Eee hepsi aynı fiyat bunların |
Upload hızları artarmı? (5. sayfa)
-
-
Cloud veri depolaması ve hizmetleri bu kadar artmışken upload kapasitelerinin bu kadar küçük tutulması tam bir yeni yüzyıl vizyonu herhalde. 1000/50 Mbps 'e sıkışıp kalmak neyse de bir ek hizmet satışı bile yapmıyorlar. Ayda 1-2 kez upload'u 500 Mbit'e çıkartıp parası neyse vereyim diyorsun yok öyle bir hizmet diyorlar.
-
evet yarbayım. Türknet VAE'de TT'nin standart tarifeleri dışında fiber hızları verebiliyorsa, sebebi bu. Fakat tuhaf olan bunu neden herkese açmadıkları.
-
TR de her halt garip çözülemez
-
Turk Telekom'un upload hızlarını arttırmamasının nedeninin ekonomik olduğunu düşünüyorum. Durduk yere upload hızlarını 2 katı arttırırsa bu yurt dışı çıkış trafiğini Tier1 sağlayıcılara taşıtmak için ekstradan misal 2 katı para ödemesi ile sonuçlanır.
-
bireysellerin oluşturduğu upload trafiğinin x2 fiyat farkı oluşturacak bir hacmi olduğunu sanmıyorum. asıl büyük pastayı datacenter sahiplerinden yiyorlar zaten. öyle olsaydı türknet batardı.
öte yandan, milyarlarda lira net karı olan bir şirketten bahsediyoruz. bu devede kulak kadar bile etkilemez onları.
-
Adamlar hiç bir şekilde gelişmemizi istemiyorlar, ne kadar paramız varsa almak ama en asgari düzeyde hizmet etmek amacı var ve bu hükümet destekli bir politika. Türk milleti hiç iyi bir şeye sahip olmasın istiyorlar. İyi telefon almasınlar, hızlı internetleri olmasın, iyi arabaya binmesin, sadece kendileri lüks ve şatafat içinde yaşasınlar. Tek amaç tek gaye bu ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuntus81 -- 30 Aralık 2024; 19:18:42 > -
Bu olayı yapınca tt cebinden para çıkıyorsa asla yanaşmaz upload artışına
-
-
Açıkcası ben düşünmüyorum bu mevzular saçma sapan bi adil kota uygulaması diye bir şey vardı hızın yarıya düşüp aynı fiyatı alıyorlardı onca zaman yok altyapı yetersiz yok o yok bu bi anda kaldırıldı gram sıkıntı çıkmadı.
-
Hızın artması veri trafiğini arttırmaz, Türknet geçmiş yıllarda bir açıklama yapmıştı, şöyle demişti;
'' abonelere 50 Mbit vermemizle 1000 Mbit vermemiz arasında neredeyse hiçbir maliyet farkı yok, kullanım miktarları değişmiyor, 200 GB kullanan abone yine 200 GB kullanıyor''
Hatta şunu bile söylemişlerdi;
'' 50 Mbit ile oyun indirdiğinizde 3 saat boyunca hattı meşgul ediyorsunuz, 1000 Mbit ile indirince 15 dakikada indirip çıkıyorsunuz, hattı 3 saat boşu boşuna meşgul etmiyorsunuz''
demişlerdi.
Yani Türk Telekom Turkcell Turksat gibi firmalar 20 yıldır bizi kazıklıyor, insanlar da halen buna inanıyor, dünyanın 200 ülkesinin 199 tanesinde Upload sınırlamaları yok, her yerde internetler simetriğe yakın oluyor, dünyada Upload sınırlaması olan tek ülke Türkiye.
-
Somali Upload ortalaması 18,5 Mbit
Kenya Upload ortalaması 14,8 Mbit
Uganda Upload ortalaması 17.20 Mbit
Türkiye Upload ortalaması 14,4 Mbit
Upload hızında Somali Kenya Uganda'dan beter durumdayız.
Kenya burası
Uganda da burası
-
Öyle zaten hocam ama kolay yolu buldukları için ve inananlarda olduğu sürece iş zor.
-
Akn uygulamasinda sadece download sınırlaması vardı. Ben asimetrik interneti savunmuyorum elbette ancak bana da 1g upload tanimlarlarsa benim ilk işim tüm verilerimi buluta taşımak olur ve bu da upload kullanımımı arttırır. Ornegin 10gb dosyayi 50mb ile 1g hizlarda upload etmek tabii ki trafik acisindan bir sey fark ettirmez ancak yuksek upload tanimlandiginda bazi kullanicilarin kullanim sekli degisecektir keza metro ethernete çuvalla para ödeyen şirketlerde belki bireysel fibere geçecektir. Tn nin 1m abonesi varken tt nin 15m abonesi var. Trafigini tasitmak icinde pahali operatorler kullandigini biliyoruz. O yuzden bu konununda bir etken oldugunu dusunuyorum. -
tabii ki. kaşıkla mbit mbit sattıkları upload hızlarını niye artırıp gelirinden olmak istesinler? tekelci pozisyon ve statükocu zihniyet ile var oluyorlar. üstten emir gelmedikçe de upload vermezler.
-
Sen ben gibi hızlı internet olunca buluta terabaytlarca dosya yükleyecek olan kullanıcıs yüzdesi 1000de 1dir, insanların buluta yüklediği şeyler genelde iCloud veya Google Fotoğraflar oluyor, onlar da zaten internet 50 Mbit de olsa yüklüyor 1000 Mbit olsa da yüklüyor.
Ayrıca Türknet'in 1 milyondan fazla abonesi var, sadece GigaFiber abone sayısı bile 1 milyonu geçmiş olabilir, İstanbul'da çok yayıldılar.
Turknet gibi arkasında devletin olmadığı, abonelerden aldığı para ile zar zor yatırım yapan bir firma bile milyonlarca eve 1000 Mbit simetrik sağlayabiliyorsa KOSKOCA 185 yıllık PTT'nin devamı olan, tüm ülkenin sokaklarında menholleri olan, 2010'a kadar tüm ülkenin altyapısının sahibi, bugün de arkasında BTK ve Devlet olan Türk Telekom mu yüksek hız verince zora girecekmiş :DD
Biz alışkınız o yalanlara, zamanında AKN'i kaldırırsak tüm internet altyapısı çöker diyorlardı, kalktığı zaman hiçbir şey olmadı, pinglerimiz bile oynamadı.
-
Adamların çoğunun internetle telefonla ilgisi bile yoktur bizde telefonlar elde yapışık kafa önde yürüyoruz yolda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 7 Ocak 2025; 2:16:0 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X