Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: TheLuBu Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.517
Cevap
111
Favori
741.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başka bir tunçmatik mağduru diyecem suç tamamen tunçmatiğin değilmiş demiyorum yazdığı probleme alperianın verdiği cevaptan sorunun ups ve psunin uyumsuz olması olduğunu öğrendim

http://forum.donanimhaber.com/m_17570873/tm.htm
  • Ben Tuncmatik ve Powercom'a guvenemedim akadaslar..Jan janli seyler..Cin mali...Bunu buldum .Cok aciklama yok ama Olivetti olmasi yeterli benim icin.Aciklama oldugu icin bu siteyi koydum.Hepsiburada'da daha ucuz...Hem de 1500 VA...

http://www.tgar.com.tr/pinfo.asp?pid=4816&diger=tumu
  • Arkadaslar,

Quad Core Q6600 CPU
    2 gb ram Corsair 800 mhz XMS2
    500 W Aspire PSU
    8800GTS 640 MB MSI PCI-Ex Ekran Karti
    500 GB Seagate SATA2 HDD
    Gigabyte GA-P35-DS3L Anakart

Seklinde bir sistemim var, 19 inch Compaq S910 monitorum ve printerimda var ama UPS e sadece Kasayi baglamayi dusunuyorum, bu sisteme hangi UPS i onerirsiniz acaba?

Simdiden tesekkurler.
  • arkadaşlar bana bir ups tavsiyesi gerekiyor şöle bi 1000va lıklardan powercom ımd 1000ap liği düşünüyorum.nedersiniz.apc çok iyi ama pahalı . 130ytl param var.hangi ups yi alabilirimalperian cevaplarsan sevinirim. şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamoğlu -- 22 Ekim 2007; 10:56:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: selamoğlu

arkadaşlar bana bir ups tavsiyesi gerekiyor şöle bi 1000va lıklardan powercom ımd 1000ap liği düşünüyorum.nedersiniz.apc çok iyi ama pahalı . 130ytl param var.hangi ups yi alabilirimalperian cevaplarsan sevinirim. şimdiden teşekkürler
  • zahmet edip 8 sayfayı okursanız neyi nasıl tercih etmeniz gerektiğini anlarsınız. aynı model i alan bir sürü kişi var burada, onlara pm de atabilirsiniz.
  • Çok çok iyi marka olmadıktan sonra diğer markaların kalitesi yakın zaten birbirine (hepsi çin malı:) ). Çok kritik bir sistemde kullanmayacaksan powercom alabilirsin. Bende var idare ediyor.
  • teşekkür edrim cevapladığınız için.
  • 8 sayfayı okudum ama karar veremedim.bi apc buldum parama uygun.(apc br 500)amapowercomunda görüntüsüne bayıldım.valla bilemiyorum hangini alıcamı.artık karar vercez napalım...ALARMIYIM GÜLERMİYİM.
  • PEKİ ŞÖYLE Bİ ŞANSIMIZ OLURMU ARKADAŞLAR.BEN POWERCOM IMD 1000AP Yİ ALDIM DİYELİM.EĞER SÜRESİ AZ GİDER VEYA PERFORMANSINI BEĞENMEDİYSEK ONU GERİ İADE EDİP YERİNE ÜSTÜNE PARA VERİP APC 500BR Yİ ALMAMIZ MÜMKÜN OLABİLR MİCEVAPLARINIZI BEKLİYORUM.TEŞEKKÜRLER.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamoğlu -- 25 Ekim 2007; 10:41:54 >

• teslim tarihinden itibaren 7 gün içinde koşulsuz geri iade ve değiştirme (bundan emin değilim) hakkına sahipsiniz. 7 den sonra satıcının insafına kalıyorsunuz.
  • creative 5900 5.1 ses + 1.6 mhz cpu + robotics modem + LG 1960TR monitör bağlicam
    POWERCOM IMD-625AP DIGITAL UPS yeterli mı sizce
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=36&productId=bd46269
  • TEŞEKKÜRLER ALPEİRAN.BEN VATAN BİLGİSAYARDAN ALCAM.Bİ SATIN ALIRKEN KONUŞUYUM BAKALIM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamoğlu -- 26 Ekim 2007; 20:37:15 >
  • PORDON BİRDE ACABA AŞADAKİ SİSTEME 625 LİK Mİ 1000 LİK Mİ ALIYIM?

17 İNÇ PHİLİPS(107T6)CRT MONİTÖR
    512MB RAM
    2.66 İŞLEMCİ
    AİR TİES ADSL MODEM
    CREATİVE 2+1 SES SİSTEMİ
    128 MB EKRAN KARTI

TEŞEKKÜRLER
  • quote:

PORDON BİRDE ACABA AŞADAKİ SİSTEME 625 LİK Mİ 1000 LİK Mİ ALIYIM?

512MB RAM
    2.66 İŞLEMCİ
    AİR TİES ADSL MODEM
    CREATİVE 2+1 SES SİSTEMİ
    128 MB EKRAN KARTI

TEŞEKKÜRLER

• quote:

PORDON BİRDE ACABA AŞADAKİ SİSTEME 625 LİK Mİ 1000 LİK Mİ ALIYIM?

512MB RAM
    2.66 İŞLEMCİ
    AİR TİES ADSL MODEM
    CREATİVE 2+1 SES SİSTEMİ
    128 MB EKRAN KARTI

TEŞEKKÜRLER

amaç önemli eğer benim amacım elektrikteki dalgalanmalardan korunmak bilgisayarın kendi kendine kapanmasını engellemek diyorsan 625va yeter hatta ups bile gerek yok regülatörde bu işi yapar

eğer amacın veri kurtarmaksa elektrik gittiginde 20-30 dk yada daha fazla süre bilgisayarda çalışmam lazım diyorsan 1000 va al

625va elektrik kesildiginde ortalama 10 dk pc açık kalır

• kesintisiz güç kaynağı(kgk=ups) yerine gerilim regülatörü alsaydınız sorununuz çözülürdü kgk=ups ler içerisinde bir regülatör mevcut ama normal regülatörler kadar esnek çalışma aralıgına sahip değiller daha basit bir yapıya sahipler sizin ana amacınız gerilimi tolere etmek ve istenilen düzeyde sabit tutmaktır bu işi ups görmez ,göremez

bunun ilacı regülatördür bilmem hatırlayan varmı eskiden aeg marka bordo renkli çok ağır regülatörler vardı tv lere bağlanırdı eskicilerde onlardan bulursanız hemen alın bu iş için bulunmaz nimettir oldukçada ucuzdur ankarada itfaiye meydanında satılıyor 5-10 ytl civarında

internette araştırın belki vardır ben tunçmatigin buldum ama iyimidir bilmiyorum regülatörler basit yapılıdır soruna çözüm olurlar elektronik bir yapısı yoktur içinde trafo vardır sadece
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=29672

prize takılan akım koruma aparatlarıda işinizi görmez onlar sadece gerilim artışından korurlar gerilimi yükseltemezler birde harmonikleri yok ederler

gerilim düşümü yaşayanlar regülatör alsınlar altını çizerek söylüyorum ups=kgk işlerini görmez

• ben su anda senın bahsettıgın regulatorlerden kullanıyorum 750 wattlık su göz kırpması dedıgımız anı gıdıp gelmelerde ups lazım olmuyomu.
    bende su eskı otomatık regulatorlerden var ılk once onu takıp ups ı regulatore baglasam olurmu.yanı ılk elektrıgı regulator alsın sonra ups sonra pc
  • quote:

Orjinalden alıntı: nikiforov911

ben su anda senın bahsettıgın regulatorlerden kullanıyorum 750 wattlık su göz kırpması dedıgımız anı gıdıp gelmelerde ups lazım olmuyomu.
    bende su eskı otomatık regulatorlerden var ılk once onu takıp ups ı regulatore baglasam olurmu.yanı ılk elektrıgı regulator alsın sonra ups sonra pc

göz kıpırdaması derken anlık gidip gelme olur sn lik

birde voltaj düşer hatta akor filemanlı lambalarda daha net anlaşılır ışık şiddeti azalır işte bu gibi durumlarda diyelim 200 volta düştü o zaman reglatör varsa 220 volta çıkarır

Ama ups voltaj yükseltmez direk sebeke gerilimini keser kendi aküsünden o anlık takviye eder gerkli seviyeye geldiğinde ups deevreden çıkar şebekeden sağlar.

Birde vardırki elektirik öyle bir hızlı gider gelirki 0 volt tan tekrar 220 volta çıkar işte o an ups akımı sağlar, bu durumda reglatörün yapabilceği bişey yoktur.

Reglatörde amaç 220 volttan düşük veya yüksek olan şebeke gerilimini gerekli alt üst değerlerde tutmaya çalışmak. Çok hasaslarda -+ 220 voltu sağlar

anlatabildiysem ne mutlu bana

• saol yanı ıkısını bırden kullanmak en ıısı dıyosun tesekkur ederım
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.