Şimdi Ara

ups akü değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 yıl kadar önce bilg almıştım.
    sistem şu şekilde

GIGABYTE GA-X48-DQ6 X48 / SOKET 775 ANAKART
    SAPPHIRE ATI Vapor-X HD 4870 1GB 256BIT GDDR5 (DirectX 10.1) PCI-E x16 2.0 HDMI EKRAN KARTI
    INTEL CORE 2 QUAD Q9550 2.83GHz 12MB CACHE 1333MHZ LGA775 İŞLEMCİ
    OCZ REAPER 4 GB 1066 MHz CL5 HEAT-PİPE DDR2 KİT (2x2GB
    RC-690 650W nVIDIA SLI UYUMLU MidT ATX SİYAH KASA
    LG W2261VP-PF 22 LCD SİYAH 2MS WİDE DVI

bu sisteme de TUNÇMATİK LITE 850VA LINE INTERACTIVE UPS kesintisiz güç kaynağı almıştım.

Ama ne zaman elktirk kesilse güç kaynağı da anında kapanıyordu. İhmalkarlık yaptık servise götürmedik. GEçenlerde elktrik bir gitti bizim ups kafayı yedi. Elktirk gelince düğmesine bastım açılmıyor kesintisiz dııııt diye bir ses düğmesini açsam da kapasam da. sonra fişten çekip bekleyip tekrar fişe taktım bir gün açmadan şarj ettim(herhalde). tekrar bilg bağladım çalışıyor. Ancak elktirk gidince yine aynı açılmıyor. Sizce ne olmuştur?
    1- bu sisteme 850 VA alarak hata mı ettim? Kaldırmıyor mu?
    2- Acaba ups nin aküsü mü bitti?
    3- Aküyü ben laıp takabilirmiyim? Hangi aküyü tavziye edersiniz.
    4-Benim için önemli olan elktirk kesildiğinde sistemim zarar görmesin. Hiç bunla uğraşmasamdahttp://www.vatanbilgisayar.com/Ak%C4%B1m%20Koruyucu%20Prizler/belkin-f9m823yy2m-gry-belkin--8-soket-akim-koruyucu-priz/productdetails.aspx?I_ID=37932 gibi bir akım koruyucu alsam işimi görü mü?
    Ne tavsiye edersiniz.
    TEşekkürler.

• hata etmedin ama gene de 1000 VA alsaydın ... bunu aldıgın zaman hiçbir şekilde hata almıcaksın :)

senin anLattıgına göre ; aküsünden olup olmadıgını bu şekilde anLayamazsın , bi şekilde açılıp bakılması gerek,ama ben gene de akü üzerinde duruyorum.

HAZZA diye bir marka kullanıyor sen bunu alsan bile takarken sorun yaşayabilirsin.Zaten sorun direk şunda dememiz hata olur(gidip boş yere akü alma diye) yukarıda dediğim açılıp bakılması lazım, önceden anında kapandığı için entegreye de zarar vermiş olabilirsin..

haa! akım koruyucu prizlere gelince bence bunları önermem sistemin yüksek ne kadar akım koruyucu olsalarda ne olur ne olmaz diye yine UPS öneririm.

ups akü değişimi
     ups akü değişimi

• UPS alırken VA değeri dışında akü sayısına dikkat etmek lazım. Tek akülü UPS ler VA değerleri ne kadar şişirilmiş olsada ortalama güncel sistemler için yeterli değil. Çünkü tek 7Ah lik aküden sağlıklı şekilde çekilebilecek akım sınırlı ve bir sistemi çalıştırmak için yeterli değil. Sistemi çalıştırsa bile aşırı yüklenmeden kısa sürede akü kimyasal olarak tahrip olup bozulacaktır. Ortalama bir sistem için alınacak UPS de en az iki akü olması şart, kaldıki sistemi aküden çalışırken yüke sokarsanız bu bile yeterli değil. Bu arada UPS iniz de iki senelik ise aküsü büyük ihtimalle zaten ömrünü doldurmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 1 Şubat 2012; 17:26:57 >
  • iyi de sıradan bir kullanıcı ups nin içindeki akünün amper değerini nereden bilebilir ki? Ah bu satıcılar var ya.. Hatta ben ups nin içinde akü olduğunu yeni öğrendim desem.
    Yarın bir elektirkçiye götüreyim bakayım ne diyecek. Bir de elektrikçiye ne diyelim (bişey bilmediğimizi gösterip ondan da kazık yemeyelim.)
  • http://forum.donanimhaber.com/m_7175263/tm.htm

UPS İstek ve Önerilerinizi konu içinde yapabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akü değişimi ??
    10 yıl önce açıldı
    kombi ups + akü tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.