Şimdi Ara

Üretim Hatalı Tsi Motor ve D...... Oto'nun Rezaleti! (Son gelişmeler) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
45
Favori
94.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üzücü bir durum, özellikle firmanın ve servisin mağduriyetinizi gidermek yerine sizi daha zor durumda bırakması kabul edilemez. Umarım kısa zamanda sizin için olumlu neticelenir herşey.
  • Hocam her markada olabilir fakat burada bir yanlışlar silsileri var.
    1- araçta hata olması normaldir fakat gidin 2.000 tl verin hurda şahin alın, rastgele sanayideki bir işyerine götürün, inanın sizin aracınızın parçalarını bagaja doldurup dışarı bırakacak adam çok azdır. Burada firmanın sıradan bir iş yeri kadar ilke sahibi olmadığını anlayabiliriz. Yapılan ticari ahlaksızlıktır.
    2- volkswagen'in bu işte parmağı var mı? tabi ki. Eğer bu adamlar volkswagen'in bu haberi aldığında başlarına çökeceğini bilselerdi, zararı tazmin ettireceğini düşünselerdi böyle yapmazlardı. Basit bir örnek vereyim; Subaru impreza 1.5 kullanan bir forumdaşımız, lpg nedeniyle garanti dışı kalmış ve bir şekilde araçta yatak sarmış ve zarar 10.000tl, sonuç SUBARU MÜŞTERİ MAĞDUR OLMASIN DİYE TÜM ZARARI KARŞILIYOR. konunun linki.link volkswagen, Subarudan daha büyük bir üretici, fakat hizmet kalitesizliği ortada.
    Bu başlığı görmeden önce Subarunun yaşadığım şehirde servisi yok sakınıtı çekermiyim diye düşünmüştüm fakat artık kafam rahat, böyle servis olacağına hiç olmasın daha iyi... Subaru bakmaya devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 9 Mayıs 2013; 10:05:31 >

• Konunun büyük kısmını okudum. Bu forum sitesine çok sık giren biri değilim ancak bu konu gerçekten ibretlik, çok ciddi kesinlikle aktif durumda kalmalı...
    Ayrıca benim fikrim Alman yetkililerinide bu konu hakkında mutlaka an be an bilgilendirin. Bilgilendirinki sadece sizin maduriyetinizin giderilmesi ile kapanması bu konu bu yetkili servisinde kökü kurutulsun. Bu olaylar eminim sadece Türkiyede oluyordur..

VW marka alınırmı Doğuş tan asla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: orgozgur
    Motor değişimi yapalım dediler.Biz kabul etmedik aracım 140.000 kmde olsa anlarım hocam ama 14.000 km de garanti kapsamında ki üretim hatalı aracın yükünü ben neden çekeyim. Veya sattığım zaman başkası neden çeksin. Ben hakkım olanı almak için düştüm yollara. Yoksa zaten uğraşmazdım bu insanlarla.

Çok geçmiş olsun, umarım sizi tatmin edecek bir sonuca ulaşırsınız.
  • Buraya gerçekten içimden gelenleri yazmak isterdim ama muhtelemen karşı söz konusu yerle mahkemelik oluruz.

Geçmiş olsun,umarım hakkınızı en kısa zamanda kazanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selinseli -- 9 Mayıs 2013; 11:56:35 >
  • Ülkemizde Tüketiciyi koruyan iyi bir sistem yok, satıcılarda da zaten süreç uzun diyerek bıktırma yıldırma amacı ile süreci uzatıyorlar.

Bu aracı toplayıp vermediklerinden dolayı umarım iyi bir ceza alırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: åziz

quote:

zaten isim belirtmiyorum buradan bir şey çıkarmı orasını bilmem ama şu söylediğiniz dava açm mevzuları gerçek mi?

Geçen sene bir kişi bir araç için kapora vermiş sonra vazgeçmiş kaporayı vermemişler, alıcı sinirlenip showromdaki aracın birinini çizmiş.

vs. vs. sonra o aracı almasını istemişler, kabul etmiş sonra firma kıllık yapıp aracı liste fiyatından 10-15 Tl ucuza satmış (satılmış göstermelik)

vs.vs. kim haklı tartışılır bir konu neyse kişi DH konu açıp yayınlar iken firmanın avukatı konuya vakıf olup foruma girip yazı yazıyordu ve yazdıkları nedeni ile Dava açtı olarak hatırlıyorum
    http://forum.donanimhaber.com/m_45287301/f_/key_ulukar//tm.htm#45287301
    Konu bu ama kim haklı Tartışılır

Bu konuyu iyi hatırlıyorum.
    hatta konu açıldıktan sonra ilk mesajlarını konuya atıp firmayı haklı çıkarmaya çalışan "sözde" takıklar da vardı.
    Ulan ne gerizekalılar var dünyada

• Hocam konunun pesini birakmadiginiz icin tebrik ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuna kadar haklısınız. Davayı da umarım kazanırsınız. Ülkemizdeki istisnasız tüm firmalar tüketiciyi önemsemiyor. Söz konusu firma bu konuda lider zaten, almaya gidin ilgi alaka sıfır.

Takip.
  • Öncelikle geçmiş olsun diyorum, her ne kadar Doğuş oto grubuna mensup bir araca sahip olsam da üzüldüm olanlara..Haklısınız ki haklılığınız inşallah resmi mercilerce de kanıtlarnır, yeni arabanızı, uğradınız maddi - manevi zararla birlikte tanzim edersiniz inşallah..
  • Aslında size motor değişim hakkını tanımışlar kabul etmemişsiniz. Keşke motor değişim olayını yaptırıp daha sonrada aracım ikinci elde değer kaybına ulaştı diye dava açsaydınız.
    diğer taraftan serviste yatan araca boşuna sigorta vergi ödemişsiniz. eğer aracınıza çekme belgesi çıkarttırsaydınız vergi de ödemeyecektiniz diğer zorunlu sigorta kasko vs de yaptırmayacaktınız.

Diğer taraftan mevcut davayı kazandığınızda aracınızın günlük kira bedelinden aracın serviste kaldığı yani madur olduğunuz gün sayısı kadar ücret talep edebileceksiniz.

Bu konuyu almanya'ya VW e mail atmanız bence çok önemli. bu konuyu da lütfen atlamayın. bizler de konuyu takip ediyoruz.

Hayırlı günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: uysalburak

Aslında size motor değişim hakkını tanımışlar kabul etmemişsiniz. Keşke motor değişim olayını yaptırıp daha sonrada aracım ikinci elde değer kaybına ulaştı diye dava açsaydınız.
    diğer taraftan serviste yatan araca boşuna sigorta vergi ödemişsiniz. eğer aracınıza çekme belgesi çıkarttırsaydınız vergi de ödemeyecektiniz diğer zorunlu sigorta kasko vs de yaptırmayacaktınız.

Diğer taraftan mevcut davayı kazandığınızda aracınızın günlük kira bedelinden aracın serviste kaldığı yani madur olduğunuz gün sayısı kadar ücret talep edebileceksiniz.

Bu konuyu almanya'ya VW e mail atmanız bence çok önemli. bu konuyu da lütfen atlamayın. bizler de konuyu takip ediyoruz.

Hayırlı günler

Kesinlikle yok mu gazeteci tanıdığınız Uğur Dündar tarzı yhaber yapsınlar.

Hem VW Türkiye ve Almanya merkeze mail atmayı unutmayın. Bence oradan da çözülebilir.

Ayrıca benim aracımı bahçeye parçaları bagajda koysunlar firmanın camlarını kırar içerideki araçları tahrip ederim.

Üstüne telefon açıp gel arabanı al desinler ... yazmıyayım...

• yukarı

• 2001 yılından beri ben, babam, sonra evlendim eşim, kayın peder ve kayın biraderim, gelinimiz hep vw kullandık. Ben ve eşim en son 2 yıl önce başka bir satın alma dolayısıyla golf 1.4 dsg 140 hp aracımızı sattık. Şu anda bir palio ve bir i30 dizel aracımız var. Çok düşündük yeniden vw alalım mı diye, bu yeni tsi motorlara karşı bir kaygı vardı. Onu da değerlendirip vazgeçtik. İyi ki almamışız.

Her araçta problem çıkabilir ama, bu ülkemizdeki mümessilin genel yaklaşım bozukluğu tüm servislerde, bir çok çalışanda hissediliyordu. At sahibine göre kişner. vazgeçmemizin temel sebebi de oydu. Bir yerde kibirli kimselerle karşılaşıyorsam oradan bir şey almadan çıkarım.

Kardeşimize geçmiş olsun diyorum. Samimiyetle temenni ederim ki kazanır. Fakat 6 ay sıra bekleyerek yok satan araba imajı daha uzun yıllar sürebilir. Burası Türkiye, bazılarımız böyle davranılmak istiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: åziz

quote:

zaten isim belirtmiyorum buradan bir şey çıkarmı orasını bilmem ama şu söylediğiniz dava açm mevzuları gerçek mi?

Geçen sene bir kişi bir araç için kapora vermiş sonra vazgeçmiş kaporayı vermemişler, alıcı sinirlenip showromdaki aracın birinini çizmiş.

vs. vs. sonra o aracı almasını istemişler, kabul etmiş sonra firma kıllık yapıp aracı liste fiyatından 10-15 Tl ucuza satmış (satılmış göstermelik)

vs.vs. kim haklı tartışılır bir konu neyse kişi DH konu açıp yayınlar iken firmanın avukatı konuya vakıf olup foruma girip yazı yazıyordu ve yazdıkları nedeni ile Dava açtı olarak hatırlıyorum
    http://forum.donanimhaber.com/m_45287301/f_/key_ulukar//tm.htm#45287301
    Konu bu ama kim haklı Tartışılır

Konuya baktım bizim konuile alakası yok. Yani farklı durumlar ikincisi o yazanın avukat olduğuda mechul konuda en az 20 tane yeni üye türemiş hepsi otomotiv şirketini haklı bulan yorumlar yazmışlar ve hepsinin mesaj adedi 1 Anlıcanız birisi 20 tane hesap açmış ve konuyu trollemiş.

Benim bir arkadaşım da benzer bir şekilde Renault bayisinden 2. el araç beğeniyor, ertesi gün için 16.000 nakit 6.000 senet diye sözleşme ve senet imzalıyor (Her hangi bir kapora yada para vs. vermeden) Aynı gün nakit para başka bir şeye lazım oluyor ve araçtan vazgeçiyor.İmzaladığı sözleşmede "cayma durumunda şu kadar para karşı tarafa ödenir" diye bir bölüm var o bölümü boş bırakmışlar.Bayi, "vazgeçme lüksünüz yok o bölümü istediğimiz gibi doldururuz size şu kadar para ödettiririz" diye tehtit ediyor.Neyse ki arkadaş, "2 ay sonra bir yerden para gelecek, o zaman sizden sıfır araç alacağım" deyip sözleşmeyi ve senetleri para ödemeden iptal ettirdi.Şimdi bayinin önünden bile geçmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: oakley1

Gerçekten çok çok geçmiş olsun... Sizin bu iletiyi yazmanızdan kısa bir süre önce Tiguan aldım ben de. Eğer almadan önce sizin durumunuzu öğrenseydim muhtemelen almaktan vazgeçerdim. Eğer uzun ve sıkıntılı dava sürecine (temyiz dahil) katlanabilirseniz davayı kazanacağınıza % 100 eminim.

Vazgeçmenize gerek yok tiguangüzel bir araç. Her markada her otda sorun olur önemli olan tüketici mağdur etmemek. Onlard bu yok aracı satana kadar iyiler.
  • hocam gerçekten geçmiş olsun ama doğuş otunun ilik vukuatı değil..
  • konuyu okurken sanki bana yapılmış gibi hissettim. bu firmayı bu kadar göklere çıkaran bizim insanlarımız sonuçta. ne desek boş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oakley1

Gerçekten çok çok geçmiş olsun... Sizin bu iletiyi yazmanızdan kısa bir süre önce Tiguan aldım ben de. Eğer almadan önce sizin durumunuzu öğrenseydim muhtemelen almaktan vazgeçerdim. Eğer uzun ve sıkıntılı dava sürecine (temyiz dahil) katlanabilirseniz davayı kazanacağınıza % 100 eminim.

Vazgeçmenize gerek yok tiguangüzel bir araç. Her markada her otda sorun olur önemli olan tüketici mağdur etmemek. Onlard bu yok aracı satana kadar iyiler.

Büyük gecmis olsun. Olabilecek en ters duruma dusmussunuz. Bir muhabbet esnasında sizin konunun bir benzeri anlatılmış di. Arac sahibi serviste ve ithalatçı firmada çözüm bulamayınca, çareyi üretici fabrikaya (wv) durumu yazı ile bildirmiş ve fabrika bire bir ilgilenerek arac sahibine yenisi ile değiştirmiş. Soylenene göre bu gibi durumlarda servis ve yetkili ithalatçı çözüm suz kaldigi konularda fabrikadan hertürlü destegi alırmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mirliva.VII

Marka değerine hakaret taşıyacak bir üslup kullanılsaydı VW belki gelip dava açabilirdi "marka değerim, satışlarım düştü gibisinden" Ancak konu sahibi arkadaş zaten oldukça düzgün bir üslup kullanmış bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Ayrıca marka değerlerini çok düşünüyorlarsa gelsinler hatalarını bir an önce düzeltsinler ve tüketicinin haklarını gözettiklerini belirtsinler, hiçe saydıklarını değil. Tüm bu olaylardan sonra gelip de size böyle bir dava açarlarsa insanların gözünde nasıl bir duruma düşeceklerini tahmin etmek çok zor değil. Zaten olayların son gelişmeleri de gösteriyor ki sizin elinizdeki kartlar oyunu sizin lehinize çevirecektir En azından ben böyle inanıyorum.

Arkadaşım kusura bakma ama onların marka degerini yerim ben.. ben sadece WV amblemi için dünyanın parasını verecegim.. ve beni servislerde süründürecekler.. o arabayı taksim in göbeginde benzin döküp yakarım ... kim kimi mahkemeye veriyor .. !! adam WV caddy arabasına 5 metrelik afiş astı.. bu araba baskı balata yiyor diye ( belki kullanıcı hatası- bilemem ) ona bir şey olmadı... bunlara dişini göstereceksin.. para veriyor isem bana hizmette kusur etmeyecekler..

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.