Şimdi Ara

UPS KULLANANLAR.... Açık mı kalmalı, kapalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
7.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün bir arkadaşımla konuşurken ups ile ilgili söyledikleri beni şaşırttı... Ya da ben yanlış biliyorum... Arkadaşım bilgisayar kapalı iken ups'i üzerindeki düğmeden kapattığını ve arasıra elektrik fişini de fişten çektiğini ve hiç bir sorunla karşılaşmadığını belirtti. Fakat ben bilgisayar kapalı olsa bile ups'i değil üzerindeki düğmeden kapatmak elektrik fişini bile kapatmıyorum. ups durmadan açık... siz ups kullananlar nasıl kullanıyorsunuz... durmadan açık mı?, sadece üzerindeki düğmeden mi kapatıyorsunuz ya da elektrik fişini bile çekiyormusunuz?... bilgilendirmelerinize şimdiden teşekkürler...

• açık duracak zaten ups kardeşim tabi ben nerdeyse 1 senedir kullanıyorum daha hiç ups i kapatmadım bile sürekli açık.7/24 çalışıyor.
  • arkadaşım telsız telefonda baglı oldugu ıcın bende kapatmıyorum hıcte bısı olmuyor senın ıcın rahat olsun
  • yok öyle bir şey o arkadaşın aklından ne geçiyorsa bilmem kapatıyomuş bende de bir buçuk yıldır var toplsan 3 kere kapatmışımdır sen aldırma onlara ups dediğin herzaman açık kalmalı
  • Arkadaşına selam söyle, interneti varsa bir zahmet ups ilgili biraz tarama yapsın.UPS kapatılır mı yaa, zaten sürekli enerji sağlasın diye yapılmış bir cihaz,kapattıktan sonra ne anlamı var?
    Hatta şöyle yapsın, (kendisininki de öyleyse eğer( bazı upslerde bir çıkış daha olur ve bu çıkış aküye bağlı değildir,sadece voltaj sıçramalarından v.b. korumak içindir.UPSi tamamen kapatsın,pcyi de oraya bağlasın.hem ekonomik de olur,aküler kullanılmayacağından uzun ömürlü olur
    Şaka bir yana, öyle bir şey yok arkadaşım, 7/24 gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.
  • UPS sürekli açık kalmalı veya kalmamalı demek yanlış olur. Şöyleki:
    Uzun süreli tatile gidileceği zaman veya herhangi bir şekilde UPS in güç kablosu yani fişi çekileceği zaman kapatılmalıdır. Zira aküsü kendi kendini bitirir.
    Diğer taraftan elektrik olduğu zaman kapatılmaz ise az da olsa enerji harcar. PC uzun süreli (3-4 günden fazla) kullanılmayacağı zaman UPS açık kalırsa boşuna enerji harcar.

Kısacası PC sürekli kullanıldığı müddetçe açık kalmalıdır. Elektrik kesintilerinde kapatılması faydalı olur.
    Elektirik geldiğinde her cihaza zarar verebileceği gibi UPS e de zarar verebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: umithoca

UPS sürekli açık kalmalı veya kalmamalı demek yanlış olur. Şöyleki:
    Uzun süreli tatile gidileceği zaman veya herhangi bir şekilde UPS in güç kablosu yani fişi çekileceği zaman kapatılmalıdır. Zira aküsü kendi kendini bitirir.
    Diğer taraftan elektrik olduğu zaman kapatılmaz ise az da olsa enerji harcar. PC uzun süreli (3-4 günden fazla) kullanılmayacağı zaman UPS açık kalırsa boşuna enerji harcar.

Kısacası PC sürekli kullanıldığı müddetçe açık kalmalıdır. Elektrik kesintilerinde kapatılması faydalı olur.
    Elektirik geldiğinde her cihaza zarar verebileceği gibi UPS e de zarar verebilir.

umithocam dediğin zaten genel bir kural,uzun süreli boş kalacak bir mekanda güvenlik için bütün elektrikli cihazları (bence çoğumuzun işine gelmeyen buzdolabı da dahil) fişten çekip,sigortaları da indirmek en doğrusu.
    Sonra dövünüp ağlamaktansa.....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar birde bazıları diyor ki ups i 3-4 ayda bir elektrikten söküp açık bırakıp şarjını bitirmesi bekleyecekmişsin sonra doldurup kullanaksın ben bundan hiç birşey anlamadım ben usp aldım alalı 1 sene olacak nerdeyse hiç söküp boşaltmadım yani böyle bişey varmı geniş açıklama yapacak varmı ups hakkında
  • ben düğmesinden kapıyom bilgisayarın fişini de ayırıyom ups ten.ama ups prize takılı kalıyo bi zararı olur mu?akşamları pc açık 8'den sonra ne gerek var 24 saat kalmasına.yoksa kalsın mı?bu konu hakkında link verek var mı yaw bizde tam olarak aydınlanalım
  • UPS fişe takılı diye sürekli güç harcayan bir alet değil, akü durumu yüzde yüz ise hiç elektrik harcamaz, ayrıca ups ler güvenli olsun diye yapılır, çok extreme durumların dışında arıza vermezler, yani 7gün 24saat açık kalabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Divinity

UPS fişe takılı diye sürekli güç harcayan bir alet değil, akü durumu yüzde yüz ise hiç elektrik harcamaz, ayrıca ups ler güvenli olsun diye yapılır, çok extreme durumların dışında arıza vermezler, yani 7gün 24saat açık kalabilir.

dostum lcd kullanıyosan sakın kapama
  • bilgisayar benim aralıksız 2 hafta falan açık kalıyor 2 hafta sonunda 6-7 saat dinlendiriyorum ve bu arada ups i düğmesinden kapatıyorum..Ama arada fişten çektiğimde oluyor...
  • PC yi hergün kullanıyorsanız UPS sürekli açık kalmalı. PC nin filerini UPS ten çıkarmak önemli değil. UPS in kendi üzerinde bir led lambası varsa -ki genelde vardır- bu UPS in sürekli enerji harcadığını gösterir. PC kapalı iken harcanan enerji çok fazla değildir. En fazla olduğu durum aküsünü şarj ettiği zamandır -ki buda PC nin çektiğinden fazla değildir.

UPS in aküsünü bitirmek zararlıdır. yetonyali arkadaşın yaptı çok yanlış. Genelde 12 voltluk akü vardır. Eğer ups yeterli gücü vermiyorsa akünün şarj yeteneği azalmış olabilir. Bu durumda akünün içine saf su eklemek gerekebilir. Aküsü için mümkünmü bilmiyorum.
    Şimdi arkadaşlar son yazdıklarımla dalga geçtiğimi zannedecekler. Ama Mersin'deki Termik fabrakasında staj yaparken akülerin içine safsu ve koyduğumuzu hatırlıyorum. Yani dalga geçmiyorum.
    Eğer UPS elektrik kesintilerinde koruyamıyorsa bunun akü ile bir ilgisi yoktur.

• Benim de bir sorum var ama ayrı başlık açıp krlilik yaratmak istemedim.

Bugün biraz araştırdım ve gidip Powercom 625AP aldım. İçinden hepi topu 17 sayfalık bir manual çıktı. Sonra web sitesine baktım orada da farklı bir şey yok. Bana yetersiz geldi. Her neyse, ilk kez UPS kullanacağımı belirteyim.

Soruma gelince, 24 saat şarj edin diyor iyi güzel. Önde de açma kapama düğmesi var. Şimdi cep telefonu gibi düşünürsek sadece fişini takmam şarj olması için yeterli ama ben yine de karar veremedim tuşundan açıp açmamam gerektiğine. Belki de kendi sorumun cevabını kendim verdim az önce :)

Bu arada fişi taktım, önde dijital gösterge var ve açma tuşuna basmadığım için haliyle herhangi bir şey görünmüyor orada. Şimdi şarj oluyor mu olmuyor mu anlamadım açıkçası.

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innuendo1984 -- 28 Nisan 2007; 17:27:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: innuendo1984

Benim de bir sorum var ama ayrı başlık açıp krlilik yaratmak istemedim.

Bugün biraz araştırdım ve gidip Powercom 625AP aldım. İçinden hepi topu 17 sayfalık bir manual çıktı. Sonra web sitesine baktım orada da farklı bir şey yok. Bana yetersiz geldi. Her neyse, ilk kez UPS kullanacağımı belirteyim.

Soruma gelince, 24 saat şarj edin diyor iyi güzel. Önde de açma kapama düğmesi var. Şimdi cep telefonu gibi düşünürsek sadece fişini takmam şarj olması için yeterli ama ben yine de karar veremedim tuşundan açıp açmamam gerektiğine. Belki de kendi sorumun cevabını kendim verdim az önce :)

Bu arada fişi taktım, önde dijital gösterge var ve açma tuşuna basmadığım için haliyle herhangi bir şey görünmüyor orada. Şimdi şarj oluyor mu olmuyor mu anlamadım açıkçası.

Teşekkürler...

Power tuşun basınız. Açık olsun. Hatta bilgisayara bile bağlayabilirsiniz, şarz etmeden. Elektrik gitmedikten, batarya güç sağlamadıktan sonra, bilgisayara takılı olrak da şarz edilse sorun olmaz.

• ben kapatıyorum

çünkü geceleri olur olmaz zamanda elektrik giderse dıt dıt ötüp uykum bölünmesin diye
  • Powercom BNT 1000AP modeli UPS kullanıyorum. alalı yaklaşık 5 buçuk 6 sene olmuştur rahat. Aldığım günden beri kapamadım. Sadece tatillere giderken kapadım onun dışında hep açıktı. Geçen hafta 6 yılın sonunda ilk defa bataryalarını değiştirme ihtiyacı duydum. gittim ve iki tane batarya alıp değiştirdim. Şimdi eskisi gibi görevini yapmaya devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 29 Nisan 2007; 10:56:38 >
  • 2 bataryayı kaça aldın ya atıp yenisini alsaydın 2 kartuş alana yazıcı bedava hesabı.

upslerinizi kapatmayın sürekli şarja girip çıkar ömürleri azalır.akülerin yenilerini almak yerine de şarjlatabilirsiniz akü aküdür araba aküsü hesabı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Toro Furioso

2 bataryayı kaça aldın ya atıp yenisini alsaydın 2 kartuş alana yazıcı bedava hesabı.

upslerinizi kapatmayın sürekli şarja girip çıkar ömürleri azalır.akülerin yenilerini almak yerine de şarjlatabilirsiniz akü aküdür araba aküsü hesabı.
    :) tam olarak 32YTL verdim ikisine. zaten bataryalardan biri ölmüştü diğeride ölmek üzereydi. ikisinide değiştirmiş oldum böylece. şimdi alet yeni gibi :)zaten ups ler iyi bakıldıktan sonra ömürlük aletler kolay kolay bozulmuyorlar.

not: ups aküleri araba aküleri gibi değildir farklıdır. dolayısı ile bitince yeniden doldurayım kullanıyım gibi bir şey olmaz. pillerin daha büyüklerini düşünün onun gibi bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 1 Mayıs 2007; 1:56:00 >

• tamam o zaman.merlin gerinlerin bataryası 50 lira da o bakımdan dedim ikisi bir ups yapar diye.

askerdeyken bayağı bir ups şarjlatmış kuzen ama bakalım bende denerim ups var bir kaç tane.araba aküsünü salladım örnek olsun diye ama bunları da şarjlayan var demek ki askeriye şarjlattığına göre.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.