Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.517
Cevap
111
Favori
741.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Yeni bir KGK almak istiyorum.Sıkıntı olmazsa bir iki markanın KGK lerinden seçim için sizden yardım isteyeceğim. Daha önce Tunçmatik kullanıyordum.Ancak artık 600 VA Pc me yeterli gelmiyor.Tunçmatikten de memnun kalmadım.KGK programını pc den okumak için bağlantı yaptığım ara kablo ezilme sonucu kullanılmaz olunca yenisi için Tunçmatik yetkililerini aradım.Nasıl satınalabilirim diye. Cevap : Bu kabloyur ayrıca satmadıkları ve temin edemiyeceğimdi.Sanılanın aksine büyük bir firma değil bence.Neyse yeni almak istediğim marka : Informer.Şirketimize 10 kw lık bir KGK aldığımızda (başka bir marka) bu kişi bana Informer markasının oldukça iyi olduğunu söylemişti.
    Informer ın linkteki Line Interactive modelini düiünüyorum.
    http://www.btpazar.com/pinfo.asp?pid=12839

Veya online olanı daha uygun olacaksa

http://www.oksid.com.tr/urunler/inform+sinüs+u+kgk+dk.asp?urun_kod=CG132INF00

Bir de internette dolaşırken şu sitedeki online KGK gördüm.Bu markayı tanıyormusunuz güvenilir midir?
    KGK için ne dersiniz?

http://www.acdc.com.tr/tr/ups_urun_detayi.htm?model=UPSonsinus&kva=2
    Teşekkür ederim.

• Arkadaşlar bizim şirkette daha önceden tunçmatik kullanmıştık.Fakat sorun oldu biraz, birde konuyu pek bilmiyorduk tabi ups alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini falan.sonra nette araştırırken FCM firmasına ulaştık.burdaki arkadaşlar konuya çok hakim eski ups i aldılar yerine kendi upslerini koydular denedik falan hiç sorun yok.online alışverişsitelerinden ups almaktansa bence direk üretici ve ithalatçı firmalara ulaşmak daha mantıklı hem adamlar servis konusunda falanda süperler.öyle yok ürünü gönderin bize işte 30 iş günü tamir süresi falan var bilmem ne geyiği yapmıyorlar zaten kısa bir araştırma yaparsanız fcm nin sektörün önemli kuruluşlarından biri olduğunu ve güvenebileceğinizide anlıyosunuz.
    ayrıca bu linkten http://www.fcm.com.tr/upssecimi.asp ups seçimi bölümüne girip daha detaylı bakabilirsiniz.burda fcm ups in reklamını yapıyoruz biraz ama ben onca sorundan ve araştırmadan sonra çözümü buldukları için ve kaliteli bir ürün verdikleri için çok beğendim ne yalan sölim.

• arkadaşlar forumda herkes tutturmuş yok powecm yok tuncmtik ben size sölim bunlar beş para etmez neden???
    çünkü bunlar lineinteractive ups miş ve ithal çin malı bunlar. bilgisayarımı korucam diye bunlardan almayın adamlar nette bütün alışveriş sitelerinde ürün pazarlıyolar diye iyi bir markamı demek oluyor bu yani.. çok saçma.. ayrıca tunçmatk gerçekten iyi bir marka degil bir dünya sorun çıkarıyor alan bir daha almıyor bir daha alanda bence yanlış yapıyor. servis yok hizmet yok .ver parayı al ups i arızalanınca gönder karrgoya gidiş kargoyuda öde dönüş kargoyuda öde.. öde babam öde ben yaşadım ordan biliyorum.bence büyük ups üreticilerinden ups alın..ahada en iyilerin isimleri yahu böyle hizmetide kimseye yapmam ha..:)araştırdık..
    çalıştık bulduk sizin için...

infrm
    FCM
    APC
    Masterguard
    socomec
  • ya line dediğini bu yazdığın markalar da üretiyor model verebilirsen daha iyi olurdu.
    dediğim gibi her marka line interactive ve sinüs çıkışlı üretiyor...
  • evet ama çinde üretilenle türkiyede yada avrupada üretilen bir olmaz bence...

bulabildiğim bilgileri yazdım. Hangi modeli isterseniz bakabilirsiniz.

http://www.fcm.com.tr/durun_detay.asp?id=2091

http://www.fcm.com.tr/ups_detay.asp?id=141http://www.fcm.com.tr/durun_detay.asp?id=2091

http://www.fcm.com.tr/teknik_detay.asp?id=113

http://www.fcm.com.tr/teknik_detay.asp?id=114

Kesintisiz güç kaynağı hakkında söylenen herşeyi unutun ve FCM'nin Online ups lerinin ayrıcalığını sizde yaşayın 10+ yıl akü seçenekleri n+1 adet paralellenebilme özelliği ile güç kaynağı konusuna son noktayı koyduk.

•IGBT Teknolojisi, SVPWM
    •Girişte IGBT Doğrultucu
    •Vektör kontrol
    •Giriş akım harmoniği = <%5
    •Giriş Güç Faktörü = >0,99
    •Otomatik/Akıllı akü yönetimi
    •Ayarlanabilir şarj akımı /süresi
    •Kalan akü süresi
    •Kalan akü ömrü
    •Aküden çalışma süresi
    •Akü ısısı ve buna bağlı olarak şarj (kompanzasyon)
    •Otomatik ve manüel akü testi
    •Aküden çalışma sırasında yükleri kademeli olarak devreden çıkarma özelliği
    •Aküden start özelliği
    •50/60Hz otomatik şebeke seçme özelliği
    •511 adet uyarı + uyarı zamanları ile beraber
    •Ortam ısısı gösterme
    •8 adet programlanabilir kullanıcı kontakları
    •2 Com-Port Özelliği
    •RS232 / RS485 Protokolleri
    •Modem bağlantısı
    •MOD BUS Bağlantısı
    •CAN BUS Bağlantısı
    •SNMP Protokolü Desteği
    •MEGATEC Protokolü Desteği
    •Manüel By-Pass
    •Aşırı yük ve kısa devre koruması
    •Bakımsız akü şarj ünitesi ile değiştirilebilir akü sayısı
    •Gelişmiş dual panel sistemi
    •( n+1 ) paralel çalışma
    •ECO-MOD çalışma özelliği
    •Remote panel (izleme ve kontrol)
    •SNMP UNIVERSE
    •CNC makinelerinin frenleme etkilerine karşı koruma

IGBT & PWM TEKNOLOJİSİ
    Cihazda hem Evirici kademesinde hem de Doğrultucu kademesinde yarı iletken teknolojisinin en gelişmiş ürünü olan IGBT kullanılmaktadır. IGBT ve PWM (Darbe Genlik Modülasyonu teknolojisi ile Eviricinin verimi ve işlevselliği maksimum düzeyde arttırılmış ve doğrusal olmayan yüklerin sorunsuz bir şekilde beslenmesi sağlanmıştır. Doğrultucuda kullanılan IGBT teknolojisi sayesinde giriş akım harmonikleri ve giriş güç faktörü optimum seviyeye getirilmiştir.

DUAL PANEL SİSTEMİ
    Cihazda bulunan çift LCD panel sayesinde cihazla ilgili bilgilere en kısa zamanda ulaşılabilir. Üst panelde bulunan mimik diyagram ile ilk bakışta cihazın çalışma durumu hakkında bilgi edinilebilir. Alt panelde bulunan menüler yardımı ile cihazla ilgili tüm verilere ulaşılabilir. Farklı dil seçeneklerini barındıran alt panel sayesinde cihazın giriş-çıkış değerleri (gerilim, akım, frekans), akü gerilimi, akü şarj-deşarj akımları, yüklenme oranı ve By-pass gerilimleri gibi parametreler okunabilmekte ve kalibre edilebilmektedir. Ayrıca çeşitli uyarı ve alarmlara ait kayıtlara da yine alt panelden kolaylıkla ulaşılabilir.

UZAKTAN İZLEME PANELİ
    Uzaktan izleme ve kontrol paneli cihazın belli bir mesafeden izlenmesine ve kontrol edilmesine olanak sağlar. 1 km lik bir mesafe içinde cihazın ön panelinden yapılabilecek bütün işlemler uzaktan izleme paneli üzerinden yapılabilmektedir. FCM EPC (Power Controller)

NETWORK YAZILIMI
    EPC yazılımı ailesi, Kesintisiz Güç Kaynaklarının (KGK) bilgisayar ile izlenmesini ve yönetilmesini sağlayan programlardan oluşmaktadır. Bu programlar kişisel bilgisayarların RS232 portu (COM port) ile KGK üzerindeki RS232 portu arasında haberleşmeyi sağlarlar. Bu haberleşme sonucunda elde edilen bilgiler bilgisayar tarafından işlenir. Yerel ağ ortamında UPS, iletişim portu yoluyla sunucu ya da terminal bilgisayarlarından birisine bağlanabilir. UPS hangi bilgisayara bağlanmışsa EPC programı da bu bilgisayara yüklenmelidir. EPC Yazılımı Windows 95, Windows 98, Windows NT Workstation ve Windows NT Server, Win Me, Windows 2000 işletim sistemlerini desteklemektedir. EPC programının yüklendiği bilgisayarın işletim sistemi de bu işletim sistemlerinden birisi olmalıdır. EPC yazılımı birden fazla sunucu içeren ağ ortamında da kullanılır. Çok sunuculu ağ ortamlarında FCM UPS; Windows tabanlı işletim sistemlerinden herhangi birine sahip bir terminal veya sunucuya bağlanabilir. UPS izleme ve kontrol işlemleri bu bilgisayar üzerinden yapılır. Bununla birlikte elektrik kesintisi sırasında Unix, Netware, Linux gibi diğer işletim sistemlerine sahip terminal ya da sunucular da EPC yazılımı tarafından güvenli bir şekilde kapatılabilir. EPC programlarının genel özellikleri " Programlar istenen herhangi bir dilde çalışabilir. " KGK ’da meydana gelen durum değişikliklerini izler ve kaydeder. " KGK ’nın durumunu ağ üzerindeki diğer terminallere bildirerek terminal kullanıcılarının güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar. " KGK nda meydana gelen durum değişikliklerini e-mail yoluyla veya çağrı cihazı ile istenen adreslere bildirir. " KGK nda meydana gelen durum değişikliklerini telefon hattı üzerinden istenen yerlere sesli olarak iletir. " Gerektiğinde bilgisayardaki açık programları ve bilgisayarları kapatır. " KGK na bağlı bir modem ile uzaktan kumandayı sağlar. " KGK tarafından ölçülen verileri istenen sıklıkta kaydeder. Kolay teşhis için güç verilerini grafiksel olarak gösterir ve çıktı verir. " Sistem sorumlusu hızlı ve kolay bir şekilde UPS in durumunu görebilir, UPS çalışma parametrelerini değiştirebilir ve UPS açma/kapama işlemlerini yapabilir. " KGK nın yüklenme miktarını göstererek yük hacmini garantiler. Tüm programlar KGK üreticisinin isteklerine ve teknolojisine göre özelleştirilebilir. ECO-MODE fonksiyonu, yüksek verim (%96) sayesinde düşük maliyetli çalışma olanağı sunar. Bu modda eğer şebeke istenen sınırlar içinde ise yük şebeke tarafından beslenir. Şebeke kesilmesi ya da şebekenin istenen sınırlar dışına çıkması durumunda inverter yükü üzerine alır. Cihaz istendiğinde ECO-MODE çalışma durumuna manüel olarak da geçirilebilir. DURUM KONTAKLARI UP31MS Model Cihazlarda 8 adet kurukontak bilgisi verilebilir. Bunlar; - Load On By-Pass - Load On Inverter - Load On Battery - Overload - Battery Depleting - General Fault Yukarıdakilerin dışında iki tane de müşterinin istediği durum bilgisi verilebilir.

PARALELLEME
    FCM nin modüler paralelleme yöntemi ile doğrultucu, akü, evirici ve By-pass içeren tekil KGK larının paralel çalışması sağlanmaktadır. 1+1 yedeklemeli çalıştırılabileceği gibi güç artırımına da uygundur. Bu yöntem ile n+1 sınırsız paralelleme yapılabilmektedir. Böylece hem hassas yükler güvenli ve kesintisiz bir şekilde beslenir hem de ilk kuruluş sırasında planlanmayan yüklerin ileride yeni bir KGK ünitesi ilavesi ile beslenebilmesine olanak sağlanır.

Hot Stand-by
    • Başvuru ihtiyacına göre bir (öncelikli) veya iki (öncelikli ve normal) yük grubunun beslenebilmesi. Öncelikli yükün güvenirliğinin yükseltilmesi. Mevcut cihazın ömrünün uzatılması
    • Bağlantı kolaylığı sağlanması
    • Mevcut ups ile yeni ups in paralellenmesi n+1 Modüler Paralelleme
    • 6 modüle kadar paralel bağlanabilme özelliği
    • Sistem güvenirliğinin artırılması
    • Mevcut cihazın ömrünün uzatılması
    • Proje başında planlanmamasına rağmen kaliteli güç güvenirliğinin, yük isteğine göre artırılması
    • Bütün modüller tarafından paylaşılan toplam yük tek bir ups in yüküne eşit veya küçük olması

• bende katılıyorum...

FCM UPS gerçekten çok kaliteli..

kabul etmek lazım biraz pahalı ama.. kalite idi servis di hizmetti hiç sorun çıkmıyor.

üç beş fazla vermek bence sorun olmaz zaten telafi ediyorlar bunu..

bende FPLUS ONLİNE SERİES 6KVA Modeli var dijital ekranlı trafolu ups elektrik kesinlince 17 tane bilgisayarımızı 45 dakika çalışıtırıyor. Bilgisayar bağlantısıda var ups kapancakken otomatik bütün bilgisayarlara mail atıyor sonra serverımızı otomatik kapatıyor.Bizede tekrar elektrigin gelmesini beklemek kalıyor...
  • iyi bir fcm reklamı olmuş
    fcm in kalite belgelerine bakınca enel çıkması da bi ilginç.

online tip upsler ev kullanıcıları için tuzlu upslerdir. alırken de servis i size en yakın olanını tercih etmelisiniz.

yazılan özellikler online ups lerde ortak özellikler; çok azı markadan markaya farklılık gösterir.
  • ARKADAŞLAR,

http://www.yeterkiiste.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10001&storeId=10001&productId=362107&langId=-12&categoryId=16856&parent_category_rn=16856
    ADRESİNDEN,

MGE Nova 1100 AVR Güç Kaynağı NI ALDIM BUGÜN...
    Cihazın üzerinde MADEİN CHINA yazıyor.

0 212 320 12 30 no lu telefondan ( ELMAK A.Ş ) TEKNİK DESTEK VEREN FİRMAYA ULAŞABİLİYORSUNUZ.

BU GÜÇ KAYNAĞININ NE YAZLIMI VAR NE BAĞLANTI KABLOSU VAR. TEKNİK DESTEK VEREN FİRMA, BU MODELDE BULUNMADIĞINI SÖYLÜYOR.

BİLGİLERİNİZE,

( NOT. BU ARADA; UNUTMADAN SÖYLEYEYİM..... MGE FRANSIZ FİRMASI İMİŞ. )

• arkadslar bir konuda sizden yardım isteyecegim,bu konu cok yararlı oldu ancak sorunumu hala cozemedim: zoom x4 modem kullanıyorum ve powercom 1000AP warrior ups kullanıyorum.bazen elektrik anlık gidip gelince internet baglantısı kopuyor.yeniden modem baglantı yapıyor.ben bu yuzden modem korumalı ups satın aldım.direkt internet hattını ups in IN kısmına taktım OUT kısmına ise modeme giden kabloyu taktm.yalnız daha denemeye calismadan baglantıda sorun cıktı.baglantı hemen kopuyor hic sorun yokken tekrar baglantı yapılıyor,sonra yine kopuyor hep.normalde boyle bir sorunum yok,baglantım iyi sadece ups e baglantı yapınca bu sorun cıkıyor.nereyi yanlıs yapıyorum,sorun nerede yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rama........ -- 26 Temmuz 2007; 15:16:43 >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_15473934/mpage_1/key_//tm.htm#15476141 adresinden alıntı
    quote:

tunçmatik 700 UPS aldım ancak kesintilerde modeme reset attırıyor
    ne tavsiye edersiniz
    saygılar

sistem: intel D925 overclocksuz + LCD 17 sony + ethernet modem + hub

not bimeksten dün aldım tavsiyenize göre değiştireceğim

cevap
    quote:

sorun kesinti sırasında modeminizin adaptörünün kesintiyi modeme algılattırması, bunda ups in kesintiyi yakalama gecikmeside etkili.
    yapabilecekleriniz
    1- ups i değiştirebilirsiniz.
    bu tam bir ççzüm olmayabilir. yeni gelen ups bile kesinti yaratacaktır. modeminiz yine kesinti yapabilir. işiniz biraz şans işi.
    2- modem adaptörünü değitirebilirsiniz. aynı voltaj, güç , soket (+ - yönü) özelliklerine sahip çıkışı kesintileri hissettirmeyecek şekilde olan bir adaptör ile.
    3- elektronikçi bir arkadaştan yardım isteyip mevcut modem adaptörü çıkışına kesintilerdeki boşlukları kapayacak şekilde kondansatör ilavesi yapmasını isteyebilirsiniz.

bu durum eğer adsl hattınız direkt modem e giriyor ve kesintilerde resetleniyorsa geçerli.

siz ayrıca ups üzerindeki giriş çıkış larada bağlantı yaptım demişsiniz.
    günümüzde upslerde kullanılan telefon hattı korumaları genelde kırsal kesimde yaşayan kullanıcıların işine yarayacak şeyler. sizin bağlantı yapmanıza gerek yok. ayrıca adsl hattı gibi "yüksek(!*)" hızda veri iletimi yapılan bir hat üzerinde ne kadar çok ekleme olursa hat kalitesi o kadar düşer. kalite çok düşünce de modemler bağlantı kurmada problem yaşarlar. zaten mevcut telekom altyapısı kılpayı çalışan bir altyapı . bir ihtimal de hattı ups üzerinden geçirdiğiniz için ups üzerinden gürültü alıyor olabilir.
    yapmanız gereken adsl hattını ups in uzağından geçecek şekilde modeme bağlamanız. ardından da yukarıda alıntı da belirtilen cevap taki leri denemenizdir.

(!*): ben demiyorum çok sevgili Türk TEKELom diyor

• sanırım sorun şu:benim modem cok hassas elektrik kesintilerine ve ups devreye girmeden once reset atıyor aradaki zaman farkından dolayı,bu sorunun oldugu kesin.yalnız anlayamdıgım sorun şu:ups e modem koruması koymuslar ve ben adsl hattını buraya takıp ordan cıkan hattı modeme taktım ve baglantı kesiliyor link ışıgı yanıp sönüyor modemin,bu sorun neyden kaynaklanıyor hadi elektrik kesintisi olayını anladım bunu anlayamdım?ups den kaynaklanan muhtemel bir gurultuyu nasıl engelleyebilirim splitter gibi bir cihaz mı lazım bana?acıkcası elektrik kesintisi bir yana bu ups neden baglantı kalitesini dusuruyor onu anlamak istiyorum ve çözmeliyim.
    ek:modeme farklı bir adaptör takacagım ancak teknik bilgim yok,alacagım adaptorun nasıl olması gerekiyor?benim modem adaptörü bilgileri şöyle: SEC:9v 800mA 7.2 VA PRI:320V 50HZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rama........ -- 27 Temmuz 2007; 12:21:41 >
  • Merhaba arkadaşlar ben bir KGK almaya karar verdim. Sistemim şöyle;

19" Sony Lcd Monitor
    500W FSP BlueStorm
    Intel E6750
    2GB Kingston Ram
    Gigabyte P35 DQ6
    Sparkle 8600GT
    1 adet HDD, 1 adet dvd-rw

Bu sisteme göre nasıl bir KGK önerirsiniz.? Ben bu ürünü düşündüm

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?Categoryid=510&Productid=bd46270

[sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

• yokmu bana yardım edecek biri arkadaşlar???
  • Arkadaşlar hadi bi cevap verin yaa. Yeni konu açmiyim boşuna.
  • kasanızın psu nun watt değerini alın onu 1.5 ile çarpın+
    19"lcd için 80VA değer ortalama hesaplayın, 17"lcd için 60VA (yaklaşık değerler gerçek değerleri etiketlerinde belirtilmiştir.)+
    adsl modem 15VA hesaplayın. +
    2+1 hoparlör için için 30VA gibi ortalama bir değer tutun.

@bykanca
    500 x 1,5 = 750VA+
    80 VA+
    15 VA=
    845VA ediyor.
    demekki 1000VA işini görür. (ileride harici aygıt, cep telefonu şarjı vs. bağlamak içinde kullanırsın )
    marka model seçmek sana kalmış.
  • Teşekkürler dostum. Senin de tavsiyen ile yukarıda adresini vermiş olduğum kesintisiz güç kaynağını sipariş ettim.
  • bende bir şey sormak istiyorum.elektriklerde dalgalanma olduğunda bilgisayarın resetlenmemesi için ne tür bi ups almalıyım (Line İnteraktif,online gibi)? buralara elektrik kesintisi 5-10 dk. sürüyo ve elektrik kesildiğinde ups devreye giriyor ya bilgisayarı ups ile çalıştırırken tekrar elektrik geldiğinde ups devreden çıkar mı?(yada ne olur) şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mario_dayi -- 31 Temmuz 2007; 17:34:44 >
  • online upsler devamlı olarak 220volt üreten upslerdir. şebeke elektriğini sadece bataryalarını sarj etmek için kullanır. pahalıdırlar.

line interactive upsler sadece şebeke elektriği kesik iken 220v üreten upslerdir. elektrik kesildiğinde pc ye hissettirmeden en kısa sürede devreye girerler(girmeye çalışırlar ). elektrikler geldikten 2-5 saniye sonra da devreden çıkıp şebeke elektriğine geçerler. ucuzdurlar.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Artık canıma tak ettiren elektrik kesilmelerinden dolayı bir UPS almak istiyorum. Downloadlarımı laptop ile yaptığımdan (kendi bataryası olduğundan) UPS'e sadece external harddisk ve modemi takmayı düşünüyorum. Bu yüzden Powercom'un en düşük modeli olanhttp://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=510&productid=bd46269 linkindeki UPS'i almayı düşünüyorum. Sizin görüşleriniz nedir bu konuda?
  • özellikle markalar ile ilgili olarak forum üzerinden cevap yazmıyorum.
    şimdiye kadar yazdığım mesajlara bakacak olursanız daha çok ups seçimi konusunda olmak üzere teknik konular üzerinde yardımcı olmaya çalıştım.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.