Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.517
Cevap
111
Favori
741.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi iş kaldı 1000 lik mi yoksa 625 lik powercom almaya.1.6 cpu + 5.1 ses creative 5900 + lg 19" LCD + modem takıcam.40 mılyon fark var bana 2 dakıka versın yeter bana.sızce hangısını alıym
  • aldınmı bir kere 1000 VA al ileride sıkıntı çekme

bilgisayarı yenilersin 625 lik yetmez haydi bir daha
  • bakın ne yazmışım hemen yukarda

amaç önemli eğer benim amacım elektrikteki dalgalanmalardan korunmak bilgisayarın kendi kendine kapanmasını engellemek diyorsan 625va yeter hatta ups bile gerek yok regülatörde bu işi yapar

eğer amacın veri kurtarmaksa elektrik gittiginde 20-30 dk yada daha fazla süre bilgisayarda çalışmam lazım diyorsan 1000 va al

625va elektrik kesildiginde ortalama 10 dk pc açık kalır
  • APC BR800i kullanıyorum, çok memnunum, her türlü voltaj düşüklüğü ve yükselmesine anında tepki veriyor ve hiç kaçırmıyor, tepki vermesini istediğiniz aralıkları siz ayarlayabiliyorsunuz öndeki düğmeden, sonuçta belki pahalı bir cihaz ama tepenizdeki ışığın en küçük oynayışında bile devreye girmesinden anlıyorsunuz aletin kalitesini...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ti4u

APC BR800i kullanıyorum, çok memnunum, her türlü voltaj düşüklüğü ve yükselmesine anında tepki veriyor ve hiç kaçırmıyor, tepki vermesini istediğiniz aralıkları siz ayarlayabiliyorsunuz öndeki düğmeden, sonuçta belki pahalı bir cihaz ama tepenizdeki ışığın en küçük oynayışında bile devreye girmesinden anlıyorsunuz aletin kalitesini...

normal. o fiyata o özellikler de olsun artık.
  • @alperian bilgiler için teşekkürler. İlk sayfaları okudum, sayende bir çok şey daha öğrendim.

Sormak istediğim;
    Makelsan marka 2004 üretimi 2000VA lık On line UPS cihazımız pazartesi işe geldiğimizde sürekli ötüp, arıza veriyordu. Aküleri değiştirileli 6 ay filan oldu ve bu değişim için bizi bir güzel yoldular. Şimdi de UPS iflas etmiş durumda olduğunu düşünüyoruz çünkü aküleri kontrol ettik, bir çoğu hala aktifti. 3 yılda, on line sistem bir UPS'in elektrik yüzünden böyle devre dışı kalması sence normal mi ? Zamanında marka konusunda mı hala yapılmış ?

Artık bu aletin tamirinden ziyade yeni bir UPS almayı düşünüyoruz. Almayı düşündüğümüz UPS, 2 PC + 2 CRT monitör + modem bağlanacak belki arada çok ihtiyaç duyarsak bir PC ve monitör daha bağlanacak ve sadece biri PC 24 saat sürekli açık kalacak. Ana makinamız yani. Gündüz elektrik giderse jeneratör devreye sokuluyor, bu yüzden gel-git çok ama gece jeneratör yok, PC UPS ye emanet.

Tunçmatik Newtech 1 kVA on line bir UPS düşündüm ama fiyatının APC ye göre düşük olması 3 sene sonra yine aynı durumlara düşme korkusunu yaşatıyor. Tunçmatik yerine APC SURT1000XL alsak sence bir şey değişir mi ? Sonuçta makelsan UPS elektrik kesintileri yüzünden bu hale geldi (Bir UPS için benim beklemediğim bir sondu!) Tunçmatik ve APC arasında böyle derin bir çizgi çizebilir misin ? Yani "kesinlikle fark edecektir, 3 değil 13 yıl elektrikte kalsa APC ye bir şey olmaz ama tunçmatik'e olur" diyebilir misin ?

Sonuçta 2 hatta 3 katı fiyat farkı var ve bir değişen olmayacaksa o kadar para vermek istemeyiz. Ayrıca çok çok önemli de değil PC nin 24 saat açık kalması. İçindeki bilgileri korusun, aküleri bitti ise güvenli kapatsın, HDD'ye bir şey olmasın yeter...

Herkes için söylüyorum, önerebileceğiniz başka marka ve model varsa bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crebain -- 1 Kasım 2007; 17:04:05 >

• cihazın arızası ve arızaya neyin sebeb verdiğini bilmeden konuşmamak lazım aslında fikir yürütmek gerekirse makelsanın gelip cihazındaki arızanın sebebini bulması herkes açısından yararlı olacaktır.
    Marka konusunda hata yapılmış diyemeyiz. Türk markalarında ki önemli eksikliklerden birisi cihazları iyice test(ortam testleri, çalışma testleri) etmeden piyasaya sürüyor olmalarıdır. bu bir tek ups te değil türk üretimi olan bir çok şeyde bu geçerli. arızanın tipine göre belki hangi markayı alırsanız alın aynı sorun tekrar çıkabilecekti.
    yabancı markaların avantajı geniş müşteri potansiyeli ve iyi çalışan bir arıza geri bilgilendirme sistemi sayesinde ürünlerini daha hızlı iyileştirebilmeleridir.

APC ile tunçmatik arasında kalın bir çizgi vardır diyebilirim. Apc parasının karşılığını verir.

Ama baştan da dediğim gibi arızanın sebebini bilip konuşmak lazım. Pahalı markaların arıza tecrübesi konusunda daha başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bizim yerli markaların ise bu konuda epey bir yol katetmeleri gerekiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: Crebain

@alperian bilgiler için teşekkürler. İlk sayfaları okudum, sayende bir çok şey daha öğrendim.

Sormak istediğim;
    Makelsan marka 2004 üretimi 2000VA lık On line UPS cihazımız pazartesi işe geldiğimizde sürekli ötüp, arıza veriyordu. Aküleri değiştirileli 6 ay filan oldu ve bu değişim için bizi bir güzel yoldular. Şimdi de UPS iflas etmiş durumda olduğunu düşünüyoruz çünkü aküleri kontrol ettik, bir çoğu hala aktifti. 3 yılda, on line sistem bir UPS'in elektrik yüzünden böyle devre dışı kalması sence normal mi ? Zamanında marka konusunda mı hala yapılmış ?

Artık bu aletin tamirinden ziyade yeni bir UPS almayı düşünüyoruz. Almayı düşündüğümüz UPS, 2 PC + 2 CRT monitör + modem bağlanacak belki arada çok ihtiyaç duyarsak bir PC ve monitör daha bağlanacak ve sadece biri PC 24 saat sürekli açık kalacak. Ana makinamız yani. Gündüz elektrik giderse jeneratör devreye sokuluyor, bu yüzden gel-git çok ama gece jeneratör yok, PC UPS ye emanet.

Tunçmatik Newtech 1 kVA on line bir UPS düşündüm ama fiyatının APC ye göre düşük olması 3 sene sonra yine aynı durumlara düşme korkusunu yaşatıyor. Tunçmatik yerine APC SURT1000XL alsak sence bir şey değişir mi ? Sonuçta makelsan UPS elektrik kesintileri yüzünden bu hale geldi (Bir UPS için benim beklemediğim bir sondu!) Tunçmatik ve APC arasında böyle derin bir çizgi çizebilir misin ? Yani "kesinlikle fark edecektir, 3 değil 13 yıl elektrikte kalsa APC ye bir şey olmaz ama tunçmatik'e olur" diyebilir misin ?

Sonuçta 2 hatta 3 katı fiyat farkı var ve bir değişen olmayacaksa o kadar para vermek istemeyiz. Ayrıca çok çok önemli de değil PC nin 24 saat açık kalması. İçindeki bilgileri korusun, aküleri bitti ise güvenli kapatsın, HDD'ye bir şey olmasın yeter...

Şimdiden teşekkürler.

• Benimde bir sorum olacak daha doğrusu bir türlü içimin rahat etmediği bir konu bu, şu an kullanmakta olduğum Tunçmatik Digitech 700va ups im 1,5 senenin sonunda artık süs görevi görüyor masanın üstünde hiç bir katkısı yok yani sisteme ve yeni bir ups almak istiyorum, ancak kesinlikle Tunçmatik olmayacak alacağım ups, o konuda kararımı verdim.

Şimdi sorum şu, ben alacağım en az 1000va lik ups in yanında birde yine en az 1000va lik bir voltaj regülatörü almak istiyorum, bunu sisteme bağlarken şebeke elektriği(duvardaki prizden)-voltaj regülatörü-ups-komple sistem(kasa+lcd+modem+yazıcı) şeklinde bir yol izlesem doğru olur mu?, yani sistem stabil çalışırmı her türlü voltaj dalgalanması, elektrik kesilmeleri ve gidip gelmelerinde, ya da hem ups hem voltaj regülatörü kullanmak için ne tür bir yol izlenmeli, sistemim, sistem bilgisinde yazıyor. Ayrıca evimin hemen karşısındaki parkın içinde trafo var...

Bu konu ne zamandır kafamı kurcalıyor, kesin bir fikir sahibi olmadanda boşuna işime yaramayacak bir şey almak istemiyorum, yardım ederseniz çok sevinirim, teşekkürler...

• Arkdaşlar FCM den evdeki bilgisayarım için aldım. Çok memnunum. Tavsiye ederim Pişman olmazsınız. Ayrıca, elemanlar da çok güler yüzlü ;) müşteri memnuniyeti de önemli bi yerde canım :):) Türkiye'nin her yerinde bayiileri var.internetten araştırabilrsiniz.
  • sweetdream cok haklı arkadaslar
    fcm gercekten ıyı bır hızmet verıyor.hızlı ver kalitelı bır hızmet
    iyi bir tavsıyenın adresı içinwww.fcm.com.tr
    tecrube konusyor(:
  • Yorum için teşekkürler.

Peki önerebileceğin bir 1kvA On Line UPS var mı ? Tunçmatik 500 YTL- APC 1000 YTL civarı. Bir de ortasına fiyat/performans ürünü koysam bizim müdüre güzel bir sunum olacak :) Yoksa gerisini müdür düşünecek artık...

FCM'ye baktım 1kvA on line ups 199$+kdv. Yuh yani. Biz 8 aküye o parayı verdik. Yalnız emin olduğum bir şey var ki "ne kadar para o kadar köfte" :)

quote:

Orjinalden alıntı: alperian

cihazın arızası ve arızaya neyin sebeb verdiğini bilmeden konuşmamak lazım aslında fikir yürütmek gerekirse makelsanın gelip cihazındaki arızanın sebebini bulması herkes açısından yararlı olacaktır.
    Marka konusunda hata yapılmış diyemeyiz. Türk markalarında ki önemli eksikliklerden birisi cihazları iyice test(ortam testleri, çalışma testleri) etmeden piyasaya sürüyor olmalarıdır. bu bir tek ups te değil türk üretimi olan bir çok şeyde bu geçerli. arızanın tipine göre belki hangi markayı alırsanız alın aynı sorun tekrar çıkabilecekti.
    yabancı markaların avantajı geniş müşteri potansiyeli ve iyi çalışan bir arıza geri bilgilendirme sistemi sayesinde ürünlerini daha hızlı iyileştirebilmeleridir.

APC ile tunçmatik arasında kalın bir çizgi vardır diyebilirim. Apc parasının karşılığını verir.

Ama baştan da dediğim gibi arızanın sebebini bilip konuşmak lazım. Pahalı markaların arıza tecrübesi konusunda daha başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bizim yerli markaların ise bu konuda epey bir yol katetmeleri gerekiyor.

quote:

@alperian bilgiler için teşekkürler. İlk sayfaları okudum, sayende bir çok şey daha öğrendim.

Sormak istediğim;

Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Yorum için teşekkürler.

Peki önerebileceğin bir 1kvA On Line UPS var mı ? Tunçmatik 500 YTL- APC 1000 YTL civarı. Bir de ortasına fiyat/performans ürünü koysam bizim müdüre güzel bir sunum olacak :) Yoksa gerisini müdür düşünecek artık...

FCM'ye baktım 1kvA on line ups 199$+kdv. Yuh yani. Biz 8 aküye o parayı verdik. Yalnız emin olduğum bir şey var ki "ne kadar para o kadar köfte" :)

quote:

Orjinalden alıntı: alperian

cihazın arızası ve arızaya neyin sebeb verdiğini bilmeden konuşmamak lazım aslında fikir yürütmek gerekirse makelsanın gelip cihazındaki arızanın sebebini bulması herkes açısından yararlı olacaktır.

quote:

Sormak istediğim;

Şimdiden teşekkürler.

hadi ya 8 akü mü. aküler hakkınnda bi bilgim yok ama fcm uluslararası çalışan bi firma. herkes kendi bütçesine göre alsın tabi. ben her şeyde kalite ararım.

• sweetdream arkadaş forumda fcm reklamı yapmak ve fake hesap açmak yüzünden ceza almıştır bilginize
    yukarıdaki penelope_palma da kendi fake hesaplarından birisidir.
    mesajlarını okurken bunu bilerek değerlendirmenizi rica ederim.
  • harbi fcm reklamı olmuş ..:=)

iyi diye duydum bende ama alperian kardeş? senden düşman kesilmişsin fcm ups ye:)

nese konumuza dönelim bende bnt1500ap model ups var ama ilk aldımda benim canavar makinayı 30 dk calıştırıyordu simdi kala kala 5 dk götürüyor. aküsü bitik dediler 2 sene yeni bitti daha bitermi bu kadar çabuk aküsü benim arabadan çıkan eski araba aküsü var sağlam ama onu takayım diyorum fikriniz varmı
  • ben fake hesap lara karşıyım . haksız reklama karşıyım. dh ye para verip reklam yapan firmalar var onlar gibi para verip reklam yapmak varken bu şekilde konu ile ilgisi varmış gibi yapıp reklam yazanlara kızıyorum.
    mesela ponpaciosman344 bugün kayıt olmuş ve hemen fcm reklamlarının devamını getirmiş diye düşünüyorum. fcm bu kadar mı aciz bir firmamıdır ki bu tip reklam yollarına gidiyor diye düşünüyorum.

konumuza dönelim
    quote:

nese konumuza dönelim bende bnt1500ap model ups var ama ilk aldımda benim canavar makinayı 30 dk calıştırıyordu simdi kala kala 5 dk götürüyor. aküsü bitik dediler 2 sene yeni bitti daha bitermi bu kadar çabuk aküsü benim arabadan çıkan eski araba aküsü var sağlam ama onu takayım diyorum fikriniz varmı

1 sene de bile bitebilir, bu daha çok sizin kullanımızı göre değişebilecek bir süredir. araba aküsünü (SULU TİP AKÜ) bağlarsanız yüksek ihtimalle akü şarj tutmayacaktır , zamanla sıvı(asitli su) sızdıracaktır. ups teki aküyü aynı tip(kurutip ve benzer ) akü ile değiştirmelisiniz.

• evt bugün üye oldum suçmu?? neden agresif yapıyosun.

olabilir böyle şeyler arkadaşım firmaların çalışanları var sempatizanları var senin yorumlarınıda okudum ben taraflı yazıyosun.

ozaman tunçmatik , powercom bilmem ne bi dünya firmanın yazıları var burda ne iş? komisyonlumu çalışıyosunuz yoksa alperian.

BURASI BENİM ANLADIĞIM VE GÖRDÜĞÜM KADARIYLA FORUM???

FORUM NEDİR??

BİLGİ PAYLAŞIMI VS SENİN BEĞENDİĞİNİ YAYINLAYIP BEĞENMEDİĞİNİ BANLADIĞIN BİR YER DEĞİLDİR. EĞER ÖYLE İSE DEMOKRATİK BİR FORUM DEĞİL SENİNKİ. ALPERİAN IN KAFASINA UYAN ŞEYLERİN FORUMUMUDUR.
  • umarım kalıcı olursunuz da paylaşımlarınızı görürüz. :)
    komisyon aldığım yok . :)
    yukarıda banlanan hesaplar şikayet sonucu incelenmiş ve fake olduğu kesinleşmiş hesaplardır. benim beğenmememle alakalı bir durum değildir konuyu çarpıtmayınız.
    burada üründen ziyade ürün seçimi ve kullanımı ile ilgili tavsiyelerde ve yorumlarda bulunuyorum.
    reklam yapsaydım forumda hiç ismini duymadığınız markaların reklamını yapardım(yukarıdaki banlı üyelikler gibi). yukarıdakimesajlardaki markalar sadece bir firma tarafından değil bir çok firma tarafından satılan ürünlerdir.

tanıtımını yapmak isteyen firma kendisini güzel bir şekilde tanıtıp ürününü tanıtsa herhalde kimse birşey demez. konuya da bilgi amaçlı bir şeyler katsa fena da olmaz.
  • yeni sistem topladığım için yeni bir ups arayışına girdim. benim eski kullandığım ups, powersonic artnet 2000 diye yazıyor. teknik terimleri bilmediğim için bunu düşük zannediyordum ama normalde çok uzun süre çalıştırması gerekirken, hiç uzun süre idare edebildiğini görmedim. zaten elektirik kesildiğinde eski pc reset atyordu hep, ayrıca benim amacım elektirik kesildiğinde kullanmak değildi. sadece dalgalanmayı engellemek ve elektirik gidince bilgisayarın kapanmasını sağlamaktır. şu anki ups de pc ye takıcak usb girişi de zaten yok, zaten pc resetlendikten sonra bir anlamı da kalmıyor. bugün gittiğim bir yerde powercom bnt1000ap modeline baktım. digital düşündüm ama öndeki ekranın benim için bir işlevi olmayacağına karar verdim (ne kadar çok karizmatik dursa da :) ) satıcı arkadaş bilgisayarımın özelliklerini söylediğimde 5-10 dk anca dedi. sadece lcd monitor ve kasa takıcam. 22" monitor, core2duo, gf8800gts, 750w psu. bu sistem çok mu elektrik yiyor da, ort değer olarak 40 dk sağlayan bir psu bu sistem için 5-10 dk anca dedi. hani 40 dk da istemiyorum ama bu almışken de 20-25 dk olsa fena olmazdı :) sizce bu doğru mu? eğer doğruysa en az kaç bakmalıyım?

• tunçmatik 700 va dijital modelini almıştım, ilk başta her şey iyiydi. 24 inch imac'imi 30 dk'dan fazla ekranı kapalı bir halde götürebiliyordu.ekran açık 7-8 dakika denemiştim bir sorun yoktu.

neyse ürünü aldıktan 40 gün kadar sonra elektrik kesintilerinde sistemi beslememeye başladı, 10 saniye elektrik veriyor sonra makine komple kapanıyor,vatan bilgisayara geri götürdüm, test esip bir sorunu olmadığını söylediler(yaklaşık 8 gün sürdü bu test). eve gelip tekrar denedim, yine aynı olay 10 sn sonra bilgisayar kapanıyor.aşırı yük ibaresi hiç bir şekilde yanmıyor hani fazla yükten oluyor desem.

bugün tunçmatiğin yetkili servisine gidip ürünü iade etmeye çalışacağım artık.
    internette araştırırken ac/dc diye bir marka duydum, 1 kva online ups 217 dolar. internettende alabilyorsun,www.acdc.com.tr sitelerinin adı.

yalnız bu markayı daha önce hiç duymadım iyi midir kötü müdür bilemem. bir de online ups lerin bilgisayarıma herhangibir zararı olabilir mi?verdiği elektriğin dalga şekli farklı mıdır? bu konularda pek bilgim yok mazur görün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 21 Kasım 2007; 9:54:11 >

• vatan ın teknik servisinin sizin gibi olan ups arızaları ile başa çıkabileceklerini zannetmiyorum. cihazı yük üzerinde test etmemiş olabilirler. üretici veya distribütör firma tarafından uzman bir servise göndererek çözülebilir.
    bir de cihazı prize takıp pc vb şeyler ups e bağlı değil iken kontrol eder misiniz? ups , elektriğini kestikten sonra yine 10 saniye içinde kapanacak mı(vatan ın yaptığı test bu olsa gerek)?

online ups ler en iyi upslerdir. devamlı çalışırlar dolayısıyla az da olsa gürültü yaparlar. pahalıdırlar. line interactive lerden daha fazla bakım gerektirirler. line interactivelerdeki gibi elektrik kesilmesi anlarında kesinti yaratmazlar yani pc ler resetlenmez.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.