Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.517
Cevap
111
Favori
741.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alperian üstad, monitörüm 19" LCD, crt değil. Şimdi benim tek çıkış yolumun UPS yi değişmem gerektiğini mi söylüyorsunuz?
    Üsdat, benim için elektrik kesildiğinde bekleme süresi önemli değil, elektrik gittiğinde 5-6 dk. dursa yeter.
    UPS den beklentim elektrik gittiğinde kapanmaması, bunu çözmenin UPS değişmekten başka bir çözümü yok mu?
    Elektronik ustası bir dostum var, eğer parça değişimiyle çözülebilirse çok iyi olur. Böyle bir çözüm var mı? Yeni bir UPS
    almak çok pahallıya patlar.Yardım için teşşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eligible -- 18 Nisan 2007; 19:36:41 >
  • @eligible
    600VA lık cihaz sizin sisteminiz için çok yetersiz . parça değişimiyle çözülecek bir olay değil ( değiştirmeniz gereken parçalar ve emek ile yeni ups alırsınız). hiç uğraşmadan siz direkt daha yüksek güçte bir modele terfi edin.
  • Teşekkürler üstad, elimdekini satayım, hemen alırım o zaman.. Hoşcakal...
  • Arkadaşlar demin elektrik kesildi ancak ne olduya ondan sonra oldu. UPS bağlı olmasına rağmen PC kapandı ve tekrar açıldı. DVD yazıyordum tamda, bunun yüzünden DVD de gitti. Neden makinem resetlemiş olabilir sizce? UPS kesintisiz güç kaynağı değilmidir? yoksa benimki kesintili güç kaynağımıdır? :P

UPS markası :MGE Nova 1100 avr
    PSU: 300W FSP
  • quote:

line interactive upslerde elektrik kesintilerinde devreye girmesi için belli bir süre geçmesi gerekir. bu süre genelde 2-5 milisaniye mertebelerindedir. çok nadir de olsa elektrik kesintisinin şekline , ups çıkışındaki yüke, pc de ki psu nin üzerindeki yük durumlarına bağlı olarak bu süre uzayabilir. sonuç olarak şu söylenebilir "pc niz bu kesinti süresini atlatamayıp kendini resetlemiş". bunları söylerken ups in elektrik hattının topraklı olduğunu farzediyorum. topraksız hatta çalıştırılan upslerin elektrik kesintilerinde pc lere reset attırma olasılıkları biraz daha yüksektir.

her ne kadar isimleri kesintisiz güç kaynağı olsada online model ler hariç diğer model ups lerin %99,9 u kesintilidir. ancak online ups ler kesintisizdir..
  • Tunçmatik 800 va overload hatası veriyordu, hemen iade aldılar geriye paramıda anında ödediler. Tunçmatik yetkililerine teşekkür ediyorum. Yerine Powercom img 1500 ap aldım. Bilgisayar modem monitör ve 5.1 creative ses sistemi bağlı. 1600x1200 de ffa lar da açıkken ups yüklenmesi %30 ve %40 arasında çok memnunum şimdi. Fakat yazılımını çok yetersiz gibi gözüktü bana.
  • quote:

Orjinalden alıntı: @NTARES

Arkadaşlar demin elektrik kesildi ancak ne olduya ondan sonra oldu. UPS bağlı olmasına rağmen PC kapandı ve tekrar açıldı. DVD yazıyordum tamda, bunun yüzünden DVD de gitti. Neden makinem resetlemiş olabilir sizce? UPS kesintisiz güç kaynağı değilmidir? yoksa benimki kesintili güç kaynağımıdır? :P

UPS markası :MGE Nova 1100 avr
    PSU: 300W FSP

sistemin çok güçlü olsa ups kaldıramadı o gücü kapandı diyecem ama o kadar kuvvetli bi sistemde değil sanırım

başka bişeylerde takılımı acaba ups e
  • İnform Guard kullanan varmı arkadaşlar? Bu marka hakknıda bilgisi olan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eligible -- 1 Mayıs 2007; 18:06:22 >
  • Ups konusunda hep takılmışımdır.
  • Tunçmatik 650 VA aldım dün, üzerinde 1 PC + 15" monitörü yaklaşık 15dk. çalıştırır yazıyordu. Ben de 17" monitor var ve FM 2007 (Football Manager 2007) oynarken bir test yaptım Fişi çektim ve yaklaşık 10dk kadar götürdü. Kılavuzunda yazdığı gibi 8 saat kadar şarj etmiştim. Şimdi sorularıma gelirsek ;

1- 10 dk lık besleme süresi, aşağıdaki sistem için normal mi 8 saatlik şarjdan sonra?

AMD Athlon XP 2000+
    1 GB DDR RAM
    128 MB ATI 9600 XT ekran kartı
    80 GB HDD
    DVD-ROM Sürücü
    CD Yazıcı
    ADSL USB Modem
    56k Fax Modem
    Samsung 763 MB 17'' Monitör
    Coolermaster 380 W PSU

2- Şimdi akü tamamen boşaldı ve Pc kapandı, şu an elektrik var. Ben UPS'i pc ye bağlamadan mı şarj etmeliyim, yoksa PC'ye bağlı olsa bile kendini şarj etmeye devam eder mi? Yani bağlantıları yapmadan ayrı bir yerde en yüksek kapasitesine ulaşana kadar beklemeli miyim?

Şimdilik, bu kadar. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 24 Mayıs 2007; 15:27:21 >

• Bence çok normal, zaten oyun oynarken PC tam performansta daha fazla enerji harcıyor.
    UPS sürekli takılı olmalı, o kendini şarj ediyor. Elektrik varken PC takılı da olsa o kendini şarj eder, şarj bitince otomatik keser. Senin hiç bir şeyle uğraşmana gerek yok, PC ni bağla UPS ye gerisini o halleder.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eligible

Bence çok normal, zaten oyun oynarken PC tam performansta daha fazla enerji harcıyor.
    UPS sürekli takılı olmalı, o kendini şarj ediyor. Elektrik varken PC takılı da olsa o kendini şarj eder, şarj bitince otomatik keser. Senin hiç bir şeyle uğraşmana gerek yok, PC ni bağla UPS ye gerisini o halleder.

Yalnız akşamları yatarken ben PC nin fişini çekiyorum. (6 prizli uzatma var) Dolayısıyla UPS'in de fişini çekmiş oluyorum akşamları. Sabah gene tabii ki takıyorum PC'yi kullanırken. Bu bir sorun yaratır mı?
  • Yaptiginiz islem normalde 5 yila kadar omur bicilen bataryalarin daha cabuk bitmesine yok acar. UPS batarya takimi surekli sarj altinda duracak sekilde tasarlanmistir.
  • Forumu inceledim soyle bir hata var sanirim arkadaslar. UPS lerinizin besleme suresi ile VA cinsinden gucu ile pek alakalı degil!!! Sure tamamen icerisinde kullanilan batarya takımı ile ilgilidir. Yani 650 VA bir UPS dusunelim bu upsde 2 adet 7 Ah aku kullanilmis da olabilir 2 tane 12 A'de.. Bir bataryanin bosta beklerken raf omru 6 ay dir. Ben size biraz paraniza kiyip APC MGE gibi kaliteli urunleri almanizi tavsiye ederim. TUNCMATIK-inform Guard gibi (china made turkish sticker) markalarda UPS kullanmamızın bir nedeni olan voltaj dalgalanmasi konusunda herhangibir fayda saglamaz. Hatta düşük voltajda elektrik yokmus gibi davranip 5-10 dakika icinde elektrik varken bilgisayarınızı kapatır ve size saç baş yoldurur.
  • quote:

Forumu inceledim soyle bir hata var sanirim arkadaslar. UPS lerinizin besleme suresi ile VA cinsinden gucu ile pek alakalı degil!!! Sure tamamen icerisinde kullanilan batarya takımı ile ilgilidir.

süre kesinlikle akü kapasitesine bağlı bunu birçok mesajımda da belirttim. amma velakin çin malı ithal ups lerde bu süreyi uzatacağım deyip büyük akü bağlamaya kalktığınızda ups in kendi yapısındaki yetersizlik ve limitlerinde çalıştırılması dolayısıyla akü bitmeden yanabiliyor. 650VA diye satılan bir çok cihazın 300W reel(rezistif) yükü bile kaldıramadığı gerçek.
    ups devamlı prizde takılı ve açık durumda bırakılmalıdır. tatil gibi uzun süreli bir bulunmama durumunda ups i full şarj edip kapalı olarak bırakmanız ve geldiğinizde tekrar açıp tekrar şarj etmeniz önerilir.

• Ben her akşam bilgisayarın fişini o zaman KGK'nin fişini çekmek zorundayım. Çünkü bilgisayar benim odamda değil. Bulunduğu odada da insanlar uyuyor. Gürültü oluyor.Benim KGK bozulacak mı şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Achen06 -- 25 Mayıs 2007; 19:28:53 >
  • quote:

Ben her akşam bilgisayarın fişini o zaman KGK'nin fişini çekmek zorundayım. Çünkü bilgisayar benim odamda değil. Bulunduğu odada da insanlar uyuyor. Gürültü oluyor.Benim KGK bozulacak mı şimdi?

hayır sadece akü yaşam ömrü biraz daha kısa olur açık olanlara göre
  • alperian böyle bir konuyu sürdürüp bilgilerini paylaştığın için çok teşekkür ederim.
    Ben senden bir şey öğrenmek istiyordum.
    Bugün buradaki bilgilerden faydalanarak artrinoc titanium serisi 1 kv lık online KGK satın aldım.ve bilgisayarıma bağladım.Ürün gerçekten çok güzel.Ancak bunun fanı var ve fan aşırı derecede gürültülü çalışıyor.buda beni çok rahatsız ediyor.Acaba fanı daha sessiz bir fanla değiştirmek uygunmudur? veya hiç fan takmadan kullanmak mümkünmüdür?
    Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
    saygılar

ürünün üretici linki
    http://www.artronic.com.tr/index_tr.htm

• fan da bir kusur olup fazla ses çıkarıyor olabilir artronic i arayıp durumu anlatıp servis isteyebilirsiniz. (hatta mutlaka arayıp buraya nasıl bir cevap verdiklerini yazın firma nın servis hizmeti hakkında bilgimiz olsun)
    muadil bir hava akımını yaratan başka bir fan ile değiştirebilirsiniz. ama kesinlikle fanı devre dışı bırakma veya hızını düşürme yoluna gitmeyin cihaz ınız aşırı ısınmadan dolayı zarar görebilir.
  • Aşağıda yazılanları "kasa-güç kaynağı" topicine yazmışım, sonradan fark ettim yenlış yere açmışım. Bir de buraya yazayım yardımcı olacak var mı?

[sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

Arkadaşlar 5 yıldır kullandığım Güç kaynağının aküsü öldü. Elektrik kesildiği gibi kapanıyor artık. İçini açıp aküyü çıkardım.
    Bu aküler tek satılıyor mu?

Işıldağımızın da bunun 1/3'i kadar bir aküsü vardı. Elektrikçiden geçenlerde 6Ytl'ye yenisini alıp değiştirdim. Yeni gibi oldu.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.