Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.547
Cevap
110
Favori
744.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet, ben de böyle düşünüyorum ; yani tam yükü kaldıramıyor .
    Peki bu durum sadece akü kapasitesinin düşüklüğüne mi bağlıdır ? Girişteki max. güçle ( 500W ) alakası var mıdır ?
  • powercom un imd1000AP yi tavsiye ederim
  • 1000VA ort 642 watt yapar sizin o ups den en az 600 watt güç çekebilmeniz gerek

ama ürünün sahte psu lar gibi herçek güç değerini veremeyebilir

ups i ilk aldığınızda böyle bir sorun varmıydı
  • Hatırlamaya çalışıyorum;
    UPS i ilk aldığım zaman 430W Cooler Master PSU vardı ; sanki o zamanlar bu sıkıntı yoktu gibi .
    Diyelim ki akümüz bitti ve yeni akü almak istiyoruz ; nereden temin edebiliriz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tulû

Hatırlamaya çalışıyorum;
    UPS i ilk aldığım zaman 430W Cooler Master PSU vardı ; sanki o zamanlar bu sıkıntı yoktu gibi .
    Diyelim ki akümüz bitti ve yeni akü almak istiyoruz ; nereden temin edebiliriz ?

ups e %50 kapasite yüklen (%100 tam yükte 20 dak çalıştırırsa diyelim) eğerki 40 dak çalışırsa veya en az 30 problem yok ama daha düşük süre çalıştırırsa akü kapasitesi zalmış demektir
  • Geciken cevabım için özür dilerim beklettim sizi .
    30-40 dakika Ohooo oooo .
    O zaman baştan bitik benim aküm .
    Boştayken bile 10 dakika anca dayanabiliyor.
    Yük altındayken imkansız .
    Akü mü almak daha hesaplı ve kolay ( temin edilebilirliği ) yoksa yeni bir UPS almak mı ?
    Astarı yüzünden pahalıya gelmesin diye soruyorum.
    Çok teşekkür ederim beni bu konuda aydınlattığınız için.
  • 30-40 dak örneğin mesela kullanma klavuzunda yazar tam yükten ne kadar dayandığı
  • Kullanma klavuzu vardır da nerdedir kimbilir .
    Tamam ; anlaşılan o ki bu ups bitmiş .
    Peki yeni akü mü yoksa yeni ups mi için hangisini önerirsiniz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tulû

Kullanma klavuzu vardır da nerdedir kimbilir .
    Tamam ; anlaşılan o ki bu ups bitmiş .
    Peki yeni akü mü yoksa yeni ups mi için hangisini önerirsiniz ?

bütçen neye elverişli ise o

kaliteli bişey almak istersen

APC öneririm

http://www.sanalmarketim.com/urun/15cda0ed1cdba11b2b1fa53712da5d22/APC-BR1100CI-BACK-UPS-RS-1100VA-230V

• Tavsiye için teşekkür ederim.
    Sistemimi tamamladıktan sonra düşünebilirim.
  • Powercom BNT-1000AP veya powercom 1000VA LINE INTERACTIve ups aldık diyelim.24 ah aküyü buna bağlayabilir miyiz?Bağlarsak imzamdaki sistemi kaç dakika götürürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L-H-T -- 7 Ağustos 2008; 20:56:12 >
  • Yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar bu ups işini sonlandırmak istiyorum artık.
  • GIGABYTE GA-MA78GM-S2H
    AMD ADO5000DOBOX
    CORSAIR TWIN2X2048-6400C4
    SEAGATE ST3640323AS
    LIAN LI PC-007 FB Plus II
    FSP BLUESTORM II

20' Samsung 206BW Monitör
    Zyxel Modem

Sistemim bu arkadaşlar, kaliteli bir ups almayı planlıyorum. Fiyatı çok yüksek olmayan, iyi, güzel, hoş tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manifot United -- 8 Ağustos 2008; 11:38:59 >
  • TUNCMATIK DIGI-TECH_1200VA ups aldım yarın elımde bı ınceleme yazısı yazmaya calısacagım....sıstem ozellıklerıme bakarak bu ups ın sıstemı 10 dk tutacagına emınım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Supporterz

GIGABYTE GA-MA78GM-S2H
    AMD ADO5000DOBOX
    CORSAIR TWIN2X2048-6400C4
    SEAGATE ST3640323AS
    LIAN LI PC-007 FB Plus II
    FSP BLUESTORM II

20' Samsung 206BW Monitör
    Zyxel Modem

Sistemim bu arkadaşlar, kaliteli bir ups almayı planlıyorum. Fiyatı çok yüksek olmayan, iyi, güzel, hoş tavsiyelerinizi bekliyorum.

psu kaç watt
  • kaliteli bir ups gerekiyor. tunçmatik kullanmıştım eskiden ama neredeyse evde yangın çıkaracaktı. tamire gidip geldikten sonra alev almış ben evde yokken. yerdeki seramikler filan sarı ve simsiyah olmuştu. annemler odayı duman kapladı diyor.neden olduğunu da hala anlamış değilim. ama tunç matik iyi değildi. önce siren sesi bozulmuştu. sonra ekranı. ben de tamire yolladım. ve döndükten sonra bu olay meydana gelmişti.

apc mi tavsiye edersiniz? güvenebilecğim kaliteli bir şey olsun istiyorum
  • Ayrı konu açmıştım ama sorunun yeri asıl burasıymış yeni gördüm malesef, bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum:

Ofis bölümünde 4 adet pc 2 adet printer bulunmakta, atölye bölümümüzde ise yüksek güç çeken matkap daire,testere, rezistans vs. gibi elektrikli aletler kullanıyoruz. Atölyedeki makinaların çalışması durumunda voltaj dalgalanmalarından ve elektrik kesilmelerinden ofis bölümünü korumak istiyorum. Bunun için 4-5Kw bir ups alıp ofis bölümündeki tüm bilgisayarları buna bağlamayı düşünüyorum.

Bu ups'in bağlantısını nasıl yapmam gerekir? Küçük ups'lerde ups'i fişe takıp bilgisayarı ona bağlıyoruz ama söz konusu biraz daha büyük bir ups olunca tek prizin bu 4 bilg. + harici bileşenler için yeterli akımı geçirebileceği konusunda endişelerim var.

Sizce bu bağlantı nasıl yapılmalıdır?

• okumaya çalıştım biraz ama yabancı geldi biraz ben sorunumu soyleyeyim belki biri yardımcı olur;

Benim sorunum şu evimizdeki elektrigin PC ye çok iyi gelmedigi niyetindeyim bir ornek vereyim annem mutfaktan ışıgı kapatsın anahtarı hoparlorden tıK! diye kısa duyulur bir ses geliyor bence buda zararlı gibi geliyor bunun gibi ornekler var benim için PC yi çalıstırması onemli degil PC mi var olan elektrikten nasıl koruyabilirim? boyle bir cihaz var mı ? şimdiden tesekkur ederim.
  • Hocam bunun bi sakıncası yok ama, yüksek voltaj koruma için uzatma tarzı cihazlar var onlardan almanızı öneririm

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=11881
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

Hocam bunun bi sakıncası yok ama, yüksek voltaj koruma için uzatma tarzı cihazlar var onlardan almanızı öneririm

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=11881

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.