Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.547
Cevap
110
Favori
744.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: paramparca

Sanırım Dexter 650VA almaya karar verdim;
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=36&productid=bd93170

Eğer alırsam, burada kısa bir inceleme yaparım.

hocam aldınızmı
  • Arkadaşlar ben sistem panelimde yazan sistem için bir UPS almak istiyorum ama en ufak bir bilgim yok. Ne kadarlık [? VA] bir model almalıyım acaba? [500W güç kaynağı var] Ayrıca fiyatı da makul düzeylerde olursa iyi olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

1000 VA yani 600-700 watt ups işini rahatlıkla görür.

http://www.sanalmarketim.com/urun/5d07c54a15bfbb03e6e424a8bb5768ea/INFORM-GUARD-LCD-1000AP-KGK-(AVR/RS232)-7-20dk

http://www.sanalmarketim.com/urun/TUNCLT1000/TUNCMATIK-Tuncmatik-Lite-1000-VA-Line-Interactive-UPS

http://www.sanalmarketim.com/urun/POWER1000VA/POWERCOM-Guc-Kaynagi-BNT-1000-AP-Line---Interactive

INFORM-GUARD-LCD-1000AP-KGK-(AVR/RS232)-7-20dk iyidir (dijital ekranlı olanı)

Cevap için teşekkürler hocam.

• arkadaşlar bir sorum olacak benim sistemi sadece voltaj dengesizliğinden koruyacak ve elektrikler gittiğinde kayıt ve güvenli pc kapatmama yetecek ups önerisinde bulunabilirmisiniz?

ben POWERCOM IMD-1000AP DIGITAL UPS almak istiyorum yeterli olurmu sizce

http://www.hepsiburada.com/powercom-imd-1000ap-digital-ups/productDetails.aspx?categoryid=36&productid=bd46270
  • ahmet331 hocam pc nizin sistem özellikleri oldukça yüksek 1500 va daha iyi olur

1000 va da sıkıntı çıkarabilir
  • arkadaşlar benim de acil olarak bir ups tavsiyesine ihtiyacım var. son zamanlarda sık sık elektrik kesintisi ve voltaj dalgalanması oldu ve bilgisayarda enazından görünür bir hasar olmadan atlattım. fakat bir hafta önce yine bir kesinti sonrası harddiski ve beraberinde yüzlerce gb müzik arşivimi kaybedince bir ups'e ihtiyacım olduğunu acı bir şekilde anladım :) bu başlığın çoğu sayfasını okudum ama yine de kararımda emin değilim. ilk olarak sistemim kısaca şu:

amd athlon 64 x2 5600 2.9, msi hd2600 xt ddr3 512mb, 2*1gb 800mhz kingston, 320 gb samsung sata 16mb, cooler master 400w ps, samsung 19" 932 b+ lcd.

bu sisteme göre gerçekten iyi bir koruma sağlayacak ups önerir misiniz? gelecekte sistemi yükseltmeyi de düşünüyorum ve biraz daha paraya kıyıp en iyisi bir online ups almayı düşünüyorum. sizce Tunçmatik Newtech 1000VA Online LCD işimi görür mü?

düşünceleriniz benim için önemli. çünkü en kısa zamanda en iyi tercihi yapmam gerekiyor. bilgisayarı servisten aldığım zaman ups olmadan çalıştırmamayı düşünüyorum.

• hocam online ups almanıza gerek yok bir ev kullanıcısı için gereksiz.

ayrıca o sistem için 1000 VA yetersiz, ups için max verebileceğiniz bütçe nedir
  • @Holy_Sh*t

Tuncmatik, powercom vs sahte psu lar gibidir verilen güç değerini tam sağlayamazlar.

Kişisel tercihim APC den yana

http://www.sanalmarketim.com/urun/15cda0ed1cdba11b2b1fa53712da5d22/APC-BR1100CI-BACK-UPS-RS-1100VA-230V

[sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

1000 VA tunçmatik, powercom, inform gibi markalarda fan yoktur

• tavsiyen için sağol krm-iks. yine de bikaç sorum daha olacak. bu sisteme ek olarak modemi, olursa creative 4+1 sistemi de bağlayacaktım, bunu belirtmemişim. ayrıca bütçem de 400 ytl, tabii biraz aşabilirim.
    online almamın gerekli olmadığını söylemişsin. line-interactive bir ups, pc icin yeteri miktarda koruma sağlar mı? yani pc için sabit voltaj daha sağlıklı değil midir (line-int.ler kademeli olarak ve belli bir voltaj aralığı sağlıyorsa)?
    pc + modem + ses sistemi için bütçeme göre ve tabii kaliteli bir ups önerir misin?
    artık elektrik hattındaki en ufak sorunda sistemimi ve verilerimi kaybetmek istemediğim için bu kadar titiz davranıyorum. umarım anlayışla karşılarsınız
  • 1000 va lık inform marka interaktif kgk kullanıyorum.Voltajda ne kadar regulasyon yapıyor bilmiyorum.Hepsinin sınırlı olduğu söyleniyor.Ancak bir sıkıntı varki gözle görülebiliyor.Elektrikler gittiğinde hiçte söylendiği gibi 17 ms de aküler devreye giremiyor.Masa üstünde donanımlar iptal olabiliyor(demek ki ideal voltajı anında sağlıyamıyor.Voltajın birden düşmesi de bence tehlikeli.)Oyundayken bazen reset attığına da şahit oldum.Ben de araştırıyorum.Özellikle online olanları yerli markalar aynı gibi.Uydu,dvd cihazlarında yaptıkları gibi çin firmalarından sipariş edip,etiketliyorlar gibi geldi.Bu sektörde güvenilir, bildik markalar yok.Philips vb bildiğimiz markalar olsa alınır da hepsi bana yabancı markalar.Bir siemens vardı o da bu sektörden çekildi.Apc markasına güvenilir diyorlar ama,o da çok pahalı.Bilgisayar çalıştırmak için 1500-2000$ vermek ne kadar doğrudur tartışılır.Çok araştırdım ama işin işinden çıkamadım.Evet budur diye güvenip alabileceğim bir ürün bulamadım.Voltaj sorunları için statik regülatörlere de baktım onlarda da durum aynı.online KGK larda Apc haricinde gerçekten vaad ettiğini yapabilen bir ürün yok mu.Yerli de olsa çin malı da olsa online KGK lar pahalı.Parayı çöpe atmak istemiyorum.Yukarıda yazan arkadaşa cevap verecektim ama ben soru sormuş oldum.Bir de marka farketmeksizin online kgk ların verdiği elektrik ne kadar sağlıklı.Çünkü bazı (hatta en kalitelisi olarak bildiğimiz enermax psu)psuların çızırtı vs çıkarttıklarını da okudum bu yazı da.Demek ki verdikleri elektrikte de bir sorun olabilir.Kaş yapalım derken göz çıkartmıyalım da.Sistem core2duo 6750,P35 S3 anakart,2gb ram,1950 pro ekran kartı(512 mb),250 gb harddisk,dvd yazıcı,19 inc lcd monitör ve adsl cihazı bağlıyorum.1000 va yetmiyor mu bu donanıma.
    .

• quote:

Orjinalden alıntı: Holy_Sh*t

tavsiyen için sağol krm-iks. yine de bikaç sorum daha olacak. bu sisteme ek olarak modemi, olursa creative 4+1 sistemi de bağlayacaktım, bunu belirtmemişim. ayrıca bütçem de 400 ytl, tabii biraz aşabilirim.
    online almamın gerekli olmadığını söylemişsin. line-interactive bir ups, pc icin yeteri miktarda koruma sağlar mı? yani pc için sabit voltaj daha sağlıklı değil midir (line-int.ler kademeli olarak ve belli bir voltaj aralığı sağlıyorsa)?
    pc + modem + ses sistemi için bütçeme göre ve tabii kaliteli bir ups önerir misin?
    artık elektrik hattındaki en ufak sorunda sistemimi ve verilerimi kaybetmek istemediğim için bu kadar titiz davranıyorum. umarım anlayışla karşılarsınız

Estafurullah hocam nedemek maksat yardımcı olmak.

APC Ups zaten ev kullanıcısından daha çok ofis kullanıcarının tercih ettiği bir marka küçük işletmelerde genelde her pc de bu veya 800 va olanı var.

zaten normade kaliteli bir psu (enermax, silverston ...) 160 yolta kadar sorunsuz pc çalıştırması gerek. (üzerinde öyle yazar)

APC BR1100CI BACK-UPS RS 1100VA 230V modelini yani yukardakini forumdan 3-4 kişiye önerdim ve hiç bir şikayette bulunmadılar.

mesela altaki linkteki ups i de 2-3 kişiye önerdim ve forumda kullanıcısı çok 50-60 ytl lik ups de regülasyon ayarı manuel yokken bu ups in var.

http://www.sanalmarketim.com/urun/71b187fbff0968bfc1c2cd95604236b6/APC-BE700-GR-BACK-UPS-ES-700VA-230V

conquerx

hocam reset atmasının bir çok sebebi var yüksek sıcaklıkdan kaynaklı olabilr.

regülasyon yapma aralığı +-%25 yani ortalama 160 volt da 220 çıkaryor

Benim pc 7/24 açık ve şuana kadar bir problem yaşamadım (IBM LINE INTERACTIVE UPS 700VA)

Ayrıca malesef çinde üretilmeyen ürün çok az

• krm-iks arkadaşım, APC BR1100CI BACK-UPS RS 1100VA 230V bu modelde karar kıldım sayende. tavsiyen için teşekkürler.
  • Aslında oyundayken bilgisayarın resetlemesinden kastettiğim elektrik gittiğinde aküdeki geçikmeydi.Akü devreye girene kadar bilgisayar kapanıyor ve açılıyor.Elktriği ölçtürdüm İstanbul koşullarına göre normal dediler.Yanlız kışın voltajlar düşüyor bu semtte.Bir sorun var ki canımı çok sıkıyor.Elektrikçilerin drenaj dedikleri durum var.1 saniyeliğine elektrik birden düşüyor.Ampullerden anlaşılabiliyor.Sonra tekrar yükseliyor.Civarda çok güç çeken birşeyler var sanırım.2 anakart bir kere de ekran kartım gitti 1yıl içinde.Bilgisayarı çalıştırmakta zorlanıyorum.Çözüm araştırıyorum ama bulamıyorum.
    krm-iks kardeşim anladığım kadarıyla elktrik konusunda bayağı bilgilisin.Hazır bilgili insanı bulmuşken sorayım ne yapmalıyım.
    1- mikroişlemcili servo regülatör mü?
    2-statik regülatör mü?
    3-on-line KGK mı?
    (interaktiften memnun kalmadım.En azından benim sorunumu çözmedi.)
    Bu 3 ürün içinde APC hariç(fiyatları çok pahalı)güvenilir marka var mı?On-line 1000 va işimi görür mü?(Lcd mönitörü ve adsl cihazını interaktif kgk ya bağlarsam bir ihtimal yetebilir)Bir de verdikleri elktriğin güvenilirliği de önemli.Hapsi gerçek sinüs diye reklam yapıyor ama doğru mudur.?Sistemimi yukarı da yazmıştım.

• conquerx

hocam tunçmatiğin regülatörü var isterseniz bir inceleyin

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=29673

ama biraz şüpheliyim doğrusu anlık düşüşlerde yetişebilirmi, nedeni ise voltaj düştüğünde kademeli olarak artış yapıyor. (röleler ile)

linkdeki regülatörde işinizi görür.
    http://www.deltaregulator.com/bas.htm

İşinizi sağlama almak için Servo voltaj regülatörü alın , kademeli olmasın

• Çok iyi hatırlıyorum yaşım küçükken siyah beyaz televizyonlar vardı.Bu televizyonların yanında da küçük regülatörler olurdu.Bu zorunluktu yoksa tv çalışmazdı.Tv ler her eve girmeye başlayınca başka bir sorun gözlemlendi.Bu küçük zararsız görünen regülatörlerin, ülke genelinde Keban elektirik santralı'nın ürettiği elektrikten daha fazla elektrik tükettiği ortaya çıktı.Elektriği de dışarıdan satın alıyoruz.Ülke ekonomisine verdiği zarar yüksek bulundu ve devlet büyük yatırımlar yaptı.Trafolar ve havai hatlar yenilendi.Elektriği çok kaliteli aldığımız kısa da olsa altın bir dönem yaşadık.Özelleştirmeye karşı değilim ama korkutuğum başımıza geldi ve yatırımlar durdu.Doyuma ulaşmış semtlerde durum daha iyi ama büyük şehirlerde göç alan semtlerde durum iyi değil.Eskisi gibi bakım yapılmıyor ve ihtiyaca göre yenilenmiyorlar.Biz de yine eskisi gibi regülatör kullanmak zorunda kalacağımız günlere doğru gidiyoruz.Bu amerikan firmaları kendi ülkelerinde ups satabiliyorlar mı acaba bir rivayate göre zaten orada eletrikler kesilmezmiş.Voltaj sorunları da olmadığına göre ne Amerika'da ne de Avrupa'da satıldıklarını sanmıyorum.Yine bizlere satıyorlar.Gitti bizim milli servet yine boşyere.

• Sayın alperian forumdaki yorumlarınıza bakarak bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm. Buzdolabı için Powercom BNT1500AP ups almak istiyorum. Araştırmalarıma göre buzdolabı motoru çalışırken yaklaşık 300w çekiyor. herhalde bu ups kaldırır. Asıl sorum şu: diyelim ki, buzdolabı ups e bağlı iken elektrik gitti ve ups devreye girdi ve bir süre sonra ups nin aküsü bitti ve ups kendini kapattı. peki daha sonra elektrik gelince bu ups otomatik olarak çalışır mı yoksa ups yi bizim mi açmamız gerekir. Şimdiden teşekkür ederim...
  • KGK(UPS) veya Regülatör almak isteyenler için basit hesaplamarı şu şekilde yapabilirsiniz:

WATT= Gerçek Güç
    VA= Görünürdeki Güç

Cihazların güç tüketimleri WATT cinsinden verilirken, UPS, regülatör gibi cihazların max çıkışları VA cinsinden veriliyor.

Bu tür bir cihaz alırken

1- Önce kaç tane cihaz çalıştırcağınızı belirleyin. (Örneğin: Plazma, Uydu alıcısı, PC, DVD player vs)
    2- Belirlediğiniz cihazların dökümanlarından maksimum tüketim değerini öğrenin.

Elinizde toplam bir WATT değeri olacaktır. (Örneğin 450 WATT)

3- WATT'ı VA'ya dönüştürün.
    Bunun için WATT değerini CosQ değerine bölmeniz gerekiyor.
    Normalde bu değeri ortalama olarak 0,95 alabilirsiniz ama siz garantici davranın ve CosQ'yu 0,80 olarak düşünün.
    (Çok daha garantici olmak isterseniz 0,65 olarak bile alabilirsiniz)

Örneğimiz için hesaplarsak:
    450/0,80 = 563 VA

Yani cihazlarımız için en an 565 VA'lik bir besleme kaynağına ihtiyacımız var (UPS veya Regülatör)

4-Bu tür besleme kaynaklarını maksimum veya maksimuma yakın değerlerde kullanmak doğru değildir.
    Bu yüzden ihtiyacınız olan kaynağın %30 fazlasını almaya çalışın.
    Artı olarak ileride fazladan bir cihaz bağlama opsiyonunuz da olmuş olur.

565 x 1,30 = 734 VA

Bizim örneğimizde toplam 450 WATT tüketim yapan cihazlar için en az 750 VA'lik bir UPS veya Regülatör işimizi görecektir.

• dostlar merhaba
    linkteki tunçmatik ups e sahibim:http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=12537

fakat masaüstü bilgisayarımı sattıktan sonra uzunca bir süre kullanmadım. yaklaşık 2 ay falan. şimdi açılma tuşuna basınca hiçbir tepki alamıyorum. açılmıyor yani . sizce sorun nerededir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hot_sauce

dostlar merhaba
    linkteki tunçmatik ups e sahibim:http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=12537

fakat masaüstü bilgisayarımı sattıktan sonra uzunca bir süre kullanmadım. yaklaşık 2 ay falan. şimdi açılma tuşuna basınca hiçbir tepki alamıyorum. açılmıyor yani . sizce sorun nerededir?

büyük ihtimalle aküsü boşalmıştır veya uzun süre beklemekten bozulmuş olabilir

1 gün boyunca şarj edin ve tekrar deneyin

pentanceli

alperian foruma uzun süredir girmiyor bilmem farkındamısınız

1500VA bir ups buzdolabını çalıştırmaz nedeni ise buzdolabı motoru çok kısa bir süreliğine normalden 5-10 kat akım çeker ve sonra normal akımına döner. Ups bu anlık yüksek akımı kaldıramaz.

Aküsü biten ups kendini korumaya alır elektrikler geldiğinde akiyi şarj eder ve bir yandan bağlı olduğu cihazı çalıştırır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 21 Ekim 2008; 23:31:50 >

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.