Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.517
Cevap
111
Favori
741.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar kasam ile UPS arasında 10 cm bir mesafe var, masam çok dar olduğu için de yerini değiştiremiyorum, acaba nasıl bir önlem alabilirim, almalıyım?
  • 10 cm den sorun çıkmaz. ikisi de yüksek ihtimalle metal kasa ile kaplı olduğu için birbirlerini etkileme olasılığı çok düşük.
  • Bu konu UPS için ana konu gibi bişey olmuş ya:D bende tunçmatik 1200 lük olanı kullanıyorum.
  • alperian bende ups araştırıyorum nerde böyle bir konu var ustat gibi ordasın bilgini paylaştığın için çok teşekkür ederim birde özel mesaj atamadım sana nedense üye profili gözükmüyor falan diyo neyse benim için hem denilen gibi voltaj yükselip azalması falan pekde bir bilgim yok ilerde allah nasip ederse düzgün bir bilgisayar alıcam iyi bişey olucak fakat o parayı bi elektirik yüzündne gitmesini istemiyorum babam fotokopi yazıcı satış servisini yapıyor ve o kadar pahalı makine bazı yerlerdeki elektirik akıımından gidiyor benim bilgisayarımda böyle olmasını istemiyorum ve dahada çok olarak uzun süreli devam etmek istiyorum işlerime mesela bazen 30 dk gidiyo tekrar geliyo 2 saat tekrrar gidiyor yada 30 dk falan gidip geliyor ama bilgisayar lazım oluyor neyse ben düzgün bir ürün alsam otomatik işte sisteme geçececk ve ona galiba hepsi 12 volt tam bilmiyorum ona paralel olarak araba aküleri olur ya :D onun gibi bişeyler taksam olabilir mi daha uzun süreli dayanması için böyle bir şey yapılabilir mi daha uzun dayanması için korucak ve daha uzun süre tutmasını istiyorum onun için böyle bir şey mümkünmü

• @cem ve can
    dediğiniz olayı teknik bilgisi ve altyapısı olan kişilerin yapması daha iyi olur. kendi başınıza yapmaya kalkarsanız zararlı sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz.
    karaköy civarında ucuz ups leri alıp aküsünü büyüten kişiler var diye biliyorum. yakınsanız oradan soruşturabilirsiniz.
  • arkadaslar ups konusunda acılan baslıkları okudum benım sormak ıstedıgım bir konu var. evde elektrikte dalgalanma oluyor bu dalgalanma calısan elektronık cıhazlarımı etkılemıyecek kadar az sevıyede yada ben bır problem yasamadıgım ıcın oyle sanıyorum lcd tv almayı dusunuyorum ve verecegım onca paranın bır dalgalanma sonucu yanmasını ıstemıyorum. sormak ıstegım acaba ufak bır regulator mu almalıyım yoksa lcd yı dalgalanmalardan koruyacak bır ups mı. ups olarak ne onerırsınız? sagolun
  • ups daha bir seçim gibi görüyorum; sebeb elektriklerdeki dalgalanma pek cihaza zarar vermez, daha çok anlık kesintiler zarar verir. ups te bunun için dizayn edilmiştir. kesinti olduğu vakit siz rahatlıkla lcd yi kapatabilirsiniz.

şöyle bir çekincem var line interactive ups lerdeki kesinti süresi(şebeke kesildiğinde devreye girme süresi) 2-5 ms civarındadır. sizin lcd tv bu kesinti süresini hisseder mi? onu bir bilene sormak lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alperian

ups daha bir seçim gibi görüyorum; sebeb elektriklerdeki dalgalanma pek cihaza zarar vermez, daha çok anlık kesintiler zarar verir. ups te bunun için dizayn edilmiştir. kesinti olduğu vakit siz rahatlıkla lcd yi kapatabilirsiniz.

şöyle bir çekincem var line interactive ups lerdeki kesinti süresi(şebeke kesildiğinde devreye girme süresi) 2-5 ms civarındadır. sizin lcd tv bu kesinti süresini hisseder mi? onu bir bilene sormak lazım.

cvp için sagol . alacagım ups ın gucu ne olmalı 700 luk ısımı gorurmu. lcd 32" olacak.
  • lcd nin gücü 350Watt tan büyük değilse kesin işinizi görür. 350-400watt arasında ise riskli olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperian -- 19 Eylül 2007; 16:34:02 >
  • merhaba, eski sistemimdeki hdd leri bir çok kere elektrik kesintilerine kurban verdim. en büyük sorunum ani elektrik kesintileri. isteğim, yeni değiştirdiğim sistemiminde aynı sorunlara kurban gitmemesi bunun için kesintisiz güç kaynağı almaya karar verdim fakat kesintisiz güç kaynakları hakkında bilgim olmadığı ve kafama göre gidip KGK almak istemediğim için tavsiyeye ihtiyacım var. sistemim avatarımın altında yazıyor.
    KGK'ya bilgisayarı, monitörü ve ses sistemini bağlıycam. elektrik kesintilerinde bilgisayarımı düzgünce kapatmama yetecek şekilde (5-10dk yeterli) bir KGK tavsiye eder misiniz.
  • lcd nın gucu ozellıklerde 150 w yazıyor. sanırım 700 luk ısımı gorur. alperıan pekı senın marka tavsıyen var mı arc nın su urunuhttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=134&productid=bd23867 nasıl bı fıkrın var mı?
    sagol
  • marka tavsiyem yoktur.
    buradaki konuyu okursanız alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair kafanızda bir şeyler canlanacaktır. ondan sonrası sizin tercihiniz ve şansınız.
    Bol Şans.
  • ben sorumu değiştirerek tekrar sormak istiyorum. dediğim gibi KGK'ya bilgisayar, monitör ve ses sistemini bağlamayı düşünüyorum. bunun için kaç VA'lık bir ups almayım.
    teşekkürler
  • @josh kasa için sadece 1000VA (650W lık psu ya dayanarak)
    monitör 19" crt ~ 200VA
    ses sisteminin gücünü bilmiyorum tahmini olarak 100VA diyorum.
    toplam 1300VA civarında gücü olan bir ups tavsiye ederim. daha düşük güçteki upsler çalıştırmaz demiyorum. 1000 VA olanlarda çalıştırabilir. yakın zaman içinde sorunlar ile karşılaşabilirsiniz.
    rahatınız için 1300VA dan aşağı ups araştırmayın.
  • @alperian cevabınız için teşekkür ediyorum.
  • alperian cvpların için çok sagol
  • İmzamdaki sistemi kullanıyorum, ups'e sadece kasa artı monitör bağlayacağım, sistem hafif hız aşırtmalı, kaç VA'lık ups almalıyım ? Şimdiden teşekkürler...
  • Selam,

İstanbul piyasada APC 1000 UPS bulabileceğim bir yer var mı? Vatan'da hep teşhir malları kalmış. Diğer sanal mağazalarda da yok.

Teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=1007

Selam,

Mesajını görünce bir an sevindim stoklara girmiş diye; ama yukarıda da belirttiğim gibi sanal mağazaların hiçbirinde yok...

Yine de teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.