Şimdi Ara

USA PLAYSTATION STORE dan ALIŞVERİŞ NASIL YAPILIR [ANA KONU] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.060
Cevap
155
Favori
150.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
112 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yani diyorsunuz ki ana hesabın TR PSN olursa ve ben US PSN'den oyun alırsam bu oyunları TR hesabımdan online oynayabilirim. Doğru mudur? (Kıt mısın kardeşim demek yasak )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercanerten -- 11 Ekim 2014; 16:53:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercanerten

Yani diyorsunuz ki ana hesabın TR PSN olursa ve ben US PSN'den oyun alırsam bu oyunları TR hesabımdan online oynayabilirim. Doğru mudur? (Kıt mısın kardeşim demek yasak )

Doğru

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim paypal kartim var bunu usa psn hesabima aktif etsem icine para yuklesem direk alabilir miyim psn storedan bir de paypal dolar kurunu nerden ogreniyoruz

• Nimet gibi konu. Allah açandan razı olsun.

• Arkadaşlar bu 100Dolara 15 dolar olayı hakkında soracam.Ben 50$ ödeyip bir yıllık plus aldım amazondan.Aktive etim hesaba.Sonra da 60$ ödeyerek FİFA15 aldım.Totalde 110$ ödedim.Bana 15$ gelecek mi? Gelirse ne zaman gelir? Aklıma takılan konu amazon kartları geçerli mi ve PLUS Kodu para olarak sayılır mı?
    Var mı net bilgi? Alma hakkım varsa bekleyip GTA5 için kullanıcam.Yoksa GTA5 alıp kodu alacam da
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

Arkadaşlar bu 100Dolara 15 dolar olayı hakkında soracam.Ben 50$ ödeyip bir yıllık plus aldım amazondan.Aktive etim hesaba.Sonra da 60$ ödeyerek FİFA15 aldım.Totalde 110$ ödedim.Bana 15$ gelecek mi? Gelirse ne zaman gelir? Aklıma takılan konu amazon kartları geçerli mi ve PLUS Kodu para olarak sayılır mı?
    Var mı net bilgi? Alma hakkım varsa bekleyip GTA5 için kullanıcam.Yoksa GTA5 alıp kodu alacam da

Ne alip almadiğiniza bakmiyorlar isterseniz 100$ lık season pass alın.Hesaptaki bakiyeden 100$ harcayın diyorlar.

• Sıimdi sıkıntı şu. Ben PLUS ı kod olarak aldım.Yani hesaba 50$ atıp onu harcamadım.50$ lık kod alıp onu aktifleştirdiğimde 1 yıllık plus geldi. Ek olarak 60$ cüzdana attım.Oradan da FİFA15 aldım. PLUS kısmını ondan soruyorum özelikle. Geçer mi ki?

Diğer yandan 15$ ne zamana gelecekti?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

Büyük adamsın :-)

Türkiye de ki bütün, teknoloji, oyun forumlarında, twitter ve facebook hesaplarında, bu konu konuşuyor. DH ye acayip üye ve trafik kazandırdım. Bu kadar ilgi göreceğini hiç beklemiyordum. Türkiye de büyük bir ihtiyaçmış, headshot gibi bir şey oldu.

Oyun konsoluna gönül vermiş arkadaşların işini görsün, onlar mutlu olsun, yeter bana

Türkiye de ki aşırı yüksek fiyatlar yüzünden, konsollarından soğumasınlar. Her şeyin bir çözümü var, morallerini bozmasınlar. İşi bilen, yıllardır USA PS Store' u kullanıyor zaten ama bu işten anlamayan sayısı çok daha fazlaydı. Artık, Türkiye de ki konsol oyuncuları, bu konu sayesinde derinlemesine bilgiye sahip oldular. Bundan sonra hangi Playstation Store dan alışveriş yapacaklarına, karar verip vermemek onların elinde

-PSN kardeşlik (ortaklık) yapanlar ise hiç düşünmesinler zaten, kardeşlerden biri USA PSN, diğer ise TR PSN olsun. Her iki hesaptan da alınan oyunlar ortak kullanılabiliyor.

-Kardeşlik yapmayanda, her iki hesaptan alınan oyunları oynayabilir. USA PSN hesabını ana hesap yapıp, TR PSN hesabından oynamaya devam eder. Böylece her iki hesaptan da aldığı oyunları oynar.

Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok, Amerika PSN' e geçin rahat edin. TR PSN de kalıp da İngiltereyi zengin etmeye gerek yok.

Peki dostum bu primary secondary olayı nedir? ds4 yöntemi falan filan hep duydum ama hiç bilgim yok.

• quote:

Sıimdi sıkıntı şu. Ben PLUS ı kod olarak aldım.Yani hesaba 50$ atıp onu harcamadım.50$ lık kod alıp onu aktifleştirdiğimde 1 yıllık plus geldi. Ek olarak 60$ cüzdana attım.Oradan da FİFA15 aldım. PLUS kısmını ondan soruyorum özelikle. Geçer mi ki?

Diğer yandan 15$ ne zamana gelecekti?

Hayır kod aldıysanız geçmez zaten plus kodu otomatikman sizi plus yapiyor cüzdana eklenmiyor.Siz 40$ daha harcarsanız 5 kasımda hesabınıza 15$ eklenicek.
  • Hımm bu kötü oldu aslında.Peki son katılım günü neydi acaba? Ayrıca 1$ sanırım 3 aralığa kadar kullanılmalıydı değil mi?
  • quote:

Hımm bu kötü oldu aslında.Peki son katılım günü neydi acaba? Ayrıca 1$ sanırım 3 aralığa kadar kullanılmalıydı değil mi?

28 ekim son.1$ nedir onu anlamadım .
  • ps4'ü yeni aldık dün kurulumunu falan yaptık ama dünden beri de daha hiç psn'e giriş yapamadık lütfen bekleyin'de kalıyor,hesabı tr olarak açmıştım şimdi usa hesabı olarak açtım ama hala aynı,açtığım hesaptan oyun falan alacaktım ama tereddütte kaldım,ne yapsam ki :(
  • PS4 sistemini sıfırlayıp yeniden kurulum mu yapsam,elimdeki oyunlar zaten kutulu,birisi el atsın şu duruma bir zahmet :)

edit:sıfırladım bakalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Constantius -- 11 Ekim 2014; 23:47:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HASBIHAL

quote:

Hımm bu kötü oldu aslında.Peki son katılım günü neydi acaba? Ayrıca 1$ sanırım 3 aralığa kadar kullanılmalıydı değil mi?

15 Dolar demek istemiştim Son kullanma da 3 Aralıktı Değil mi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HASBIHAL

quote:

15 Dolar demek istemiştim Son kullanma da 3 Aralıktı Değil mi?

5 aralık.
  • Tam olarak kavramak için soruyorum. Şu anda TR PSN Plus hesabım var (3aylık) ve bir tane de US hesap açtım. TR Ana hesap, US de ikincil hesap.

US Hesaptan NBA 2K15 TR hesaptan da Drive Club alacağım.

Plus Hesabım TR iken US hesaptan aldığım oyunları (2K15 vs.) TR hesabımla online oynayabiliyorum sanırım bunda sorun yok.

Şimdi şöyle bir şey yaptık diyelim. TR Plus hesabım bitince US Plus aldım ve US hesabını ana hesap yaptım.

1- TR Plus'tan aldığım Drive Club Fifa 15 vs. oyunları Plus hesabım US olsa bile TR hesabımdan online oynayabilir miyim?
    2- Yine US Plus'tan aldığım ve alacağım oyunları yine TR ikincil hesaptan online oynayabilir miyim?
    3- Plus hesabım US iken Türkçe çıkacak oyunları kutulu alıp yine TR hesabımdan online oynayabilir miyim?

Ya da plus hesabı TR'den almaya devam edip oyunları ya kutulu ya da US PSN'den alırsam yine TR hesabımla online oynamaya devam edebilir miyim?

Sorduğum soruları ben bile tam olarak anlayamadım. Şimdiden teşekkürler.

• Dostum, eline emeğine sağlık. Benim gibi bir çok kişiye ucuza nasıl oyun oynanır çok iyi anlatmışsın. Herkes adına teşekkür ederim güzel kardeşim
  • Arkadaşlar merhaba.

Şunu merak ediyorum, yardımcı olabilen olursa memnun olurum:
    US PSN için bir hesap açıp o hesaptan oyun alsam, sorunsuzca TR PSN'imde oynayabilir miyim? Online olma gerekliliği falan filan tarzı şeylerle karşılaşır mıyım?
    Daha da önemlisi:
    TR PSN'in süresi bitince US PSN'e plus alırsam, TR PSN ile misalen GTA V'te açtığım karakteri US PSN'de de kullanabilir miyim? Çünkü TR PSN'in süresi bitince US PSN almayı planlıyorum. Xbox 360'tan gelen karakterimi ona göre aktaracağım.
  • Offgamers dan tekrar kod aldım valla adamların hızına hayran kaldım bundan sonra başka siteden almam ilk başta kart onaylaması için bir kaç döküman istediler kimlik ön yüzü kartın arka numarası falan onları atınca artık sormıcaz dediler demin aldım 10 saniye sürmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: todiefor87

offgamers için adres bölümüne amazondaki gibi usa adresi girmemize gerek var mı yoksa kendi adresimizde oluyor mu?

Amazon dışındakilere, ABD den adres girmenize gerek yok diyebiliyorum. Kredi kartınıza bağlı olan adresi girebilirsiniz. Paypay ile alıyorsanız, istediğiniz adresi girebilirsiniz. Maximuscard sitesinde ABD den adres girmemiştim.

Yalnız şunu da belirtmek isterim. Amazona ABD den bir adres girmek son derece kolay, internetten arayıp fazla popüler olmayan bir ABD şirketinin adresini girebilirsiniz. Şirketin adını kullanmadan, doğrudan bulvar, cadde, sokak, bina no, şehir, eyalet, posta kodunu giriniz. Kesinlikle oluyor. Adresini bulduğunuz şirketin adını veya kişinin adını kullanmıyorsunuz.

quote:

Orijinalden alıntı: K@FKASYALI

yeni ps4 kullanıcısıyım bu konularda pek bir bilgim yok o yüzden yardımcı olmanızı rica ediyorum, ps4ü alınca tr psn hesabı açtım fakat üyelik almadım
    şimdi kafama takılanlar
    1- tr psn%e üyelik almamış hiç bulaşmamışken direk usa psn hesabı açıp buna plus üyelik, oyunları burdan alıpmı oynamalıyım
    2- bu usa psn hesabımda oyun satın aldığımda tr psn hesabımda bu oyunları oynamak için tr psn plus üyeliğiminde olmasımı gerekiyor
    3- usa psn plus kardeşliği yapmak istediğim bir arkadaşım var oda yeni ps4 alacak ve ilk defa psn hesabı açıcak şimdi ikimiz bir usa psn plus hesabını ortak alabiliyormuyuz
    ortak hesabı almak için ikimizinde hesaplarında paramı olması gerekiyor, bu sorum oyun alırkende yani yarı yarıya ödeme sistemi nasıl gerçekleşiyor
    4- ikimizinde ortak psn plus hesabını kullanıyoruz diyelim satın alınan oyunları ikimizde aynı anda online oynayabiliyormuyuz - veya ikimizinde ayrı usa psn hesapları alıp bunda kardeşlik yapıp oyunları farklı zamanlardamı oynanamız gerekiyor

daha önce bu gibi işlerle hiç uğraşmadığım için fikir verici cevaplar olursa çok sevinirim

@ilker_xxx

Aslında konunun ilk mesajın her şeyi detaylıca, herkesin anlayacağı şekilde anlattım ama madem öyle seni kırmayım, başka bir dille tekrar anlatayım.

1-) Benim tavsiyem USA PSN Store dan Plus üyeliği almanız. Çünkü, hem yıllık psn plus üyeliği ucuz, hemde psn plus üyelerine zaman zaman ciddi indirimler oluyor.

ÇOK ÖNELİ UYARI: USA PSN hesabımdan aldığım oyunlardan sıkılınca, bu USA PSN hesabımı satarım yada takas yaparım, sonra bir daha USA PSN hesabı alır yeni oyunlar alırım diyorsan, o zaman USA PSN hesabını Plus üyesi yapma, oyunları oynadığın hesabı Plus üyesi yap. Yani, oyunları oynadığın hesap TR PSN hesabıysa, TR PSN hesabın Plus üyesi olsun. Aksi taktirde, USA PSN hesabını satarken, Plus üyeliğin de hesapla birlikte gider ama yok ben hesap falan satmıyorum, arşiv yapıyorum veya PSN kardeşlikle iki kişi ortak alıyoruz dersen. Tabi ki de USA PSN hesabın Plus üyesi olsun. Çünkü, USA PSN de Plus üyelerine özel ciddi indirimler oluyor.

Yani, PSN hesabı al sat veya takas yapan birisiysen, satacağın bir hesaba, boştan yere PSN Plus üyeliği alma

2-) PS4' ünde ki Ana hesap Plus olursa, diğer tüm secondary hesaplar, plus üyesi gibi online oyunlara girebiliyor. Bu diğer hesaplar sadece, kayıt dosyalarınızın yüklendiği bulut hizmetinden yararlanamıyor. Onunda çözümü çok kolay, 5-10 saniye vakit ayırıp, USB belleğe gönderebilirsiniz. Sonra bilgisayarınızda saklarsınız. Oyunların online modunun kayıt bilgileri zaten, oyun şirketinin sunucularında saklanıyor. Siz yedeklemek isterseniz, sadece single oyunların save dosyalarını yedeklersiniz. Oda çok mühim değil zaten. Bir single oyunu oynarken, PS4 üm bozulursa, tekrar PS4 alır, o single oyuna yeniden başlarım.

3-) Oyunları USA PSN hesabından, PSN Plus üyeliğini de, ya USA PSN hesabından yada oyunları oynadığınız hesaptan almanız yeterli, ayrı ayrı psn plus üyeliği almanıza gerek yok, bir tane hesaba aldığınız taktirde, ikinizin PS4' ü de online oyunlara giriyor. Birbirinizin hesaplarını kendi konsollarınız da ana hesap yapmalısınız. O senin hesabını , sen onun hesabını ana hesap yapacaksın.

USA PSN hesabınıza para yüklemek için, konunun ilk mesajında belirttiğim internet sitelerinin her hangi birinden PSN Card alıp yükleme yapacaksınız. Ortaklardan biri alır, diğeri ona payına düşeni havale eder. Yada bir PSN Card sen alırsın, diğerini ortağın alır. Buda bir ortaklık şekli, özellikle, psn ortağı yurt dışında bulunanlar için en iyi yöntem bu, herkes paypal kullanamıyor, yurt dışına para göndermek zor, en iyi yöntem, psn kardeşlerin (psn ortakların) sırayla PSN Card alması, böylece birbirine para gönderme derdi olmaz.

4-) Tabi ki de ikiniz de online oynayabiliyorsunuz. İşin esprisi burada zaten. Biriniz mutlaka oyunların alındığı hesaptan, diğeri farklı bir hesaptan oynayacak. Bir oyunu 2 adet playstation' a indirmek Sony' nin sağlamış olduğu bir hizmet, çünkü bir kişinin 2 playstation' ı varsa, aynı oyunu bir daha almasını istemiyor. Tıpkı Android, IOS ve Windows dünyasında olduğu gibi. Örneğin, windows lu telefonunuza aldığınız bir uygulamayı, windowslu tablet ve bilgisayarınız da da tekrar almadan kullanabiliyorsunuz. Sony de Playstation da bu esnekliği sunuyor.

Sony diyor ki, iki playstation'ın varsa, aynı oyunu ve plus üyeliğini iki kez almana gerek yok diyor yada Playstation bozulursa, oyunlara verdiğin para boşa gitmesin, oyunları en azından bir Playstation' a daha indirme hakkın olsun diyor. Bunun için, hesap banlama diye bir şey yok, sakın kulak asma. Adam açık açık yazmış, evinde iki playstation kullanıyorsan, aynı oyunu ve plus üyeliğini iki kere satın almana gerek yok veya playstation' ın birini evinde diğerini iş yerinde kullanıyorsa, aynı oyunu ve plus üyeliğini iki kere satın almana gerek yok veya playstation' ın birini evinde diğerini ikinci evinde (yazlık, karavan, vip araç, yat, uçak, vs. gibi) kullanıyorsan, aynı oyunu ve plus üyeliğini iki kere satın almana gerek yok veya Playstation' ın bozuldu yeni Playstation aldın, aynı oyunu ve plus üyeliğini iki kere satın almana gerek yok, yeni playstation' ına indirebilirsin diyor.

Bizde bu hakkı, PSN kardeşlik (PSN ortaklık) için kullanıyorsun. Dünyada bunu tespit edebilecek bir sitem yok, zaten adam açık açık belirtmiş, iki tane Playstation' ın da kullanabilirsin diye, kimle, nasıl, ne şekilde kullandığımı tespit edemez. Belki diğer Playstationım dan evin diğer odasında, ikinci bir IP den kardeşim oynuyor. Olamaz mı? Zaten, oyunların alındığı hesap, iki playstation da aynı anda açılınca, ilk açılan psn den düşüyor. Demek ki ikisi de aynı anda bağlanamıyor. Eee nasıl tespit edilecek. Biz ne yapıyoruz, ortaklardan biri oyunun alındığı hesaptan, oyunu indirmeyi başlattık sonra, bir daha yeni oyun alana kadar o hesaba girmiyor ki zaten, kendi hesabından oynuyor.

Hesapları banlıyorlar diye bir şey yok arkadaşlar, Sony' nin kendisinin sunduğu bu tür bir hizmetten dolayı, banlama olamazda zaten, tespit dahi edemezler.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.