Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10.547
Cevap
111
Favori
743.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: alperian

elektronik tamircisine götürüp tamirin ne kadar tutacağına sorsan daha iyi olur sana söyleyeceği rakama göre yeni bir cihaz alıp almyacağına karar verebilirsin.

Astarı yüzünden pahalıya geldiği için aküyü alıp upsyi bıraktım.
    Powercom BNT 1000AP düüşünüyorum. 130 ytl fiyatı var hakedecekmi gorecegim.
    Beş yıl içinde 2 ups bozuldu. Voltaj akşama doğru 180 altına düşüyor. Online veya APCler pahalı geliyor.Acaba regulatörlü prızler ile beraber kullansam faydası olur mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akinci

Astarı yüzünden pahalıya geldiği için aküyü alıp upsyi bıraktım.
    Powercom BNT 1000AP düüşünüyorum. 130 ytl fiyatı var hakedecekmi gorecegim.
    Beş yıl içinde 2 ups bozuldu. Voltaj akşama doğru 180 altına düşüyor. Online veya APCler pahalı geliyor.Acaba regulatörlü prızler ile beraber kullansam faydası olur mu?

o pirizlerin sadece yüksek voltaj koruması var

sen en iyisi voltaj regülatörü al

ama 1000 VA ups beraberinde bir de 1000 VA regülatör ikisine verdiğin paraya APC 1000 VA ups alırsın
  • benim de 900va'lık tuncamtik elektrik kesildikten 10 15 saniye kadar sonra bilgisayara reset attırıyor.tekrar başlıyor bilgisayar. bu bazen oluyor bazen olmuyor. elektrikler kesilmeden ben dirk kendim prizden fişi cektiğimde reset atmıyor meselaa
  • Tuncmatikten Şaşma derim kardeş
  • Powercom BNT 1000AP aldım. (Zor buldum sitelerde görünüyor ama stoklarda yok.)
    Anakartta Com çıkışı var anma port olarak değil (usb portları gibi iğneli) yazılımı kullanamıyorum. Şu an 190v civarı ve problem yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akinci

Powercom BNT 1000AP aldım. (Zor buldum sitelerde görünüyor ama stoklarda yok.)
    Anakartta Com çıkışı var anma port olarak değil (usb portları gibi iğneli) yazılımı kullanamıyorum. Şu an 190v civarı ve problem yok.

tam sınırda upsler zaten 180 voltta korumaya girip voltajı yükseltiyor
  • selamlar..bende bir ups almayı düşünüyorum ve web de gezerken ORİTE OR-120 1200VA gördüm..bu ürünü kullanan varmı varsa tavsiye edermisiniz yoksa başka bir markamı bakmalıyım..teşekkürler
  • Merhabalar,

Malum kıştayız.Klimalardan dolayı özellikle akşamları sürekli voltajlar düşüyor.Benim power supply ,düşmeden dolayı pc mi otomatik kapatıyor.
    (Elektrikler nadiren kesiliyor.)

Sadece regülatör almayı düşünüyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=29672

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=29673

Linktekilerden birini almayı düşünüyorum.

Sizce mantıklı mıdır?Yoksa ups mi yönelmeliyim?

• ups türkçesi kesintisiz güç kaynağı demek olup elektrikler kesildiğinde içindeki aküden yararlanarak size elektrik üreten cihazdır. ups lerin ana görevi elektrik kesintisinde elektrik üretmektir.
    regülatör ise size elektriği belli bir voltaja sabitleyerek veren cihazlardır. esas amaçları voltajdaki dalgalanmalardan sizi korumaktır.

farklar a gelince
    upsler in artık hepsinde regülatörlerin yaptığı işin aynısını yapan kısım vardır. yani bir ups alarak aynı zamanda bir regülatör de almış olursunuz.

soru( diGiheX )

quote:

Tesekkurler birde evimde elektrikler kesilmiyor sadece voltaj dalgalanmalari oluyor ve evimde toprak hatti yok bunun yerine regulator alsam daha mantikli olmazmi ? yada soyle soriyim UPS ler regulatorlere gore voltaj dalgalanmalarini dahami stabile ediyorlar ? arti olarak su regulator hakkinda ne dusunuyorsunuz ?http://www.tuncmatik.com/tr-TR/productDetail.asp?RecID=202

cevap
    quote:

röleli regülatör demiş linkteki üründe. ups lerin regülatör kısmı da rölelidir.
    ups lerde azaltmak için 1 kademe ,
    yüseltmek için de 1 kademe rölesi bulunur. toplam 3 kademe vardır .
    linkteki regülatörde kaç kademe var bilmiyorum.
    ama temel olarak ikisinin çalışma yapısı aynı eğer kademe sayısı daha fazla ise bu regülatör daha iyi diyebilirim. tuçmatiğe mail atıp sormak en iyisi. :D

pc için kullanacaksanız ups daha mantıklı bir tercih olur.

• Konu cok aydinlatici olmus bilmedigim bir cok sey ogrendim sorunuma gelince oturdugumuz yerde şantiye elektrigi kullaniyoruz kısında gelmesiyle ozellikle aksamlari voltaj dusmeleri inanilmaz artti aksamlari bazen 2-3 kere 5-6 dklik elektrik kesintileri olabiliyor bu kadar yogun tempoya ayak uydurabilecek bir usb lazim bana ama butcem kisitli su anki bilgisayarimin enerji tuketimi dusuk ama yaza dogru yeni bir bilgisayar alicam bundan dolayi 1000valik bisey dusunuyorum aklimda 2 urun var bunlar
    Tunçmatik LITE 1000 VA LINE INTERACTIVE UPS
    POWERCOM İMD-1000AP UPS
    Vatan bilgisayara baktim Tunçmatik var ama Powercomu goremedim Tunçmatik benim işimi gorur mu?
  • Ups araştırırken Timepro diye bir markaya rastladım.

TIMEPRO 1200VA

quote:

Genel Özellikler :
    Alt Kategori Lineinteractive
    Marka Timepro
    Çıkış Gücü 1200 VA = 1.2 kVA
    Giriş / Çıkış Faz 1 Faz / 1 Faz
    Akü Sayısı 1 x 12 V 09 Ah

Teknik Özellikler :
    Gücü 1200 VA
    Ürün Teknolojisi Line Interactive
    Giriş Gerilim 145 - 280 VAC
    Giriş Frekans 50 Hz. +/- %5
    Çıkış Gerilim [Akü] 220 V +/-%5
    Çıkış Frekans [Akü] 50 Hz. +/-2
    Çıkış Dalga [Akü] Modifiye Sinüs
    Regülasyon [AVR] -%9 ile -%25 düşüşte %15 artırır
    %9 ile %25 yükselişte %13 düşürür
    Koruma Yıldırım, aşırı yük ve kısa devre koruma
    Akü Tipi Kuru tip, bakımsız akü
    Akü Şarj Süresi 8 saat % 90 kapasite
    Akü Adeti 1 x 12 V 09 Ah
    Süresi [ 1 PC için ] 15 - 20 dk.
    Akustik < 40 dBA 1 metre mesafeden
    Sıcaklık 0 - 40 C derece
    Nem < % 95
    Net Ağırlık 7 kg.
    Koli Ağırlık 7,5 kg.
    Boyutlar [DxGxY] 325 x 102 x 155
    Cold Start Var
    Yazılım Yok
    Garanti 24 Ay

Gittigidiyor da gördüm.Fiyatı da bayağı uygun geldi.Özellikleri nasıl sizce.???

• cihaz çok yüksek ihtimalle uzakdoğu üretimi.
    özellikleri her upste bulunan klasik özelliklerle aynı.
    cold start(ani kalkış) özelliğinin olması iyi. türk ups üreticisi bir firmanın satması iyi bir avantaj.(tescom un teknik servisi nasıldır bilinmiyor)(sikayetvar com gibi sitelerden bir kontrol edin isterseniz)
    fiyatı da uygunsa alınabilir.
    bu cihaza 700-800 Watt tan fazla yük bağlamamaya özen gösterirseniz sorun çıkma ihtimalini aza indirgemiş olursunuz.
  • bu konuyu fark etmeden önce yine bu konunun açılma sebebine çok benzer bir şekilde bir konu açtım. 18 sayfayı okumadım ama direkt sorduğum şekilde sorulmuş mu bilmiyorum bir bakarsanız sevinirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_20231262/tm.htm
  • 18 sayfayı teker teker okuyacak vaktim yok. o yüzden kusura bakmayın direk sorumu sorcam.

son 2 haftadır pc arada sırada kendi kendine kapanıyor, bazen baştan başlıyor, bazende "özellikle geceleri" kendi kendine açılıyor. kapandıktan sonra, çoğu zaman, birkaç dakika içinde de elektrikler gidiyor. 3-4 gün sorunsuz çalıştığıda oluyor pc nin ama kapanma olayı bi başladı mı o gün beni deli ediyor. birkaç teknikçi arkadaşla konuştum ve sorunun voltaj dalgalanmalarından kaynaklanabilceğini söyledi. (bu konuda başka bir fikri olan varsa fikrini söylerse sevinirim.)

sorunun voltaj dalgalanmalarından kaynaklandığını düşünerekten ups almaya karar verdim. bütçem çok geniş değil, 100 lira civarında bir alet anca alabilirim. biraz araştırdım;

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=18983

şu model çok öneriliyor. 140 lira birazcık pahalı geldi bana. eğer fiyat/performans olarak daha iyisi varsa lütfen bilgilendirin. yok bu çok iyidir kesin bunu almalısın dersenizde mecbur alacaz.

sadece pc bağlıcam, onuda belirteyim. yaklaşık 4 senelik bir pc ancak yazın yeni bir tane toplamayı düşünüyorum. ona göre tavsiye verirseniz daha mutlu olurum...

• Pegasus 2000D VA LCD EKR. MOD.KOR+TOP.P(80dk) KGK

Bu ürün nasıl arkadaşlar ? sistemim 600w fsp psu ile çalışıyor. Yeterli mi. Sizce belirtildiği gibi 80 dk gider mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibrahimalp

Pegasus 2000D VA LCD EKR. MOD.KOR+TOP.P(80dk) KGK

Bu ürün nasıl arkadaşlar ? sistemim 600w fsp psu ile çalışıyor. Yeterli mi. Sizce belirtildiği gibi 80 dk gider mi ?

80 dak gitmese bile 60 dak yani 1 saat çalıştırabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

quote:

peki pegasus markasına nasıl bakıyorsunuz ?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

quote:

peki pegasus markasına nasıl bakıyorsunuz ?

pegasus markasını hiç duymadım (duydumda ups de duymadım)

genelde apc, powercom ve tunçmatik tercih ediliyor

• elektrik hattınız topraklı hat mı?
    topraklı hat ise nötr-toprak arası voltajı kaç?
    psu nuzu değiştirip denediniz mi hiç veya psu üzerine bu sorunu araştırdınız mı?

quote:

Orjinalden alıntı: iluvatar35

18 sayfayı teker teker okuyacak vaktim yok. o yüzden kusura bakmayın direk sorumu sorcam.

son 2 haftadır pc arada sırada kendi kendine kapanıyor, bazen baştan başlıyor, bazende "özellikle geceleri" kendi kendine açılıyor. kapandıktan sonra, çoğu zaman, birkaç dakika içinde de elektrikler gidiyor. 3-4 gün sorunsuz çalıştığıda oluyor pc nin ama kapanma olayı bi başladı mı o gün beni deli ediyor. birkaç teknikçi arkadaşla konuştum ve sorunun voltaj dalgalanmalarından kaynaklanabilceğini söyledi. (bu konuda başka bir fikri olan varsa fikrini söylerse sevinirim.)

sorunun voltaj dalgalanmalarından kaynaklandığını düşünerekten ups almaya karar verdim. bütçem çok geniş değil, 100 lira civarında bir alet anca alabilirim. biraz araştırdım;

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=18983

şu model çok öneriliyor. 140 lira birazcık pahalı geldi bana. eğer fiyat/performans olarak daha iyisi varsa lütfen bilgilendirin. yok bu çok iyidir kesin bunu almalısın dersenizde mecbur alacaz.

sadece pc bağlıcam, onuda belirteyim. yaklaşık 4 senelik bir pc ancak yazın yeni bir tane toplamayı düşünüyorum. ona göre tavsiye verirseniz daha mutlu olurum...

• quote:

Orjinalden alıntı: alperian

elektrik hattınız topraklı hat mı?
    topraklı hat ise nötr-toprak arası voltajı kaç?
    psu nuzu değiştirip denediniz mi hiç veya psu üzerine bu sorunu araştırdınız mı?

ilk iki soru hakkında maalesef bilgim yok. ancak şunu söyleyebilirim, 4 senedir hiç bir sorun çıkmadı.
    3. soruya gelirsek; bende psu dan şüphelenmeye başladım. pc içindeki birkaç parçayı sökünce 3-4 saatte olsa sorunsuz çalışıyor. ama bir süre sonra yine kapanıyor. ama son 2 gündür yaşadıklarım bunlar.
    kafamı karıştıran olay; pc 4-5 gün gayet düzgün çalışıyor ardından gelen 2-3 gün problemli. daha sonra yine birkaç gün sorunsuz. psu da sorun olsa sürekli bir arıza olur diye düşünüyorum. ama dediğim gibi sürekli değil. voltaj dalgalanmalarıda 24 saat boyunca sürekli olamaz diye düşünüyorum. yani pc bir günde 2-3 defa kapanırda 24 saat boyunca çalışmamazlık etmez sanki. ne yapacağımı şaşırmış durumdayım vallahi

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.