Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.517
Cevap
111
Favori
741.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bisquit

Alperian Ben de yardım almak istiyorum..

Sistemim
    p4 3.2
    2gb ram
    120gb harddisk
    256mb 6800 pci ex.ekran kartı
    power supply olarak fsp 500watt
    5+1 ses sistemi
    lazer printer
    17 crt
    logitech momo oyun direksiyonu
    modem

Bu sistem için sadece 5 dakka dayanacak power arıyorum..
    tuncmatik 700 Va yeter mi yoksa 900Va alcam..

lazre printer 5+1 baglı direksiyon olması kullanmadıktan sonra güç çekmeyeceğine göre aslında fazla vermek istemiyorum.. 5 dakika 700va yeter mi?

senin sisteme yakın bi sisteme sahibim
    p4 2.6
    4*256 ddram
    80gb+160gb hdd
    256mb xfx 7600gt ekran kartı
    silverstone 500w psu
    5+1 ses sistemi
    19" monitör

bende powercom 800AP KGK var, sadece kasayı bağladım 800va yetmiyor yani 700va sanada yetmicektir.

benim sorum şu; bende güç kaynağını değiştirmek istiyorum ama 1000va-1200va-1500va hangisi karar veremedim güç kaynağına sadece kasa ve monitör bağlıcam.

bilgisayar açıldığına göre ve sorunsuz çalıştığına göre kasanın harcayacağı güç maksimum 500 watt desek 19" crt mon. nekadar güç çeker kısacası kaç Va KGK almalıyım beni 5 dak. idare etse yeter kesintiler maks. 3 dak. sürüyo ztn

şimdiden teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: erke0034
    bende powercom 800AP KGK var, sadece kasayı bağladım 800va yetmiyor yani 700va sanada yetmicektir.

Sn.erke0034 800w lık bir güç kaynağının yetmediğini yazmışsınız yetmiyor derken kaç dakika dayanıyor sisteminize.

Ben powercom 600 ap modeline baktım iş yerinde düz modeli var gayet güzel işimizi görüyor ev kullanıcısı olarak ta yeteceğini düşündüm ama sizin yazınızı okuyunca merak ettim
    Teşekkür ederim.Sağlıcakla.
  • Güç kaynağımın 800w olduğunu sanmıyorum 800Ap sanırım 0,65 ile çarpmak gerekiyo 800*0,65=520w

ve elektirik gidince sanki güç kaynağı yokmuş gibi anında hem bilgisayar hem KGK kapanıyor

KGK nı değiştireceğim ama hangisini alayım ona karar veremedim 1000-1200-1500 ap?
  • @erke
    pcnin gerçek gücünün wattmetre veya benzeri ölçüm cihazları ile ölçülmesi lazım ki sen ona göre gerçek tercihini yapasın. ama bu imkan herkesde olmadığı için mecburen tahmini bir yaklaşımla cihaz alımı yapacaksın.
    büyük güçte cihaz alman seni parasal açıdan zorlayacaktır kesin. amma velakin ups üzerindeki yükün azlığına(bağlı yük/cihaz max yük oranı) göre ups o kadar çok daha rahat çalışacaktır ve daha uzun ömürlü olacaktır. ayrıca ileride pc ne eklenebilecek yan donanımlar için de elinde backup lama gücün olmuş olacak.

quote:

elektirik gidince sanki güç kaynağı yokmuş gibi anında hem bilgisayar hem KGK kapanıyor

bu cümleye mukabilen yeni ups almadan önce de ups inin aküsünün sağlam olup olmadığına bir baktır. bozuk akü yüzünden ups almış olabilirsin. akün dolu gibi gözüküp seni kandırıyor olabilir. elektrikler kesildiğinde de seni yolda bırakıp ups kapanıyor olabilir.

• Merhaba arkadaşlar, powercom 600a ups i 10 gündür kullanıyorum...Arada ilk açıldığı zaman yaptığı sesi yapıyor, hani şu " çık " sesi...Günde birkaç sefer falan, bu normal midir ve neden bu sesi yapıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rapator

Merhaba arkadaşlar, powercom 600a ups i 10 gündür kullanıyorum...Arada ilk açıldığı zaman yaptığı sesi yapıyor, hani şu " çık " sesi...Günde birkaç sefer falan, bu normal midir ve neden bu sesi yapıyor...

O ses AVR moduna girip çıkarken olur ve normaldir,
    AVR modunda iken şebeke voltajı sanırım 234 volt u geçince
    içindeki röle atıyo ve voltajı düşürüyo, o sesde röle nin sesi.

O anda voltajda 32v luk bi düşürme sağlıyo, programından takip edersen görüceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 10 Şubat 2007; 22:55:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: m_runo

quote:

Orjinalden alıntı: Rapator

Merhaba arkadaşlar, powercom 600a ups i 10 gündür kullanıyorum...Arada ilk açıldığı zaman yaptığı sesi yapıyor, hani şu " çık " sesi...Günde birkaç sefer falan, bu normal midir ve neden bu sesi yapıyor...

O ses AVR moduna girip çıkarken olur ve normaldir,
    AVR modunda iken şebeke voltajı sanırım 234 volt u geçince
    içindeki röle atıyo ve voltajı düşürüyo, o sesde röle nin sesi.

O anda voltajda 32v luk bi düşürme sağlıyo, programından takip edersen görüceksin.

teşekkürler...

o zaman iyiki almışım ups i...günde belki 10 sefer o sesi yapıyor, çok fazla voltaj oynaması var heralde...

yanlız benimki düz model, bilgisayardan takip edemiyorum...600a olan...

• digital olanda zaten üzerindeki display den takip ediliyo da
    düz modelde usb bağlantısı yok demekki o zaman bilemezsin tabi.
  • Alperian yazdıkların çok değerli teşekkürler.

pm atmak istedim ama nedense profilini göremedim. bana mail atabilirsen sana sormak istediğim birşey vardı.
    teşekkürler
  • nihayet ben de Powercom IMD-1000AP aldim. iki basit sorum olacak, KGK'nin arkasinda 3 giris var, 2'sinde "battery backup & surge protected" digerinde ise "surge protected only" yaziyor. bunlarin fonksiyonlarini aciklayabilir misiniz lutfen. bir de KGK'yi yaklasik 30 saatilk şarjdan sonra (24 saat oneriliyordu kitapciginda ama ayar kacti biraz ) calistirdigimda gostergesindeki deger 230'larda surekli, bu normal mi??
  • BNT-600AP UPS POWERCOM, bu UPS'i önermem..Aynısından bende de var.Power bi keresinde patlamıştı bende değiştirmiştim ve UPS olarak bunu almıştım..Geçen günlerde gene elektrik gitti UPS'de tutamadı pc restart attı o sırada gene Power cıss...
  • bennde powercom ile tunçmatik arasında kaldım

powercomun 1500 luklerinin bir lcd ekranlısı bir de normali var fark varmı arada ekran dısında bide bu ekran neleri gösteriyor. Ayrıca bana onerebilceginiz başka marka varmı ben 2 ortalama hızda 15 inch crt li pc ve+ 2 yazıcı soyle 20-30 dk goturecek birsey arıyorum
  • sadece ups tavsiyesi üzerine 4 sayfalık dev bir bilgi arşivi olmuş durumda. 4 sayfayı dikkatlice gözden geçirirseniz; ihtiyacınız olan ups i almak için gerekli bilgiye sahip olacaksınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DJouneyt

nihayet ben de Powercom IMD-1000AP aldim. iki basit sorum olacak, KGK'nin arkasinda 3 giris var, 2'sinde "battery backup & surge protected" digerinde ise "surge protected only" yaziyor. bunlarin fonksiyonlarini aciklayabilir misiniz lutfen. bir de KGK'yi yaklasik 30 saatilk şarjdan sonra (24 saat oneriliyordu kitapciginda ama ayar kacti biraz ) calistirdigimda gostergesindeki deger 230'larda surekli, bu normal mi??

yardimci olacak yok mu??
  • backup yedeklemek demektir. yani elektrik kesildiğinde yedekleyeceğin cihazları buraya bağlarsın. surge protected only yazan yer ise sadece ani voltaj yükselmelerini korur elektrikler kesilince orada elektrik olmayacaktır. ön taraftaki gösterge şebeke voltajını yada çıkış voltajını gösterir- o değer normaldir.

quote:

quote:

nihayet ben de Powercom IMD-1000AP aldim. iki basit sorum olacak, KGK'nin arkasinda 3 giris var, 2'sinde "battery backup & surge protected" digerinde ise "surge protected only" yaziyor. bunlarin fonksiyonlarini aciklayabilir misiniz lutfen. bir de KGK'yi yaklasik 30 saatilk şarjdan sonra (24 saat oneriliyordu kitapciginda ama ayar kacti biraz ) calistirdigimda gostergesindeki deger 230'larda surekli, bu normal mi??

yardimci olacak yok mu??

• Bilgiler için çok teşekkürler ama kafamda halen bazı soru işaretleri var.Bana iyi bir ups tavsiyesinde bulunur musunuz?Bilgisayarım ve monitör için düşünüyorum.Arasıra elektrikler anlık gidiyor,dalgalanmalar oluyor ve sisteme zarar vermesinden (eski pc min psu bu yüzden yanmıştı ve sürekli bilgisayarımı açık bırakıyorum) korkuyorum.Elektriksiz 20-30 dk götürmesi yeter gibime geliyor.Bunun için online mı yoksa line ups mi almalıyım?

Şu an en ekonomik Tunçmatik Lite 1000VA Line Interactive görünüyor bu iyi midir dediklerimi karşılar mı?
    Ya da paraya kıyıp Tuncmatik NewTech 1 kVA On-Line UPS ya da APBR1000I 1000VA LINE INTERACTIVE UPS almalıyım(yoksa bunlar benim için boşa masraf mıdır?)
  • Forumda dolaşırken güç kaynaklarının ömrü 2-3 sene diye okumuştum bnm güç kaynağını alalı 3 seneyi geçiyor, byk ihtimalle aküsü bitti. Şimdi sorum şu
    800AP benim bilgisayara az gelebilir başka bir akü takıp mesela 1000 yapabilirmiyim(1000'nin birimini bilmiyorum bu konularda bilgim yok) KGK içinde aküden başka birşey değiştirmeme gerek varmı

Teşekkürler

Bilgisayarı güç kaynağı olmadan kullanıyorum elektirik gitmesin diye dua ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erke0034 -- 12 Mart 2007; 9:21:22 >
  • Elektrik kesildiği zaten ups sesli uyarı veriyor. Bu uyarı kapatılabilir mi?
  • quote:

800AP benim bilgisayara az gelebilir başka bir akü takıp mesela 1000 yapabilirmiyim(1000'nin birimini bilmiyorum bu konularda bilgim yok) KGK içinde aküden başka birşey değiştirmeme gerek varmı

siz en iyisi aynı aküden bulup takın başka birşeyini de kurcalamamaya çalışın
  • quote:

Orjinalden alıntı: elninom1

Bilgiler için çok teşekkürler ama kafamda halen bazı soru işaretleri var.Bana iyi bir ups tavsiyesinde bulunur musunuz?Bilgisayarım ve monitör için düşünüyorum.Arasıra elektrikler anlık gidiyor,dalgalanmalar oluyor ve sisteme zarar vermesinden (eski pc min psu bu yüzden yanmıştı ve sürekli bilgisayarımı açık bırakıyorum) korkuyorum.Elektriksiz 20-30 dk götürmesi yeter gibime geliyor.Bunun için online mı yoksa line ups mi almalıyım?

Şu an en ekonomik Tunçmatik Lite 1000VA Line Interactive görünüyor bu iyi midir dediklerimi karşılar mı?
    Ya da paraya kıyıp Tuncmatik NewTech 1 kVA On-Line UPS ya da APBR1000I 1000VA LINE INTERACTIVE UPS almalıyım(yoksa bunlar benim için boşa masraf mıdır?)

sistemin özellikleri ne bilmiyorum ama 1000lik bi ups 30 dakika götürmez normal bir sistemi

1500lük felan almalısın

ben powercom kullanıyorum ve mmenunum

gerçi bizim burda pek elektrik gitmez

voltaj olayından sebep aldım çoğunlukla

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.