Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.517
Cevap
111
Favori
741.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben halletttim arkadaşlar. 15 Ytl'ye elektronikçiden aküyü alıp değiştirdim. KGK canavar gibi oldu yeniden. Tekrar teşekkürler @alperian.

[sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

[sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

• Arkadaşlar Ps3 için ne önerirsiniz? Bi de bağlantı nasıl oluyor Playstation da?
    Teşekkürler...
  • alper bey merhabalar
    şuan sıyırmış bulunmaktayım. sorunum şu işyerinde voltajlar bazen düşük geliyor 165 e kadar düşüyor. 3 adet bilgisayar var. birinin monitörü yok server olarak çalışıyor. elktrik sürekli dalgalanıyor. kalitesiz keysmart bir güç kaynağım vardı. devamlı elektrik yokmuş gibi devreye giriyordu. iptal ettim onu. dalgalanma olunca pcler resetleniyor. kafamda bir kaç soru var. öncelikle sorum şu online mı almalıyım yoksa Line-Interactive mi almalıyım. Line-Interactive alacaksam kafamda şu model var http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=702&productid=bd90212
    online alacaksam şu model varhttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=702&productid=bd45230
    sizce ne yapmalıyım. linkini verdiğim ürünler yeterli olurmu. ayrıca son sorum. online modelde elektrik kesilince pc leri kaç dk çalıştıracağını yazmıyor. acaba kaç dk çalıştırır.
    şimdiden çok teşekkür ederim. yorumunuzu acilen bekliyorum:)

• Beyler gecen gun gittik bir arkadasla beraber 2 tane
    APC BRI1500I 1500VA LINE INTERACTIVE UPS
    Ben isyerindeki server da o da evinde cok deger verdigi makinasinda kullanicakti
    ben aldiktan 9 gun sonra isyerine gittigimde overload ta duruyordu ups ki sadece bir 17 inch monitor ve de makina bagli
    sigorta falan atmisti ve ups surekli otuyordu
    ne ise overload tan birturlu cikaramadim reset dugmesin bastim elektrikten soktum ustundeki tum baglantilari soktum hicbir ise yaramadi
    oyle overload ta kaldi
    ne ise degistirdim ups sans diyerek gene ayni ups aldim
    benimkinden 3 gun sonra ayni sey arkadasin basina gelmis eve geldiginde overload yaniyormus ve arkadas ta cikaramadi
    anladigim kadari ile bizim aldigimiz seride var bir sorun
    Neyse benim sizden istedigim bana iyi bir ups soylemeniz
    benim isyerindeki server i ve de arkadasin evdeki makinayi koruyacak iyi bir ups tavsiyesi lutfen
  • slm,

biz apc yi en iyi marka diye biliyor, onu almak için para biriktiriyorduk. dumur oldum şimdi. gecmiş yazılarda bir suru degisik marka onerisi ve tartısması var, dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.
  • valla esas o dumuru bana sor
    programa gore sozde daha ups in yari kapasitesini kullanmiyoruz ama patliyor
    bende anlamadim
  • @metedoruk
    şebeke voltajınız hep 165 civarı ise online satış mağazalarından uzak durup direkt satış mağazalarını kullanmanızı tavsiye ederim. hatta ithal upslerden ziyade yerli üretim veya yerli tasarım yapan firmalara yönelmelisiniz. Çünkü İthal upslerin bir çoğu o kadar düşük voltajda sürekli çalışacak şekilde üretilmiyorlar.

Line interactive olarak düşük voltajda çalışan model üreten firmalar var ama satın alırken bunu mutlaka belirtmeniz gerekiyor.
    Online ups alacak iseniz yine şebeke voltajının düşük olduğunu belirtmelisiniz. Düşük şebeke voltajı akülerin yeterince şarj edilememesine ve ileride başka sorunların ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir. Online upsler daha güvenlidir fakat fiyatları da line interactive lere göre yüksektir. Server ların olduğu bir sistem için kullanılacaksa tercihiniz online olsa iyi olur.

Ayrıca konu dışı eğer gecekondu semti değilse semtiniz voltaj düşmeleride çok sık ve sürekli oluyorsa elektrik idareniz hakkında valilik ya da kaymakamlığa(tüketici hakları masasına) şikayet dilekçesi yazmayı unutmayın. Eksik hizmet üzerinden faturalandırılma mevcut ve elektrikli cihazlarınız risk altında.

@mad_wolf
    apc leri teknik servislerine mi yolladınız? Servisin vereceği cevabı merak ettim doğrusu. Ups leri kullandığınız prizler topraklı prizmiydi?
    elektronik işi biraz şans işidir. sağlam diye beklediğiniz cihazın bozuk çıkabilme ihtimali vardır.(veya çalışırken bozulabilme) Yine apc yi önerirdim ama sizin şansınız apc den yana değil görülen :(

• alper bey çok teşekkür ederim sağolun. az önce tunçmatik newtech 1kva(3pc) online sistem bir ups aldım. bakalım nolacak hayırlısı. bu arada size yazdığım sorunun aynısını tunçmatik e mail attım. hemen ertesi gün mail gönderdiler. onlarda bayağı açıklayıcı bilgi verdiler. onlarda aynı sizin gibi online al dediler. aldık bakalım nolacak. bir şey daha sorabilirmiyim? gerçek sinüsle simüle edilmiş sinüs arasındaki fark nedir ne işe yarar. simüle olsa ne olur gerçek olsa ne olur? çok teşekkürler.
  • Arkadaşlar bende iyi bir güç kaynağı almak istiyorum başıma gelenelrden sonra.Fakat benim en büyük isteğim sessiz olması.
    Önerisi olan ? Almayı düşündüğü marka Inform nasıldır bilen varmıdır ?
  • gerçek sinüs bildiğimiz sinüs işaretidir. şekli
    />

gibidir.

simüle edilmiş sinüs veya sinüs benzeşimli lafı bir pazarlama taktiğidir. eninde sonunda aşağıdaki alıntıya çıkarlar.
    quote:

Sinüs Benzeşimli ( Kısmi Kare Dalga ) Eviriciler :

Çıkışı bir fazlı olan eviricilerde darbe genişlik modülasyonu ve giriş doğru gerilim ayarı gibi yöntemler uygulamaksızın, çıkış geriliminin frekans ve genlik olarak ayarlaması yapılabilir. Dalga şekli kara dalgaya benzemekle beraber, belirli aralıklarda gerilimin yok edilmesi ilkesi ile çalışmaktadır. Çıkış geriliminin belirli aralıklarında sıfır gerilim bölgeleri oluşturulmakta, böylece gerilim ayarı yapılmaktadır.

/>

quote:

Örnek olarak yukarıda verilen sinüs benzeşimli KGK’nın çıkışı incelenebilir. Evirici çıkışının bir periyottaki doluluk (D) ve boşluk (d) miktarları değiştirilerek çıkış geriliminin RMS (etkin) değeri sabit tutulmaktadır. Gerilimin tepe değeri 220V’tan büyük ise RMS değerin 220V olabilmesi için belirli bir boşluk oranı bırakılmaktadır. DC gerilim seviyesi düştükçe (akülerin boşalmasıyla) RMS değerin sabit kalması için darbelerin doluluk oranı arttırılır.

line interactive cihazların bir çoğunun(%95) çıkışı yukarıdaki gibidir. benim geçmiş sayfalarda verdiğim bazı resimler var kesinti süreleri ile ilgili onlarda ki işaretlerde sinüs benzeşimi diye anılır. bu şekillerden sizinde anlayabileceğiniz üzere çok hassas cihazlarda line interactive ups kullanılmamalıdır zaten(sağlık kurumlarında, güvenlik kurumlarında).

• çok sağolun alper bey.
  • O zaman gidip 1000 wattlık en az bir adet line interactive ups alıyoruz değil mi hocam
  • Merhaba,

APC BACK 800VA AVR UPS BR800I güç kaynağını yeni almış bulunuyorum. Ancak ups’den az da olsa bir cızırtı sesi duyuluyor. Diğer yandan aynı cızırtı sesi bilgisayarın psu’sunda da oluştu. Şimdiye kadar POWERCOM IMD-625AP DIGITAL UPS kullanıyordum ancak ne ups’den ne de psu’mdan bu cızırtı sesleri geliyordu. Bu sesler normal midir?

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Saygılarımla
  • tunçmatik online newtech 1kva bütün problemlerimi çözdü valla. işe yarayacağını hiç tahmin etmiyordum ama. tüm problemleri sildi süpürdü. tekrar teşekkürler alper bey..
  • @sezaikale

cızırtı sesi, duruma göre önemli olabilir. Eğer şebeke elektriği kesik değil yani elektrikler var iken oluyor ve şiddeti 2-3 metre öteden duyulabilecek gibi ise bir sorun olarak algılanmalıdır. Pc nin psu sunda da ses yaptığından bahsetmişsiniz. Psu dakki ses sadece ups arada (şebeke - pc) iken oluyorsa bu sorun olma olasılığını yükseltebilir. APC teknik servisini arayıp durumu anlatıp çözüm önermelerini istemelisiniz. filtre gibi bir çözüm önerebilirler.

eğer ses sadece elektrikler kesik ups devrede iken oluyorsa bu normal olarak algılanmalıdır.(tabi ses üst kattaki komşudan duyulmuyorsa) line interactive ups ler çalışırken cızırtı gibi bir ses çıkartırlar. bu "inverter"lerinin çalıştığının göstergesidir.
    inverter çalışırken ürettiği elektriğin şekline göre bazı psu larda ses oluşturabilir. bu üretilen elektriğe alışık olmayan(ya da ups kullanımına karşı dizayn edilmemiş psu lar) ses yaparlar.

@metedoruk

• Bilgiler için çok teşekkür ederim.

Ups’den gelen cızırtı sesi çok yakınında duyuluyor. Dolayısıyla bunun normal olduğunu öğreniyorum.

Fakat Power supply’deki (Enermax liberty 500W.) cızırtı sesi elektrikler kesik değil yani var iken de çıkıyor. Bazen de bu psu’daki cızırtı sesi kesiliyor.

Bununla ilgili APC teknik servisini aramam gerekecek

Verdiğiniz bilgiler ve yardım için tekrar teşekkür ederim.
  • alperian verdiğin bilgiler için saol...sana birkaç sorum olucak izin verirsen

amcamın şirketine TUNÇMATİK NEWTECH 3000VA-LCD modeli online güç kaynağı aldılar...güç kaynağına 300 watt AOPEN PSU'lu bir PC,19inch CRT monitör, adsl modem, bir adet CNET 8li switch, iki adet laptop pc, iki adet yazıcı (biri büyük kolonlu nokta vuruşlu yazıcı diğeri ise mürekkep püskürtmeli yazıcı, lazer yazıcı bağlı değil), iki adet DECT telefon, bir adet karel santral bağlandı..tüm bu aletler açıkken güç kaynağı yük miktarını %15 olarak gösteriyo..%100 aküler doluyken elektrik kesildiğinde yaklaşık bir buçuk saat sonra upsilon programında %30 göstermesine rağmen güç kaynağı elektriği bir anda kesti...

sence burada problem güç kaynağındamı yoksa yazılımmı akü seviyesini yanlış gösterio?

bir de sormak istediğim şey,bu UPS yazılımları standart mı yani UPS'ler örneğin RS232 porttan belirli bir protokolla mı data yolluyolar?Belirli protokolleri destekleyen değişik yazılımlar farklı marka da olsa her UPS'te kullanılabilir mi? Yoksa programları UPS üreticileri yalnızca kendi UPS'ine göre mi yazıyo?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuluyhan -- 4 Temmuz 2007; 3:05:14 >

• Upsilon programının ölçüm yaptığı değerler ne ve neye göre %30 dediğini bilmediğim için düzgün bir yorum yapamayacağım. Program %0 seviyesi farklı ups üzerindeki kontrol sisteminde %0 seviyesi farklı belirlenmiş olabilir.

Ups akü düşüklüğünden dolayı kapatma yapacaksa mutlaka kullanıcıya sesli ikaz/uyarı verir. eğer bu uyarıyı da vermeden kapanıyorsa (akü bitmesi sebebi için bahsediyorum) akülerde bir sorun olabilir. Kapanması için başka sebeb olup kendisi de kapatmış olabilir; bunu araştırmak gerekebilir.(aşırı yük, kısa devre, sistem arızası vb.)

pc yazılımlarındaki güç göstergelerinden daha çok cihaz üzerindeki göstergelere güvenin. Upsilon genel amaçlı olarak ups ler için yazılmış bir yazılım.(tunçmatik te bunu kullanan bir firma). bir başka markanın ups yazılımının çalışma ihtimali çok düşüktür. her marka kendi ürünü için yazılım geliştirebilir.

• verdiğin bilgiler için çok sağol

bisorum daha olacak

bu güç kaynağını kutusundan ilk çıkardığımızda aküsü boş deildi. fişe takmadan ilk açışımda akü %20 seviyelerindeydi fakat ben aküyü tamamen boşaltmadan ilk şarjını 10 saat yaptım. acaba bundan kaynaklanıyor olabilirmi? ilk şarjından önce aküleri tamamen boşaltmam mı gerekiyordu?
  • aküleri boşaltmaya gerek yok. sadece ilk şarjını biraz daha uzun tutmanız gerekir idi (genelde 16saat gibi olup bu rakam şarj parametrelerine göre değişiklik gösterir ). ama şimdi yapabileceğiniz aküleri tam doldurduktan sonra sabit yük ile tam deşarjını yapıp arkasından tam şarj etmektir. aküler deki hafıza etkisi(memory effect) bir bakıma giderilebilir bu şekilde.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.