Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.547
Cevap
110
Favori
744.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1500lük felan almalısın

1500 lük olanda kullanılan akü 1000 lik olan ile aynı ise; süre uzamaz.
  • Alperian neredeyse yaklaşık 1 senedir ups konusunda bizleri bilgilendirdiğin için çok teşekkürler. benim yaklaşık 5 senelik mustek 600 va lik upsim vardi ve doğal olarak ömrü dolduğu icin elektrik kesildiği zaman bilgisayar hemen kapanıyordu bende burada yazılanlarıda dikkate alarak 2 gun once tuncmatik nar 800 modeli ups aldım. bence oldukca şık olmasının yanında özellikleride iyi gibiydi

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=25844

UPS Tipi Line İnteractive
    Gücü (VA) 800
    Ekran Tipi Digital Ekran
    Dalga Şekli Sinüs Benzeşimli
    Voltaj Aralığı 165V - 265V
    Koruma Aşırı Yük
    Koruma Kısa Devre
    Koruma Tel/Modem Hattı
    Çıkış Topraklı Priz 4 Adet (backup&surge protect)
    Çıkış Socket Çıkış 2 Adet (surge protect)
    Arayüz Usb Bağlantısı
    Açıklama
    Bütünleşik AA/AAA ve 9V pil şarj cihazı
    Usb Şarj Portu
    Cep telefonu şarj edebilme (Sony,Nokia,Samsung,Motorola, Siemens markalı cihazlar için)

benim sorunum upse sadece bilgisayar ve monitör bağlıyken bilgisayarda (p4 3 ghz 1 gb ram 17 inch sony hmd-a 200 CRT monitor guc kaynagından emin degilim260 watt olabilir) yüksek işlem gücü gerektiren bi uygulama başlarken 2 3 saniyeliğine overload uyarı ışığı yanıp kesintisiz bip uyarısı veriyor ama hemen kesiliyor (bu windows a oturum açarken bir sürü program yüklendiği için daha da uzayabiliyor yada en basitinden bir excel dosyası açarken bile virus tarama istemi boyunca uyarı veriyor) daha once yazılanlardan örnek alarak upse sırf monitor yada sırf kasa bağlıyken overload probleminin olusmadığını gözlemledim. ( haliyle sirf monitor bağlıyken zaten yuksek işlemci gücü etkilemiyor upsi :) )
    buradan da 800VA lık tuncmatiğin bilgisayara gerekli gücü sağlayamadığını düşünecekken her nekadar aküsü boşalmış olsada regülasyon amaçlı kullandığım mustek 600VA lık ups te boyle bir sorun yasamadığım aklıma geldi. şimdi acaba mustekte overload uyarısı veren birim mi bozuk yoksa benim yeni aldığım tuncmatikmi yeterli güç sağlayamıyor. bide konuyla cok alakası yok ama upsin kontrol programı için upsi usbden ( ) bagladiğim zaman pro evolution soccer 3 ve 6 oyunlarinda ciddi takilmalar meydana geldi ve ilk başta bunu yine yeterince güç sağlayamamasina bağladim ama deneme yanılma yontemleriyle KesintisizGüçK'na (böyle yazayımda iyice karışmasın) sadece monitor bağlıyken de takılma devam edince sorunun upsin usbden bağlanmasının oyunda büyük ihtimalle usb gampadlerle çakışma yaptığı sonucuna varmama neden oldu. sence bunun bir çözümü varmıdır ?
    Tunçmatiğin yetkili servisini aradığımda cihazın kontrol kartında bir problem olabileciğini söyleyip servise getirmemi istediler ama izmirde oturuyorum ve tuncmatik icin yetkili servis başka bir firmaymış. şimdi oaraya götürsem kurcalayacaklar vakit geçecek ve belki hic bişi düzeltmeden zayıf kaldığını söyleyecekler bende boşuna vakit harcamış olacağım halbuki daha henüz yeni almışken (3 gün önce bimeksten almıştım ) geri götürüp başka bir model mi alsam ?
    buraya kadar okuyanı tebrik ediyorum ama detaylı bir şikayet oldu

not : birde PSUmda fanla ilgili bir problem var bilgisayar ilk açılırken sanki yarış arabaları vites değistiriyormus gibi hızlanıyor yuksek bir gürültü yapiyor 3 4 dk sonra kendiliğinden susuyor bilmiyorum toz filanmi var yağlanması mı gerek ? hani belki düşük bir ihtimalde olsa ups guc sağlayamamasinin nedeni olabilirmi ( gerci yine eski upsimde boyle bir sorun olmadını hatırlayarak ihtimal vermiyorum)

bu arada ogame yüzünde türkçe karakter yazmayı unutmuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kfatihkaraman -- 20 Mart 2007; 18:15:04 >

• cihazın en son yazan pil şarj edebilme özellikleri iyiymiş fakat 800VA olupta senin pc ni kaldıramayıp uyarı vermesi kötüymüş .
    monitörünün 17 crt olması birazda bunda önemli bir etken. monitör tahminimce 100 W civarında olması lazım işlemci de %100 de 130W güç çektiğini farzetsek. sadece bu ikisi 230 W ediyor . bunların yanında ekran kartı, ram, anakart, fanlar, adsl modem ve diğer alet edevatıda sayınca 400W ı buluyorsun. tunçmatiğin yazdığı 800VA rakamı anlık maximum güç olabilir. cihaz bu güçte 2 saniye çalışır 3. saniyede patlar yada kendini kapar gibi bir mantık var. ups in kalite standartları sertifikalarına bakmak lazım.
    cihazı 7 gün içinde iade etme hakkını kullanıp daha yüksek güçte bir cihaz alabilirsin. ben olsam öyle yaparım.

USB sorununa gelince ups haberleşme yazılımı belli bir zaman aralığında USB portu kullanarak UPS ile haberleşir. UPS haberleşme yazılımı cpu nu yorduğu için takılmalara yaratıyor olabilir. process explorer yada windows görev yöneticisi gibi yardımcı yazılımlar ile işlemciyi yorup yormadığını tespit edebilirsin.
     [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]
    resimdeki sql server pc yi en çok yoran program olarak gözüküyor.
    USB driver ı nda sorun olabilir. yazılımı tekrar kaldırıp kurmak denenebilir.
    UPS , haberleşme programının sorusuna cevap verirken pc ni bekletiyor olabilir. bu da takılmalara yol açıyor olabilir.

son sorununun UPS ile alakası pek yok sorun daha çok anakart taki işlemci sıcaklığı ile ilgili bios ayarları ile ilgili.
    yazdıkların ışığında benim cevaplarım bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperian -- 21 Mart 2007; 11:46:59 >

• bu kadar çabuk ilgilenip cevap verdiğin için çok teşekkürler. bu sabah bir test daha yaptım. öncelikle şunu söyleyeyim elektrik varken ups izleme programinda hiç bir zaman overload göstergesi aktif değil (upsilon diye bir program)ve elektikler varken windowsda herhangi bir pecereyi sürükleyip bıraktığımda bir şey olmuyor ama ne zamanki o pencereyi aralıksız sağa sola sürekleyim ( overload uyarisi değişecek mi diye görmek için ups programını tutup sürüklüyorum) programda bir değişiklik olmaz iken ups üzerinde overload ışığı yanmaya ve kesintisiz biplemeye başlıyor ta ki ben pencereyi sürüklemeyi bırakana kadar (yaklaşık 30 sn sağa sola salladım ve ses hiç kesilmedi çok kulak tırmalayıcı bir deneyimdi ) daha sonra ups in fişini çektim ve geri sayım başladı bu arada hızla akü göstergesi yaklaşık 10 saniyede % 70 e düştü affaladım ben bunun için mi bu kadar para verdim diye allahtan ondan sonra yavaş yavaş düşmeye başladı 10 dakika kadar götürdü ve program bilgisayarı kapadı gerçi baya azalmıştı ama daha dayanırdı sanırım. bu arada fişi çekince programdaki aşırı yük göstergesi aktif oldu ve % 80 göstermeye başladı bende monitörün fişini ups ten çıkarıp normal şebekeye bağladım gösterge % 40a düştü (yani ilginç kasayla monitör eşit yük tutuyor gibi bu arada netten arrattım benim monitor 115 watt çekiyormuş ama monitörde 4 adet usb girişi var onlarada mouse klavye ve gamepad bağlı bilmiyorum ne kadar etkilidir )
    gerçi elektik yokkken sağa sola sallama testini yapmayı unuttum bu akşam eve gidince deneyim bakalım % 100 gösterecekmi ?
    sonuçta tunçmatikten pek memnun kalmadim zaten ilk paketi açtığımda üzerinde made in china yazsını görünce bişilerin ters gideceğini hissetmiştim bilemiyorum senin girişteki yazından çin ve tayvan da üretilenler kötüymüş gibi anlam çıkıyor ama bence çin olcağına tayvan olsun içim çok daha rahat eder açıkçası
    sonuça gelirsek seninde tavsiyene uyup en kısa zamanda geri götürüp başka bir modelle değiştirmeyi düşünüyorum bimeksin sitesinde şunu gördüm sende merlin gerin iyidir dediğinden onu almayi düşünüyorum

merlin gerin nova 1100 avr
    http://www.bimeks.com.tr/product.jsp?productId=5975&categoryId=1023&path=1000:1015:1023&ref=007.1

* VA Değeri (volt amper): 1100 VA
    * Voltaj Aralığı (volt): 160V-290V
    * Akü Süresi (dk): 1 PC için besleme süresi : 30 dakika ,2 PC için besleme süresi : 15 dakika
    * Çalışma Sistemi: Line Interactive
    * Ağırlık -: 12,2 kg
    * Diğer Özellikler: 3 Led (Açma/Kapama göstergesi, değiştirilebilir akü göstergesi, aşırı yükleme, arıza göstergesi) + duyurulabilir alarmlar, ön panelden değiştirilebir akü, kullanıcı tarafından resetlenebilir
    * Garanti: 2 Yıl

hemen hemen aynı fiyata denk geliyor ama voltaj aralığı iyimi onu çözemedim gerçi sen piyasadakilerin çoğunun bu aralıkta olduğunu yazmışın. ama senin yazdığın üst değer 260 dı. bilmiyorum daha mi kötü bu kadar yüksek olması sonuçta 290 a kadar devreye girmeyip bilgisayara o kadar yüksek voltaj mı gönderecek ? yoksa bahsettiğin regülasyon değilde upsin şebekeyi kesip elektiriği aküden vermesiylemi ilgiliydi onu tam çözemedim (bilgilendirirsen sevinirim) birde devreye girme süresini aradım ama bulamadım sen iyi markadır demiştin herhalde düşüktür.

buda hepsiburadaki link biraz daha ayrıntılı
    hepsiburada mge

# Teknoloji : Line Interactive UPS (AVR ile Booster + Fader)
    # Güç : 1100 VA / 660 W
    # Boyutlar (G x H x D*) : 170 x 188 x 376 mm
    # Ağırlık : 12,2 kg
    # Çıkış soketi : 4 IEC çıkış
    # Çıkış voltajı : 230 V
    # Frekans : 50 / 60 Hz otomatik seçim
    # Giriş voltaj aralığı : 160V-290V
    # Özellikler : 3 Led (Açma/Kapama göstergesi, değiştirilebilir akü göstergesi, aşırı yükleme, arıza göstergesi) + duyurulabilir alarmlar, ön panelden değiştirilebir akü, kullanıcı tarafından resetlenebilir (circuit breaker), UPS prize takılı olduğu sürece aküleri şarj edebilme (UPS kapalı konumdaykenşarj işlemine devam edilir), cold start.
    # Surge protection : 220 Joules
    # Data hattı koruması : Tel/Fax/Modem/Internet ADSL hattı koruması
    # Garanti : 2 yıl
    # Standartlar & Sertifikalar : EN50 091/CFR part 15, IEC 62040, CB raporu, CE belgesi
    # 1 PC için besleme süresi : 30 dakika
    # 2 PC için besleme süresi : 15 dakika Paket içeriği (Renkli Ambalaj): UPS + 2 IEC çıkış kablosu + Kullanım Klavuzu

birde aklıma gelmişken bu devre kırıcı ne işe yarıyor? ve IEC çıkışı anladığım kadarıyla normal priz çıkışı değil, elektikçiye senin dediğin sistemi yaptırmamız gerekiyor adsl modemi bağlamak için ?

ah keşke biraz daha param olsaydı şundan alsaydım:)
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=690&productid=bd22335

800 lüğü 500 ytl :(

• 290 muhtemelen bir yazım hatası
    gerçektende 290 ise; 290 a kadar giriş voltajı ile çalışır manasındadır. Türkiye de 250V üzerinde elektrik olan yer bulmam çok ama çok zor. Ama 160 - 170 , 180 çok rahat bulabilirsin. diyelim ki şebeke votajı 280 oldu çihaz senin pc ne yine 220 -240 civarı bir voltaj gönderecektir.

pc elektrikler kesik ve ups ten çalışırken pencere sallama testini yaparsan ups direkt kendini korumak için kapayabilir.

verdiğin mge de daha az sorun yaşarsın.

circuit breaker bir tür sigorta tam detayını bilmiyorum. aşırı akım çekildiğinde devreyi kesen bir eleman olmalı.
    benim bahsettiğim prizden yaptırırsan ilerisi içinde kullanırsın.
  • alperian verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkürler cmt günü bimekse geri götürecem tunçmatiği yerini mge yi alacam insallah onda bir problem yaşamam bakalım onu kullanınca diğer arkadaşları bilgilendirme amçlı görüşlerimi yazarim. tekrar saolasın
  • Ben geçen gün tunçmatik nar-800 aldım son derece memnunum arkada 4 tane prizi var diğerlerinde çok azdı, ayrıca pil ve telefon şarj etme fonkisyonları var bir çok marka telefon içinde bağlantı noktası mevcut..

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=702&productid=bd82083
  • @nelson
    sistemin canavar gibiymiş maşallah sanırım monitörünü satacaksın ve yerine 22 inch lcd monitör alacaksin (nasıl anladığımı sorarsan monitörünün lcdmi yok crt mi olduğunu anlamak için arattım ve gitti gidiyorda senin nickin çıktı ) ilginç sistemindeki özelliklere bakınca çok anlamasamda tunçmatik upsinin o gücü sağlayamaması gerektiğini düşünüyorum özellikle benim 17 inch crt monitor e karsılık senin 19 inchlik crt monitörünü düşününce, kasadaki parçaları saymıyorum bile ( gerçi bilemiyorum belki core duo olmasından dolayi p4 den daha az güç harcıyordur ama yinede hardisk ramler ekran kartın hepsi benimkinden daha güçlü hele birde tunçmatikte 4 tane fiş çıkışı olunca tahminim 7.1 lik ses sistemini de upse bağlıyor olma ihtimalin yüksek (ama insallah lazer yazıcıyı bağlamıyorsundur alperianın verdiği bilgilere dayanarak upse zarar vereceğini söyleyebilirim (ama kullandığın sisteme bakarakta bunun bilincinde olacağını düşünüyorum )))(amma çok parantez oldu )
    dediğim gibi senin sistemin kesinlikle benimkinden daha çok güç tüketiyordur ve böyle olunca ya senin tunçmatikteki overload uyarı kısmı bozuk (hiç uyarı vermiyor) yada benim tunçmatiğinki bozuk overload olmadığı halde uyarı veriyor ( benim 600 valık mustek upstede hiç overload uyarısı olmuyordu o yüzden benimkinin bozuk olması gerektiğini düsünüyorum ama yinede ups izleme programında da sadece monitör ve kasa bağlıyken şebekeyi kapadığımda % 80 yük göstermeside kafamı karıştırdı. NELSON sende bir kac msj once anlattığım pencereyi sağa sola sallama testini yapıp sonucunu paylaşırsan sevinirim)
    Sonuç olarak tunçmatiğe her durumda da güvenim sarsıldı özellikle bimekste aldığım ürünü iade etme hakkım hala duruyorken yarın geri götürüp mge marka ups almayı düşünüyorum.

• Merhaba, powercom imd 625a ups aldım imzamdaki sistem için yeterlimidir?(voltaj dalgalanmalarına karşı sistemi korusun kesintilerde 10-15 dakika sistemi ayakta tutsun)
    Ürünü teknosadan aldım 15 gün içinde değiştirme hakkım var .
    Eleştiri ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125170030&CS_Category=_UPS663&CS_Catalog=_BILGISAYAR

• quote:

Orjinalden alıntı: bahadirnal

Merhaba, powercom imd 625a ups aldım imzamdaki sistem için yeterlimidir?(voltaj dalgalanmalarına karşı sistemi korusun kesintilerde 10-15 dakika sistemi ayakta tutsun)
    Ürünü teknosadan aldım 15 gün içinde değiştirme hakkım var .
    Eleştiri ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125170030&CS_Category=_UPS663&CS_Catalog=_BILGISAYAR

yeterli olup olmadığını kendiniz test ederek en doğru sonuca ulaşabilirsiniz. yapmanız gereken varsa ups yazılımını kurmak, ups akülerinin iyice sarjlı olduğundan emin olmak. bunlar tamam ise ups in şebeke prizini çekip ups programından ups teki yük miktarını kontrol etmek. ups teki yük miktarı %70 üzerinde ise ups inizin ömrü çok uzun olmayacaktır. elektriklerin çok sık kesildiği bir bölgede iseniz bunun olma olasılığı dahada yüksektir.

ups yazılımı yoksa . yapacağınız tek şey süre ölçümü olacaktır. aküler biterken ups sürekli alarm vermeye başlayacaktır. alarm verene kadar ki geçen süre sizin istediğiniz süre mi onu bir kontrol edin. alarm verdikten sonra da ups prizini şebekeye bağlayın. (akü bitik olduğu için aküler şarj oluncaya kadr pc niz de önemli işler yapmayın)

ayrıca bu işlemler sonunda ups yüzeyini elleyip sıcaklık kontrolü de yapmayı ihmal etmeyin. elinizi üzerinde uzun süre tutamıyorsanız bu da bir risktir.

• merhaba arkadaslar
    tuncmatiğin nar 800 modelini aldığım yere götürdüm ve ilk aldığım upsin kendisinde bir arıza olabileceğini düşünerek aynı modelden başka bir taneyle değiştirdim ama eve gelince aynı hüsrana uğradım. yine overload uyarısı veriyordu bende onu geri verdim ve mge nova 1100 va aldım ürünü açtığımda onunda çin yapımı olduğunu görünce biraz hayal kırıklığına uğradım ama sanki genel görünüşü itibariyle tuncmatik nar 800 den daha kaliteli gibi duruyordu. prize takinca arkasinda kocaman bir fan calismaya başladı yani neredeyse kasanın içindeki güç kaynağı kadar ses çıkarıyordu ama esas şoku bilgisayarla iletişim portu olmadığını görünce yaşadım. yani elektrikler gidince bilgisayari kapatamayacaktı. onuda geri götürdüm APC in 1000 va lık modeline baktım ama onda iletişim arayüzü olarak USB yazmasına rağmen kasanın arkasıda usb çıkışı yoktu onun yerine ilginç bir şekilde data port yazan ethernet çıkışı vardı (yada en aznıdan ethernet çıkışına benzeyen başka bir şey ama yapısı aynı ethernet jackı şeklinde). onunda bir problem çıkarabileciğini düşünürek yeniden tunçmatiğe yöneldim ve digitech 1200 valık modelini aldım nar 800 kadar şık olmasada benzer şekilde vfd ekranı hoş gözüküyor ve iki tane normal priz çıkışı var iletişim portu plarak seri port kullanıyor (bunu kullanınca PESdeki takılma problemi ortadan kalktı) sırf monitör ve kasa bağlıyken UPSin fişini çekince yük olarak % 60 gözüküyor. Ama en azından sürekli overload uyarısı vermesinden kurtuldum

@ ALPERİAN
    Senin anlatıklarına bakarak bence 1200 va lık için %60 yük fazla diye düşündüm bilmiyorum bizi bu konuda bilgilendirirsen sevinirim

Not : daha önceki mesajlarımda MGE için merlin gerin yazmıştım bimeksin web sitesine bakarak ama sanırım alakası yokmuş arattığım kadarıyla çok alakasız iki firma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kfatihkaraman -- 29 Mart 2007; 13:33:04 >

• tunçmatik digitech 1200 va almıştım kaliteli olduğuna inanıp.turuncu renkli ekranının ışığının söndürülememesi olumsuz yanı oalrak gözüküyordu ilk başta.
    normalde her açtığımda yada kapadığımda bip sesi veriyordu. birkaç ay sonra bu ses gitti.ses gittikten birkaç ay sonrada çalışmamaya başladı. yolladım aldığım yere tamir edip yollamışlar. yalnız fiş kablosunda siyah bant olması dikkatimi çekti.teknik servise telefon açıp neden bant olduğunu sordum. önemsiz olduğunu söylediler. gerçektende çalışıyordu. ama bir süre sonra yine ses özelliği gitti. ve bazen enteresan bir şekilde gürültülü çalışıyordu..

gelelim asıl noktaya.bir gece ben evde yokken (bilgisayarım download) yapıyor.. gece yarısı. annemle babam uyurke yanık kokusu duruyorlar.uyanıp bakıyorlar nereden geldi diye benim odadan alev ve duman çıkıyor.ups den.hemen koşup sigortaları indiriyorlar. ertesi gün deldiğimde baktımki ups yerdeki seramiği bile turuncu renk yapmış. kokusu uzun süre gitmedi. götürdüm servise.dedilerki kullanıcı hatası. şehir elektriğinden dolayı olmuş.yanmış , yapacak bişey yok dediler. kartı yanmış. ve kartını değiştirmek aynı paraymış neredeyse
    ya yangın çıksaydı dedim. olabilir dedi. sinirlendim bende. dedim sizin gibi firmanın.
    bıraktım o ağır ups i de orada. alın dedim sizin olsun ben napacam..alsamda çöpe atacaktım zaten..
    belki alperian arkadaşımı o zamanlar okumuş olsam fikrini alırdım ne yapmam gerektiği konusunda

ben tunçmatikten çokrahatsız oldum arkadaşlar..aklınızda bulunsun

• @kfatihkaraman

http://www.google.com/search?hl=en&client=opera&rls=en&q=mge+%22merlin+gerin%22&btnG=Search
    listedeki ikinciye bir bak derim
    pdf linki :http://www.mgeups.com/download/doc_intl/powcond/01nt617m_a.pdf

pc in güçlü bir pc zaten %60 yük seviyesi normal.

@selcukbjk
    durumu mail ile tunçmatik müşteri ilişkilerine anlatıp bu forumu da link olarak gösterebilirsin.
    eminim ki sattıkların ürünün arkasında durup yardımcı olacaklardır.

quote:

şehir elektriğinden dolayı olmuş.yanmış , yapacak bişey yok dediler.

böyle bir mazaret sürmemeleri gerekirdi. ups dediğin zaten şebeke elektriği bozuk geldiğinde pc yi korusun diye yapılmış bir alet kendisini koruyamıyorsa niye satıyorlar.

• Selamlar
    4 gün önce Tunçmatik NAR-800 VA aldım. İlk başlarda iyi geldi fakat formu okuduktan sonra hatamı yaptım diye düşünmeye başladım. Yukarıda bir arkadaşımızın dediği gibi bendede bazı oyunlarda Overload uyarısı veriyor. Anladığım kadarıylada bunu düzeltmenin bir yolu yok gibi. Sizce geç kalmadan değiştireyim mi yoksa bir çözüm yolu var mı?

Örnek verecek olursam: Company of Heroes da 1280x1024 de sadece oyuna başlayınca overload hatası veriyor. 1024x768 de ise arada bir hata veriyor. Oyun detaylarını azaltınca hata ile karşılaşmıyorum.

Sistemim:
    Dual Core E6400, 2 Gb Kingston 667 Ddr2, 250gb sata2 hdd, sapphire ati x1950 pro, nex dvd writer, lg dvdrom, sb live, skystar2 pci, samsung 997mb 19" crt.

Monitör, pc ve modem (zoom x4) kgk ya bağlı.
    Teşekkür ederim.
  • Slm arkadaşlar. 2 gün önce POWERCOM 625AP marka UPS aldım. Arkasında 3 adet çıkış var. Bunlardan 1 tanesinde "SURGE PROTECTED ONLY", 2 tanesinde de "BATTERY BACKUP & SURGE PROTECTED" yazıyor. Yapacağım bağlantılardan emin olamadığım için sizlere sormak istedim. Bu iki bağlantı çıkışı arasında ki fark nedir? Ben bağlantıyı hangi çıkıştan yapacağım? Beni aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
  • @ ida1903

hosgeldin ve yeni KGK hayirli olsun anlasilan basligi tam okumamissin, bu sayfada 1 Mart 2007 21:44:14'te alperian'in bana cevabina gozatarsan sorunun cevabini almis olursun. soru sormadan once biraz arastirma faydali olur
  • Selam;
    alperian bey, tüm yazılarınızı okudum sayılır. Yaklaşık 1 yıldır bir topiğin canlı kalması her kul'a nasip olmaz Gerçekten çok güzel bilgiler vermişsiniz, Allah Razı Olsun sizden...

Benim bir sorunum oluştu, bilgisayarıma Sapphire X1950 Pro ekran kartı ve SilverStone 560 Watt PowerSupply aldım.
    UPS PowerCom BNT 600AP elektrik kırpmaları uzun olmadığı zamanlarda devreye giriyor, fakat uzun olursa komple kapanıyor.
    Başka bir arkadaşımın standart kasasını UPS me taktım, fişi çektim, devreye girdi, ama benim kasam takılıyken fişi çektiğimde direkt kapanıyor.

Topikdeki tüm yazılarınızı okudum sayılır, sorunumdan çıkardığım sonuç; yeni donanımlarımı takınca PSU nun Watt değerinin yetersiz kaldığıdır.
    Ekran kartımın kutusunda en az 450WATT PowerSupply gerekli yazıyor(Zaten o nedenle 560 WATT a yükselttim)

Şimdi benim yeni bir PSU için elime cebime atmam mı gerekir:D yoksa ,PSU nun aküsünü yüksek Amperli bir aküyle değişmem mi daha hesaplı olur?
    Evimde küçük bir elektronik tamir atölyesi açacak kadar malzeme var Elim yatkındır, sizce Akü değişimi daha hesaplı mı olur?
    Ayrıca tek akü mü almam daha iyi yoksa PSU içinden çıkan akünün aynısından alıp paralel bağlamam mı daha iyi olur?
    PSU yeni sayılır 5-6 ay oldu alalı...

Hoşcakalın....

• @mictian

bence hiç düşünme değiştir sonuçta o ses katlanılacak bir ses değil. bende şu an tunçmatik digitech 1200 va var açıkçası pek istemeye istemeye aldıysamda 2 haftadır bir problem yaşamıyorum. overload uyarısı bi daha başıma gelmedi hatta artık adsl modem ve ses sisteminide upse bağladım gayet iyi. tek kotu tarafı ups izleme programıyla olan uyumsuzluk sarj seviyesi %100 göstermesine rağmen elektrriği kesince bir anda % 70e düşüyor ama ondan sonra yavaş yavaş düşmeye başlıyor normalde program 10 dk sonra kapamaya ayarlı ben sarj ne kadar götürecek diye 900 dk yaptım :) sonra elektiği kestim ama bu seferede kalan sarj için stabil bi şey gösteremedi program bi 1 saat kalan süre diyor bir 10 dk diyor yaklaşık 11 dk geçtikten sonra akünün sarj az uyarısı (sık bipleme ) başladı ve bu sefer program akü az diye bilgisayarı kapadı. onun dışında şimdilik gayet iyi bence 10 dk yeterli bir süre

• @emre the sorcerer

ups izleme programı ile ilgili benzer bir problem sanki benimde başıma geldi ama tam hatırlamıyorum sanki servis başlıyor yazdıktan sonra bir süre bekliyor ondan sonra program açılıyordu şu anda seri port tan bağlı o yüzden tam net bir şey söyleyemeyeceğim ama UPS ten gelen USb kablosunun takılı olduğundan emin ol yada başka USB portuna takmayı dene ayrıca programı başlatmak için bilgisayarın tamamen açılmasını bekle. yada programı kaldırıp baştan kur . Şimdilik aklıma daha başka bir şey gelmiyor nar 800 elimde 4 5 gün kaldı ve dediğim gibi benzer bir problem benimde başıma geldi ama hemen düzeldiği için tam nasıldı hatırlamıyorum (ayrıca benim windows XP SP1 bilmiyorum belkide SP2 de uyumsuzluk vardır)
  • 19inch crt monitörlü bir pc için alınmasını tavsiye edeceğim güç kaynağı en az 1000VA civarı olmalı belki 900VA olabilir.
    ayrıca aldığınız ekran kartının güç tüketimi de artık cihaz alımında etkili olmaya başladı. canavar bir pc için 1200VA aşağısındaki ups ileride sıkıntı yaşatır.

akü değişimi ile güç artırımı yapılmaz sadece cihaz değişimi ile güç artırımı yapılabilir. akü ups in destekleme süresini belirler.

ups yazılımına gelince %100 den %70 düşmesi normal. Yazılımı yazan kişi yükteki akü davranış karakteristiğini düşünerek programı yazmadığı için program o şekilde aküyü gösteriyor. Şöyle bir yaklaşım yapabilirim akü voltajı 14.2 V DC için %100 demiş 10V içinde %0 diye bir hesap yapmıştır. bu şekilde bu aradaki 4,2 V değişimi size % olarak göstermiştir.
    akü sarj da iken 14,2 V ye geldiği an dolu sayılır. dolu bir akü normal bir pc yükü altındada 13V civarı bir seviyeden inişe(voltajının düşmesine) başlar. 10.50V civarında da bip lemeye başlayarak kritik seviyeye geldiğini gösterir.
    Bazı ups üreticileri alt akü seviyesini çok aşağıda da tutabiliyorlar.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.