Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.534
Cevap
111
Favori
742.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: alperian

özellikle markalar ile ilgili olarak forum üzerinden cevap yazmıyorum.
    şimdiye kadar yazdığım mesajlara bakacak olursanız daha çok ups seçimi konusunda olmak üzere teknik konular üzerinde yardımcı olmaya çalıştım.

Benim de mesajımda kastetmek istediğim, external hdd ile modem için o güçteki bir ups'in yeterli olup olmayacağı idi, yani asıl sorum marka değildi...
  • 4-5 tane laptop kaldırır o cihaz. (625VA ups)
  • Merhaba;

Öncelikle @alperian teşekkür ederim verdiği teknik bilgilerden ve üşenmeden her soruya cevap vermesinden dolayı.

Benim soruma gelince...

Geçen gün vatanbilgisayara uğramıştım, bu zamana kadar yapmadığım bir şeyi yaparak gaflet ve dalalet ile hiç araştırmadan sadece satıcının yönlendirmesiyle TUNÇMATİK LITE 650VA LINE-INTERACTIVE UPS'i 39$+kdvye almış bulundum.
    Eve geldiğimde cihazı kutusundan çıkarttığımda bilgisayar ile bağlantısının olmadığını (usb veya rs32) gördüm.
    Suç bende sormadan aldım sanki hepsinde varmış gibi.Ardından bu konuyu gördüm ve bir kısmını okudum (özellikle senin gönderdiğin mesajları.)

Anladığım kadarıyla hem aldığım UPS sistemime yetersiz gelecek hemde bilgisayar ile bağlantısının olmaması sorun yapacak.
    Nedenine gelince elektirik kesintisi ile birlikte dalgalı akım çok fazla bizim apartmanda buyüzden bilgisayar ya kapanıyor yada restart atıyor.
    Bilgisayarım 7 /24 açık download yapıyor. geldiğimde sürekli kapanmış halde buluyorum. Buyüzden UPS aldım.
    Ben evde olmadığımda şayet elektirikler kesilirse bir süre sonra otomatik olarak UPS 'in bağlantısı sayesinde düzgün bir şekilde kapansın diye
    Ama malesef oda olamayacak. sistemime gelince:

Amd 3200+ işlemci
    380 w PSU ( cooler master)
    1 gb ram
    256 mb 6800 gs ekran kartı
    Samsung 19" CRT monitör
    Adsl Modem

Yazılarını okuduktan sonra UPS'i değiştirmeyi düşünüyorum vatana gidip ama ne alacağım konusunda biraz kararsızım çok parada vermek istemiyorum.
    Yazılımı düzgün çalışan işimi görecek çok pahalı olmayan bir ups.
    Tabi bir diğer nokta vatan ürünü değiştirmeye yanaşacak mı?

• @auysal85
    7 gün dolmadıysa geri alıp paranı iade etmek zorunda. (ürün de hasar yok ise)
    19" crt monitör lü bir pc için en az 800VA gücünde ups düşünmelisin.
  • Alperian kimseyi yanıtsız bırakmadığın için teşekkür ederim ben de...

Line interaktifleri offline ve online olarak 2ye ayrıldığını söylemişsin ve online olanları tavsiye etmişsin. Bunun nedenini ögrenebiliriyim? Online özelliği olan birkaç tane upsi markaları modelleriyle birlikte söyler misin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ryAn_1910

...Line interaktifleri offline ve online olarak 2ye ayrıldığını söylemişsin ve online olanları tavsiye etmişsin....

ben öyle bir şey söylediğimi hatırlamıyorum ve öyle bir şeyde söyleyebileceğimi zannetmiyorum.
    UPS ler 3 e ayrılır
    enucuzdan en pahalıya ve en düşük teknolojiden en yüksek teknolojiyede doğru sıralama yaparsak
    1) offline: elle çalıştırılır veya kapatılır. jeneratör gibi düşünülebilir.
    2) line interactive : otomatik tir sadece kesinti zamanlarında tam olarak çalışır. şebeke elektriği var iken akü şarjı ve regülasyon(varsa) yapar.
    3) online : tam otomatik cihazlardır. açık olduğu sürece tam çalışır. kesintisiz ups lerdir. en ileri teknolojiye sahiptirler.

marka ve model önermiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: alperian

güç konusunda birinin (marka olarak diyorum) söylediği diğerini tutumaz.

Ups tasarımında(AR-GE) bulunduğum için elimden 100VA den 20.000VA e kadar her tür(OffLine OnLine Lineİnteractive, monofaze trifaze) UPS geçti.

Şu cümleni ben yanlış yorumlamışım o zaman...

Marka önerisi değilde sadece online olan modellere örnek verirsen sevinirim...

Özelden cvplanmıştır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryAn_1910 -- 9 Ağustos 2007; 16:14:26 >
  • @alperian öncelikle vermiş olduğun bilgilerden dolayı teşekkür ederim aldığım ups değiştirdim yerine Powercom 100va olan modelini aldım.

Üründen memnunum. fakat bi sorum daha olacaktı mazur görürsen sevinirim çok anlamıyorum bu elektirik işlerinden.
    Ups in üzerindeki göstegede 210 veya 212 w gözüküyor normalde 220 olması gerekmiyormu?
  • @ alperian:

Sabırla verdiğiniz ayrıntılı bilgiler için teşekkürler. Tüm mesajlarınızı ilgi ve merakla okudum.
    Bu konuda malesef alıcılar da satıcılar da pek bilgili değil (örneğin online alışveriş sitelerinde
    genellikle KGK'nın -UPS- gerçek Watt değeri, içerdiği bataryanın tipi ve sayısı ve verilen besleme sürelerinin
    nasıl bir konfigürasyon için olduğu yazmıyor). Bu forumda bilgilerinizi paylaşarak büyük bir boşluğu
    doldurmuş oluyorsunuz.

Ama verilen bilgiler 6 sayfaya dağıldığı için toparlamak biraz zor oluyor doğrusu.
    Yine de uzun süredir ilgi gören bu konunun forum yöneticileri tarafından "Üst Konu" haline getirilmesi
    ya da (eğer vaktiniz varsa) ilk mesajınızda burada verilen bilgileri derlediğiniz yeni bir konu açmanız
    (örneğin "KGK (UPS) Tavsiyeleri" başlıklı bir konu olabilir) çok faydalı olur kanaatindeyim.
    Ayrıca PSU tavsiyeleri üst konusundaki gibi Türkiye piyasasında bulunan KGK markalarını kalitelerine göre
    kategorilere ayırıp artılarını eksilerini yazabilirseniz çok faydalı olur.
    Online ve Line Interactive tipler için ayrı ayrı kategoriler gerekeceğinin de farkındayım.

Gelelim benim soruma... Ben de KGK seçimi arifesindeyim ve 24 saat açık kalacak sunucu tipi bir sistem için sanırım
    bir Online KGK almak daha mantıklı olacak (sonradan batarya ilave edilebilmesi de bir avantaj).
    Yalnız KGK'larda besleme süreleri ve VA değerleri arttıkça KGK yatırımı çok tuzlu olmaya başlıyor.
    Belirli bir güçte uzun süreli besleme için KGK + Jeneratör ikilisi kullanmak daha uygun bir çözüm olacak gibi.
    Ama KGK + Jeneratörün birlikte kullanımında da bazı sorunlar çıkabileceği söyleniyor.
    Dediğim gibi Online KGK + Jeneratörlü bir koruma sistemi kurmayı düşünüyorum. Bana gereken gücü tespit ettim
    ve üstüne de belli miktar tolerans payı ekledim: yaklaşık 2 kVA yeterli olacaktır sanırım.
    Yapacağım KGK ve jeneratör seçimlerinde nelere dikkat etmem gerekir?

İlginiz için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cyborg -- 10 Ağustos 2007; 2:04:45 >

• @the_cyborg
    Eğer online ups alacaksanız bu işi bilerek (anlayarak) yapan firmalardan almanızı tavsiye ederim. Alışveriş sitelerinden online ups(1000 ~ 1500VA den büyük) ups alınması taraftarı değilim.

Online UPS ler ile jeneratörler, line interactive upslere göre daha uyumlu çalışırlar. Online ups sürekli olarak aküsünden çalıştığı için şebekeyi sadeceyi akülerini sarjlı tutabilmek için kullanmaktadır. Jeneratörün ürettiği dalga şekli online ups için pek bir şey değiştirmeyecektir. Büyük olasılıkla(%99) sorunsuz olarak çalışacaktır. Siz yine de her ihtimale karşı upsi alırken aldığınız firmadan jeneratör konusunda tavsiye istemeyi unutmayın. Zaten Türkiye de Ups satışı yapan firmaların bir çoğu jeneratör de satıyor.

@auysal85

Normaldir o rakam. O rakamı çok nadir 220 V olarak görebilirsin. 200 ile 240 arası dolaşması normal dir.

• Merhaba arkadaşlar,

Bende 1 hafta önce eve Powercom IMD 1000AP modeli Ups aldım, kalite, ses ve görüntü bakımından sonderece memnun kaldım, tavsiyede ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solarnet -- 13 Ağustos 2007; 14:17:15 >
  • @solarnet
    sorunuzun cevabı
    10 Ağustos 2006; 0:58:16 tarihli mesajımda

cevap yeterli ise lütfen sorunuzu sildirir misiniz.
    aynı sorunun birden fazla sorulması gereksiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: drdarkboy

benim modem cok hassas elektrik kesintilerine ve ups devreye girmeden once reset atıyor aradaki zaman farkından dolayı,bu sorunun oldugu kesin.modeme farklı bir adaptör takacagım ancak teknik bilgim yok,alacagım adaptorun nasıl olması gerekiyor?benim modem adaptörü bilgileri şöyle: SEC:9v 800mA 7.2 VA PRI:320V 50HZ

Bendeki Zoom x4 de ayni sekilde reset oluyordu, adaptorunu degistirdim, duzeldi.
    Anadolu yakasindaysan Yazicioglu'ndan yaklasik 15YTL'ye Regulatorlu Switch adaptor alip sorunu cozebilirsin.
    Modemi ve adaptoru yaninda gotur, goster, hatta orada calistirip bekle, boylece reset edip etmediginden emin olursun...
  • ups i direk bağlamakla 3lü priz aracılığıyla bağlamak arasında fark varmı ? yani 3lü nün kötü bir etkisi olurmu ?
  • 3 lü prize bağladığın cihazların toplamı ups nin verdiği gücü geçmiyorsa birşey olmaz. benim ups ye 6 lı priz bağlı senelerdir kulanıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: solarnet
    Bende 1 hafta önce eve Powercom IMD 1000AP modeli Ups aldım, kalite, ses ve görüntü bakımından sonderece memnun kaldım, tavsiyede ederim.

Ben de alalı 3 gün oldu, gayet şık, kaliteli bir cihaz.. Uyarı sesi falan fazla kulak tırmalamıyor, ön paneldeki göstergesi gayet güzel. prizleri normal topraklı priz, eski ups'imdeki gibi bilgisayarlardaki özel soketten değil, çevirici kullanmadan herşeyi bağlamak mümkün.
    P4 3.0mhz CPU, 350w PSU, 2x 250 GB HD, 2x DVD/RW, 17" LG CRT + Zoom ADSL + Network Switch ile UPSMON default ayarlarıyla 5+2 dk. içinde kapandığında batarya doluluk oranı %35 civarıydı.

Tek kötü yanı yanında gelen UPSMON adlı dengesiz program. Bu UPS cihazının yanında verilecek kalitede değil.
    Program açıldığında "Connection error" diyor fakat bağlantı çalışıyor. Email ayarlarında şifre girilmiyor, dolayısıyla şifresiz SMTP server bulmanız lazım, menüler çok dandik dizayn edilmiş, buton içi yazılar kaymış ve hatalı, yardım kitapçığını anlamak zor, system tray'deki ikonu bile korkunç. Programdan çıkarken command prompt açıp bazı servisleri oradan durduruyor, yani programı yazan adam ya çok üşengeç ya da firmanın sahibinin yeni yeni visual basic öğrenen amcasının oğluna falan yazdırmışlar gibi..

Ama yine de çalışıyor, buna da şükür.

Daha düzgün bi program aradım ama bulamadım. Powercom 1000AP, UPSMON dışında başka bir programla çalışır mı, deneyen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 16 Ağustos 2007; 9:20:39 >

• masa üstünde sag tıkla özellikler/ekran koruyucu/güç/ordan kesintisiz güç kaynağı sekmesi/seçi tıkla generik i seç belki bi faydası olur
  • Alperian bir şey soracağım.
    Geçen sene senden de aldığım fkirle eski upsmin bataryasını bulamadığımdan iki ışıldak aküsünü birleştirip ups bataryası olarak kullanmaya başladım. Bir yıla yakındır kullanıyordum. Geçenlerde çalışmadığını gördüm. O gün voltajlarda bir hayli düşme olmuş bazı binalarda elektronik aletler arıza yapmış.
    İçini açtım akünün + kutbuna giden telin bağlandığı yerde lehimlenmiş ve üzerinde 30 yazan otomobillerdeki sigortaların ayınısı olan bir sigortanın attığını gördüm. (Kart üzerinde bir cam sigorta daha var) 30 Amper oto sigortası aldım, değiştirdim. Aküye bağladım anında attı. Tornavidanın ucu ile direk bağlantı yaptım, tornavida ucunun temas ettiği yerden kıvılcımlar çıkıyor. Bunlar akü takılınca oluyor.
    Bu arızanın sebebi nedir? Nasıl giderilebilir? Gerekirse resim de koyarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

masa üstünde sag tıkla özellikler/ekran koruyucu/güç/ordan kesintisiz güç kaynağı sekmesi/seçi tıkla generik i seç belki bi faydası olur

Sadece seri kablo ile bagli ups'leri taniyor, USB'yi gormuyor.
  • ayın 27 sine kadar yokum gelince tüm sorulara cevapları yazarım

konuya bir faydanız olacaksa veya bir sorununuz , merak ettiğiniz bir konu varsa yazın .
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.