Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (525. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.517
Cevap
111
Favori
741.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 522523524525526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şebekeden kaynaklı değil bunu yazmayı unuttum. Hatırlatmış oldunuz😊

Şebeke 231V yeni akü ile beraber 1000VA lik yeni bir Tuncmatik Pro daha aldım ve bu 231V gösteriyor ayrıca Multimetre ile de kontrol ettim.

• Dostlar selam benim şöyle bir problemim var, sitede jeneratör var fakat elektrik gittiğinde jeneratör bir 10 saniye sonra devreye giriyor. Daha sonra elektrik gelince de jeneratör devreden çıkarken bir daha gidip geliyor. Bunun için UPS düşünüyorum, bir tane tv anakartı feda ettim gibi, duvardan çektiğim güç watt ölçer alet max 1200W gördüm (Her şeyi maksimum güç çekecek duruma getirip, tv monitör hdr açık parlak sahneler, pc full stress test). Ne önerirsiniz hiç bilmiyorum bu konuları. Amacım sadece jeneratör devreye girip çıkarkenki kesilmeyi önlemek. Online vs. mi gerekiyor bilen biri aydınlatabilir mi? Bir de diğer bir kıstasım bu 10-15 saniyelik süre dışında ses olmasını istemiyorum. 10-15 saniyeliğine roket sesi gelse de problem değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katates Pızartması -- 15 Ağustos 2024; 16:30:42 >
  • Katates Pızartması kullanıcısına yanıt

10 saniye ise ve pc artı tv açıkken takacaksan 2000v normal ups yeter bence de sesi takmıyorsan online ups al

• APC Back Ups 1400 modelini kullanıyorum.

Yeşil ışık yanıp sönüyor moduna geçiyor sonrasında kırmızı yanıp sönmeye başlıyor sıra ile ikisi tekrarlı yanıp sönerek devam ediyorlar.Bip sesi var tabi.

Kılavuzda ikisinin tekrarlı yanıp söndüğü kısım göremedim.Acaba akü bitik uyarısı mı bu aldığım uyarı ?

• Elimde çok eski Bross marka 1000DJ / 1000VA modeli var. Arızalı mı bilmiyorum. Işığı vs. yanmıyor. Yaptırmak için nerede işlem yapabiliriz.

Internetten aradım ama bulamadım güncel değerini.

Resimlerini ekledim aşağıdaki gibidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadecedogan -- 12 Eylül 2024; 17:5:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadecedogan

Elimde çok eski Bross marka 1000DJ / 1000VA modeli var. Arızalı mı bilmiyorum. Işığı vs. yanmıyor. Yaptırmak için nerede işlem yapabiliriz.

Internetten aradım ama bulamadım güncel değerini.

Resimlerini ekledim aşağıdaki gibidir.

[sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

• Arkadaşlar merhaba 1000 Lik UPS için akü alacağım daha önceleri ttec 12v 9ah akü alırdım en son yuasa aldım 3 sene kadar oldu sanırım geçen gün iyi gidiyordu bir kesintide bugün fişi çekip piriz değiştirmek istedim 5 den direk 1 e indi ötmeye başladı akü değişim zamanı geldi sanırım cok marka var yuasa kalmamış gibi varsada eski üretim olabilir . Makelsan 12v 9ah ve ttec 12v 9ah hangisini tercih etmeliyim

• Makelsan 12v 9ah 10hr

Yada

Ttec 12v 9ah 20hr

Bu iki modelden hangisi tercih edilmeli arkadaşlar daha önce ttec kullandım makelsan nasıldır

10hr 20hr diye ibare var .

Ttec 100 TL kadar daha ucuz makelsan dan

• sadecedogan kullanıcısına yanıt

Çok eski diyorsun aküler değişmediyse çoktan ölmüştür önce onları denemek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 15 Eylül 2024; 1:5:13 >
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt

1 yıldır alttaki aküyü kullanıyorum 1 akülü ups de hala sorun yok. 9ah alın derim ama abartılı pahalı tüm marka aküler 

www.n11.com
    Yiğit Akü 12 V 7Ah Amper Agm Ups Güç Kaynağı Aküsü Pilsan Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/yigit-aku12-v-7ah-amperagm-ups-guc-kaynagi-akusu-pilsan-8334285?magaza=energyplus
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

Genelde iki yıl sonunda başlıyor yetersiz güç vermeye . Makelsan ttec e göre nasıldır onu merak ediyorum . En son yuasa aldım sanırım 4 sene oldu alalı şuan dayanmıyor . Piyasada yuasada yok gibi birşey

• TurkeyStar kullanıcısına yanıt

Dediğin markaları kullanmadım bir şey diyemem. Yuasa 4 yıl olduysa ömrünü doldurmuş eskiden bende yuasa alırdım da abartılı fiyatıyla suyunu çıkartınca başka markalara yöneldik mecburen kullandığım akü 2. yıl ne yapar bilemem ama aynı marka 12 v 22 ah var 3 yıldır gayet iyi 13 67 falandı şuan 13 64 v

• Ev de 2 senedir apc ups kullanıyorum dün evde elektrik gidip gelmiş bir kaç sefer daha sonra benim oğlan ups sökmüş fişten. Daha sonra açtıktan sonra ups yeşil ışık yanıp sönüyor ve devamlı bip sesi veriyor.
    Besleme fişlerinden söküp 12 saat açık beklettikten sonra ups fişini çektiğim gibi kapanıyor..
    İnternetten baktım aşırı yük yada batarya değişimi yazıyor.
    Sizce 2 senede biter mi pil.
    İnternetten orjinli apc akü baktım 24v yazıyor tek akü için, muadil bir marka bakalım dedim ama 24v akü bulamadım internetten.
    Akşam gidip söküp bakacağım bakalım kaç akü var. 12v x 2 akü olabilir içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macintosh -- 19 Eylül 2024; 15:11:7 >

• Macintosh kullanıcısına yanıt

Akünün ne halt yapacağı belli olmaz bazen 1 yılda da geberebilir. ups ye cihaz takınca akü gücündeyken hemen kapanıyorsa aküler gebermiştir o ups aküleri 2 adet ve 1 tanesi 12 V 9 Ah yada 7 Ah olur, yani 1 tanesi 24v değildir.

ÖRNEK ŞU AKÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 21 Eylül 2024; 2:48:5 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam hemen cihazlar takılıyken çıkardığım gibi uzun bip sesi veriyor ve hemen kapanıyor.
    Linkte verdiniz pil 7ah alsam çok var olur mu 9ah ile?
    Çıkan piller.

• Macintosh kullanıcısına yanıt

7ah da olur 7 ah 9 ah dan biraz güç olarak düşük ama sıkıntı olmaz. Tabi 9ah al derim de abartılı pahalı [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] 

•  [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

Görseldeki aküler Inform Guardian 2000VA içinde bulunan aküler. Mayıs 2023'te aldığım cihazı sürekli kullandım ve geçen ne olduysa ikisi de şarj almaz hale geldi. Başka bir UPS'e teker teker takıp denedim ve hiçbiri de şarj almadı. Kutuplarına fan kablosu değdiriyorum ve fan hareket etmiyor. Akü bomboş yani. Bu hale nasıl gelebilir? 1.5 sene boyunca titiz bir şekilde kullanıldı halbuki

• Tüm foruma selamlar. Elimde aküleri ölmüş 3KV 2700W Upset marka bir UPS mevcut. Evde iki adet 3D yazici sürekli çalışıyor. Elektrik kesintisi olduğunda 1 saat yetsin istiyorum en az. İki yazicinin çekeceği pik deger 1Kw falan olur ortalamada 400-500 w çalışıyor. UPS 6 adet seri bağlı 12V 9Ah olacak şekilde tasarlanmış.

Şimdi benim sorum şu; UPS e 72V 18 Ah LifePo4 batarya paketi yapsam, sonuç ne olur? Bu pili şarj edebilir mi? Servisinden öğrendiğime göre Şarj devresi 72V 1A olarak çalışıyormuş. Bu sarj devresini 10Ampere cikarabilir miyim yada 10 Amper bir sarj devresi koyup bu devre ile onu tetikletebilir miyim? Uzman biri bana yardımcı olabilir mi?

• Powercom imd1000 modelinde yuasa akü kullanıyordum 4 sene kadar kullandım .birden hemen ötmeye başlayınca bu defa ttech 12 9ah akü aldım 04 2024 üretimi 1 gun önce aldım . Aküyü bugün bir test edeyim dedim fişi kapatınca PC monitör ve ses sistemi takılı . 5 den hemen 3 e düştü güç seviyesi 2 ye düştü sonra tekrar 3 . Akude sorun olabilirmi . Kaç dakika gider denemedim ama 5 seviyeden hemen 3 e düşmesi normal değil gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 28 Eylül 2024; 0:55:24 >
  • Selamlar bende elektriğin sık dalgalandığı bir yerde yaşıyorum amacım sadece voltajı dengede tutmak ve ani iniş çıkışlarda cihazı korumak şu anda crt yani tüplü monitör kullanıyorum 19" bunun için regulatör önerisi istiyorum 600va bile yeterli çünkü crt'm sitesinde 110w tükettiği yazıyor fakat crt monitörler ilk açılışta degaussing işlemleri yaptığı için çok yüksek voltaj çektiğini biliyorum ama tam olarak ne kadar bilmiyorum sizce 1500VA- veya 2000VA regulatör alsam crt monitör için yeterli midir? ne önerirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 522523524525526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.