Şimdi Ara

USART ile bağlantıda ara eleman...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    16f877 ile PC arasında USART ile haberleşme yapmaya çalışıyorum.
    Bu haberleşmede ara eleman olarak kullanılan bir MAX 232 entegresi var. Bu entegrenin yerine 22k'lık direnç kullanılabiliyor diye biliyorum ama emin olamıyorum. Uygulamadan önce net bilgiye ihtiyacım var. MAX 232 yerine 22k kullanırsam ne kaybım olur?
    Mesafe problemi oluyormuş sanırm. Benim kablom 2m falan. Devre üzerindeki yol bunun yaninda yok sayilabilecek kadar küçük.
    Bu konuda bilgiye ve tecrübeye ihtiyacım var.
    Şimdiden teşekkür ederim.

• Bende şu an max232 ile aynı işi yapmaya çalışıyorum. Max 232 nin yaptığı iç işlemcinin verdiği 5-0v cmos voltajı rs232 standartı olan +- 25 volta dönüştürmek ve rs232 den aldığı +-25v u da 5-0v a indirgemek ve bunu yaparkende sinyali invert ediyor. 22K ile yapılması hakkında pek bir bilgim yok ama olucağını sanmam çünkü direnç ile voltaj düşürülebilir ama yükseltilemez , ayrıca nasıl invert edicek bilemiyorum.

Dediğim gibi 22k direnç olayını tam bilmiyorum ama max 232 ile ilgili bilgilerimi paylaşmaya çalıştım

iyi çalşmalar
  • hmm
    dedigin gibi azaltma olayi icin olabilir ama arttirmak durumunda işe yaramaz.
    max 232 ayrıca verilerin düzenli aktarım yapmasını da sağlıyormuş.
    sanırım tek yönlü haberleşmede kullanılıyor 22k. Çünkü birkaç kaynakta çizimlerini görmüş ve bi forumda da okumuştum. Yazanlar da emin olarak pek yazmamışlardı. Öyle aklımda kalmış. Şuan max 232 yada muadili edinemiyorum o nedenle alternatifleri öğrenmek için sormuştum.

Senin devrenin amacı ne? Herhangi bir deneme yaptın mı?
    Ben PBP kullanıyorum. Lnyx 6x arm kontrol edicem. Servo motor yani. Yazılımımı hazırladım ama henüz uygulayamadım.
  • Ben aslında usb iki cihaz yaprak bunları kendi aralarında ve bilgisayarla habaerleştirmeye çalışıyorum. Usb olarak kendini seri port gibi tanıtan ft232bm entegresi ile haberleşicem ve araya da rf transiver koyucam (inşallah)

Programı hazırladım proteus ta çalıştı ama yaptığım denemede veri göndermeme rağmen max 232 de veri alamadım. Hardware olarak bi hata yaptığımı düşünüyorum.
  • hmm
    zor işlere kalkışmışsın be hocam :)
    Allah kolaylık versin. İşallah mutlu sona erişirsin.
    Aldım bende bugün max 232'leri denicem bakalım yarın bende.Umarım ii bişiiler olur.
    Korkuyorum almiim bide seri portu elime :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: eternal sunshine

Selam
    16f877 ile PC arasında USART ile haberleşme yapmaya çalışıyorum.
    Bu haberleşmede ara eleman olarak kullanılan bir MAX 232 entegresi var. Bu entegrenin yerine 22k'lık direnç kullanılabiliyor diye biliyorum ama emin olamıyorum. Uygulamadan önce net bilgiye ihtiyacım var. MAX 232 yerine 22k kullanırsam ne kaybım olur?
    Mesafe problemi oluyormuş sanırm. Benim kablom 2m falan. Devre üzerindeki yol bunun yaninda yok sayilabilecek kadar küçük.
    Bu konuda bilgiye ve tecrübeye ihtiyacım var.
    Şimdiden teşekkür ederim.

22k kullanımı hakkında birşey diyen yok mu? :) Aynı konuda bilgiye ihtiyacım var...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.