Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.534
Cevap
111
Favori
742.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende en kısa zamanda bir tane almayı düşünüyorum iki ürün düşünüyorum

TUNCMATIK DigiTech 1200 VA VFD veya POWERCOM 1000VA UPS, LİNEINTERACTIVE DIGITAL

Birde bu ups in fişi herzaman takılı kalması gerekiyor mu mesela her akşam yatarken fişi çeksem bir zararı our mu ?
  • ben akşamları çekiyorum

çünkü elektrikler giderse ciyak ciyak ötüyo

gecenin bi yarısı boşuna uykum bozulmasın diyorum

bi zararı olduğunu sanmıyorum
  • ya fişi çekince ses sistemi klavyeler falan açık kalıyor onları nasıl yapıyorsunuz birde elektrik gidince ötüyorsa fişi çekince neden ses vermiyor?? belki sorularım çok cahilce ama merak ettim
  • quote:

ya fişi çekince ses sistemi klavyeler falan açık kalıyor onları nasıl yapıyorsunuz birde elektrik gidince ötüyorsa fişi çekince neden ses vermiyor?? belki sorularım çok cahilce ama merak ettim

ups i kapatıyorlar demek istedi arkadaşlar. yani ön tarafındaki düğme ye basıp "off" konumuna alıyorlar.

bazı marka ups ler kapalı oldukları zamanda da akülerini sarj ederler. bu özellik var ise satıcı bunu mutlaka bir yerde belirtir.
  • yani önce kapatıyorsun sonra da fişi çekiyorsun bir sıkıntı olmuyor yani
  • kapatman yeterli. fişi çekmene gerek kalmayacaktır.
  • arkadaşlar bi kaç yere başlık açtım ancak cevap alamadım lütfen yardımcı olun..ben geçenlerde tunçmatik 700va lık bi ups aldım 8 saat şarj ettim pc ye taktım ama sadece pc takılı monitör ya da başka herhangi bişey takılı değil..denemek amacıyla fişi çıkardım ups aşırı yükleme nedeniyle kapanıyo.pc nin özellikleri tagan 2force 480watt power,pentium d940 3.4ghz,2048 kingston ram,ati x1800xt ekran kartı diğerleri önemli değil sanırım.acaba ups kaldırmıyor mu??kaldırması için 1000lik felan mı almalıyım??
  • @oydelee
    maşallah iyi kasaymış
    elektrikler kesildiğinde ne ses çıkarıyor (sürekli bir biiiiiiiiiiiiiiiip sesi mi, yok sık aralıklarla bip bip bip sesi mi)
    ups in pc ile haberleşen yazılımı var mı? varsa elektrikler var iken % kaç yük gösteriyor
    kasanın içinde kaç tane hardisk ve cdrom dvd var?

sadece bir kasanın o kadar yüksek güç çekmesi biraz garip geldi. kasada veya ups te bir sorun olabilir. kasanın çektiği gücün bir wattmetre yada ampermetre ölçülmesi iyi olur.
    elektrik sayacınız dijital ise ekranın da sadece pc nin çektiği gücü görebilirsiniz.(dijital sayaclar watt cinsinden ölçüm yapabiliyorlar pc açık ve kapalı iken gücü okuyup aradaki farka bakarak çekilen gücü görebilirsiniz.)
  • valla elektriği kestiğimde direk olarak kapanıyo pc ve ups den sürekli bip sesi geliyo ve upsnin ekranında da aşırı yüklenme işareti yanmaya başlıyoo.upsnin pc ile haberleşen yazılımı yanlız ups load yazan yerde %0 yazıyo o da prize takılı olduğundan dolayı herhalde çekip deneyemiyorum çünkü dediğim gibi kapanıyo :D ups rating te şunlar yazıyo

AC voltage rating:220vac
    Current rating:4A
    Battery Voltage Rating:11.5Vdc
    Frequency Rating:50.0Hz

bu arada bişey daha var giriş voltajı 215 i geçmiyo genelde de 210 civarı seyrediyo çıkış voltajı da aynı şekilde ancak bu ups programında yazanlar.upsnin üstünde 220 volt yazıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oydelee -- 13 Kasım 2006; 11:17:15 >
  • açtığın topiğe bi link koydum orda sisteminin ne kadar yük harcadığını hesaplayıp

ups in gücünü aşıp aşmadığına bak önce
  • ups çıkışına bir şey bağlı değil iken normal çalışıyor değil mi? mesela sadece monitörü ups çıkışına bağlayın. pc yi şebekeden çalıştırın. Sonra ups in prizini çekin(yani ups e gelen elektriği kesin) ups çalışmaya başlasın. ups sağlam ise her halükarda monitörünüzü çalıştıracak elektriği üretmelidir. monitörünüzü rahat bir 20 dakika çalıştırabilmelidir.
    bu dediklerimi sorunsuz olarak yaptıysanız. sizin artık daha güçlü bir ups e geçmeniz gerekiyordur. minimum 900VA lik modelleri düşünmelisiniz.

eğer ups iniz monitörünüzüde çalıştıramadıysa o zaman sorun ups tedir. en yakın teknik servis yolu gözükmüştür.

voltaj olayına gelince ups iniz yanılmıyorsam giriş 190 V un altına düşünce ve 235V üzerine çıkınca regülasyon yapacaktır. bu aradaki voltaj ne ise çıkışına aynen aktaracaktır. aradaki voltaj değerleri bir çok pc için sorun çıkarmayan voltaj değerleridir.

quote:

Orjinalden alıntı: oydelee

valla elektriği kestiğimde direk olarak kapanıyo pc ve ups den sürekli bip sesi geliyo ve upsnin ekranında da aşırı yüklenme işareti yanmaya başlıyoo.upsnin pc ile haberleşen yazılımı yanlız ups load yazan yerde %0 yazıyo o da prize takılı olduğundan dolayı herhalde çekip deneyemiyorum çünkü dediğim gibi kapanıyo :D ups rating te şunlar yazıyo

AC voltage rating:220vac
    Current rating:4A
    Battery Voltage Rating:11.5Vdc
    Frequency Rating:50.0Hz

bu arada bişey daha var giriş voltajı 215 i geçmiyo genelde de 210 civarı seyrediyo çıkış voltajı da aynı şekilde ancak bu ups programında yazanlar.upsnin üstünde 220 volt yazıyo

• monitörü bağladım hatta televizyonu bağladım onları çalıştırıyor. sanırım dediğin gibi daha güçlü bi ups almam gerekecek yardımlarınız için çok teşekkürler.
  • Powercom IMD-1000AP UPS kullanıcısıyım. Dün aldım %100 şarj ettikten sonra denemek istedim we fişini cektim. 5-6 dk anca götürdü. Sizce üründe bir sorun olabilir mi? Ben en azından bi 15 dk götürür diye düşünüyordum
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak08

Powercom IMD-1000AP UPS kullanıcısıyım. Dün aldım %100 şarj ettikten sonra denemek istedim we fişini cektim. 5-6 dk anca götürdü. Sizce üründe bir sorun olabilir mi? Ben en azından bi 15 dk götürür diye düşünüyordum

ups'e hangi cihazlar bağlı? sistemin kaç watt çekiyor ?

bende tunçmatiğin 900VA modeli var.37 ekran tv ile 100watt'lık bir ampulu aynı anda 20 dk kadar çalıştırdım.seninki normal değil bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: y281nbl

quote:

Orjinalden alıntı: burak08

Powercom IMD-1000AP UPS kullanıcısıyım. Dün aldım %100 şarj ettikten sonra denemek istedim we fişini cektim. 5-6 dk anca götürdü. Sizce üründe bir sorun olabilir mi? Ben en azından bi 15 dk götürür diye düşünüyordum

ups'e hangi cihazlar bağlı? sistemin kaç watt çekiyor ?

bende tunçmatiğin 900VA modeli var.37 ekran tv ile 100watt'lık bir ampulu aynı anda 20 dk kadar çalıştırdım.seninki normal değil bence.

Fişi cektim bu değerlerde calısıyor. Sadece kasa, monitor, modem we hoparlor bağlı. Hoparlor off da

[sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullseye_00 -- 13 Kasım 2006; 18:05:46 >

• mesajlara bir daha göz attım da upsi dün almışsınız. ups in yaklaşık bir 24 saat sarjda bırakmanızı öneririm. şarj olurken cihazın üstü biraz ısınır. sarj bittikten sonra serinler. bu sıcaklık farkından belki sarjın tamamlanıp tamamlanmadığını anlayabilirsiniz.
    upsmon programının gösterdiği bilgilere pek güvenmeseniz iyi olur. çok yüksek ihtimalle gerçekte %70 olan akü seviyesini size %100 diye gösteriyordur. Ve çıkış yükünü de size daha az yük olarak belirtiyordur.

yukarıda benim kullandığım ups programında örnek vereyim. programı yazan yazılımcı programda ek bir bilgi alanını kapamayı unutmuş
    altta NORMAL yazan bir yer var görmüşsünüzdür herhalde .
    onun yanında 229,0 229,0 229,0 034 50.0 14.2 50.0 00001000 yazan bir bilgi alanı .
    bu rakamlar sizin tüm ekranda gördüğünüz bilgilerin ups tarafından gönderilmiş hali . cihaz üzerinde kendi yaptığım ölçümlerde oradaki verilerden bilgisi doğru olan tek veri akü voltajı olan 14.2 rakamı oldu. diğer tüm değerleri çeşitli ölçüm aletleri ile tek kontrol ettim . güç ölçümleri yanlış göstermesi gerekenin neredeyse yarısını gösteriyor. şebeke voltaj ölçümü bazı aralık lar için yanlış .
    akü voltajı 13.6 iken ups göstergelerinde %100 ibresinde duruyor.

• @alperian ürünü geri yolladım. Bir kaç güne yenisi gelicek. Bence sorun war o üründe. Dediğin gibi %70 ciwarında olsa bile 4 dk az değil mi? Bi yesini gelsin bakalım anlarız o zaman Yardımların we ilgin için teşekkürler
  • Merhaba arkadaslar,
    jazz de-006 dekoderle kullanmak icin bir ups ariyorum. Evdeki voltaj dengesizliği yuzunden acilip kapaniyor. Bir UPS işimi görür saniyorum. Sizden UPS tavsiyesi istiyorum.

KEYSMART 625VA LINE INTERAKTIVE UPS Model: KU-S625

Bu model almayi dusunuyorum. Bana dekoderi sorunsuz calistirsin, ups in varligini unutayim yeterli. YAni surekli alarm vermesin. Yukaridaki urunleri inceledim ama bazilari pahali ve o kadar lusk e ihtiyacim yok, işimi gorse yeteri. Bu konuda acilen bir şeyler yapmaliyim bilgilendirirseniz sevinirim...
  • özellikleri fena görünmüyor

fiyatıda iyi gibi

olabilir aslında
  • Bimeks de yarın ın fırsatı :
    83$ yerine 55$+kdv

Sizce nasıl?
    (Gerçi ben yarın Powercom IMD-1000AP yi almayı düşünüyodum ama bunu görünce bi sorayım dedim)
    bana transfer süresi biraz yüksek geldi,
    display in güzel ve şık oluşu dışında da pek bi güzeliğini görmedim,
    ama 1200VA lık bi ürün için fiyat baya uygun sanırım.

Siz ne dersiniz? özellikle de powercom imd1000ap ile kıyaslayanırsa?

Orite OR-120 1200VA

Özellikler
    VA Değeri (volt amper): 1200 VA
    Voltaj Aralığı (volt): Giriş Voltajı :165V-275±7V , Çıkış Voltajı :220V±10%(ana);220V±5%(çevirici)
    Transfer Süresi (ms): <10ms
    Çalışma Sistemi: Line Interactive
    Dalga Çıkışı: Sine dalga(ana); Square dalga(çevirici)
    Ağırlık -: 8 kg
    Diğer Özellikler: Dinamik LCD gösterge
    Garanti: 2 Yıl

http://www.bimeks.com.tr/promotions.jsp?promotionId=576
    http://www.bimeks.com.tr/product.jsp?productId=7979&categoryId=1023&path=1000:1015:1023&ref=007.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 16 Kasım 2006; 0:08:37 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.