Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.547
Cevap
110
Favori
744.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim de başıma benzer bir psu arızası gelmişti.
    5 sene sorunsuz çalışan bir psu bir zaman sonra pc power düğmesine basınca açılmama yapmaya başladı. Düğmeye basıyorsun keyfi yerindeyse :) açılıyor keyfi yerinde değilse yarım saat sonra açılıyordu. psu nun bağlantılarını söküp kendim kısa devre yaptırarak açmayı deneyince normal açılıyordu. amma velakin anakartı start ettiremiyordu. bende bir süre kendi modifiyem olan kasanın dışına uzattığım start kablosu ile pc yi start ettirdim.
    3 ay kadar sonra artık hiç start olmuyordu. haliyle psu yu değiştirdim.
    sizinde imkanınız varsa psu yu değiştirip 1 hafta denemenizi öneririm.
    değiştirmeme gibi bir durum olursa pcnin duvardaki prizinin takılma yönünü değiştirerek son bir deneme yapabilirsiniz.
  • konuyu saptırdık kusura bakmayın aslında teknik bölümünede konu açtıkta cevap gelmedi, soruna cevap alınca yazasım geliyor benimde

psu arızası kesin gibi görünüyorda şöyle sorayım. yazın yeni kasa toplamayı düşündüğüm için böyle küçük parçalara ekstra bir para vermek istemiyorum. 4 senedir kullandığım psu 300 watt, ki bu değerdeki bir psu da 25-30 lira falan. gidip 400-500 watt ve 50-60 liralık psu lara para vermeye değmez diye düşünüyorum birkaç ay için. yani kısacası 300 wattlık bir psu işimi görür dimi

• Bizim buralarda sıklıkla voltaj dalgalanmaları filan meydana geliyor. Monitörüm zaten nasibini aldı bundan. Yeni bir sistem topladım kendime, hesapladım toplamda en fazla 600 watt filan güç çekiyor. Şimdi benim kaçlık UPS almam gerekir ve hangi markayı önerirsiniz?

Düzenleme: Ayrıca z5500 hoparlörüm var. 505watt ses çıkış gücü var fakat kaç watt güç tüketiyor onu nasıl öğrenebilirim? Bütün harici bileşenleri de katıp tekrar hesaplama yapmam lazım sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhantasli -- 24 Ocak 2008; 1:44:51 >
  • quote:

Bizim buralarda sıklıkla voltaj dalgalanmaları filan meydana geliyor. Monitörüm zaten nasibini aldı bundan. Yeni bir sistem topladım kendime, hesapladım toplamda en fazla 600 watt filan güç çekiyor. Şimdi benim kaçlık UPS almam gerekir ve hangi markayı önerirsiniz?

600W lık sistem için 1000VA gücünde bir ups iyi bir seçim olacaktır.

quote:

Ayrıca z5500 hoparlörüm var. 505watt ses çıkış gücü var fakat kaç watt güç tüketiyor onu nasıl öğrenebilirim? Bütün harici bileşenleri de katıp tekrar hesaplama yapmam lazım sanırım.

RMS gücünün 505 Watt olacağını zannetmiyorum. en fazla 100Wattır onu da son ses dinlerken, kuvvetli ses verirken kullanır. 1000VA lık ups onu da kaldırabilir.

düzeltme:http://forum.donanimhaber.com/m_20562840/tm.htm adresindeki bilgileri görünce açıkçası şaşırdım siz en iyisi o ses sistemi için ayrı bir ups alın. 505W ile mahalleye yayın yapılır. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperian -- 24 Ocak 2008; 15:43:39 >

• Cevap için teşekkürler, acaba 2000VA'lık tek bir UPS yok mu öyle birşey alsam? Bir de marka olarak ne önerirsiniz? Kalitesi, işçiliği, servisi filan açısından?
  • quote:

Orjinalden alıntı: batuhantasli

Cevap için teşekkürler, acaba 2000VA'lık tek bir UPS yok mu öyle birşey alsam? Bir de marka olarak ne önerirsiniz? Kalitesi, işçiliği, servisi filan açısından?

gercekten kaliteli istiyorsan apc
  • O zaman APC'ye bir bakayım. Fiyat listesini nerden edinebilirim bir bilginiz var mı? Ayrıca sistemim için tam olarak ne kadarlık bir ups gerektiğini nasıl hesaplayabilirim? Bir de bu toplam gereken watt değerinin karşılığı kaç VA oluyor onu nasıl hesaplıcam?
  • quote:

O zaman APC'ye bir bakayım. Fiyat listesini nerden edinebilirim bir bilginiz var mı? Ayrıca sistemim için tam olarak ne kadarlık bir ups gerektiğini nasıl hesaplayabilirim? Bir de bu toplam gereken watt değerinin karşılığı kaç VA oluyor onu nasıl hesaplıcam?

1 VA=0.64 watt

bilgisayarınızdaki psu ve monitörün çektiği güçü toplarsanız gereken gücü bulursunuz

size 1500-2000VA arası birşey işinizi görür
  • APC lerin fiyatı gerçekten tuzludur yanlız verdiğiniz paranın karşılığını tam olarak verir, üzerinde yazan güç değereri doğrudur, malzemeleri kaliteli ve sağlamdır (20 ytl akü var 40 ytl de )

eğerki sadece pc bağlarım dersen 700 watt yani 1100
     [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

http://www.sanalmarketim.com/urun/15cda0ed1cdba11b2b1fa53712da5d22/?liste&ref=%2Csxbiu%3A126%2Csxbia%3A151%2Csxmi%3A300&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

• Ben bol keseden sallayım, hem sonradan değiştirmek zorunda kalmayım filan dedim, hesapladım. 3000VA'lık bir model alırsam çok uzunca bir süre rahat ederim. Bu sistemi toplamak için o kadar para verdim, tehlikeye atmamak için onun yarısı kadar da UPS'e vericez artık başka çare yok. Bir de ben odamı home studio olarak kullandığım için bilgisayar ve bileşenleri haricinde prova sırasında arkadaşların amfilerini de hesaba kattım 3000VA olarak şu model nasıldır? APC SUA3000I Smart-UPS 3000VA USB & Serial 230V. Başka 3000VA'lık modeller de mevcut, onların farkı nedir?

Düzenleme: 3000VA = 1920W olarak hesapladım. Ayrıca bu UPS'in arkasına baktım da o arkadaki çıkışları normal fişe filan çevirme şansımız var mı? Yoksa hoparlörmüş, diğer bileşenlermiş nasıl bağlicam oraya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhantasli -- 24 Ocak 2008; 18:20:48 >

• APC hariç ordaki markaların çoğu çinmalı ve güç değerleri abartılmış.

Arkadaki çıkışları normal fişe çevirmen mümkün fakat biraz elektrik bilgisi şart

şu resimdeki güç kablolarının psu takılan tarafının dişi olanları

ve gurup pirizlere montajlandığı zaman artık kullanıma hazır.

APC SUA3000I Smart-UPS 3000VA USB & Serial 230V

• Peki tamam UPS olarak dediğim modelde karar kıldım. Peki ya bu dediğin olay için hazır olarak satılan bir ürün yok mu? Yani birisi bu UPS'i alsa, nasıl bağlayacak bilgisayarı, hoparlörü vs. vs. nasıl çalıştıracak?
  • quote:

Peki tamam UPS olarak dediğim modelde karar kıldım. Peki ya bu dediğin olay için hazır olarak satılan bir ürün yok mu? Yani birisi bu UPS'i alsa, nasıl bağlayacak bilgisayarı, hoparlörü vs. vs. nasıl çalıştıracak?

hazır olarak satılanları olmayabilir var veya benim haberim yok , APC marka ups ler sadece profesyonel amaca uygun yani bir ev kullanıcısından daha çok serverler için tasarlanmış cihazlar

psu ile ups arasına uygun ara kablo ile bağlanıyor

yani resimdekine benzer ara kabloyla

ups in üzerindeki çıkışlara 4 monitör ve 4 kasa bağlanıcak şeklinde tasarlanmış

• gerçekten pahalı bir ses sistemi için ups alacaksanız. online modellerden şaşmayın. konu ile ilgili bilgi veren yurtdışındaki bir üreticinin sitesihttp://www.purepoweraps.com/ tr de kim satar bilmiyorum.

Apc her kesime ürün satan bir firma; kaliteyi diğer firmalardan daha yüksek tuttuğu için ve argeye de iyi para ayırdığı için fiyatları yüksek. Piyasada iyi isim yapmış olması fiyatta önemli bir etken tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperian -- 28 Ocak 2008; 11:25:15 >
  • Ben UPS alacam ve PC den başka bir cihaz bağlamayacam, kasa 350 watt + LCD 30watt + ses sistemi 72 watt yani topplamda 500 watt civarında 15- 20 dk kesinti idareli 50 ila 75 YTL arasında tercihen uzun ömürlü bozulmayan sağlam kaliteli siyah renk gibi kriterlere uyan var mı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: falcon08

Ben UPS alacam ve PC den başka bir cihaz bağlamayacam, kasa 350 watt + LCD 30watt + ses sistemi 72 watt yani topplamda 500 watt civarında 15- 20 dk kesinti idareli 50 ila 75 YTL arasında tercihen uzun ömürlü bozulmayan sağlam kaliteli siyah renk gibi kriterlere uyan var mı acaba?

ses sistemini bağlamazsan10 ytl daha fazla verirsen

625VA UPS, LİNEINTERACTİVE DIGITAL

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=18985

• o fiyata uzun ömürlü bir cihaz bulmanız zor. bulacaklarınız tam yük ile çalışacak ups ler olacaklardır. uzun ömürlü ve bozulmayan kelimesini aramayın o cihazlarda da.
    quote:

Orjinalden alıntı: falcon08

Ben UPS alacam ve PC den başka bir cihaz bağlamayacam, kasa 350 watt + LCD 30watt + ses sistemi 72 watt yani topplamda 500 watt civarında 15- 20 dk kesinti idareli 50 ila 75 YTL arasında tercihen uzun ömürlü bozulmayan sağlam kaliteli siyah renk gibi kriterlere uyan var mı acaba?
  • arkadaşlar apc marka ups 800 kva lık bulabileceğim bir yer var mı acaba
  • www.apcturkey.com ile irtibata gecerseniz sorunuzun tam cevabını bulabilirsiniz. ayrıcahttp://www.apc.com/tools/locator/ adresinden Türkiye deki partner listesine ulaşabilirsiniz.
  • alperian hocam ben bi Powercom war-1000ap aldım bu modelde 1 tane priz cıkısı var..bu çıkısa çoklayıcı taksam veya bi uzatma taksam monitorle kasayı bağlasam bi problem yaratırmı(aldıgım yer o şekilde olmaz dedi ama emin olamadım...sistemim E8400,ds3l anakart,2 tane ddr1066,1tane sata2 250gb,500w silverstone,ekran kartı şuan düşük ama ilerde iyi bişey takacağım,19" wide lcd..)

bnt-1000ap modeli ile değiştirmek istedim(forumdan okuduğuma göre 2 akülüymüş) ama o gelmicek-yok dediler..

ımd-1000ap modelinin 1 hafta sonra gelecegini istersem onla değiştirebileceğini söylediler fakat bu model war a göre biraz daha pahalı...ustacım biliyosan imd-1000ap de kaç çıkış oldugunu ve kaç imd çift akülümü öğrenebilirmiyim...
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.