Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.534
Cevap
111
Favori
742.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: alperian

fan da bir kusur olup fazla ses çıkarıyor olabilir artronic i arayıp durumu anlatıp servis isteyebilirsiniz. (hatta mutlaka arayıp buraya nasıl bir cevap verdiklerini yazın firma nın servis hizmeti hakkında bilgimiz olsun)
    muadil bir hava akımını yaratan başka bir fan ile değiştirebilirsiniz. ama kesinlikle fanı devre dışı bırakma veya hızını düşürme yoluna gitmeyin cihaz ınız aşırı ısınmadan dolayı zarar görebilir.

Firma ile görüştüm.Servis ilgilendi.Ancak dediğiniz gibi fanı aynı hava akımını verecek sessiz bir fan ile değiştirebilerceğimi söylediler.Ancak kesinlikle fansız kullanmanın cihaza zarar vereceğini belirttiler.Bende KGK fanını söktüm internetteki sitesini buldum.3200 devirde dönüyor ancak 34 CFM hava üflüyor.Thermaltek fanım 2000 devir 37 CFM hava üflüyor.bu fanları değiştirdim.Ve sonuç istediğim gibi oldu.İnanlmaz bir ses düşüklüğü oldu. Bilemiyorum cihazın üstündeki fandamı bir sorun vardı?
    Ama bayağı bir sesli çalışıyordu.
    şimdilik sorun yok.umarım olmaz.zaten cihazın fanında bir sorun olduğunda cihazın hata verip çalışmayacağını söyledi servis.Ve fansız cihazın inverter moduna geçmeyeceğini söylediler.
    saygılar

• Geçen sene aldığım tunçmatik 4 gün içinde bozulunca gidip APC Backup RS800 aldım kutuyu açınca inanamadım upuzun bir kağıt çıktı geçtiği testleri gösteren, şikayet mektubunu bile hazırlamış adamlar. 1 yıla yakın kullanıyorum devamlı açık bırakmasamda hiç sorun çıkarmadı. Amd sempron3200 var 30 dk rahat çalıştırıyor hiç sesi yok verdiğiniz parayı gerçekten hak ediyor..Yazılımda gayet iyi bazı upslerde aküden çalışırken arada verdiği sinyali kapatamıyorsunuz APC de böyle bir sorun yok onu bile ayarlayabiliyorsunuz yazılımıda gayet güzel...
  • Arkadaşlar 500 wattlık bir bilgisayar kasası ve 17 inç bir monitör için elektirk kesildiğinde 4-5 dakkkada olsa devreye girebilecek ben bili kapayıncaya kadar ayrıca voltaj dalgalanmalarınada karşı önleyici olacak bir ups ye ihyitacım var.Ben şunu düşünüyorum işimi görürmü ne dersiniz?http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=95909&productId=bd48279
  • kimse yokmuuuu?
  • @mllm
    akünüz piyasada en çok satılan akü.
    bulmamanız imkansız yenisi ile değiştirip güç kaynağınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.
    @enginercan
    verdiğin model çok zayıf bir model en az 1000VA olan bir model bakmalısın.

@terran48
    cihazda bypass sistemi yoksa inverter cihaz açık olduğu sürece çalışır. online cihazlar çıkışlarında devamlı olarak kendi ürettikleri gerilimi verirler. şebekeyi sadece bypass olduğu vakitlerde çıkışlarına iletirler. 1kvA lık cihazda da bypass olacağını hiç zannetmiyorum. gürültüden kurtulduğuna sevindim.
  • akuleri bitmiş ve modeli geçmiş kesintisiz guc kaynagımı yenisiyle degistirmeye karar verdim. bu konudaki tum mesajları titizlikle okudum. ozellikle alperian nickli arkadasa ve tecrubelerini paylasan diger arkadaslara cok tesekkur ederim. istegim; ozellikle ofis programlarında calısırken beni kesintilerden ve dalgalanmalardan kısa sure icin de olsa koruyacak, belirttigim sarj seviysinde bilgisayarı otomatik kapatacak, orta fiyatlı bir urun.

sistemim: 350 watt aopen kasa,amd 3000+işlemci, 6600gt ekran kartı, 7200 prm hdd, 1gb ram, 19" crt monitor.

su iki modelden birini alacagım.

1- PCM Powercom 1000AP Güç Kaynağı (150 ytl civarı)
    2- APC Backup RS800 (en cok alet kullanmadan batarya degistirebilmek ve kalite hosuma gitti. artıkparaya kıyacam. 200 ytl civarı)

tavsiyeleriniz+yorumlarınızı bekliyorum.
  • quote:

@mllm
    bulmamanız imkansız yenisi ile değiştirip güç kaynağınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.
    @enginercan
    verdiğin model çok zayıf bir model en az 1000VA olan bir model bakmalısın.

@terran48
    cihazda bypass sistemi yoksa inverter cihaz açık olduğu sürece çalışır. online cihazlar çıkışlarında devamlı olarak kendi ürettikleri gerilimi verirler. şebekeyi sadece bypass olduğu vakitlerde çıkışlarına iletirler. 1kvA lık cihazda da bypass olacağını hiç zannetmiyorum. gürültüden kurtulduğuna sevindim.

Ama ben bili kapayıncaya kadar tutsa yeter 3-4 dakka bide voltaj dalgalanmasını önlesin.Ben çok para vermek istemiyorum buna.Görmezmi işimi o model

• 600 W lık bilgisayar kasasını 4-5 dakika idare edebilecek bir psu söylermisiniz ...
  • arkadaşlar ups leri arabalara benzetebilirsiniz.
    siz hiç bir arabayı son devir(sürekli ve hep) çalıştırır mısınız? hadi çalıştırdınız diyelim o arabadan ne kadar süre dayanmasını beklersiniz?
    ups lerde de aynı durum geçerli; ihtiyacınız olan ups i belirlerken cihaz güç seçimini mevcut Watt gücünüzün iki katına yakın olan VA cinsinden olanını alınız. Pc nizin güç toplamı 500W ise ona 800VA den aşağısını kesinlikle düşünmeyin. 800VA minimum limittir. VE üzerinde bu rakamı yazan bir çok ups sizin pc nizi çalıştırmayacaktır (veya kısa bir süre çalıştırıp duman atacaktır). İçinizin rahat etmesi için 1000VA öneriyorum.

Ups üreticilerinin bir çoğu 1000VA lik cihazların içine 1000VA lık yükü sürekli kaldıracak yapı koymazlar. akü ufaklığından yararlanıp sistemleri genelde daha küçük güçler üzerine üretirler. Daha sonra cihazın üzerine yüksek güç yazan etiket vururlar. zaten TSE testlerinde de bu rakamlar anlık dayanma güçü olarak test edilir. 1000VA yı 100ms(yanlış hatırlıyor olabilirim isteyen TSE nin sitesinden test şartlarını alabilir) kaldırabiliyorsa kabul edilir.

ups alırken cihazın üzerinde mutlaka kalite sertifikası en çok olanına öncelik verin. çünkü o sertifikalar sayesinde cihaz güvenilirlik ve kalite kazanıyor.

• tekrar slm, apc nin sitesinde apc ve mge nin tek catı altında birlesigi haberi yer alıyor. acaba kalite acısından apc=mge diyebilir miyiz?
  • merhaba sorunuma çare ararken bu başlığı buldum ve 5 sayfanın tamamını okudum çok bilgilendim alperian kardeşe insanlara yardım etme isteği sabrı ve anlaşılır açıklamaları için teşekkür ederim ben sorunumun cevabını konunun tamamını okuyunca buldum sayılır bir kaç anlamadığım nokta var onu soracağım özellikle alperian kardeş cevaplarsa sevinirim benim şu özelliklere sahip bir sistemim var p4 531 3.00 işlemci gigabyte 965 ps3 anakart 2*1 gb ddr2 800 mhz elixir ram leadtek pcx 6600 gt ekran kartı 80 gb harddisk cdrdvd combo2 kasa fanı asus 12cm fanlı 450 watt güç kaynagı 19 philips crt monitör başka ilave bir şey ups bağlı değil bu sisteme tunçmatik ecotech 600 va bağlı mart 2006 alındı 2 ay öncesine kadar elektrik kesildiğinde 5 dakika kadar çalıştırıyordu cold stsrt özelliği olduğu için elektrik kesikkende sistemi sorunsuz açıyordu benim ups almaktak iesas amacım voltaj dengesizliklerine karşı sistemimi korumak olduğu için bana yetiyordu ama yaklaşık 2 aydır elektrik gittiği an ups anında aşırı yük uyarısı verip kapanıyor ve sıfırdan çalıştırmak istediğimde ise aynı aşırı yük uyarısı verip açılmıyor sizin bir kaç sayfa önce yazdığınızı daha önce denemiştim önce monitörü ayırıp sadece kasayı tek başına çalıştırmayı denedim yine aşırı yük uyarısı verdi kapandı bu sefer tekbaşına monitörü çalıştırdım 20 dakika civarında çalıştırdı bunun cevabını daha önce vermişsiniz böyle durumlarda ups gücü yetmiyor arıza yok demişsiniz benim anlamadığım bu sistemi 1 yıldır çalıştırıyordu şimdi neden gücü yetmiyor aydınlatırsanız sevinirim bu arada garantisi devam ediyor bu arıza belirtisi ise servise vericem değilse hiç gidip perişan olmıyayım malum servise giren ürünleri çabuk almak pek mümkün değil önceki tecrübelerime dayanarak eger sorun güç yetmemesi ise bu ups diğer görevlerini yerine (voltaj dengelemesi kısa devre önlemi dalgalanmalar düzenleme) getiremiyeceği anlamına gelmiyor her halde çünkü şu an yeni bir ups alacak durumum yok diğert görevlerini yerine getirse kullanmaya devam edebilirmiyim bira uzun oldu ama eksiksiz anlatmak istedim ilgilerinizi bekliyorum buda ürünün sayfası http://www.tuncmatik.com/tr-TR/productDetail.asp?RecID=120

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara duman -- 13 Haziran 2007; 23:55:43 >

• @kara duman
    ups in güç ölçümü yaptığı kısım zamanla bozulmuş olup yanlış ölçüm yapıyor olabilir. Bu da normal güçte bile sistemi kapatmasına sebeb veriyor olabilir. ilgili parçanın kontrolünün yapılması için servis e götürmeniz iyi olacaktır. servis cihazın üzerine bilindik güçler yükleyerek test edip sorunun kaynağını daha kesin olarak bulacaktır.
  • hızlı cevabın için teşekkür ederim dediğin gibi yapacagım sonucuda buraya yazarımki diğer kullanıcılara bir tecrübe olur
  • quote:

@mllm

Sağ ol sevindirdin beni. Akü arabanın bagajında geziyor, hiç bir yere de, var mı diye sormadım. Sistemi yeni değiştirdim bir an önce bu işi de halletmem gerekiyor. Yanmasını istemem doğrusu.

Peki nerede satılır bu akü? Ortalama fiyatı ne kadardır?

Edit;İmlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 15 Haziran 2007; 23:14:40 >
  • elektrik malzemesi satan kişilere nereden alabileceğinizi sorabilirsiniz. hepsiburada com gibi siteler de de satılıyor ama kargo firmalarının dikkatsizliği ve ilgisizliği yüzünden bozulma , hasar görme riski yüksek.
    "12V 7 amper ups aküsü" diye söylerseniz daha kolay anlaşırsınız.
  • Merhabalar, bir sorum olacak alperian arkadaşa ve bilen herkese;

5 sayfanın tamamını okudum ve UPS hakkında sıfırdan birçok bilgi edindim, başta alperien olmak üzere topicte emeği geçen herkese teşekkürler... Ancak benim sorunuma benzer bir vakka ile karşılaşmadım. Sorunum şu;
    Yeni aldığım 20" SAMSUNG 206BW lcd monitörü 2 günlük şehir dışına çıkacağım için ilk heves diye hassas davrandım ve voltajda dalgalanma olurda bozulur diye güç kablosunu prizden çıkarttım. Sonra çıkmadan tekrar takıp bişeylere bakmam gerekti. Fişi prize takarken 1-2cm kala ark yaptı ve az bir sesle anlık bir aydınlanma oldu. Monitörü açtım çalışmadı! Ne kadar kablo değiştirip başka prizde denesemde fayda etmedi... Monitörün neden bu kadar hassas davranıp bozulduğu ayrı bir konu, onuda ayrı bir başlıkta sordum, ancak size sorum; ark yapma sebebiyle oluştuğunu düşündüğüm bu bozulmayı UPS önler mi? Bu arklanma voltajdaki dalgalanmayla mı ilgilidir, yoksa başka bişeydir de ben mi anlamadım? Çünkü monitör tamir edilse bile yarın tekrar ark yapmayacağının bi garantisi yok... Çözüm UPS değilse bile ne olabilir? Walla hevesim kursağımda kaldı, bi anda UPS almaya karar verdim... Lütfen yardım...

• quote:

elektrik malzemesi satan kişilere nereden alabileceğinizi sorabilirsiniz. hepsiburada com gibi siteler de de satılıyor ama kargo firmalarının dikkatsizliği ve ilgisizliği yüzünden bozulma , hasar görme riski yüksek.

Tekrar sağ ol @alperian
  • quote:

elektrik malzemesi satan kişilere nereden alabileceğinizi sorabilirsiniz. hepsiburada com gibi siteler de de satılıyor ama kargo firmalarının dikkatsizliği ve ilgisizliği yüzünden bozulma , hasar görme riski yüksek.

Bir şey daha sorayım. Benin güç kaynağım 500 W idi ben aküyü değiştirirken bunun wattını yükseltebilir miyim? (Ya da nasıl yükseltebilirim?)

Edit:Özür. Mesajı değiştirirken yeni mesaj yazmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 17 Haziran 2007; 13:43:36 >
  • @blackndark
    aynı problemi ups kullansan bile yapabilirdi. sorun lcd nin güç katı ile ilgili diye tahmin ediyorum.
    ark olayı şebekedeki dalgalanmadan dolayı oluşmaz. iki uç arasındaki gerilim farkından dolayı oluşur. Uçlar arasındaki gerilim ne kadar fazla ise ark kadar büyük ve şiddetli olur. Bu ark ın dolaştığı devrede ark akımına dayanıklı ise bir şey olmaz. Ama genelde en zayıf elemana zarar vererek biter bu ark olayı.
    Tam bir çözüm bulmak biraz zor kartı(lcd nin güç kartından bahsediyorum) tasarlayan kişiden tutun size kadar uzanıyor çözüm yolları. kart tasarımında eksik dizayn, üretim hatası, kontrol hatası olmuş olabilir. sizin evinizde topraklama ile ilgili ciddi bir sorun olmuş olabilir. İşin içine şans faktörünü de katalım biraz. vs. vs. bunları tam olarak çözdüğünüzde içiniz rahat olur.

@mllm
    ups te güç arttırımı mümkün değildir. sadece daha büyük akü kullanarak süre uzatma yapabilirsiniz bu işlemin detaylarını da daha önceki mesajlarımda bulabilirsiniz.

((200.mesaj))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperian -- 18 Haziran 2007; 10:27:31 >

• Cevabın için saol alperian... Bu durumda UPS olayını yinede düşünmekle beraber şimdilik erteleyebilirim...
    Yarın ilk işim servisini aramak monitörün ve onları monitördeki olası bir hatalı üretime ikna etmeye çalışıcam. Belki değiştirirler çünkü daha 1 hafta olmadı alalı... Bu arada evdeki priz topraklı ve bununla ilgili başka bir sorun oluşmuş mudur bilemedim... Tekrar teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.