Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
10.517
Cevap
111
Favori
741.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gulyabanix

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=25093 bunu kulanan arklar aküsü nekadar dayanıyor bir bilgi vere bilirmisiniz

Herkezden farklı bi yanıt gelir çünkü süstemler farklı

sizin sistemi bilmeden bişey diyemicem ama %100 performansla yarım saati geçmez
  • Arkadaşlar şu an kullnmakta olduğum ve uzun araştırmalar sonucu aldığım POWERCOM IMD-1000AP DIGITAL UPS Ürün incelemesi bu linkehttp://forum.donanimhaber.com/m_16929738/mpage_1/key_//tm.htm#16929738 tıklamanız yeterli
  • Arkadaşlar sonunda aldım war-1000ap'mi. kullanma klavuzunda en az 8 saat şarj edin diordu. 16 saat şarj etttim sorun çıkmaz heralde.

Beraberinde gelen cd'deki program 98/me için uyumluydu xp versiyonunu sitsinden indirdim. şimdilik ii çalışıyor.
    Ama hoparlördeki tıss sesi hala gitmedi
  • o tısss vınnnn şeklinde mi? yoksa sadece ssssss şeklinde mi?
  • sss şeklinde

Hatta şimdi size yazmaya başladığımda vardı yazarken kesildi(cümle bitene kadar tekrar başladı)

Evdeki elektrik tesisatı eski. Galiba toprak hattı boşta belki de ondan oluyor. Birkaç kişi sıfırlama yapmamı söyledi ama ben hiç yanaşmadım.
  • powercom 1000va alcam yada tuncmatik 1000va bunlarda işte akü omurlerini merak ediyorum hangisi daha cok dayabır ikiside sabkalı gerci ama napalım birinden birini secicez.
  • yanlız size su soyliyim powercom 1000va da elektronik olanda sarj problemi baya oluyor birsuru ark bunda nsikayetci aküsü 3-4 daka anca dayanıyor bende bundan iade etim zaten şansımama geldi yoksa urunun serisindemi hatava acaba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ikista

Arkadaşlar sonunda aldım war-1000ap'mi. kullanma klavuzunda en az 8 saat şarj edin diordu. 16 saat şarj etttim sorun çıkmaz heralde.

Beraberinde gelen cd'deki program 98/me için uyumluydu xp versiyonunu sitsinden indirdim. şimdilik ii çalışıyor.
    Ama hoparlördeki tıss sesi hala gitmedi

aküsü kaç dakika dayandı denedinmi hiç??
  • hoparlör deki tıslamanın bir sebebide anakarttaki ses chipi ve/veya çıkışından olabilir. topraksız çalışıyorsa pc sıfırlama yapamadığı için tıslama yapabilir. anakarttaki işlemci ram gürültülerini ses çıkışlarından duyulabilir.

ses sistemleri nde toprak hattı kullanılmaz genelde. pc nizin beslemesinin topraklı olmasını sağlarsanız. tıslama sesi azalacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gulyabanix

powercom 1000va alcam yada tuncmatik 1000va bunlarda işte akü omurlerini merak ediyorum hangisi daha cok dayabır ikiside sabkalı gerci ama napalım birinden birini secicez.

Bu süre kullnılan sistem özellikleri ve kullnılan aktif süre farklılığından dolayı standart bir kullanım süresi olacağını sanmam. ben işyerimde ENEL 700 model PSU yu sorunsuz yaklaşık 4 yıl kullandım. POWERCOM IMD-1000AP DIGITAL UPS ürününe ait biten bataryaların kolaylıkla kullnıcı tarafından değiştirilebilir olduğunuda ayrıca belirtmek isterim. Ayrıca almayı düşünüyorsanız POWERCOM IMD-1000AP DIGITAL UPS için BURAYA tıklamanız size yardımcoı olacaktır

• bende zaten powercom almıstım aküsü 3-4 dakada bitiyodu ondan degiştiridim simdi aynı markamı alsam diye dusunuyorum?
  • pwercom 1000va aldım tekrar tunçmatik 1200 va vardi usb girisinden baglamıyodu ve 50 milyon fark vardi almadım bende neyse sarjda suan alet bu yanik kokmuyor en azından goricez bakalım nekadar goturecek bizi aküsü.
  • Alperian öncelıkle çok Teşekkur ederim yazılanların tamamını okudum çok degerli bilgiler vermişşin

Bana da bır UPS lazım ,ama ben oncelıkle Z 5500 505 watt ses sıtemıne baglamayı düsünüyorum. Bulundugum yerde elektrık kesıntısı cok fazla oldugu için ses açıkken elekltrık kesılınce ses sıstemnden GÜM diye bı ses cıkıyor ve bu bırkaç kez tekrarlayınca sıstem bozuluyor,Galıba voltaj dalgalanması da fazla oluyor ayrıca bir lamba yada her hangi bir elektrıklı alet açılıp kapandıgında yıne bır GUM ses verıyor alet, bundan dolayı 2 kez garantıye gondermek zorunda kaldım 1.sınde sıgorta atmıs 2.sınde de dekoderın kafası karısmıstı 2.sınde servıs ses kaynagınızı kontrol edın edın seklınde not la gondermıs.

Ben ses sıstemını + bilgisayarın kasasını baglamayı düsünüyorum.İstedigim elektrik kesilince ses sistemi afallamasın zaten hemen onu dugmesınden kapatırım amacım onu kullanmak degıl o arada kasa yı az da olsa beslesın ve voltaj dalgalanmasından korusun

Z 5500 505 watt

Amd x2 5600
    K9 Neo 2 Ultra F
    2*1 Gb ram
    2*250 gb sata hardısk
    1950 pro ekran kartı
    1 dvd wrıter
    1 dvd rom
    7,1 ses kartı
    TV kartı
    Usb modem

Bunlar için kalıtelı 500 wattlık bir güç kaynagım var. Her ikiside tam kapasite çalısırken 500+500=1000 wattlık sısteme ıhtıyacım var ama ses sistemini tam kapasıte kullanmam ımkansız, genellıkle 1/3 ses te kullanıyorum 500/3= 166 watt olarak kabul edebılırmıyım ? yoksa cektıgı güç ses düzeyinden bagımsız mı olur. 166+500=666 watt.Bu hesapla bana 1000 VA lık UPS lerın yetmesı yerekır ama ups lerın bu güçe cok kısa bir süre boyunca(100 ms) ulaştıklarını yazmıstı Alperian, 1500 VA lık mı amalıyım yoksa 1200 VA lar bana yeter mı ?Bir de benzeşimlı sınus dalgasının ses sitemne zararı olumu ?

Şu iki ürünü buldum 1200 ve 1500 luk siz ne düşünürsünüz

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=510&productid=bd46271
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=12536

• bende ses sitemini +modem + yazıcı +pc+monitor bagladım 1000va lık powercom da aşırı yuklmegibi bir problemle karşılasmadım senin sistemler baya saglam 1500va da naşası kurtarsın zanetmiyorum.o gum sesi benim dvd ye baglı ses sistemindede oluyor içerki bizim ufak odanınısını nezaman acıp kapasak dvd nin ses sisteminden gümm diye ses geliyor neden olur anlamıs degil ama o pirize tv dvd de baglı onlarda hic sorun yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alperian

hoparlör deki tıslamanın bir sebebide anakarttaki ses chipi ve/veya çıkışından olabilir. topraksız çalışıyorsa pc sıfırlama yapamadığı için tıslama yapabilir. anakarttaki işlemci ram gürültülerini ses çıkışlarından duyulabilir.

ses sistemleri nde toprak hattı kullanılmaz genelde. pc nizin beslemesinin topraklı olmasını sağlarsanız. tıslama sesi azalacaktır.

ses kartı olarak audigy2 zs (pci) kullanıyorum. Zaten ses sistemini mute konumuna aldığımda da aynı ses gelmeye devam ediyor. yani girişten gelen bi gürültü değil
  • powercom 1000 va 24 saat sarjda bıraktım elektirigi kesdigimde aküsü yaklaşık 7-8 dakika dayandı 17 monitor
    2500 işlemcili pc +modem normalmidir bu yav ustelik masa ustunde pc hicbir iş yapmıyor ses de kapalı kutusunda 15 inc monitor +pc 35 dakika dayanır diyolar sacmalı bak yav BENDEN TAVSİYE SAKIN POWERCOM SATIN ALMAYIN...
  • akü bozuk olabilir. üzerine gücü bilinen bir yük bağlayıp süre testi yaparsanız durum netleşecektir. misal: 20W tasaruflu lamba bağlarsınız sadece . akü şarjlı durumda iken elektriği kesersiniz süre tutarsınız bu durumda cihazın içinde bir adet12v 7ah akü var ise yaklaşık 1,5 - 2 saat kadar gitmesi lazım.
    önemli bir hatırlatma ups süre testlerinde diyelim 100W lık bir yükü 1 saat çalıştırır diyorsa bu 200 W ı 30 dk. götürecek demek değildir. Akülerin destek süresi ile üzerlerindeki yük arasında düzgün bir oran yoktur. 200W yükte genelde 20-25 dakika dayanır. ama 30 dakikayı görmeniz zor olur. Bu yazdığım yazı da akü kapasitesi ile akü üzerindeki yük akımı arasındaki oran çok önemlidir. 10 a 1 oran mevcut ise destek süresi yük oranı doğru orantılıdır. 10 a 1 den küçük ise(5 e 1 gibi) artan bir ters oran söz konusudur.
    ev tipi upslerde bu oran 1 e 2 , 1e 3 gibi olduğu için düz bir orantı beklenemez.

• vatandan ağustosun 1 inde tunçmatik 700va ups aldım. daha 2 hafta olmadan ups kafayı yedi. önce geceleri 3-4 kez bilgisayar kapalı iken durduk yere 5 saniye kadar elektrik kesilmesi olmuş gibi alarm vermeye başladı. daha sonra aynı durum bilgisayar açıkken olmaya başladı ve elektrik kesilmiş gibi reaksiyon vermeye üstelik aşırı yük uyarısı verip bilgisayarı kapatmaya başladı. birkaç defa daha böyle oldukta sonra artık dayanamadım ve aldım ups i sırtıma 10gün önce vatan topkapı ya götürdüm. adamlar 2 saat beklettiler en sonunda ups i iade alacağız dediler. elimizde aynı model yok başka bir modele bakın dediler. bende para iadesi istedim. ve artık bir süre ups almayı düşünmüyorum. iyice araştıracam ona göre bir seçim yapıcam. işin ucunda komple bir sistem var.
  • Aldığım powercom war-1000ap elektriği kestiğim anda akü seviyesi %99'dan %48'e düşüyor 5-6dk sonra ups'in çıkardığı bipler hızlanmaya başlıyor(%30 civarı)

bukadar dayanması normal mi? açıkcası ben biraz daha bekliyordum. gerçi sonuna kadar hiç beklemedim ama 20dk götürmesini bekliyodum. Bu durumda 10-15dk arası dayanır gibi.

Birde birisinden ups'lerin manyetik alan oluşturduğu ve hdd'lere zarar verdiğini duydum bu doğrumu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikista -- 12 Eylül 2007; 0:32:41 >
  • "Birde birisinden ups'lerin manyetik alan oluşturduğu ve hdd'lere zarar verdiğini duydum bu doğrumu ?"

doğrudur. ups ten ups e bunun şiddeti değişir. Her ihtimale karşı verilerinizin güvenliği için ups devrede iken (line interactive modellerde şebeke elektriği kesik iken , online modeller hep devrede zaten ) flash kartlarınızı harici disklerinizi vb. ups ten yarım metre uzak tutun.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.