Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.517
Cevap
111
Favori
741.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: alperian

vatan ın teknik servisinin sizin gibi olan ups arızaları ile başa çıkabileceklerini zannetmiyorum. cihazı yük üzerinde test etmemiş olabilirler. üretici veya distribütör firma tarafından uzman bir servise göndererek çözülebilir.
    bir de cihazı prize takıp pc vb şeyler ups e bağlı değil iken kontrol eder misiniz? ups , elektriğini kestikten sonra yine 10 saniye içinde kapanacak mı(vatan ın yaptığı test bu olsa gerek)?

online ups ler en iyi upslerdir. devamlı çalışırlar dolayısıyla az da olsa gürültü yaparlar. pahalıdırlar. line interactive lerden daha fazla bakım gerektirirler. line interactivelerdeki gibi elektrik kesilmesi anlarında kesinti yaratmazlar yani pc ler resetlenmez.

teşekkürler cevap için,

bugün ups'yi ankara'daki tunçmatik yetkili servisine bıraktım bakalım onlar ne diyecekler.
    cihaz prize takılı iken dediğin testi yaptım, ups çalışmaya devam ediyor hiç bir sorun yokmuş gibi gözüküyor.
    hatta prizden çıkarıp boştada çalıştırdım bir sorun yok. overload ışığıda hiç yanmadı. benim bilgisayar zaten laptop mimarisine sahip çok elektrik tüketmiyor.

vatan'a git gel yetkili servisine git gel, makinanın fiyatı kadar benzin yaktım zaten

peki alperian verdiğim linkteki ups ler için ne düşünüyorsun? kaliteli ürünler mi yoksa bunlarda çin malı mı?www.acdc.com.tr
    1 kva online ups'ye 217 dolar diyorlar.
    eğer tunçmatikten paramı geri alabilirsem bu tarz bir şey düşünüyorum.

bu konuda forumlarda senin kadar bilgili bir insanı bulmak çok zor, o yüzden biraz fazla soru sormuş olabilirim. çoğu insan, bilmediği konularda kulaktan dolma bilgilerle insanları yanlış yönlendiriyorlar.

• bahsettiğiniz firmanın ürünleri hakkında bilgim yok. onlarda piyasanın yaptığı gibi ufak güçlü cihazları ithal edip üzerine kendi etiketlerini ve servislerini verip satış yapıyorlardır diye bekliyorum. bu tür firmalar büyük güçlü cihazları daha çok kendi bünyelerinde üretiyorlar. bir de sitelerindekihttp://www.acdc.com.tr/kesintisiz_guc_kaynagi_terimleri.html sayfasındaki bilgilendirmeler güzel .
  • Selamlar,

Malum kış zamanı geldi. Trafoların yetersizliği yüzünden bilassa akşamları voltajlar 130'lara kadar düşmeye başladı. Ama devamlı olan birşey değil. Yani atıyorum voltaj 190'larda dolaşırken 5-10 sn'liğine 130'a düşüyor sonra tekrar yavaş yavaş yükselmeye başlıyor.

Zamanında dünyanın parasını vererek aldığım 32 inç lcd, uydu alıcısını ve ses sistemini bağlayabileceğim bir ups almak istiyorum. Bu aralar sanırım powercom baya popüler. Powercom'un 625VA olan modeli işimi görürmü?

Amacım elektrik kesikken tv seyretmek değil. Sadece voltaj düşükme durumlarında cihazlarıma zarar vermemesi.

Regülatör ilk aklıma gelen üründü ama o voltajlara düştüğünde regülatörün hiçbir işe yaramayacağını söylediler. (1 kişi değil pek çok kişi) (elektrik üzerine bilgili olan kişiler)

Bu konuda fikir verebilirseniz çok ama çok sevinirim.

Şimdiden herkese teşekkür ederim...

• quote:

Orjinalden alıntı: tenten_2006

Selamlar,

Malum kış zamanı geldi. Trafoların yetersizliği yüzünden bilassa akşamları voltajlar 130'lara kadar düşmeye başladı. Ama devamlı olan birşey değil. Yani atıyorum voltaj 190'larda dolaşırken 5-10 sn'liğine 130'a düşüyor sonra tekrar yavaş yavaş yükselmeye başlıyor.

Zamanında dünyanın parasını vererek aldığım 32 inç lcd, uydu alıcısını ve ses sistemini bağlayabileceğim bir ups almak istiyorum. Bu aralar sanırım powercom baya popüler. Powercom'un 625VA olan modeli işimi görürmü?

Amacım elektrik kesikken tv seyretmek değil. Sadece voltaj düşükme durumlarında cihazlarıma zarar vermemesi.

Regülatör ilk aklıma gelen üründü ama o voltajlara düştüğünde regülatörün hiçbir işe yaramayacağını söylediler. (1 kişi değil pek çok kişi) (elektrik üzerine bilgili olan kişiler)

Bu konuda fikir verebilirseniz çok ama çok sevinirim.

Şimdiden herkese teşekkür ederim...

evet regülatörler 165 volt kadar bilemedin 140 voltakadar düştüğünde yükseltebiliyor

ama ups regüle edemediği zaman akü devreye giriyor

625 yerine 1000 VA lik alsan daha iyi olur

ki bilgisayarıda bağladığınızı düşünecek olursak 1500 VA

ama sadece uydu+ses sistemi+plazma=1000 VA işinizi görür

1000VA UPS, LİNEINTERACTIVE DIGITAL
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=18983

1000VA LINE INTERACTIVE UPS
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=9899

625VA UPS, LİNEINTERACTİVE DIGITAL
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=23545

LİNEINTERACTİVE DIGITAL
     [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

LINE INTERACTIVE UPS
     [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

• Sen zarar vermesin diye alıyorsun ama bu line interactive upsler cihazlarına daha da zarar vericektir. Nedenini sorarsanız bu cihazlar şebeke elektriğine göre yapılıyor yani gerçen sinüs akımında çalışmak üzere. Fakat offline ve line interactive gerçek sinüs dalgası veremezler simüle edilmiş sinüs verirler gerçek sinüs testere gibiyken simüle edilmiş olanları kare şeklindedir. Şimdi diyceksiniz bilgisayarlara zarar vermiyormu. Hayır vermiyor çünkü bilgisayarlara güç kaynağı üreten firmalar upsleride düşünerek tasarlıyorlar. Kısacası o televizyona uyduya vs Online UPS almanız gerekmektedir yoksa daha çok zarar edersiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ÇılgınRöle

Sen zarar vermesin diye alıyorsun ama bu line interactive upsler cihazlarına daha da zarar vericektir. Nedenini sorarsanız bu cihazlar şebeke elektriğine göre yapılıyor yani gerçen sinüs akımında çalışmak üzere. Fakat offline ve line interactive gerçek sinüs dalgası veremezler simüle edilmiş sinüs verirler gerçek sinüs testere gibiyken simüle edilmiş olanları kare şeklindedir. Şimdi diyceksiniz bilgisayarlara zarar vermiyormu. Hayır vermiyor çünkü bilgisayarlara güç kaynağı üreten firmalar upsleride düşünerek tasarlıyorlar. Kısacası o televizyona uyduya vs Online UPS almanız gerekmektedir yoksa daha çok zarar edersiniz.

peki kasa için ok ama monitörü bağlama mı diyorsun peki monitör için ne önerirsin korumada

yeni pc topluyorum 19" lcd monitör aldım ve bu elekt. dalgalanmalarından bir önceki pc zarar gördüğünden yeni pc mi korumak istiyorum ve anladığım kadarı ile bu işimi görebilirhttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=36&productid=bd15592

edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GRANDE -- 29 Kasım 2007; 18:09:59 >

• 1. Si kaç wattlık bir psu alıcaksınız sisteme?
    2.side şimdi bazi firmalar bazı modellerinde kaliteli güç kaynağı kullanıyorlar bunu upse bağlar adam belki diye (LCD nin güç kayndağından bahsediyorum) bazıları ise küçük olsun ucuz olsun ups e bağlanırsa şebeke yüzünden ağrızalanmış garanti dışı yaparız diyorlar. Bu marka ve modelleri tek tek veremem ama en kolay 2 seçeneği verebilirim

1. UPSten bir çoklu priz çekin kasayı oraya monitörün fişinide ups e değil şebekeye bağlayın hemen erişebileceğiniz bir yerde olsun elektrik kesildiği an hemen upsten gelen çoklu prize takın ve bilgisayarı olabildiğince hızlı kapatın veya hazırda bekletin.
    2. Online upslere bakın online upsler gerçek sinüs verirler.

UPS olarakta Tunçmatik öneriyorum mavi bilgisayarda bozuk powercomları koyucak yer kalmamış :D güç kaynağınızı yazın ona göre tekrar hesaplayalım.

• sanırım 600 lük tagan alıcam psu yu burda forumda orta kaliteli olduğunu öğrendim

2.online ups ler hakkında bir bilgim yok gerçi diğerleri hakkındada fazla yok ama bir örn. için link verebilirmisin yada bir tercihin olur mu şunu biliyorum bu iyidir diyebiliceğin

cvplar için teşekkür ederim
  • Tagan demek güzel seçim. High power markasına da bak 550 wattlıkları baya iyi kendim 430wattlığını kullanıyorum... 1000VA sana yetmiycek gibi görünüyor biraz daha yüksek birşey alman lazım. Örnek online UPShttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=36&productid=bd61389 hepsiburada da pek fazla çeşit yok bulduğum en ucuzunu örnek olarak koydum yani bunu öneriyorum demiyorum fiyatlarına alıştıra alıştıra bakmak lazım. Online upsler birçok şey (elektrik kesilince diğer upsler gibi tak yapıp yani röle ile aküye bağlanmazlar hep aküdedirler böylece arada kısa kesintiler olmaz line interactive upsler kademeli regulasyon yaparken online upsler her zaman 220 volt sinüs çıkışı verirler.)bakımından üstünler...

• sanırım birinci şık daha ideal gözüküyor 100-120 ytl lik bir ups alıp monitörü bağlamamak bunlar biraz pahalıymış

cvplar ve bilgilendirme için tşk ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: GRANDE

quote:

Orjinalden alıntı: ÇılgınRöle

Sen zarar vermesin diye alıyorsun ama bu line interactive upsler cihazlarına daha da zarar vericektir. Nedenini sorarsanız bu cihazlar şebeke elektriğine göre yapılıyor yani gerçen sinüs akımında çalışmak üzere. Fakat offline ve line interactive gerçek sinüs dalgası veremezler simüle edilmiş sinüs verirler gerçek sinüs testere gibiyken simüle edilmiş olanları kare şeklindedir. Şimdi diyceksiniz bilgisayarlara zarar vermiyormu. Hayır vermiyor çünkü bilgisayarlara güç kaynağı üreten firmalar upsleride düşünerek tasarlıyorlar. Kısacası o televizyona uyduya vs Online UPS almanız gerekmektedir yoksa daha çok zarar edersiniz.

peki kasa için ok ama monitörü bağlama mı diyorsun peki monitör için ne önerirsin korumada

yeni pc topluyorum 19" lcd monitör aldım ve bu elekt. dalgalanmalarından bir önceki pc zarar gördüğünden yeni pc mi korumak istiyorum ve anladığım kadarı ile bu işimi görebilirhttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=36&productid=bd15592

edit : imla

monitirü bağlamanızda bir sakınca yok

online upsler (gerçek sinüs dalga) serverlerde çok büyük sistemlerde kullanılır bir ev kullanıcısının işini line interactive görür

ben yıllardır 17" ctr monitör ve kasamı ups bağlıyorum ve bir sakıncasını görmedim

ve ayrıca ctr mönitör bir kaç devre elemanından sonra köprü diota girip daha sonra çeşitli yerlere dağılmakta ve lcd monitörler içinde durum geçerli

yani hiç korkmadan monitör, kasa, modem, harici hdd vs takılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 29 Kasım 2007; 21:42:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: GRANDE

sanırım birinci şık daha ideal gözüküyor 100-120 ytl lik bir ups alıp monitörü bağlamamak bunlar biraz pahalıymış

cvplar ve bilgilendirme için tşk ederim

monitörüde bağla kasayıda

hadi o pahalı geldi

1000VA LINE INTERACTIVE UPS
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=9899

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 29 Kasım 2007; 21:50:37 >

• bunu alabilirim yeterki sistemimi korusun

• lcd lerin crt monitörlerden daha hassas olduğu kaçınılmaz.(içiniz rahat olsun diye yazıyorum sorun çıkarma olasılığı düşüktür) en uygun kararı vermek için ups ile lcd kullanan ve sık sık elektrik kesintisi yaşayan kullanıcıların tecrübesini edinmek. özellikle sizin kullandğınız lcd modeli ve almak istediğiniz ups modelini tespit ederek araştırmalar yaparsanız daha kesin yargıya ulaşırsınız.
    mesele ben evimde yaklaşık 2 senedir. 17 " philips 170s4 lcd kullanıyorum ups im klasik uzakdoğu üretimi 750VA ups, ayda 10 - 20 arası ortalama 1-2 dakikalık kesintiler yaşarım monitör de ups ten kaynaklanan bir sorun olmadı şimdiye kadar.
  • tam kendime yenime ups almaya gidiyordum

alperian verdiğin bilgiler için teşekkür ederim..
  • Dün UPSden bir cızırtı geldi işığı söndü fakat çalışmaya devam ediyor. Pirizdeki akım 180v civarıydı. (Apollo marka 650VA toroidli)
    İçin açtım bakım biri cam diğeri oto sigortası gibi iki sigorta yanmış. Fakat çalışmaya devam ediyor.
    Oto sigortası biçiminde olanı lehimli uğraşmadın zil teli ile ayaklarını temes ettireyim dedim kıvılcım çıkardı. Anladığım kadarıyla sigortayı değiştirsem yine atacak.

Upsyi tamir ettirsem mi yoksa yenisini mi alsam?
  • elektronik tamircisine götürüp tamirin ne kadar tutacağına sorsan daha iyi olur sana söyleyeceği rakama göre yeni bir cihaz alıp almyacağına karar verebilirsin.
  • selamlar..

arkadaşlar .. konu çok uzun ve bayaa faydalı olmuş.. hepsini okuma fırsatım olmadı ama.. alperian kardeşimiz bu konuda bayaa tecrubeli... gördğüm kadarı ile..

biraz bencilce olucak ama.. bende kendi sistemime göre ups cihazı tavsiyesi isteyecektim. özellik olarak diğerleri ile aynı .. voltaj regulasyonu ..ve en azından elektrik gittiğinde sistemimi en az 20-30 dk idare edebilsin .

sistem özelliklerim :

psu Enermax 535W
    işlemci E6400 2,13 ghz @ 3.0 ghz
    ekran kartı 8800gt
    ram 2x1024 800mhz
    17" lcd monitör
    adsl modem
    +gerektiğinde yazıcı.

teşşekür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufziya -- 16 Aralık 2007; 12:26:16 >
  • 1000 VA yani ortalama 650-600 watt işini görür, yanlız sadece yazıcı olarak mürekkep püskürtmeli ise bağlarsın lazerliler ısıtma sırasında fazla enerji çekerler onuda ups desteklemez

sana bunu öneririm

• quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

1000 VA yani ortalama 650-600 watt işini görür, yanlız sadece yazıcı olarak mürekkep püskürtmeli ise bağlarsın lazerliler ısıtma sırasında fazla enerji çekerler onuda ups desteklemez

sana bunu öneririm

teşşekürler sanırım bu cevap benim içindi..
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.