Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10.534
Cevap
111
Favori
742.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi artık almışsındır ups'ini.8 sayfa tavsiyede bulunulmuş.Bu bir ilk bence.
  • İmzamdaki sistemi kullanıyorum, ups'e sadece kasa artı monitör bağlayacağım, sistem hafif hız aşırtmalı, kaç VA'lık ups almalıyım ? Teknosa'da gördüğüm Powercom BNT - 1000AP dikkatimi çekti, bu ürün nasıldır acaba ? Şimdiden teşekkürler...
  • @hyperborian daha önceki mesajları okursanız kaç VA lık ups almalıyım sorunuzu çözebilirsiniz. Tavsiyem 1000VA .
  • sayın alperian

öncelikle ups tavsiyesi linkinde vermis oldugunuz bilgiler için cok teşekkür ederim gercekten cok aydınlatıcı bilgilerdi fakat ben hala nasıl bisey alsam die kararsızlık yaşıyorum cünkü söyle bi sorunum var:

geceler düsen voltaj yüzünden modemimde baglantı kopmaları yasıyorum voltaj az geldügü için calışıyor olmasına ragmen baglantı saglayamıyorum(us robotics kullanıyorum cok hassas oldugunu öğrendim bu meretin voltaj düşüklüğüne) hatta bazı zamanlar baglantım oldugunda evde televizyon acılsa baglantı kopuyor .işte bu yüzdendir ki sizden bi tavsiye istiyorum sizce voltaj regulasyonlu söyle 1000lik-1500lük bi line interaktiv ups işimi görürmü yoksa online bir ups mi almalıyım

cevabınızı sabırsızlıkla bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum...

not:bu mesajın aynısını pm ile yolladım belki burada yada orada göremeyebilirsiniz die düşünerekten :D

kullandıgım sistem : c2d e6600 cpu--msi p6n sli platinum anakart---2 gb ddr2 800 mhz ram---msi 8800gts oc ekran kartı--creative x-fi fatality fps ses kartı--1 TB hard disk(2*250gb+1*500gb)---750 w thermaltake tough power psu-dvd writer fanlar vs bikac biseyler daha...

düzeltme: monitor samsung 226bw 22'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jiraiya Sannin -- 29 Eylül 2007; 13:32:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: alperian

@hyperborian daha önceki mesajları okursanız kaç VA lık ups almalıyım sorunuzu çözebilirsiniz. Tavsiyem 1000VA .

Teşekkürler alperian, peki bahsettiğim powercom bnt-1000 AP kaliteli bir ürün müdür yoksa başka bir marka/model önerir misiniz ? Bu ürün 159 ytl fiyatıyla cazip görünüyor, şimdiden teşekkürler...
  • alperian üstad, İnformGuard S 1500AP modelini aldım, fakat bir problemim var.Sistemimdeki LCD ve kasanın elektrik kablosunu UPS nin arkasındaki fişlere takıyorum, PC kapalıyken elektrik gittiğinde LCD mönitörümden çok yükses sesli bir çatçat diye ses geliyor. Çatapatlar vardır ya, patlatınca bir kokusu vardır aynı koku LCD nin arkasından geliyor. Aha diyorum monitör yandı sanırım, sistemi start ettiğimde birşey yokmuş gibi LCD çalışıyor. Önceden PowerCom BNT 600AP vardı, sisteme yetmedi diye bunu aldım. Hocam nedir sorunum? UPS yi alalı bir hafta olmadı, EXA dan aldım, sorun UPS de ise ona göre iade edeceğim.
  • lcd de hasar olmuş olabilir. şimdilik normal çalışıyormuş gibi gözüküyor umarım başka yerinden patlak vermez.
    iki ana ihtimal var.
    1. si lcd inin güç katı arızalı olabilir. ups in ürettiği elektrikle karşılaşınca sesler/kokular çıkarmaya başlamıştır.
    2. ups in ürettiği elektrik dalga şekli lcd ne göre olmayabilir.

ilk seçenek için lcd ni alıp bir başka ups üzerinde denemeni öneririm.
    ikinci seçenek için ups i aldığın yerden bir değiştirmeyi dene derim ama kontrol etmek için tekrar elektriği kesmen gerekecektir. bu da lcd açısından riskli (tekrar aynı olayları yapabilir)

çok ufak bir ihtimal de olsa lcd nin prizini ups e takabiliyorsan ters takarak çalıştırmayı dene.
    lcd nin marka ve modeli neydi?

ekleme: eski ups in duruyorsa onu sadece lcd için kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperian -- 2 Ekim 2007; 11:16:07 >
  • Üstat, eski UPS mi satmıştım, LCD imzamda yazan, ACER AL-1916WS 19" LCD modeli... Bun sorunu ilk dün yapmıştı, bu sabah da catcat sesine (ses saniyede bir çıkıyor sürekli, cat cat cat....) yataktan fırladım, hemen UPS yi kapattım.
    Ses çok yüksek geliyor, belki dedim tam duyamamışımdır diye bir daha aynı sesi çıkartayım dedim, LCD den miş. Zaten kokuda geliyor. Şuan çalışıyor, LCD nin elektriğini direkt aldım, UPS ye kasa bağlı sadece...
    UPS yi iade edip PowerCom markanın 1000AP liğini mi alsam acaba? Cünkü o markanın 600AP liğinde hiçbir problem yaşamamıştım. Fişi ters takıp (korka korka) denedim, elektriği kesip heme taktım, o ara ups devreden çıkana kadar bir çat etti, yani öylede olmadı. Fakat sistem kapalıyken deniyordum, birde sistem açıkken pizden fişi çıkartıp hemen taktım, ups devreye girene kadar sistem açıkken ses gelmedi.(fakat bekletmiyorum, fişi hemen takıyorum, UPS nin devreye girmedeki geçikmesi kadar bir zamandan faydalanarak deniyorum). Başka UPS de denenme işi biraz zor olacak, Ordu nun İkzice ilçesinde oturuyorum, 300m tek caddeli bir küçük ilçe.. UPS den önce denemek için önce PC bulmam lazım sanırım:)
    LCD mi servise götürmem bu şartlarda olanaksız, arıza yaparsa götürürüm artık...Daha garantisi devam ediyor çünkü, garanti bitene kadar devam... UPS yi iade etmemi önerirmisin?
    PowerCom markaya mı dönsem? onun 600AP liğinde hiç bir problem olmamıştı...

• Üstad, İnformGuard İstanbul merkez servisini aradım, sorunumu anlattım. Böyle bir şeyle daha önce karşılaşmadıklarını söylediler, istereniz bize ücretsiz kargo ile gönderin bakalım dediler, yada bana en yakın Samsun servisinin telefon ve adresini verdiler, ücretsiz olarak bakacaklarmış. Bende monitörümü de yanıma alarak servisin yolunu tutacağım. Orda artık enine boyuna bakarız.. Bu arada bir sorum olacak, güç kaynağında bir prblem cıktığında LCD me bir zarar gelirse (..ki sen gelmiş olabileceğini diyorsun) UPS firması bunu karşılar mı?
    Yardımların için teşekkür ederim, sağolasın; sende olmazsan bu başlık ne yapardı bilemiyorum Üsdadım...
  • lcd yi teknik servise kontrol ettir. eğer arızası ups kaynaklı ise rapor istersin. tunçmatiğe de durumu bildirirsin. bu tür durumlarda çoğu ups firması hasarı karşılıyor. karşılamazsa bile kaymakamlık karşılatıyor. :D
  • Mesaj alındı Üstad Zaten Monitörüde yanıma alıcaktım, onuda ACER servisine baktırayım o zaman... Sanırım onada garanti kapsamında ücret almadan bakarlar... Sağolasın...
  • Merhaba,
    İşyerinde APC 1000VAlık bir ups var. Üzerindeki yük göstergesinde 2. led yanıyor. Dökümanında baktığımda bunun % 33'lük bir yüke tekabul ettiğini gördüm. İşin garibi ups'e 2 tane kasa, 1 tane 19inch LCD monitör, 1 tane de aselsan marka telsizin ana ünitesi bağlı. APC ups'in arkasında 1000VA yaklaşık 670watt yazıyor. % 33lük yükte bu yaklaşık 220 watt eder. Bu kadar makine bağlıyken 220 watt yük olması bana biraz garip geldi. Arkadaşların tavsiyelerine baktığımda en az 800/1000VAlık ups öneriliyor. Sormak istediğim yanlışlık nerede?
    1)İşyerindeki diğer bilgisayarlara da ups almak istiyorum. Ama yukarıdaki sebeplerden dolayı kafam biraz karıştı. Kaç VAlık ups alacağımı şaşırdım.
    2)Jtech JIT 160 diye çin malı bir ups'de bir PC (kasa+monitör), 1 airties rt211 modem, 1 zoom modem, 1 edimax 8li switch, 1 tane surecom 8li switch ve de 1 tane siemens dect telefon bağlı. Sizce bu yük bu ups'e fazla mı? UPSin gücü vs hiç bir yerinde yazmıyor.Üzerindeki 160 yoksa 160 VA mı?
    3)Son olarak, elektrik kesintilerinde, jeneratör devreye giriyor. Bildiğim kadarıyla bu line interactive ups için dolayısıyla da onla beslenen adsl modem/switch için fazla uygun değil. Kesintilerden sonra switchlere reset atmak gerekiyor. Zira switch'in ledleri sapıtıyor, bağlı olmayan portlarda bile ışık yanıyor kısacası garip çalışıyor. Reset atılınca düzeliyor. Bunu önlemek için bu elemanların gücünü, alacağım herhangi bir online ups'den versem sorun çözülür mü?

• Arkadaşlar cevap bekliyorum acil olarak.
  • Şurayı bir incele belki işine yarar

http://www.apcturkey.com/UPS-secici.htm
  • Verdiğin linki inceledim. Orada da bu forumdaki tavsiyelere yakın değerler çıkıyor. 3. soruma cevap verebilecek, benzer durumla karşılaşan var mı?
  • 1-
    220W olması zor. ölçüm cihazları ile ölçüp karşılaştırmak lazım. hardisk pazarlaması gibi bir olay yapmışlardır muhtemelen.
    2-
    1600VA olabilir (sallıyorum, gerçek bilgi istiyorsanız içini açıp trafosunun büyüklüğüne, invertör gücüne bakmak lazım, kullanılan akü sigortası da bir fikir verebilir.)
    3-
    jeneratör ve line interactive ups ler hassas ve yüksek veri iletişim özelliklerine sahip cihazlarda kullanılması tavsiye edilmez.(özellikle jeneratörler) Pc ler de psu sayesinde 220 V AC enerjiyi pc nin istediği enerjiye dönüştürür. jeneratör ve ups (line interactive)in ürettiği harmonikleri pc nize aktarmaz( çoğunlukla). özellikle switch ve server sistemlerinde online upsler kullanılır. online ups ler sürekli saf sinüs dalgası ürettikleri için sistemlerinize düzgün elektrik gelmesini sağlarlar. Şebekenin kirli elektriğini aktarmazlar. Cihazlarınızı da resetlemek zorunda kalmazsınız.

quote:

Orjinalden alıntı: trigger

Merhaba,
    İşyerinde APC 1000VAlık bir ups var. Üzerindeki yük göstergesinde 2. led yanıyor. Dökümanında baktığımda bunun % 33'lük bir yüke tekabul ettiğini gördüm. İşin garibi ups'e 2 tane kasa, 1 tane 19inch LCD monitör, 1 tane de aselsan marka telsizin ana ünitesi bağlı. APC ups'in arkasında 1000VA yaklaşık 670watt yazıyor. % 33lük yükte bu yaklaşık 220 watt eder. Bu kadar makine bağlıyken 220 watt yük olması bana biraz garip geldi. Arkadaşların tavsiyelerine baktığımda en az 800/1000VAlık ups öneriliyor. Sormak istediğim yanlışlık nerede?
    1)İşyerindeki diğer bilgisayarlara da ups almak istiyorum. Ama yukarıdaki sebeplerden dolayı kafam biraz karıştı. Kaç VAlık ups alacağımı şaşırdım.
    2)Jtech JIT 160 diye çin malı bir ups'de bir PC (kasa+monitör), 1 airties rt211 modem, 1 zoom modem, 1 edimax 8li switch, 1 tane surecom 8li switch ve de 1 tane siemens dect telefon bağlı. Sizce bu yük bu ups'e fazla mı? UPSin gücü vs hiç bir yerinde yazmıyor.Üzerindeki 160 yoksa 160 VA mı?
    3)Son olarak, elektrik kesintilerinde, jeneratör devreye giriyor. Bildiğim kadarıyla bu line interactive ups için dolayısıyla da onla beslenen adsl modem/switch için fazla uygun değil. Kesintilerden sonra switchlere reset atmak gerekiyor. Zira switch'in ledleri sapıtıyor, bağlı olmayan portlarda bile ışık yanıyor kısacası garip çalışıyor. Reset atılınca düzeliyor. Bunu önlemek için bu elemanların gücünü, alacağım herhangi bir online ups'den versem sorun çözülür mü?

• Öncelikle cevap için teşekkürler.
    1)Ölçüm cihazı kullanmadım ama üzerinde yük göstergesi var bu cihazın. Hesaplandığında bu değerler çıkıyor. Ekstra yükler bağladım aynı ups'e(kamera dvr,lcd monitör,switch vs). yük şu anda %50 oldu. Tavsiyeler üzerine daha fazla yüklemeyeceğim güç kaynağını.
    2)Güç kaynağının kodunu yanlış almışım. JTech JT-160 = 1600VA'lık imiş. Geçen gün olan bir voltaj dalgalanmasında 2 bilgisayar bağlı olan bu JTech yandı galiba. Çok kötü kokular geldi upsden. Açıp baktığımda akü voltajları düzgündü, trafo sağlamdı. Ama girişteki IRF3205 kodlu sanırım bir kaç tane daha eleman var. Koku bunlardan geliyordu. Belki bu elemanlar değişse ups tekrar çalıştırabilirim ama çin malı vs pek güvenmiyorum.
    3)APC online 1kva upsler çok güzel, şirkete bir tane aldırmak lazım en azından modem, switch vs için. Fiyatı yaklaşık 625$+KDV. Ama değer çünkü hassas bilgisayarların olduğu başka bir odada bunlardan var. Çok stabil çalışıyorlar.

• Arkadaslar ups ler hakkinda hicbir bilgim yok.Cok basit bir soru soracagim.Sadece digital receiverimi(server vazifesi gordugu icin) ve kablosuz modemimi elektrik kesintisi boyunca!!!!!! (3-5 dakika degil en azndan 1- 1,5 saat) calistiracak bir cihaz ariyorum.Bir de telefon hatlarinda problem yaratmasin.Sanirim bunlar pc ya da ekran kadar guc istemeyen cihazlar.Lutfen onerilerinizi acil olarak rica ediyorum..Tesekkurler.
  • selamlar ben de tüm yazıları okudum alperian arkadaş baya açıklamış ama ben hala kararsızım. benim için önemli olan bilgisayarımın ve harddiskimdeki bilgilerin zarar görmesini engellemek. gayrettepede oturuyorum ve tam bilmiyorum ölçme gibi bir şansım olmadı ama voltaj inişli çıkışlı türkiyede her yer gibi. arada bi anlık kesilmeler oluyo bazen odamdaki lamba daha bi güçlü yanıyor falan. yıllar boyunca da baya bi harddisk çöpe atıldı kurtarmak için de emek harcadım toplamda bana bu elektrik pahalıya mal oldu. şimdi bi şekilde buna çare bulmak istiyorum. ayrıca bu işe gereksiz para da yatırmak da istemiyorum. acaba direk regülatör almak nasıl olur? 80ytl ye 1kVa regülatör var tunçmatiğin.

POWERCOM IMD-1000AP DIGITAL UPS bulamadım piyasada yok galiba onun yerine;
    POWERCOM WAR-1000AP UPS
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=36&productid=bd96136

almayı düşünüyorum ama bu üründe fan varmı bilmiyorum sanırım imd modelde yoktu fan olmasını istemiyorum. bi de elektrikler kesilince ötmesini de istemiyorum zaten uyanıksam anlıyorum elektriğin gittiğini gerek yok bence. her gece düğmesine basmak uzun vadede rahatsız edici bişey olur.

ayrıca surge korumalı prizler hakkında fikriniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egiray -- 20 Ekim 2007; 1:45:28 >

• @alperian
    merhabalar mart ayında tunçmatik nar 800 va modelini almıştım sürekli overload uyarısı veriyordu ve o zaman senin tavsiyelerin üzerine değiştirmiştim. Yaklaşık 7 aydır tunçmatik digitech 1200 va modelini kullanıyorum başlarda çok güzel sorunsuz çalışmasına rağmen geçenlerde 2 3 defa elektrik gidip geldi ve bu sırada bilgisayar kendini yeniden başlattı. Elektrik tamamen kesildiğinde UPS tam zamanında devreye giriyor bilgisayarın kapanması gibi bir sorun yaşamıyorum ama gidip gelmelerde kesinlikle koruma sağlamadı ( PSUmda channelwell technology diye dandik bir marka fan problemi var, arada çok gürültülü çalışıyor) Acaba tunçmatik UPSte mi bir problem var yoksa PSU problemli diyemi böyle bir sorun meydana geldi. Eğer tunçmatik problemliyse bir kaç sayfa önceki mesajlardaki şikayetlerede bakarak çok kötü bir marka olduğunu düşüneceğim ve bir daha yanına yaklaşmayacağım.

Cevabın için şimdiden teşşekürler. :)

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.