muhabbetinden kurtardık. Ve şimdi Turkcell'de simetrik verecekmiş.
https://www.donanimhaber.com/turkcell-superonline-1-000-mbps-simetrik-fiber-internet-sunuyor--188198
-
Verdikleri hizmetin çok kıymetli olduğunu üstteki mesajımda belirttim zaten. Gönül isterki her yerde hizmet versinler ancak pek mümkün görünmüyor.
Upload'ın çok elzem olduğunu düşünmüyorum. Aboneler genelde içerik tüketici ancak arttırılsa harika olur tabii. 1000/50 komik oluyor. Temennim en kısa sürede mevcutta dsl altapısı olan tüm hanelere en azından bir sağlayıcının fiber altyapı götürmesi.
Edit:
Temenni2; Fiyatların insan gibi olması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru.celebi -- 25 Şubat 2025; 11:11:52 > -
Ülke genelile yayılmamış olabilir ama artık azımsaymayacak kadar bir nüfusun GigaFiber'e erişimi olduğunu kabul etmek gerekir. Türknet'in yaptığı hamleler artık ülke çapındaki tüm internetin gelişmesinde rol oynuyor. Örnek vermek gerekirse Türknet 100 Mbit üzerinde hız veren ilk firma oldu, Türk Telekom ve Turkcell Türknet'in bu yüksek hız atılımından sonra 1000 lik paketleri satmaya başladılar. Fakat ilk çıktığı zaman ben hatırlıyorum 1000 Mbit Türk Telekom 1100 lira mıydı neydi, Turkcell de çok kazık bir fiyata satıyordu, Türknet fiyatı 400 liraya düşürdü ve piyasayı allak bullak etti. Türk Telekom ve Turkcell asla düşürmek istemeyecekleri 1000 Mbit'in fiyatını 600 liraya kadar düşürdü, bir gün gelecek Türk Telekom 50 Mbit satmaya çalıştığı fiyata 1000 verecek deseler inanır mıydınız ? Bu Türknet'in sayesinde oldu.
Gelelim Upload olayına, Türknet'ten önce Upload hızlarımız 8 Mbit'ti, Türknet gelip 1000 vermeye başlayınca önce 10 oldu, sonra 20 oldu. 1000 Mbit için açıklanan ilk upload hızı da 20 idi, fakat çok kısa bir süre içerisinde bu hız 50'ye çıkartıldı. Turkcell de Upload'ı arttırdı. Forumlarda gördüğümüz son mesajlara göre 100 Mbit Fiber abonelerinin bile bir çoğu artık 50 Upload almaya başlamış.
Üstteki mesajda arkadaşımızın açıkladığı Turkcell altyapısı ile 1000/1000 verecek mesajına çok mutlu oldum, çünkü bu Turknet sayesinde oluyor, İstanbul'da abone kazanmak için artık yüksek hız seçeneği sunmaları şart oldu, insanlar çılgınlar gibi Türknet'e kaçıyor çünkü. 1000/1000'i Turkcell'den sonra bakın görün Türk Telekom da Upload sınırını 50'den yukarı çekecektir, 100-200 gibi bir seviyeye çıkartacaktır en azından.
Bu yüzden şahsen ben 5 yılı aşkın süredir VDSL Türknet kullanan birisi olarak verdiğim paranın karşılığı hızı alamasam da firmanın uyguladığı politikalar ve müşteri memnuniyeti sayesinde mutluyum.
Bizim verdiğimiz paralar sayesinde Türknet gelişti ve diğer firmalara kafa tutup boyun eğdirdi, paramız boşa gitmedi, ülkenin internetini geliştirdik.
Ayrıca gelelim 35 kullanan ile GF abonesinin aynı ücreti ödemesi olayına, Türknet'in kendisi söylüyor bunu, '' DSL abonelerinden ettiğimiz kâr neredeyse hiç yok'' diyor. Türk Telekom o kadar çok kira bedeli ve arıza başına ücret alıyormuş ki '' müşteri yılda 2 kere arıza kaydı bıraksa kâr'ımız 0a düşüyor'' demişlerdi. Bu durumda DSL abonelerine nasıl ucuz internet vermelerini bekliyorsunuz? Türk Telekom yüzünden veremiyorlar.
-
Kar etmemesi gibi bir durum olabilir mi? Ticaret; zarar etme, kâr et.
Herkes birgün Gagafiberli olacak; emme önce Miskindvd olacak.
-
Arıza kaydı açmazsanız kâr ediyorlar ama her arıza kaydı bir ton para kaybı oluyormuş işte. DSL kullanıp arıza kaydı açmayan mı var.
Türknet'te Tt altyapıdan hizmet alanların çözümsüzlük döngüsü ve sürenin uzamasının nedeni bu mu yoksa?
-
süperonline bile parasıyla simetrik sunmaya başlayacakmış türk telekom uyuma artık.
-
Arıza TT sorumluluğunda ise fatura edilmiyor, kullanıcı sorumluluğunda ise fatura ediliyor. TT altyapısını kullanan bazı alternatif sağlayıcılar bu ücretleri aboneden tahsil edebiliyor.
-
TT de asla arıza olmaz, her zaman sorun abonededir 😁 TT peygamber çünkü, arıza olur mu hiç
dün bu mesajı attım sonrasına her yerde haber olmuş :)
az önce tekrar baktım 3500 yapmışlar fiyatı...
-
-
bir hata vardır
Bizde de aynı durum var. Ne kadar test sitesi denediysem, hız hep 150 Mbps çıkıyor. Ancak, dosya yüklerken (örneğin, Google Drive’a) görev yöneticisinde hızın 50 Mbps olduğunu görüyorum. Tanıdığımda da aynı durum yaşanıyor; testlerde hız 150 Mbps, ancak yükleme sırasında daha düşük. Superonline acaba neyin peşinde?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu her yerde yok yalnız Türk neti övmeye gerek yok bence
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X