Selam arkadaşlar, Benim USB bazı aygıtları normal şekilde tanıyor, bazılarını ise hiç görmüyor.
Örneğin 3 tane dijital foto makinesinden sadece birini tanıdı. 3 farklı marka MP3 player'dan da yalnızca birini tanıdı.
Bir de Philips Thumbcam'im var. USB'ye takınca bilgisayar görüyor ve dosya transferinde sorun olmuyor ama normalde sarjı USB'den olması gerektiği halde sarj olmuyor(başka bilgisayarlarda sarj edebiliyorum)
USB driver'larımı yeniledim-güncelledim. "Aygıt düzgün çalışıyor" olarak görünüyor.
Bios ayarları da normal-açık görünüyor. Nedenini bilen var mı? Sistem anakart ECS P4VXASD2 Via Chipset intel P4 1.7 GHz
işletim sisteminde (xp olduğunu varsayarak) sp2 yüklümü?
Windows XP SP2
Bende de aynı sorun var!! Bilgisayar müh. arkadaşlara sorduk ama kimse çözemedi işi??? Bazı şeyleri tanıyor bazılarını tanımıyor... Acaba USB 1.1-USB 2.0 olayı mı diyecem ama....
usb 2.0 özelliği istiyorsa normal olarak tanımayacak yok zaten usb 2.0 diyorsan o zaman bütün driverları tek tek tak ve bios tan da bazı ayarlar yapman gerekebilir usb portlarını açmak gibi
benim 2 tane usb port u çalışıyo 2 tanesi çalışmıyo.sanırım arkadaşında dediği gibi bios ayarlarından.ben kamerayı ve mauseyi taktığımda portlar doluyo.
Bios da herşeyi aktifleştirdim, USB namına yapılacak başka girişim kalmadı heralde... çalışmıyor.. Bu arada bildiğim kadarıyla USB 1.1'i destekleyen anakartlar USB 2.0'ı da tanıyor ama USB 1.1 hızında çalışıyor.
bu sorunlarımıza yardım arkadaşlar.. USB'siz ortada kalıyor insan.......
Arkadaşlar makinelerinizin pc olduğunu varsayarak, işletim sisteminiz xp service pack 2 olabilir. Ancak yeni güncellemeleri de kurmanız gerekebilir. Bazı portların çalışıp bazılarının çalışmadığını yazmışsınız. Bunlardan biri veya hepsi aynı porta takılan aygıtı bazen görüp bazen görmüyor mu yoksa portlardan iki tanesi sürekli çalışıp diğerleri veya biri mi çalış mıyor? Eğer bir veya iki tanesi sürekli problem çıkarıyorsa kasanızın desteklediği usb girişini anakartınız desteklemiyor olabilir. Yani portlarınızdan bazılarına veya birine kablo desteği sağlanmamış olabilir. Bu arada gerekli güncelleştirmeleri de yapın derim.
Ha bu arada bir usb çoklandırıcı da baya işinize yarayabilir.
benim anakarttan direkt 2 USB çıkışı var... sorun ise bazı araçları hiçbir sorun olmadan tanıması bazılarını ise hiç görmeme olayı (aynen ilk entry'i giren josekiamora kardeşim gibi... işletim sist : win XP Pro SP2 güncelleştirmelrin hepsi ok!!
USB konusu aslında çok karmaşık bir konu değil ama dikkat edilmesi gereken noktalar var. Standart olarak verilen bilgiler piyasa da bulunan bir çok boardlar için geçerli olsada, bazı istisnai durumlar da olabiliyor. Örneğin bazı boardlar usb klavye ve mouse leri otomatik olarak gürür ve tanırken bazılarında Bios tan USB klavye ve mouse illaki "Enable" olarak durumu değiştirilmesi gerekebiliyor.
MP3 Playerların bazılıları, özellikle 2.0 destekli olanlar standart olarak "data storage" özelliği ile birlikte geldiği için USB portlara takıldığında sistem tarafından yazılımsal bir engel ( EN az SP1 ) yok ise taşınabilir aygıt olarak tanınabiliyor. Ancak bazıları illaki yazılımsal yüklemeler gerektirebiliyor.
Bir diğer konu Dijital Fotoğraf makinaları ise yine Mp3 playerlarda olduğu gibi "data storage" özelliği ile birlikte geldiği için USB portlara takıldığında sistem tarafından otomatik olarak görülüyor. Ancak Dijital Fotoğraf makinaları aynı zamanda web-cam yani camera özelliğide içerdiğinden illaki yazılımlarını yüklemek te gerekebiliyor.
Aslında karmaşık bir durum gibi olsada ürünleri tanıdıkça sorunlar ortadan kalkacaktır.
Peki örneğin Philips Thumbcam'in veri transferi yapmasına rağmen şarj olamaması ne ile ilgili olabilir? anakartın özelliğinden ötürü-veya Bios'un- voltajı yeterli sağlayamamakla mı alakalı? giderilebilir bir sorun mu? yoksa arıza gösteergesi mi? Ayrıca yanlarında verilen mini-CD'leri düzgün olarak yüklememe rağmen çalışmadı MP3 playerlar(3 tane farklı)
anakarta bir USB çoklandırıcı bağlayıp çözebiliriz sorunu gibi geliyor. istersen anakartın kılavuzundan nereye takılacağına bir bak...işe yarayabilir...
tabi bilgisayarı açabiliyorsan??
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme