Şimdi Ara

USB 2.0 aktif olduğunda bilgisayar kilitleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 ay önce TEKMAR'dan aldığın Nec (VL350) marka bir bilgisayarım var. Bir hafta öncesine kadar hiçbir problemim yoktu. Ancak geçen hafta sonu bilgisayarımı açmak istediğimde, Windows açılış logosu ekranında donup kaldı. Linux live cd ile açmayı denediğimde yine benzer şekilde dondu. Ekrandaki mesajları kontrol ettiğimde, USB aygıtları yüklediği sırada donduğunu anladım. Biostan USB desteğini kapattığımda bilgisayarım açıldı. USB 1.1 desteğiyle de açıldı ama 2.0 devreye girdiğinde yine kilitlenme söz konusu.

Şimdi USB 1.1 ile sorunsuz kullanabiliyorum ama 2.0 desteğine de ihtiyacım var.

Problem nereden kaynaklanıyor olabilir?

Bios güncellemesi yapmam gerekir mi?

Yine başıma gelmemesi için nelere dikkat etmem gerekir?

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Mutlu ve sağlıklı günler...

• Anakart modelini çipsetini ve bıosunu yazarsan sana yardımcı olabilirim bıos la alakalı olabilir
  • usb hatasının sebebi biostur. Bios güncellemesi yapman gerekir. Ayrıca usb girişlerin oksitlenmiş olabilir bi çıkartıp kontrol etmende yarar var..
  • Anakartı ATI RS48x

Bilgisayar henüz 3 aylık ve elektronik eşyaları gözüm gibi koruduğum için, oksitlenme gibi bir problemi yok

Bilgisayarın arkasında 4, önünde de sonradan ilave edilmiş, kart okuyucuların yanında, ayrı bir (JUSB deniyor sanırım) anakart portuna bağlı 2 tane daha mevcut. Sonradan eklenenlerin bağlantılarını söküp de denedim, herhangi bir değişiklik olmadı.

Teşekkürler...
  • Bu arada anakartın chipseti ati x200
  • 2.0 desteği açık olduğunda, açılış sırasında, usb aygıtlar bilgisayarınaıza bağlı oluyor mu ? Bağlı olmadan denediğinizde de mi aynı hatayı veriyor.?

Bilgisayarınız 3 aylıkmış zaten. Bios güncelleme gerekli değildir. En iyisi iade edin..
  • USB aygıtların tümünü söküp deniyorum ama bir şey fark etmiyor.

USB bağlantı donanımını tanırken zaten bu donma olayı meydana geliyor.

Aksilik işte, servise gittiğimde de Tekmar Plaza'ya gidip oranın teknik servisine verin dediler. ! aydan sonra aldığım yer ilgilenmiyormuş. İade gibi bir durum da olmadığını söylüyor :(

Acaba bios zarar görmüş olabilir mi?

Biosu normal ayarlara geri dön seçeneğiyle değiştirdim ama bir işe yaramadı.

Bir de elektriksel bir donanım problemi olabilir mi diye geliyor aklıma ama...

İyi niyetli bir teknik servis anlayışıyla karşı karşıya olsam bunların hiçbirisini düşünmek ve forumu meşgul etmek zorunda da kalmazdım. En kaliteli donanımı bile alsak, neticede teknik servis kötüyse nafile...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FORMAT AT BAKALIM.YİNE DEVAM EDERSE BİOS GÜNCELLEMESİ YAP
  • quote:

FORMAT AT BAKALIM.YİNE DEVAM EDERSE BİOS GÜNCELLEMESİ YAP

:(

quote:

Linux live cd ile açmayı denediğimde yine benzer şekilde dondu.

yukarıda yazmıştım, live cd ile , başka bir işletim sistemi ile de deneme yaptım.

formatlama işlemini de denedim ayrıca ama nafile...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.