Ben kullanmadım ama kullananlar APC markasından çok memnunmuş uzun ömür derken ups bozulmadıkça aküler en fazla 5 yıl gider oda şansına 2 yada 3 yılda da eskiyebilir bunu bilemeyiz ama cihaz bozulmadıkça aküleri yenileyip devam edersin |
## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (527. sayfa)
-
-
Bauhaus'tan tüketim ölçen priz aldım, taktım, max 300 Watt çıktı. (PC + Monitör + Modem + Speaker)
1000VA'lık standart bir line-interactive UPS'in güç faktörü genellikle 0.6 olduğu için besleyebileceği güç ~600 Watt oluyor. 1 PC için 1000 VA bence gayet yeterli olur. Eğer 2 PC kadar güç çeken süper bir PC'niz varsa 1500 VA'lik bir şey düşünebilirsiniz.
Ben fansız olsun, pasif soğutmalı olsun istediğim için son 15 yıldır hep 1000VA alıyorum, fakat bu kez FSP'nin 1100VA'lık bir cihazını aldım. Fansız en yüksek VA'lı cihaz buydu. Markayı da daha önce kullanıp memnun kalmıştım o yüzden tekrar aldım.
Standart tek bir PC için online UPS almak pek hesaplı değil zira online UPS'ler 2 kere çevirim yaptiği için (AC --> DC --> AC) tüketimi daha fazla, verimi daha azdır. Daha çok ısınır, daha gürültülüdür. Ama hassas cihazlar (hasta bakımı cihazları, server ve sistem odası cihazları) bağlayacaksanız tercih edebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 7 Aralık 2024; 4:13:8 >
-
2010 yılından itibaren Türkiye'de elektrikli cihazların çalışma voltaj toleransı 207V - 253V arası olarak belirlendi.
AB ile aynı standart ama onlarda 1994'te yürürlüğe girmiş.
Yani Türkiye ve Avrupa'da bütün cihazlar 207V - 253V arası voltaj dalgalanmalarına dayanabilecek şekilde üretiliyor. Dolayısıyla şebeke elektriğinizdeki dalgalanma aralığı eğer yasal aralıktan fazla ise regülatöre ihtiyacınız olur. Yoksa gerek yok çünkü zaten cihazların töleransı var. (UPS'lerin ki daha fazla)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 7 Aralık 2024; 4:29:9 > -
Uzun yıllardır fsp champ 3kva kullanıyordum ama artık emekli olma vakti geldi. Aynısından mı alayım yoksa şu daha iyi diyebileceğiniz bir model mevcut mu? Fiyat olarak 20 civarına kadar çıkabilirim.
-
Sen tr de sabit duran voltaj gördüysen büyük başarı derim Olay 207 v yada 253 v değil bazen göz kırpma gibi voltaj oynuyor tr de yani kesilip geliyor bunlara cihazların toleransı olmayabiliyor ki benim regülatörün bile sigortayı attırdı bu göz kırpma gibi voltaj oynamaları
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 8 Aralık 2024; 2:50:12 > -
Ben de zaten şunu demiştim,
"...Dolayısıyla şebeke elektriğinizdeki dalgalanma aralığı eğer yasal aralıktan fazla ise regülatöre ihtiyacınız olur."
Söylediklerinize bakılırsa sizin şebeke ağır derecede problemli olanlardan...Hatta söylediğinize göre Regülatör bile yeterli olmuyor.
Sorun sizin binadaki tesisattan kaynaklı değilse elektrik firmasına, olmazsa Cimer üzerinden bakanlığa yazılı şikayet yazın. Sosyal medyada paylaşın. Belki utanıp müdahale ederler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 8 Aralık 2024; 15:24:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Binadaki tesisatta sıkıntı yok ezbere konuşuyorsun ne zaman yapacağı belli olmuyor kısaca T.E.K sorunlu tr de her il veya ilçede bu sorunlar genelde var tr de sende olmuyorsa şanslı kişilerdensin
-
FSP FP 800VA ile tescom leo+ 800va arasında kaldım hangisi iyidir?
-
Bilgisayarım için 2200va ups lazımdır. Hangi markayı alayım veya var mı öneriniz ?
TESCOM LEO+ 2200 VA
Makelsan Lion 2200VA
Başka ürün öneriside olabilir.
-
Yerli makelsan, ithal APC(schneider) markalarını tercih ediyorum şahsen.
-
Evde GES mevcut 10 KW gücünde. GES'e bağlı lithium bataryalar da 10KW kapasitesinde.
Benim problemim elektrikler gidince, evde 4-5KW'lık ve daha fazla enerji kullanımında, lithium bataryaların çıkış gücünden fazla olduğu için GES devreye giremiyor. Demeraj akımından dolayı büyük ihtimal.
Bana GES devreye girene kadar elektrik kesintisini engelleyecek bir UPS lazım.
Elektrik kesilince---UPS devreye girecek (böylece demeraj akımı olmayacak)--GES devreye girecek.(GES bir dakika içinde devreye giriyor)
Bana en az 5KW civarında gücü 5-10 dakika destekleyebilecek bir UPS lazım. Tüm evi desteklemesi gerekiyor.
Böyle bir UPS önerisi olan var mı?
Teşekkürler.
-
Bana gereken herhalde şöyle birşey, trifaze ups. İnternette böyle bir firma buldum. Bunu eve nasıl bağlamak lazım, onu öğrenmek gerekiyor şimdi.
-
Powerful marka nasıldır ? Önerir misiniz ?
-
Ben bina demedim zaten, şebeke dedim. "Ezbere konuşmak" ne demek? Söylediklerimi hep yanlış anlayıp itiraz ediyorsun.
Biz seninle aynı dili konuşmuyoruz belli ki. Sen en iyisi benim yazdıklarımı okuma ve dikkate alma. Geçmiş olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X