Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (526. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.534
Cevap
111
Favori
742.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 523524525526527
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Voltaj oynaması varsa regülatör olarak fcm markasına bakın derim

ÖRNEK

www.hepsiburada.com
    Fcm Kr1500 Buzdolabı Regülatörü Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://app.hb.biz/NgPvhVQMpEp7

www.hepsiburada.com
    FCM Kombi 1KVA/800watt Regülatörü Roleli Fiyatı
    https://app.hb.biz/FTsHE8oVlN6x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 18 Ekim 2024; 1:12:10 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler sepete attım bizim burada çok sık voltaj dalgalanır lamba göz kırpar veya 3 4 sn boyunca voltajı azalır baya 220v den 120v ye düştüğü oluyor 2 3 saniye boyunca. Bu ürünün tepki süresi hızlı mı peki tüplü monitör için yeterli midir 1500va sanırsam.
  • LBRTN kullanıcısına yanıt

1 küçüğü var onu da ekledim ama ilki daha güçlü yalnız size asıl ana hatta takılan komple evin elektriğini 220 de sabit tutan regülatör lazım bunlar pc yada buz dolabı için yeterli yani ama 220 yine sabit tutar  bir de mümkünse led monitör alın tüplü gözleri bitiriyor

www.hepsiburada.com
    FCM Kombi 1KVA/800watt Regülatörü Roleli Fiyatı
    https://app.hb.biz/UcrUcvs9sY3i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 18 Ekim 2024; 1:20:46 >
    Zamanında çok eşyalarımız yanmıştı ama artık onları önemsemiyorum sadece monitörü korumam lazım çünkü nadir bulunan monitörlerden birini kullanıyorum ilk attığını beğendim daha güçlü ve ekstra eşya bağlayabilirim muhtemelen onu alacağım dijital gösterge de var ayrıca aniden elektrik gidip geldiğinde veya voltaj düştüğünde milisaniye olarak tepki verebiliyor mu?

Elektrik giderse kapanır onda korumaz yalnız, ama voltaj düşerse zaten sabit 220 verdiği için etkilenmez kapanmasın derseniz yanına ups alıp ups yi regülatöre takacaksınız regülatör kapansa da ups devreye girip pc yi ani kapanmasını engelleyip güvenli kapatmanızı sağlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 18 Ekim 2024; 1:27:52 >
    Başta online ups düşündüm fakat aküleri bittiğinden dolayı vazgeçtim muhtemelen ilk attığınız regulatörü alacağım çünkü bazı regülatörlerde referans aralığı var mesela 220v den 180v ye kadar düştüğünde müdahale etmiyor gibisinden bunda da öyle mi diye merak etmiştim her daim 220V de tutuyor sanırım teşekkürler bu arada öneriniz için

O Düşük voltaj toleransı ne kadar net bilgim yok ama sitesine yazın yada arayıp bilgi alın derim. Ve dediğim gibi kapanmasın derseniz yanına ups alıp ups yi regülatöre takacaksınız regülatör kapansa da ups devreye girip pc yi ani kapanmasını engelleyip güvenli kapatmanızı sağlar

• @mito1172

Elektrik giderse kapanır onda korumaz yalnız, ama voltaj düşerse zaten sabit 220 verdiği için etkilenmez kapanmasın derseniz yanına ups alıp ups yi regülatöre takacaksınız regülatör kapansa da ups devreye girip pc yi ani kapanmasını engelleyip güvenli kapatmanızı sağlar.

------------------

Mito1172 hocam üste alıntıladığım mesajınızdaki gibi yapmayı düşünüyorum. Anlattığınız gibi ani voltaj düşmesi/yükselmesiyle alakalı özellikle 230V'lardan 200V'lara kadar ani düşüşlerde (oyunlarda yada boşta her türlü) PC'yi koruma amaçlı Regülatör almak, buna ayrıca en az (900W güç için) 1500VA'lık yada (arkasında ses yapması muhtemel 8cm'lik fan içermesi canımı sıksa da) 2000-2200VA'lık bir UPS bağlamak sanki daha iyi olacak ne dersiniz?

7-8 yıldır (akü değişimi ile kullandığım) 1000VA Powercom UPS arızalandığı için SLD 1500VA Powerfull aldım dijital ekranlı olması çok iyi olmuş bu ikinci yılı gayet temiz kullanıyorum. Birkaç günde 1 kez veya günde 1-2 defa UPS içinden gelen bir mini sigorta atması çıtlama sesiyle şebeke elektiriği 230V'dan 200V'a ani düştüğünü fark ediyorum 10-20 dk'ya kadar düzeliyor PC'de oyundayken yada boşta şükür kapatma yapmadı.

---

Benim yıllar sonra buraya konuya gelip yazmamın başka bir sebebi vardı. "(1500VA - 2200VA) 12V.9AH akülü bir UPS'yi 7/24 prize takılı (On/Off tuşundan) açık bırak mı daha iyidir? yoksa fişten çekili bırak mı Akü sağlığı ömrü için daha iyidir?" şeklinde aklıma takıldı hemen bunu yazayım cevabınızı bekliyorum.

İçinde 2 adet 12V.9AH akü olan bir UPS'yi diyelim 5 gün 10 gün 15 gün PC bağlantısıyla kullanmayacağız UPS öyle boşta duvardaki prize takılı duracak. Bu durumda 5 gün 10 gün yada 1 hafta UPS'ye bağlı bir şey kullanmayacaksak bunu odanın fişinden çekili boşta bırak mı daha iyi? yoksa UPS'nin kendi On/Off tuşundan kapalı ama prize takılı halde bırakma mı daha iyi? (dijital ekranında elektirik aldığı aküler aktif belli). Bu tamamen içindeki akülerin kullanım ömrü sağlığı için soruyorum.

• Ravenholm kullanıcısına yanıt
    1. uzun süre evde yoksanız 15 gün yada 1 ay gibi ups fişi çekilmeli hatta arkasında aküleri devreden çıkaran fişi varsa oda çıkarılmalı yoksa akü kabloları ayrılmalı.

2. yatarken kapatma tuşundan kapatmak yeterli fiş çekmeye gerek yok 5 10 gün evdeyseniz ama kullanılmayacaksa yine tuşundan kapatmak yeterli fişi çekmek akülerin ömrünü yer.

3. evde fazla voltaj oynaması varsa o çıt sesleri normal ve evet dediğim gibi ya komple evi taşıyacak regülatör takılmalı yada sadece pc için 1 yada 2 kv prize takılan alınmalı buna ups yi takıp kullanırsan işini görür ups sana kalmış 1500v veya 2000v olabilir daha büyük alırsan fiyat artar online ups de fan sesi hep vardır diğer online olmayanda elektrik giderse fan sesi olur sadece 

Bu arada fcm 1.5kv olan regulatörün siparişini verdim 3ms gecikmeye sahipmiş tüplü monitör için yeterliymiş destekle konuştum güzel ürüne benziyor gelince test edeceğim :)
    Burada anlatılan regülatör'e bende göz koydum, önce şu iki yıllık UPS teklemeye sistemi tutmamaya arızaya başlarsa onu yenilerken regülatörlerede bakarız.

---
    Mito1172, şimdi orada 15 gün 1 aydan fazla UPS boşta kullanılmayacaksa demişsiniz UPS fişi çekilmeli akü kabloları bile çıkarılmalı. Diğer öneriniz ise 6 gün 10 günlük boşta duracaksa UPS'yi on/off tuşundan kapatmak yeterli yoksa fişini prizden çekilmiş bırakmak akülerin ömrünü yer demişsiniz.

Şimdi burada nasıl yani? Mesela her gün sabahtan akşama UPS açık PC çalışıyor akşam UPS tuşundan kapatılıyor her gün böyle. En az 1 hafta yada 1 ay UPS hiç kullanılmayacaksa peki prizden çekili bıraksak akülerin ömrü etkilenir mi?

Ayrıca diyelim ileride kullanmaya yedek dursun diye şimdiden yeni UPS alsak kutusunda bekletsek bu durumda ne önerirsiniz?. Sonuçta satıcıda da o UPS aküler kim bilir ne zamandır kutusunda bekliyor, fabrikada üretilen UPS müşteriye satılışına kadar akülerin UPS içinde dayanıklılığı ömrü de önemli.

Hayırlı olsun 2. linkini verdiğim 1 kv olanı 7 yıldır kullanıyorum tv de sorunsuz alet 1 kez sigortası attı bu da normal 7 yıldan sonra 

• Ravenholm kullanıcısına yanıt

Fabrikadan çıkışta yada satıcı da bekliyor ama kullanılmıyor sen alınca şarj ettin mi iş başlıyor akülerin boşta durup boşalma süresi 1 yada 2 aydır he kimisi satıcıdan alınca bazen 1 senede ölebiliyor bu birazda şans işi gibi. evdeysen ve boşta duracaksa tuşundan kapatman yeterli aküler boşaldıkça şarj olur bu daha iyi. Ama uzun süre evde yoksan emniyet açısından dediğim gibi yapman gerek, yani aküleri ups den ayırmak. Eve gelince takarsın sıkıntı olmaz

teşekkürler :) ürünü kurdum gayet iyi çalışıyor prizden 230V alıyor monitöre 220V sabit veriyor boyutu beklediğimden düşük geldi küçücük alana bile sığdı bunun 1000va lık kombi olanı bile daha büyükmüş aldıgım ürün 1500va olmasına rağmen ama ağır bir ürün şu an sorunsuz çalışmakta  

Hayırlı olsun güle güle kullan 

• Asansör için UPS alacağım ne tavsiye edersiniz ?
  • iyi günler. ups almayı planlıyorum. ttnet in verdiği zyxel modem ve beelink ser 7 mini pc için kullanacağım. tv, monitör vs. bağlamayacağım. pc 95 watt maksimumda çekiyor diye biliyorum. elektrikler gidince 30 dk - 1 saat kadar gelmeyebiliyor. kapanmamaları için hangi ups almalıyım? online mı gerekli yosa line interactive işimi görür mü? bir de oturduğumuz oda da kullanacağım için ses, koku gibi unsurlar da önemli benim için.
  • Arkadaşlar 750w Tüketime sahip pc için voltaj regulatörü almak istiyorum tavsiye verebilecek varmı acaba ? ups lerin fiyatları biraz tuzlu malesef o yuzden regulatöre yöneldim yardımcı olabilirseniz sevinirim evde cok fazla iniş cıkış oluyor ampuller zayıf yanıyor malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okinkurt -- 2 Aralık 2024; 8:59:8 >
  • okinkurt kullanıcısına yanıt

Sayfada az yukarı çık paylaştık FCM 1 KW ama regülatör sadece voltaj oynamalarında işe yarar kesintilerde o da kapanır ve ani kapanmadan pcyi korumaz https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159807857

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 3 Aralık 2024; 2:16:17 >

Peki hocam online ups olarak ne önerirsiniz önceden 1kva chloride online kullanıyordum ancak malesef arızalandı 5/10k arası bir urun ne alabiliriz uzun ömurlu

• 
Sayfa: önceki 523524525526527
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.