Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.534
Cevap
111
Favori
742.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ps3 ve lcd cihazi icin 20 ila 30 dakika bir sure ayda bir kere guncellestirme yuklerken sadece ups den calistirmak istiyorum. ps3 max 200 watt, lcd monitor 50 watt la calisiyor. 800 VA lik 2 akulu (12*7ah) Bir ups isimi gorur mu acaba.
  • görür ve en az 45 dakika hatta 60 dakika bile götürür
  • Merhaba,
    Bende alperian Bey e bir soru sormak istiyorum.Tunçmatik'in digitech 1200va modelini aldım 2 tane 12*7ah akü var bağlı sistemim 17crt monitör ve p4 2.4 ve aopen güç kaynağı 350 watt.Bir önceki ups imdede olan aynı olay bu tunçmatik ups tede oluyor.Elektrik kesildiğinde ups devreye giriyor ve bilgisayarımın power ından (psu) cızırtı şeklinde bir ses geliyor.Ups fişe takıl ıve elektrik varken olmuyor bu sadece elektrik gittiğinde ve devreye girdiğinde oluyor.Bir arkadaşım bunun ups in 230 volt vermesinden ve hattımda toprak hattı bulunmamasından böylece artık voltajın hatta kalmasından yani 220 de çalışmayıp 230 da çalışmasından kaynaklandığını söyledi ne kadar doğrudur bu ses bir şeyi mi gösteriyor sormak istiyorum yanıtınız için teşekkürler.
  • Arkadaşlar, oturduğum evde bir tek elektrikli alet çalışsa bile ( örneğin, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi veya elektrikli çay makinesi ) ampüllerde gözle görülür bir elektrik azalması oluyor. Sanırım bunun sebebi bu aletlerin fazla elektrik çekmesi bir yana elektrik sisteminin yanlış yapılması.

Bundan bağımsız olarak bazen hiç bir alet çalışmasa bile elektrik birden azalır gibi oluyor ve bilgisayarım resetleniyor. Bu konuda bilgisi olanlara şunu sormak istiyorum. UPS alırsam sorun çözülecek ama asıl amacım bu dalgalanmayı ( elektrik azalmasınının bilgisayarıma zarar vermesini ) önlemek olduğu için akım koruyucu alsam işimi görür mü? Bir tane örnek akım koruyucu aşağıda var.

Bir faydası olur mu bilmiyorum ama şunu da belirteyim. Evin elektrik sisteminde hep aynı kusur vardı. Ama nedense bilgisayar resetlenmeye aşağıda belirttiğim bilgisayar donanımıma firewire kart taktıktan sonra başladı. Daha önce resetlenmiyordu. Acaba bilgisayarın güç kaynağımı yetersiz kalıyor?. Benimki 450 watt yazıyor ama gerçek mi bilmem.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=134&productid=bd60500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD8133F4-5 -- 10 Temmuz 2007; 0:39:05 >

• @dropby23
    psu nuz - ups iniz arasındaki uyumsuzluk tan dolayı ses çıkıyor. ups inizin ürettiği elektrik cızırtı sesi çıkartırıyor. voltajdan değilde daha çok ups in ürettiği elektriğin şekli ile ilgili bir durum bu. çözüm olarak psu girişlerine takılan filtrelerden veya upslerle daha uyumlu psu lardan almanızı öneririm.

@uunlu33
    Bahsettiğiniz akım koruyucu voltaj düşmelerine karşı korumaz. sadece ani voltaj yükselmelerine (biraz da parazitlere ) karşı koruma sağlar. (yıldırımların bol olduğu bir bölgede yaşıyor iseniz faydalıdır. ). Koruma istiyorsanız regülatör ya da daha iyisi bir ups almalısınız.

Elektrik trafosundan ya çok uzaksınız ya da evinize elektriği taşıyan elektrik kablolarınız çok ince; ancak bu durumlarda evde elektrikli bir cihaz çalıştırıldığında voltajlardaki düşme hissedilir.(Not: bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, fırın, saç kurutucu gibi makineler yüksek enerji harcayan aletler; bunlar çalıştığında elektrikte az da olsa bir düşme hissedilmesi normaldir.)

Size daha önce bu voltaj düşmelerini hissettirmeyen güç kaynağınız artık firewire kartının güç ihtiyacı dolayısıyla size düşmeleri hissettirir duruma gelmiş ve pc nizi resetlettirmeye başlamış. size yeni bir ups yolu göründü gibi.

• Alperian, aşağıda belirttiğim iki ucuz kesintisiz güç kaynağından biri sistemimi kaldırıp elektrik azalmasına karşı bana çözüm olur mu?
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?Categoryid=702&Productid=bd84121
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?Categoryid=95909&Productid=bd48279

• quote:

Orjinalden alıntı: uunlu33

Alperian, aşağıda belirttiğim iki ucuz kesintisiz güç kaynağından biri sistemimi kaldırıp elektrik azalmasına karşı bana çözüm olur mu?
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?Categoryid=702&Productid=bd84121
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?Categoryid=95909&Productid=bd48279

Arkadaşım ben Tunçmatik 650 VA olanı aldım. Sana sistemimi yazayım ve sistemi açık tutma süresini. Sen de kendi sistemine göre ayarlarsın.

AMD Athlon XP 2000+
    1 GB DDR RAM
    128 MB ATI 9600 XT ekran kartı
    80 GB HDD
    DVD-ROM Sürücü
    CD Yazıcı
    ADSL USB Modem
    56k Fax Modem
    Samsung 763 MB 17'' Monitör

Yukarıdaki sistemi yaklaşık 10 dakika açık tutuyor Tunçmatik UPS. Tabii monitör bayağı yiyor, monitör kapalı olursa, süre nerdeyse 20 dakikaya kadar çıkıyor. Ben memnunum, tercih senin.

• pc nize ileride ek bir şey almayı düşünmüyorsanız ihtiyacınızı görecektir. kendi görüşüm benim aynı pc im olsaydı almazdım. 800 lük olanını var ise tercih ederdim. ileride harici disk takma ihtimali olabilir ikinci bir monitör alabilirim veya monitörü büyütebilirim. vs vs.

hımm bir de genel için bir hatrlatma yapayım
    mesajlarda hep imzalara gönderme yapılarak bir şey sorulur. mesajlarınız arşivde uzun yıllar saklanabilme ihtimaline göre ve ileride yanlış anlaşılmaları önlemek amacıyla imzalara gönderme yaparak soru sormamanızı rica ediyorum.
    imza nızı değiştirdiğiniz an yazdığınız mesajda neye göre sorduğunuz anlaşılmıyor. hatta imzadaki sistemi değiştirdiğinizde farklı farklı cevaplar bile gelebiliyor.
    sizin sisteminiz
    quote:

INTEL CORE 2 DUO E6600 İŞLEMCİ * GIGABYTE GA-965P-S3 ANAKART * PHILIPS 190X6FB 19" LCD MONİTÖR * 2 GB DDR II 667 MHZ DUAL KIT TWINMOS RAM * SAPPHIRE X1600 PRO 256 MB 128 BIT EKRAN KARTI * 200 GB SEAGATE 7200 RPM SATA II SABİTDİSK * PEGASUS ATRIX 450 W LCD EKRANLI KASA * A4 TECH X750-F FARE * APACHE AWC-2006DM WEB KAMERA * NIKON L101 DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ

şeklinde değerlendiriyorum.
    tekrar söylüyorum bu sistem için ben 650 lik cihaz düşünmezdim bile. 650 lik cihaz bu sistemde çalışırsa bile stress altında çalışır. ömrü uzun olmaz.

• alperian,

izin verirsen bende sana bir soru sorayım. Benim sistemim 19" lg crt monitör, 350w psu kasa, p4 3ghz işlemci, 1gb ddr2 ram, 2 adet dvd rom, 256mb ekran kartı, 320gb hdd. UPS lere bakmaktan başım döndü, en sonunda kendi çapımda birkaç cihaz seçtim. Acaba bakabilir misin bunlar nasıl aletler, benim için yeterli olur mu? ya da bu sistem için senin tavsiye edebileceğin bi ups var mı? şimdiden teşekkürler.

POWERCOM IMD-1000AP DIGITAL UPS

TUNÇMATİK LITE 1000VA LINE-INTERACTIVE UPS

TUNÇMATİK DIGITECH 900VA

bi de şöyle iki ucuz model var:

BIGG 750VA UPS

PIRANHA BARRACUDA 625L LED PANELLI

• Asus p5b-vm anakart
    Asus 8800 gts 320 mb ekran kartı
    Core 2 due e 6420 2,13 işlemci
    400 lük harddisc samsung 16mb
    Fsp 700w PSU + feel 550w psu yanında hediye
    2 adet 1gblık kingston 800mhz
    Thermaletake 735 big water su soğutması işlemci için
    Asus dvd writer
    Kart okuyuculu
    Feel hurricane II Kasa
    Asus 19" wide screen LCD monitör
    logitec kablosuz mouse + klavye
    38w 2+1 Philips
    modem

bu sistemi bir ups e bağlayacağım fsp marka 700 w lık psu yandı
    tekrar yaşamak istemiyorum 1000 ya da 1500 lük bir ups önerir misiniz?

benim bulduklarım

POWERCOM IMD-1000AP DIGITAL UPS

[sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

# Line İnteraktif,
    # CPU Kontrollü
    # AVR (otomatik Voltaj Regülasyonu)
    # +/- 25% Koruma aralığı,
    # Digaital göstergeli ekran,
    # USB Bağlantısı
    # 40 - 50 dak. Besleme süresi .( 15” CRT Monitör + PC)
    # 1000VA 550W
    # Aşırı yük ve kısa devre koruması için sigorta ve devre kesici
    # Giriş voltajının nominalin -9% ila -25% arası altına düşmesi durumunda otomatik olarak 15% yükseltme,
    # Giriş Voltajının +9% ila +25% arası yükselmesi durumunda 13% düşürme
    # Kapalı konumda şarj edilebilme
    # Sızdırmaz, Bakım-gerektirmeyen kurşun asitli akü
    # Enerji tasarruf fonksiyonu (Yeşil mod)
    # Akıllı güç yönetim kontrolü
    # Şimşek ve Voltaj dalgalanmalarına karşı koruma
    # Gelişmiş batarya yönetimi (ABM teknolojisi)
    # Input / Output Voltajı,Şarj olma seviyesi,Input frekansı,Isı ve batarya şarj durumu
    # Akıllı güç yönetimi sayesinde bilgisayardaki uygulamaları kapatarak çıkmak.
    # Otomatik deşarj koruması
    # Modem koruması

1000VA 550W diyor bu ups için ben 700w lık bir psu kullanıyorum +monitör +modem +ses sistemi
    bu 1000va 550w bu sistemi kaldıRamaz anlamına mı gelir ?

powercom link=http://www.hepsiburada.com/ProductDetails.aspx?CategoryID=510&ProductID=bd46270#tablnk

INFORM GUARD 1500AP (AVR / RS232) UPS

# Dizayn LINE INTERACTIVE
    # Çıkış Dalga Tipi Modifiye edilmiş sinüs dalga
    # Giriş Voltaj Toleransı ± 25%
    # Yedekleme zamanı 10-30 dakika
    # Arabirim RS-232
    # Güç 1500 VA
    # Standartlar IEEE 587, CUL , TUV , CE , FCC
    # Boyutlar 131 mm X 382 mm X 202 mm

inform link =http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1123&productid=bd700890

net siparişten buldum merlin gerlin marka ama net sipariş sitesi nasıl güvenebilir miyim?

MERLİN GERİN ELP NOVA 1100 AVR

Kapasite : 1100 VA / 660 W
    Çalışma Sistemi : Line Interactive UPS
    Akü Tipi : Sinusoidal
    Akü Süresi : 15 ile 30 dk. arası
    Voltaj Aralığı : 160 V - 290 V
    Transfer Süresi : -
    Dolum Süresi : -
    Boyutlar : 170 x 188 x 376
    Açıklama : 3 Led (Açma/Kapama
    değiştirilebilir akü, aşırı yükleme/arıza) + duyurulabilir alarmlar
    ön panelden değiştirilebir akü
    kullanıcı tarafından resetlenebilir (circuit breaker)
    UPS prize takılı olduğu sürece aküleri şarj edebilme (UPS kapalı konumdayken şarj işlemine devam edilir)
    cold start.
    Garanti : 24 AY

http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=570516004

Bu nasıl sizce? hangisini alayım? üstteki 147 lira inform 159 lira fiyat önemli değil hangisi daha iyidir?

ups i bir akım koruyucu ile birlikte bağlarsam daha iyi
    bir sonuç mu alırım yoksa yanlış mı olur?
    eğer daha iyi olursa bir de akım koruyucu tavsiye eder misiniz?
    kusura bakmayın çok pinpirikliyim ama
    bizim oralardan mı evden mi bilmiyorum gerilim artıp düşüyor
    fsp marka 700w lık psu ve su soğutucumun motoru yandı
    tekrar olsun istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizciks -- 14 Temmuz 2007; 9:20:55 >

• @lanlangsuyar

quote:

19" lg crt monitör

ucuzları unutunuz... :D

@Denizciks

quote:

700 w lık psu yandı

eğer gerçekten 700W lık bir cihaz olup yandı ise 1000VA lık modellerde sıkınıtı yaratabilir.
    yani...

marka haksızlık olmaması açısından buradan marka reklamı yapmıyorum. ve marka önermiyorum.
  • ama acil almam gerekiyor 200 ytl ivarına kadar cıkabilirim ben 150 civarı ups
    50 civarı akım koruyucusu alırım demiştim ama bilmiyorum yine de bi yardım etseniz en azından pm den
    pm den size ulaşamıyorum...

tek istediğim sistemimi korusun
    10 dakika bile çalıştırmasına gerek yok
    sadece sistemi korusun yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizciks -- 14 Temmuz 2007; 12:56:35 >
  • peki diğerleri nasıl? hangisi beni kurtarır

Orjinalden alıntı: alperian

@lanlangsuyar

19" lg crt monitör
    ucuzları unutunuz... :D
  • öğlenleyin cevap yazacaktım ama karambolde mesaj yarım kalmış
    günümüz ups lerinin bir çoğu akım koruyucu özelliklerine sahip geldikleri için ayrıca bir akım koruyucu priz almanıza gerek kalmayacaktır.
    akü destek süresi nin cihazın kapasite gücüne direkt etkisi yoktur.

ismimin yanındaki pm linkinden bana özel mesaj gönderebilirsiniz.

@lanlangsuyar
    ilk ikisi ;)
  • @ alperian hocam
    benim buralarda voltaj düşmesi yada yükselmesi ve elektirik kesintisi çok yaşanmadığı için ups kullanmıyorum :D Linki yeni gördüm ve tamamını okudum sayılır.sanırım (1.30 saat oldu) Çok yararlı ve güzel bilgiler vermiş ve sabırla bildiklerini paylaşmışsın,Allah razı olsun. psu uzmanı var feno bence sende forumun ups uzmanı olmalısın (yöneticiler uyuyormu?

benimde ufak 2 sorum olcak, ups lerin genelde günlük kullanımlarda fişte yani açık bırakılmaları öneriliyor ve 3-4 ayda bir deşarj ve şarz işlemiyle akü ömrü uzatılacağından bahsediliyor.(yanlış anlamadıysam)

1-2 haftalık bir tatile çıkarken tam şarj ile kapatılması ve tatil dönüşü şarj-deşarj öneriliyor.(yine yanlış anlamadıysam)

gelelim benim soruya.
    1) 2-3 aylık uzun bir tatile çıkacaksak ne yapmalıyız? ve vereceğin cevap online int. yada online cihaz tiplerinde değişim gösterirmi?
    2) okullarda yada iş yerlerinde 10 - 20 pc nin bağlı olduğu ups tiplerinde ne yapmalıyız ? son olarak bu güçlü ups lerin hepsi online mıdır?

kolay gelsin..herşey gönlünce olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimgsxr -- 16 Temmuz 2007; 4:28:22 >

• 2-3 ay gibi uzun bir süre varsa akülerin bağlantılarının kesilmesi tavsiye edilir. ufak line interactive ups leride sadece kapatmanız yeterli olacaktır. kullanıcı olarak yapabileceğiniz fazla bir şey yoktur.

1) online tip ups lerde uzun süreli kullanılmamaları durumunda akü sigortasının kapatılması(çıkartılması) önerilir. (sigortayı kapatmadan önce aküleri şarj etmeyi unutmuyoruz) line interacitve lerde akü sigortası dahilidir. çıkartmak için uğraşmayınız.

2) genelde büyük ups lerin birçoğu online oluyor. Yüksek güçler ve çoklu bilgisayar sistemlerinde güvenlik için online ups kullanılıyor.
    3000VA dan büyük line interactive ups üreten çok çok azdır. 3000VA dan sonra online ler hakim piyasaya.

online ups sistemleri için kendi teknik servislerinden uzun süreli kullanılmama durumları için daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

• Arkadaşlar, aşağıdaki linkte belirtilen Ups'yi aldım.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=95909&productid=bd48279

Yalnız ilk defa kullanacağım. Ups kullanan arkadaşlara basit bir sorum var.
    Ups'nin arkasında 3 adet priz var. Linkteki özellikler kısmında 2 Adet korumalı priz ve 1 Adet uzatma Prizi olduğu söyleniyor. Bunlar ne demek şimdi? ( Ups'nin arkasında ise 2 tanesi için " BATERY BACKUP & SURGE PROTECTED ", 1 tanesi içinse " SURGE PROTECTED ONLY " yazıyor.

Kullanımı şu şekilde mi olacak acaba?
    1. Ups'nin fişi evdeki elektriğe bağlı olacak. Böylece elektrik Ups' nin kontrolünde olacak.
    2. Monitörün evdeki prize bağladığım kablosu artık Ups'ye bağlanacak.
    3. Kasanın evdeki prize bağladığım kablosu artık Ups'ye bağlanacak.

• 2. Monitörün evdeki prize bağladığım kablosu artık Ups'ye bağlanacak. ----->BATERY BACKUP & SURGE PROTECTED fislerine
    3. Kasanın evdeki prize bağladığım kablosu artık Ups'ye bağlanacak.----->BATERY BACKUP & SURGE PROTECTED fişlerine

SURGE PROTECTED ONLY uzatma diye tabir edilse de siz buraya pek güvenmeyin ve yüksek güç çeken cihazları bağlamayınız
  • Resim ekledim. Umarım faydası olur.

Bu durumda monitör ve kasanın fişlerini sağ taraftaki kısımlara takacağım. Umarım doğru anlamışımdır. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD8133F4-5 -- 18 Temmuz 2007; 21:39:01 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.