Şimdi Ara

Urolojiden anlayanlar bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam. Sık idrar sikayetiyle urologa gittim idrar tahlili temiz ama ultrasonda mesane kapasitesi 130cc çıktı doktor mesane küçük ilaç kullanacaksın dedi. 130cc 0.13 litre eder. Eve geldim inanamadım bi deniyim dedim iyice sıkısana kadar bekledim ve 1 litrelik şişeye işedim. Yaklaşık yarısından fazlasını doldurdum. Mesane kapasitem 130cc ise neremden çıktı bu 500 cc idrar? Ölçüm yanlış olabilir mi? Anlayan arkadaşlardan cevap bekliyorum. Kafama takıldı boşa ilaç kullanmak istemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• malesef yanlış teşhis ve yanlış tedavi durumlarıyla çok sık karşılaşıyoruz.
    sindirim sistemi sorunum için gittiğim üni.. gastro.. bölüm prof..ü yaptığı
    kan ve idrar tahlili sonuçlarına göre sen kum döküyon dedi ürologiye sevketti,
    gittiğim dr. çektirdiği rontgeni ekranda banada gösterip nohut kadar bir beyaz
    lekeye, ahanda sol böbreğinde kocaman taş var dedi.. üriner sistemle ilgili en
    ufak bir şikayetim olmadığı için o büyüklükte bir taş olabileceğine inanamadım
    ve doğru başka bir dr. a gittim, oda ultrason çektirdi ve sonuç temiz çıktı, ne
    taş nede kum var. 7 yıl geçti halen böbrekle ilgili bir şikayetim yok.
    detaya girmeden yine yıllar önce oğluma konulan teşhisten emin olmak için başka
    dr. a gittim ve ilk dr. un para için bilerek yanlış teşhis koyduğunu anladık.

Diyeceğim sende başka bir üroloğa git ve şikayetini söyleyip yeniden muayene ol.
    teşhis mantıklı ve doğru olsa bile 2.ci hatta bazen 3.cü bir dr.a gitmek lazım.
    Allah şifa versin, geçmiş olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: Selin82

malesef yanlış teşhis ve yanlış tedavi durumlarıyla çok sık karşılaşıyoruz.
    sindirim sistemi sorunum için gittiğim üni.. gastro.. bölüm prof..ü yaptığı
    kan ve idrar tahlili sonuçlarına göre sen kum döküyon dedi ürologiye sevketti,
    gittiğim dr. çektirdiği rontgeni ekranda banada gösterip nohut kadar bir beyaz
    lekeye, ahanda sol böbreğinde kocaman taş var dedi.. üriner sistemle ilgili en
    ufak bir şikayetim olmadığı için o büyüklükte bir taş olabileceğine inanamadım
    ve doğru başka bir dr. a gittim, oda ultrason çektirdi ve sonuç temiz çıktı, ne
    taş nede kum var. 7 yıl geçti halen böbrekle ilgili bir şikayetim yok.
    detaya girmeden yine yıllar önce oğluma konulan teşhisten emin olmak için başka
    dr. a gittim ve ilk dr. un para için bilerek yanlış teşhis koyduğunu anladık.

Diyeceğim sende başka bir üroloğa git ve şikayetini söyleyip yeniden muayene ol.
    teşhis mantıklı ve doğru olsa bile 2.ci hatta bazen 3.cü bir dr.a gitmek lazım.
    Allah şifa versin, geçmiş olsun..

Valla doğru söylüyorsunuz bana da bebekken dalak büyümesi ve tuberkuloz var demişler ailem panik olmuş sonra başka bir doktora daha götürmüşler orda bişey yok demisler. E nasıl olur falan demiş bizimkiler sonra kim baktı sizin çocuğa demiş doktor, bizimkiler de söylemiş adını sanını, evet biliyoruz o doktor herkese böyle teshisler koyup tedavi için bir arkadaşına yönlendiriyormus falan dediler. Ya şimdi amaç doktorlarimizi kötülemek degil tabi gerçekten çok sayıda ilgili ve bilgili doktorumuz var şahit oluyorum. Ama insan bazen kuskuya düşüyor işte. Burda doktorun da bi hatası olmayabilir direk ultrasonu yapan uzmanin hatta makinenin hatası da olabilir. Ama tekrar denemek gerek gerçekten emin olmak için, orası kesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.